Auto prikolica
+2
Admin
jeffy
6 posters
Stranica 1 / 1.
Auto prikolica
Radi se o o jednoj auto prikolici koju bi se htjelo registrirati. Naime, ujak je pred 30 godina dovezao novu, registriranu, tvorničku prikolicu u Hrvatsku. Tu je garažirao i sad kako je došao u mirovinu odlučio je registrirati. E sad tu nastaje problem jer registracija nije obnavljana cijelo to vrijeme. Stoga, molim, nekog od Vas da mi kaže jel ima kakva mogućnost registracije na hr. tablice.
Evo sad tu pred menom stoji Farzeugbrief(knjižica vozila) sa datumom registracije 20.3.1980. Prikolica je kao nova(gume stare), građena za naletnu, al regana na 750kg, nevjerojatno robusna i ujak je spreman uložiti neke novce u nju.
Da li su moguće neke od mogućnosti, registracije, homologacije/atestiranje, ulazak u Eu...itd....veli ujak da bi je rađe atestirao kod nas nego da je vuče nereganu u Njemačku pa onda prebacivanje kad uđemo u EU...
Evo sad tu pred menom stoji Farzeugbrief(knjižica vozila) sa datumom registracije 20.3.1980. Prikolica je kao nova(gume stare), građena za naletnu, al regana na 750kg, nevjerojatno robusna i ujak je spreman uložiti neke novce u nju.
Da li su moguće neke od mogućnosti, registracije, homologacije/atestiranje, ulazak u Eu...itd....veli ujak da bi je rađe atestirao kod nas nego da je vuče nereganu u Njemačku pa onda prebacivanje kad uđemo u EU...
jeffy- Broj postova : 268
Re: Auto prikolica
Centar vozla hrvatska ....
[You must be registered and logged in to see this link.]
ili rođo anti . ante babi kati ...kata sinu u ercegovinu
ili rođo anti . ante babi kati ...kata sinu u ercegovinu
Prijaviš kao samogradnju, odeš u stanicu za tehnički pregled koja može taj dio odraditi, platiš 1000 kn i riješeno.
Baš prije mjesec dana sam pričal sa čovjekom u vezi svoje i dal mi je takvu informaciju.
Baš prije mjesec dana sam pričal sa čovjekom u vezi svoje i dal mi je takvu informaciju.
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Al kad mi Međimurci nemamo rodbine u Hercegovini
Ma tak sam nekak i sam razmišljal, mislim da je atest negde malo prek 1000kn, a to se definitivno isplati ulupati u nju...
E sad, nešt mi zvoni da priključnica i osovina moraju imati svoj atest od proizvođaća.....to mi ima logike....i to je valjda dostatno da su utisnuti nekkvi žigovi na tim mjestima...
Ma tak sam nekak i sam razmišljal, mislim da je atest negde malo prek 1000kn, a to se definitivno isplati ulupati u nju...
E sad, nešt mi zvoni da priključnica i osovina moraju imati svoj atest od proizvođaća.....to mi ima logike....i to je valjda dostatno da su utisnuti nekkvi žigovi na tim mjestima...
Tek sam danas digao papire pa onda polako obijat vrata.... tak da budem informiral.
Kod atesta malo me brine jedna stvar, a to je, dal se može sam tak atestirat nešto kaj je več bilo atestirano i kaj netko, negdje vjerojatno vodi tu prikolicu u nekakvoj evidenciji....na iste brojeve šasije sumnjam da se može, a opet brusiti brojeve dole može, ak imaš peha, jako zakomplicirati stvar...kužite kaj mislim
Nisam niti siguran kaj sve reči ispitivaču u CVH, znamo da svi nisu isti
Kod atesta malo me brine jedna stvar, a to je, dal se može sam tak atestirat nešto kaj je več bilo atestirano i kaj netko, negdje vjerojatno vodi tu prikolicu u nekakvoj evidenciji....na iste brojeve šasije sumnjam da se može, a opet brusiti brojeve dole može, ak imaš peha, jako zakomplicirati stvar...kužite kaj mislim
Nisam niti siguran kaj sve reči ispitivaču u CVH, znamo da svi nisu isti
Evo, konačno danas nekih novosti. Bio na tehničkom kod jednog "poznatog".....uglavnom, ide se na atest.
E sad tu nastaje mali problemčić, a to je, prikolica je tvornička....sreća u nesreći, prikolica je već prije odjavljena u Deu...
Uglavnom prikolicu treba "nagrditi" i preraditi....skinuti sve postojeće atestne pločice i brojeve.....premjestiti maglenku i mačje oči na rubove,a največi problem, nabaviti, još bolje posuditi samo za slikanje priključnicu koja je atestirana samo do 750kg. E sad ako netko zna gdje ima ili da je voljan samo posuditi priključnicu, bilo bi zakon(rud je okrugla, sutra mjerim, cca 75mm .....da i treba prikolicu službeno vagnuti
To je tehnički dio....k tome treba kod javnog bilježnika riješiti stvar, kolko sam skužil, da je prikolica napravljena u samogradnji.
Nakon tog slijedi reganje.....atest je 800kn+bilježnik i biljezi, sve zajedno nešto preko 1000kn
Malo je sve skupa bilo tajanstveno u početku, no najveći je problem kaj je prikolica tvorinčka, dobro je to kaj se za atest ne mora ići u ZG, slike i formulari su im dovoljne....ostatak posla svodi se na obijanje vrata i prepelancija...
E sad tu nastaje mali problemčić, a to je, prikolica je tvornička....sreća u nesreći, prikolica je već prije odjavljena u Deu...
Uglavnom prikolicu treba "nagrditi" i preraditi....skinuti sve postojeće atestne pločice i brojeve.....premjestiti maglenku i mačje oči na rubove,a največi problem, nabaviti, još bolje posuditi samo za slikanje priključnicu koja je atestirana samo do 750kg. E sad ako netko zna gdje ima ili da je voljan samo posuditi priključnicu, bilo bi zakon(rud je okrugla, sutra mjerim, cca 75mm .....da i treba prikolicu službeno vagnuti
To je tehnički dio....k tome treba kod javnog bilježnika riješiti stvar, kolko sam skužil, da je prikolica napravljena u samogradnji.
Nakon tog slijedi reganje.....atest je 800kn+bilježnik i biljezi, sve zajedno nešto preko 1000kn
Malo je sve skupa bilo tajanstveno u početku, no najveći je problem kaj je prikolica tvorinčka, dobro je to kaj se za atest ne mora ići u ZG, slike i formulari su im dovoljne....ostatak posla svodi se na obijanje vrata i prepelancija...
Možda da potražiš sliku sa neta? Možda prođe.
Nego mislim si 750 kg, da nebu trebalo za nju E kategorija
Nego mislim si 750 kg, da nebu trebalo za nju E kategorija
muhanicar- legionar
jel to [You must be registered and logged in to see this image.]jeffy je napisao/la:Evo, konačno danas nekih novosti. Bio na tehničkom kod jednog "poznatog".....uglavnom, ide se na atest.
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
a da jednostavno probas zajebat koga i sebi kupis novu.
prkanjac- Broj postova : 416
ne ta neg ovailegalac je napisao/la:jel tojeffy je napisao/la:Evo, konačno danas nekih novosti. Bio na tehničkom kod jednog "poznatog".....uglavnom, ide se na atest.
Ne znam, nebi htel lika haebat, ipak mi je pomogel....on mora slikat...e sad...ima i photoshop
Za sad je do 750kg ukupne mase zakonom B kategorija...a kaj će bit
Za sad je do 750kg ukupne mase zakonom B kategorija...a kaj će bit
Jeste, sa okruglom rudom, izričito mi tak rečeno...doduše, malo je deblja cijev nego ova sa slike...
ma nije to nikakva lova, al kad bi tak i tak kasnije vratil ovu beštiju kaj ima 1400kg....
ma nije to nikakva lova, al kad bi tak i tak kasnije vratil ovu beštiju kaj ima 1400kg....
Ok, nisam bil siguran pa samo da upozorim.
Pošto si i o tome razmišljal
Pošto si i o tome razmišljal
muhanicar- legionar
I treba da upozoriš
Bil sam tjedan dana u neizvjesnosti, lik me kao zove u stanicu, a nije se usudil prošli tejdan razgovarat samnom ...valjda nije znal sa koje strane barikade stojim ....
Bil sam tjedan dana u neizvjesnosti, lik me kao zove u stanicu, a nije se usudil prošli tejdan razgovarat samnom ...valjda nije znal sa koje strane barikade stojim ....
Do kolko ukupne uopče ide pojam laka prikolica?
muhanicar- legionar
Upravo do tih famoznih 750kg ukupne mase, to mi se čin ok, jer u protivnom je skuplja registracija i potrebno osiguranje+ kategorija, naravno.....kad sad već pišem, pošto budem trebal vagati, nek mi lik za cca 50kg smanji masu prikolice ....uf, što sam pun gluposti
moš vidjet čemu i kome služe svi ti zakoni i propisi.
minutus- Broj postova : 17
kaj velite na ovu,dal se isplati kupit
Ne izgleda loše, to su oni modeli prije pocinčanih....možda se varam al te cinčane mi djeluju krhkije od starih....sad sve zavisi misliš li je regati ili ne.....
BTW: došli konačno papiri iz CVHa za onu prikolicu, uh al me izjebala, točnije izjebao me Audi Q5.....zanimljivo, prikolica je ispala nešto lakšom nego u prijašnjim papirima
BTW: došli konačno papiri iz CVHa za onu prikolicu, uh al me izjebala, točnije izjebao me Audi Q5.....zanimljivo, prikolica je ispala nešto lakšom nego u prijašnjim papirima
Stranica 1 / 1.