NAJSTARIJA MEĐIMURKA

Go down

NAJSTARIJA MEĐIMURKA

Postaj  pitijacro on pon sij 18, 2016 4:50 pm

Najstarija žena Međimurja

Marija Topolnjak, Najstarija žena Međimurja, punih 104 godine
„Kad bi me barem vid i noge služili, još bi delala“, rekla je na proslavi svog 104. rođendana najstarija Međimurka, Marija Topolnjak. Da je vitalnost i volja za životom još nisu dopustili dokazala je primajući goste u svojoj rodnoj kući u Dunjkovcu, a kao i svake godine uzvanika nije nedostajalo. Među njima našli su se načelnik Općine Nedelišće Darko Dania sa zamjenicom Ivankom Novak koji na sve načine pomažu najdugovječnijoj žiteljki svoje općine i gost iznenađenja koji je baš kao i prošle godine svojim dolaskom posebno razveselio baku Mariju, župan Međimurske županije Matija Posavec.

Dakako, uz neizostavne čestitke, gosti su njoj i sinu Ivanu donijeli i prigodne poklone, a kako i priliči, najviše se za damu našlo cvijeća. „Sve zanima tajna mojih godina, a tajne nema. Nikad se ne srdim i tu i tam popijem malo vina. Jednu čašu za veselje, a drugu za zdravlje“, našalila se slavljenica, inače majka petero djece – Dragice, Ivane, Vinke, Stjepana i Ivana koja danas ima i 16 unuka, 18 praunuka te jednu prapraunuku koja ima samo tri godine. Oni joj upravo predstavljaju najveće veselje u životu, priznala je. Marija Topolnjak rođena je 15. siječnja 1911. godine, a zanimljivo je i da je njena majka Elizabeta doživjela 96. godinu. „Najstarija stanovnica naše općine nadživjela je vojske, režime, političke promjene i ratove, a još u 1. Svjetskom ratu izgubila je oca. Svima nam je svojim godinama pravi uzor“, priznao je načelnik. „Ove godine vidi se da daju puno životne mudrosti i drago mi je da imamo priliku uživati u pričama osobe koja je svjedočila mnogim prilikama, razdobljima i vremenima, turbulentnim, ali i onim lijepim.

Vedar duh je ne napušta, a kvaliteti njenog života sigurno pridonosi i blizina brojne obitelji“, rekao je tom prigodom župan, čestitao baki Mariji i obećao s njome proslaviti i 105. rođendan dogodine. „Još jedno leto je iza nas, to vam brzo mine“, objasnila je Marija Topolnjak, nazdravila s gostima čašom vina i sa sjetom gledajući na stablo života svoje obitelji, pripremljeno 2011. godine, povodom njenog 100. rođendana.[You must be registered and logged in to see this link.]

E, proslavila je baka i 105.
Vesela, razdragana, vitalna, i na pitanje kako je uspjela doživjeti sto i petu, veli - ne smete nikada nikoga grdo gledati. Svakoga sa smješkom.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8909
Join date : 15.11.2012

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.