Free Energy Generator
+3
minutus
prkanjac
Admin
7 posters
još jedan forum :: Tehnologija :: Ostalo
Stranica 1 / 1.
Free Energy Generator
Evo je , teslina ideja je napokon zaživjela .
Fosilna goriva svaki dan poskupljuju ..ideja o električnom autu je napokon dostupna svima .
Auta je samo ideja kako iskoristiti dostupnu energiju .
Fosilna goriva svaki dan poskupljuju ..ideja o električnom autu je napokon dostupna svima .
Auta je samo ideja kako iskoristiti dostupnu energiju .
Re: Free Energy Generator
gledao sam na nekim clipovima razne modele perpetuum mobila.
bilo nekoliko zanimljivih modela s magnetima. ali nekak si mislim, da stvar funkcionira, odavno bi ju netko ponudio na tržištu.
začuđujuće malo se može nešto naći o dimnjacima. zapravo bi svaka visoka zgrada trebala imati najmanje jedan šaht, dimnjak, koji svojim pukim postojanjem uzrokuje strujanje zraka, što bi se moglo s nekakvom turbinom iskoristiti. s jednom u sredini suženom (?), ili na izlazu proširenom (!) cijevi, može se strujanje pojačati.
bilo nekoliko zanimljivih modela s magnetima. ali nekak si mislim, da stvar funkcionira, odavno bi ju netko ponudio na tržištu.
začuđujuće malo se može nešto naći o dimnjacima. zapravo bi svaka visoka zgrada trebala imati najmanje jedan šaht, dimnjak, koji svojim pukim postojanjem uzrokuje strujanje zraka, što bi se moglo s nekakvom turbinom iskoristiti. s jednom u sredini suženom (?), ili na izlazu proširenom (!) cijevi, može se strujanje pojačati.
minutus- Broj postova : 17
I koliko bi mogel enregije izvuč tom turbinom....?
Evo primjer :Dimnjak h=195m, fi=10m, sa staklenikom u podnožju koji se prostire na 4,6 hektara....
Kaj misliš kolku max snagu daje na priključnicama?
A suživanjem nebudeš ništ dobil(venturij) povečal budeš brzinu a smanjil protok zraka....+dodatni gubitci strujanja...
Evo primjer :Dimnjak h=195m, fi=10m, sa staklenikom u podnožju koji se prostire na 4,6 hektara....
A suživanjem nebudeš ništ dobil(venturij) povečal budeš brzinu a smanjil protok zraka....+dodatni gubitci strujanja...
jeffy- Broj postova : 268
softi- Broj postova : 60
Znam da se s kumpera more huda rakija napraviti, ali struja??????
Imbra- Broj postova : 218
Vidiš, vidiš, jedan krumpir nije dostatan niti za krumpir salatu, ali 1000 njih te može ubiti(na ovaj ili onaj način).... čisti fašizam
edit: danas ponovo tražil auto po gradu .....al je bilo kad sam ga spazil...
edit: danas ponovo tražil auto po gradu .....al je bilo kad sam ga spazil...
baš se i ne zna previše o strujanjima, inače ne bi lijepili trakice u kanalu vjetra ili imali tucet raznih propelera i lamela za iskorištavanje strujanja.jeffy je napisao/la:I koliko bi mogel enregije izvuč tom turbinom....?
svakako proširenje na izlazu ubrzava strujanje, jer pravi podtlak i tako vuče više zraka kroz ulaz. također može crna boja grijati dimnjak i pojačati strujanje.
uostalom, industrija nema interes racionalno graditi jer radije prodaje klima-uređaje i za to potrebnu energiju, tako dugo koliko zgrada stoji. tu se okreće lova i ljudima nije bitno za što. najbolje za ništa. to je kod velikih zgrada gomila love, a ako se ne klimatiziraju, jednostavno se raspadnu, zbog raznih materijala (npr. hypobank muenchen; slika).
tak je i tvoje naizgled racionalno pitanje samo davljenje. šta ja znam koliko se može izvući. nisam imao prilike s tim se u praksi zabavljati. ali životinje, npr. mravi i druge kulture, npr. indijci, koriste strujanje zraka za klimatizaciju zgrada.
Sad si ti filozofiju od strujanja napravil....pa svako otvaranje prozora ti je klimatizacija....
A onaj gore sustav, koji si probaj predočiti, daje max 50kw.....pa sad treba vidjeti, dal ima možda koji bolji sustav za iskorištavanje enegije....u svijetu postoje uzgonske elektrane, ali samo u ekspreimentalne svrhe
Jednadžba kontinuiteta govori da je maseni(volumski protok) konstanta...da nije tak, nebi mogli ništ izračunati. A promjenom presjeka obrnuto proporcionalno mjenjaš brzinu strujanja. Slažem se stobom da kod fluida ima dosta nepoznanica, ali prvenstveno na određivanjau gubitaka..
Ja ti preporučam da se i dalje baviš proučavanjem duhovnog života mrava i indijske prehrane
A onaj gore sustav, koji si probaj predočiti, daje max 50kw.....pa sad treba vidjeti, dal ima možda koji bolji sustav za iskorištavanje enegije....u svijetu postoje uzgonske elektrane, ali samo u ekspreimentalne svrhe
Jednadžba kontinuiteta govori da je maseni(volumski protok) konstanta...da nije tak, nebi mogli ništ izračunati. A promjenom presjeka obrnuto proporcionalno mjenjaš brzinu strujanja. Slažem se stobom da kod fluida ima dosta nepoznanica, ali prvenstveno na određivanjau gubitaka..
Ja ti preporučam da se i dalje baviš proučavanjem duhovnog života mrava i indijske prehrane
ti i tvoj ali. određivanjem gubitka određuješ dobitak. ili? te 50 kw su 50 kw.
a protiv mrava ili žohara se ne bi kladio. ipak oni, za razliku od veoma pametnog čovjeka, već dvjestotinjak milijuna godina šavrljaju na ovoj planeti, bez da smanjuju ili uništavaju svoju životnu osnovu, svoju okolinu. od njih se može štošta naučiti, ako se uopće može učiti. jer protekle hiljada godina bile su obilježene kaskanjem za dobitkom, što je rezultiralo sveopćim gubitkom. eto, zbog dobitka mi pametni uzeli sliku. i sad nije nitko ništa dobio, a ja sam izgubio vrijeme, jer sam htio nekome nešto dati što ionako postoji.
a s prehranom, bez brige, neću sad nikog gnjaviti. pivo je isto hrana
a protiv mrava ili žohara se ne bi kladio. ipak oni, za razliku od veoma pametnog čovjeka, već dvjestotinjak milijuna godina šavrljaju na ovoj planeti, bez da smanjuju ili uništavaju svoju životnu osnovu, svoju okolinu. od njih se može štošta naučiti, ako se uopće može učiti. jer protekle hiljada godina bile su obilježene kaskanjem za dobitkom, što je rezultiralo sveopćim gubitkom. eto, zbog dobitka mi pametni uzeli sliku. i sad nije nitko ništa dobio, a ja sam izgubio vrijeme, jer sam htio nekome nešto dati što ionako postoji.
a s prehranom, bez brige, neću sad nikog gnjaviti. pivo je isto hrana
E sad mi tek nisi jasan...jel su tebi pojam žohari koji već 200 mlija godina samobitno obitavaju i ne rade pizdarije okolišu, ko mi ljudi...ili.....si u stanju radi 50kw energije zabetonirati nekoliko hektara zemjlišta i ulupati miljunsku lovu, lovu koja je nastala negdje druge kao "dobitak"
jako si duhovit. usudio bi se pripisati ti sposobnost za neku javnu funkciju.jeffy je napisao/la:E sad mi tek nisi jasan...jel su tebi pojam žohari koji već 200 mlija godina samobitno obitavaju i ne rade pizdarije okolišu, ko mi ljudi...ili.....si u stanju radi 50kw energije zabetonirati nekoliko hektara zemjlišta i ulupati miljunsku lovu, lovu koja je nastala negdje druge kao "dobitak"
Neka hvala, na vrhu nema mjesta za dvojicu.....
još jedan forum :: Tehnologija :: Ostalo
Stranica 1 / 1.