Hoćemo se još puhati, a?

Go down

Hoćemo se još puhati, a?

Postaj  pitijacro on pet stu 06, 2015 4:54 pm

Stvar je vrlo jednostavna.
Radi se o smeću.

Nije da ja nisam bila u početku - dok su rekli da se plastične boce imaju skupljati i vraćati u dučan, ma se dobila i neka kuna za to ruku na srce - da se to ne radi, nije to bila neka para, ali ajd, bar nešto za gnjavažu što se to meni skupljalo u špajzu, iako sam ubrzo ja sa odnošenjem toga u dućan prestala, ali sam i dalje svesrdno se pravila igre držala i gomilala u vrećama flaše, a onda zvala malog susjeda preko puta, dok ih se skupilo pedesetak - ionako je on svaki čas pitao - susjeda, jel imate šta? - i on bi si to odnosio i kupio odmah čokolade.Ali, ko što velim, bar neka korist od truda.
A onda su nam nametnuli vreće - jednu za nešto, jednu za nešto, jednu za nešto.....za bog te pitaj šta, ja ne znam, a ne znam zato jer za to nisu ništa obečali - niti platiti, a niti umanjiti cijenu preostalog smeća u kanti zbog toga. Zapravo se ta naknada umeđuvremenu još i povečala. I tu je proradio moj inat - e, nema. Besplatno ja ni za koga ne radim. I ja sam to cijelo vrijeme, evo, ima dvije, tri godinice uspješno batalila - i ne samo to - te vreće, pet vrsta što oni meni ostavljaju za sortiranje - ja sam to koristila za kućno smeće, i u kantu sa njima. Do prekjučer.
Dok je nazvao komunalni naš, općinski, i veli - jel imate vi plavu kantu? Jeboje plavu, cijelo selo ima crnu, samo mi plavu. Imamo. Jel je na kanti bila vreća sa onim što ne smije ići u neselekcionirani otpad? A nije valjda, kako bi....Je, imamo poslikano, to je bilo na vašoj kanti. A ne znam, cigani to preturaju, a nas baš i nema kući......uglavnom, izvukli se bez kazne, ali više nema.
Sad se prvo moram raspitati u koju vreću šta ide, i sad budem fino i ja razdvajala.....naučili me pameti, spustili na zemlju, čim su mi dali naznake da će mi zavuč ruku u đep, ja se odmah upristojila.
Blentavci - ja da im dajem besplatnu sirovinu i još da im platim za to. Takvog lopovluka samo ovdje ima. Bljak.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8899
Join date : 15.11.2012

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.