Pa da
+3
Admin
muhanicar
outlanderzg
7 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Pa da
muhanicar je napisao/la:Jel se još ljutiš na mene?
Kaj bi se ljutil? Da nije kriva tema.
outlanderzg- Broj postova : 99
Kako si mi danas,jel bilo šta posla?Ja sam nabrala nešto paprike,sutra ćemo porezati brokulu,pa pokušati unovčiti.Već jedva čekam da sve završi i konačno se smirimo.Sada se posao prorijedio,ali mi neki vrag ujutro neda mira,i umjesto da mirno spavam,budim se ko da sam programirana u pol sedam.
Jesi ti ono sasvim prekinuo,ili se još trudiš?
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
pitijacro je napisao/la:Kako si mi danas,jel bilo šta posla?Ja sam nabrala nešto paprike,sutra ćemo porezati brokulu,pa pokušati unovčiti.Već jedva čekam da sve završi i konačno se smirimo.Sada se posao prorijedio,ali mi neki vrag ujutro neda mira,i umjesto da mirno spavam,budim se ko da sam programirana u pol sedam.
Skoro cijeli dan vadio folije, na kraju sam bio blatan ko svinja. Ajd ove godine imamo jaču foliju pa barem ne puca u zemlji i ide dosta brzo. I ja jedva čekam da završimo na polju, a s prodajom budemo završili tek oko ožujka. Ima puno budeva, batata, luka... i skoro svaki dan smo na placu. "Ono" je u fazi mirovanja.
Ma pišem već treći put-pišem,brišem,reci čiju foliju imaš(malč).
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:Ma pišem već treći put-pišem,brišem,reci čiju foliju imaš(malč).
Od cipra, 37 mikrona.
Ajde,malo informacija,jel cijena po kili ili bali,koliko m/2 ide u kilu,ili dužina bale,kod koga si uzeo.Mene je proljetos Rajko opljačkao,ali tako mi i treba,kada sam išla u nabavu u zadnji čas.
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:Ajde,malo informacija,jel cijena po kili ili bali,koliko m/2 ide u kilu,ili dužina bale,kod koga si uzeo.Mene je proljetos Rajko opljačkao,ali tako mi i treba,kada sam išla u nabavu u zadnji čas.
Više se ne sjećam cijene, ali nije bila puno skuplja od ove 20 mikrona u zelenom hitu. 30 mikrona cipro folija košta skoro identično kao 20 mikrona u hitu. Znači ova jača bi trebala biti nekih 20 % skuplja. Rajko, hm... kod njih idem samo kad baš moram.
Htjela sam te već pitati,ali uvijek zaboravim-radite li sami sadnice batata ili kupujete.
E,to sam napisala prvo da ne zaboravim.Danas sam tražila telefon po cijeloj kući,a kako sam sama doma, a mobitel sam već davno stavila u ladicu-išla sam susjedi reći da me nazove kako bih ga našla,što temperatura napravi od normalnog čovjeka-za nepovjerovati(vidi li se da mi je malo dosadno?)Toliko o zaboravnosti,imam i ozbiljnije teme.
Ja sam uzimala crni malč iz bjelovara,12,50 kn kila,25m/2 u kili,debljina je isto negdje 35 mikrona. ili manje,ali svakako više od dvadeset.Malo me naljutio jer sam preko njega,da ne lutam okolo uzela foliju za mali plastenik,mislila sam ajde,ne treba mi za dulje od dvije godine jer ionako mislimo to maknuti i presložiti pa će ići gore EVA.Dopeljal ju je kada nisam bila doma,a suprug nije obratio pažnju,platio,i onda smo vidjeli da nije bijela nego žuta.To su te grčke.Neki ističu prednosti,neki njihove nedostatke,ali to nije bitno,ja nisam dobila ono što sam naručila,a on se nije udostojio reći da to nije to i pitati želim li ono što mi može dati.
Sada ću si na proljeće napraviti pedesetak sadnica batata,žutog,bolji mi je za jesti,pa posaditi za sebe.Napravila sam nešto presadnica predprošle godine,ali sam ih dala prijateljici,pa ih je posadila.Sada traži da joj napravim opet.Hoću.Ako ne umrem ovih dana.Od bolesti.I od...
E,to sam napisala prvo da ne zaboravim.Danas sam tražila telefon po cijeloj kući,a kako sam sama doma, a mobitel sam već davno stavila u ladicu-išla sam susjedi reći da me nazove kako bih ga našla,što temperatura napravi od normalnog čovjeka-za nepovjerovati(vidi li se da mi je malo dosadno?)Toliko o zaboravnosti,imam i ozbiljnije teme.
Ja sam uzimala crni malč iz bjelovara,12,50 kn kila,25m/2 u kili,debljina je isto negdje 35 mikrona. ili manje,ali svakako više od dvadeset.Malo me naljutio jer sam preko njega,da ne lutam okolo uzela foliju za mali plastenik,mislila sam ajde,ne treba mi za dulje od dvije godine jer ionako mislimo to maknuti i presložiti pa će ići gore EVA.Dopeljal ju je kada nisam bila doma,a suprug nije obratio pažnju,platio,i onda smo vidjeli da nije bijela nego žuta.To su te grčke.Neki ističu prednosti,neki njihove nedostatke,ali to nije bitno,ja nisam dobila ono što sam naručila,a on se nije udostojio reći da to nije to i pitati želim li ono što mi može dati.
Sada ću si na proljeće napraviti pedesetak sadnica batata,žutog,bolji mi je za jesti,pa posaditi za sebe.Napravila sam nešto presadnica predprošle godine,ali sam ih dala prijateljici,pa ih je posadila.Sada traži da joj napravim opet.Hoću.Ako ne umrem ovih dana.Od bolesti.I od...
pitijacro- legionar
Do sad smo kupovali u Višnjici gotove presadnice. Cijena je bila 3 kn/kom ako se uzme više od 500 kom (iznad 2000 je 2 kn/kom). Ove godine budemo probali proizvesti svoje presadnice. Mi sadimo narandžasti (imali smo nešto bijelog i ljubičastog,oba bijeli iznutra) jer je on uvjerljvo najprodajniji.
Čini mi se da je i ova Cipro folija bila tu negdje oko 12 kn/kg sa popustom.
Brzo ozdravi
Čini mi se da je i ova Cipro folija bila tu negdje oko 12 kn/kg sa popustom.
Brzo ozdravi
Ma da,to je taj iz Višnjice,znam ga,nudio mi je suradnju prije par godina na Zagrebačkom velesajmu,pet ili šest,ne sjećam se više.Onda je prodavao sadnice po pet kuna,i uvijet kooperacije je bio da ih uzmem od njega.Pa sam odustala.Nije teško ukorijeniti reznice,ali moraš imati uvjete.Ja sam razmišljala da stavim par komada već sada na naklijavanje,pa posadim u tegle kako bi im narasla lisna masa.Onda ne bi trebalo previše gomolja forsirati,jer se sa duljih grana može uzimati više reznica.
Mislila sam na naranđasti,samo sam se krivo izrazila.
Hvala na lijepim željama.Ima već godinu dana otkako nisam bila bolesna.Valjda će proći brzo,nisam nikada bila baš osjetljiva ne neke prehlade ili upale.
Mislila sam na naranđasti,samo sam se krivo izrazila.
Hvala na lijepim željama.Ima već godinu dana otkako nisam bila bolesna.Valjda će proći brzo,nisam nikada bila baš osjetljiva ne neke prehlade ili upale.
pitijacro- legionar
Ajde jedan savjet ako može,onako nesebično, ko što sam ja odradila svoj, kada si ti mene pitao proljetos-radim proizvodni plan za slijedeću sezonu-između ostaloga imam u planu uzeti niski paradajz šljivar-onaj od Sigente-Chibili,a možda i Elko,sad ne znam jel od De Reutersa ili čiji.Ali Chibili sigurno.Jesi li ga radio koje godine i znaš li što o njemu.Za visoki nemam dileme,to svake godine odradim bez greške,osim ako nešto nepredviđeno ne iskrsne.
Dobila sam danas nekakav katalogić od ZKI.Jesi li radio šta njihovog? Ja sam imala jedne godine vani njihovu papriku Boni koja je bila fantastična,a u plasteniku sam probala Apolo,srećom samo jednu gredu,i više je neću.
Sada vidim da reklamiraju neku rogu-MitosF1:Znaš li šta o njoj,da se ne raspitujem okolo.Sa rogom sam malo u stisci,treba mi za plastenik nešto dobro za sadnju u trećem mjesecu.Imala sam ove godine srpski Ljubov dlan,za nepovjerovati je koliko je to rano,ali je osjetljiva na magnezij i željezo,a i sjeme moram opet moliti da mi prijatelj pošalje.Htjeli smo ih posjetiti i tamo uzeti,ali sad ovo sa Gotovinom je sve poremetilo.Bojim se da ne bismo stigli sretno do Beograda.
Dobila sam danas nekakav katalogić od ZKI.Jesi li radio šta njihovog? Ja sam imala jedne godine vani njihovu papriku Boni koja je bila fantastična,a u plasteniku sam probala Apolo,srećom samo jednu gredu,i više je neću.
Sada vidim da reklamiraju neku rogu-MitosF1:Znaš li šta o njoj,da se ne raspitujem okolo.Sa rogom sam malo u stisci,treba mi za plastenik nešto dobro za sadnju u trećem mjesecu.Imala sam ove godine srpski Ljubov dlan,za nepovjerovati je koliko je to rano,ali je osjetljiva na magnezij i željezo,a i sjeme moram opet moliti da mi prijatelj pošalje.Htjeli smo ih posjetiti i tamo uzeti,ali sad ovo sa Gotovinom je sve poremetilo.Bojim se da ne bismo stigli sretno do Beograda.
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:Ajde jedan savjet ako može,onako nesebično, ko što sam ja odradila svoj, kada si ti mene pitao proljetos-radim proizvodni plan za slijedeću sezonu-između ostaloga imam u planu uzeti niski paradajz šljivar-onaj od Sigente-Chibili,a možda i Elko,sad ne znam jel od De Reutersa ili čiji.Ali Chibili sigurno.Jesi li ga radio koje godine i znaš li što o njemu.Za visoki nemam dileme,to svake godine odradim bez greške,osim ako nešto nepredviđeno ne iskrsne.
Od šljivara sadimo Rio Grande i dosta smo zadovoljni, ima dobar prinos i dosta je otporan na bolesti. Nama je problem sa šljivarom dosta težak plasman u odnosu na jabučar pa ove godine razmišljamo da ga posadimo minimalno ili uopče ne sadimo.Nažalost nemam iskustva s ovima gore nabrojanima. Od bijele paprike najbolja nam se pokazala Vedrana i sadimo ju godinama. Imali smo ove godine Mentu u plasteniku i čini mi se bujnija ali nije bio nešto veći prinos od Vedrane (ne plijevimo). Još imam iskustva s Biancom, Istrom, Planikom. Solidne ali ne dobre kao Vedrana.
Od rog paprike najviše smo sadili amforu i slonovo uho, a prošle godine sve je bila slonovo uho. Pokazala nam se je najbolja. Sadili smo i Chango i Atris i nisu bile bolje od slonovog uha iako je sjeme puno skuplje. Ljubov dlan je sadio ujak iz Virovitice prije 2 sezone i nije se nešto posebno pokazao. Sjeme je kupljeno kod nas.
Žao mi je što nemam konkretni odgovor na niti jedno tvoje pitanje
Daj molim te ako možeš saznaj gdje se kod nas može nabaviti Ljubov dlan.Nije on dobar za dugu sezonu jer je sklon usitnjavanju nakon prve berbe,ali ja ga niti ne trebam za to.Ići će samo prva berba pa će se vaditi,a stiže skoro isto ko i babura.Osim toga ima puno suhe tvari,ali i pored toga jako brzo poslije berbe otpušta vlagu,pa je nezahvalan za transport i eventualne poremečaje u plasmanu.Čupati ćemo ga, jer najkasnije 02.07.moram saditi krizantemu,tako da mi samo on zbog kratke vegetacije odgovara.Ako možeš,saznaj gdje se može dobiti sjeme jer slijedeći tjedan moram zvati u Srbiju da mi nabave ako nema ovdje,kako bi mi poslali preko božićnih blagdana kada nema takve carinske kontrole.
I ja radim Vedranu u plasteniku,a Menta je na Povrčarstvu na Paprici poslikana pa možeš vidjeti koju jebadu imam svake godine sa njom u berbi već od rane jeseni.Da Blondicu ne napada tako trips,imala bih još uvijek i nju,ona je nešto posebno,ali sam je se morala odreći.
Imala sam i ja Amforu ,isto pinciranu u plasteniku,visoka,a svaki puta kada sam ju brala bila bih morala ići na ispovjed.Ta se nije dala lomiti ni sa dvije ruke.
Ajde molim te,probaj saznati za Ljubov ,i cijenu ako može.
I ja radim Vedranu u plasteniku,a Menta je na Povrčarstvu na Paprici poslikana pa možeš vidjeti koju jebadu imam svake godine sa njom u berbi već od rane jeseni.Da Blondicu ne napada tako trips,imala bih još uvijek i nju,ona je nešto posebno,ali sam je se morala odreći.
Imala sam i ja Amforu ,isto pinciranu u plasteniku,visoka,a svaki puta kada sam ju brala bila bih morala ići na ispovjed.Ta se nije dala lomiti ni sa dvije ruke.
Ajde molim te,probaj saznati za Ljubov ,i cijenu ako može.
pitijacro- legionar
outlanderzg je napisao/la:Javim ti kroz par dana
Krivo sam napisala,Menta je na Rezidbi plodovitog povrća,mislim da se tako zove,a ne na paprici.
pitijacro- legionar
Di si mali,danas sam na poljoprivrednom opet malo lupila Sikija.Ma popili su mi već mozak sa tim stručnim procjenama i ocjenama.Pa mu je malo pomogao Bobostar sa kojim sam inače dobra,ali i njega znam lupiti.Dobra sam ja i sa Sikijem,ali ih netko s vremena na vrijeme mora spustiti na zemlju.Najviše mi dignu živac tablice sa preporukom gnojidbe u kojima Bobić velikodušno preporučuje ljudima ono što on prodaje,a skupo je ko da u sredini vreće ima kilu zlata.Onda mene ljudi pitaju na PP što da naprave.I to sve folijarno.Sve me to već pomalo živcira i postajem zločka..Kako mi se čini,neću se zadržati samo na zatvaranju svoje teme,mijenjati ću ubrzo i forum. Čak sam prestala čitati ko ranije-sve od reda.Bem ti struku i preporuke.Kamo su nestali oni dobri stari savjeti i izmjena iskustva.Nešto mi na povrčarstvu ozbiljnoga ne štima-primjetila sam to kada sam prvi puta spomenula klavibakter-nitko se nije javio osim tebe.I onda se postavlja pitanje-ili ga nitko u Hr nije imao-što je usput rečeno nemoguće,ili ga ne prepoznaju-što je za jednog povrčara koji drži da zna sve što mora znati nedopustivo,ili jednostavno lažu.Jer šutjeti je isto ko i lagati.Moram ovo prespavati i za koji dan ih malo opet pogladiti po kosi.Ili reći svemu zbogom i otići na forum o životinjama.
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:Di si mali,danas sam na poljoprivrednom opet malo lupila Sikija.Ma popili su mi već mozak sa tim stručnim procjenama i ocjenama.Pa mu je malo pomogao Bobostar sa kojim sam inače dobra,ali i njega znam lupiti.Dobra sam ja i sa Sikijem,ali ih netko s vremena na vrijeme mora spustiti na zemlju.Najviše mi dignu živac tablice sa preporukom gnojidbe u kojima Bobić velikodušno preporučuje ljudima ono što on prodaje,a skupo je ko da u sredini vreće ima kilu zlata.Onda mene ljudi pitaju na PP što da naprave.I to sve folijarno.Sve me to već pomalo živcira i postajem zločka..Kako mi se čini,neću se zadržati samo na zatvaranju svoje teme,mijenjati ću ubrzo i forum. Čak sam prestala čitati ko ranije-sve od reda.Bem ti struku i preporuke.Kamo su nestali oni dobri stari savjeti i izmjena iskustva.Nešto mi na povrčarstvu ozbiljnoga ne štima-primjetila sam to kada sam prvi puta spomenula klavibakter-nitko se nije javio osim tebe.I onda se postavlja pitanje-ili ga nitko u Hr nije imao-što je usput rečeno nemoguće,ili ga ne prepoznaju-što je za jednog povrčara koji drži da zna sve što mora znati nedopustivo,ili jednostavno lažu.Jer šutjeti je isto ko i lagati.Moram ovo prespavati i za koji dan ih malo opet pogladiti po kosi.Ili reći svemu zbogom i otići na forum o životinjama.
Definitivno se previše komplicira. Ja tamo već odavno nemam previše volje ulaziti u rasprave. Previše je tamo stručnjaka.
Nego saznao sam ti gdje je ujak uzimao ljubin dlan. GEMEX Virovitica tel:033/727-169. Ja sam ih danas oko 12 zvao ali nisu se javljali.Inače imaju i rog od Novosadskog instituta.
E baš ti hvala,imamo u Virovitici kućne prijatelje,zapravo desetak km od Virovitice.Budem sutra nazvala pa će mi on to riješiti.Ovaj rog od Novog Sada-misliš valjda na Amforu.To je dobra roga.Imala sam je,prije par godina je novosadski institut izlagao u Gudovcu na sajmu pa sam kupila sjeme.Kasnije se nije moglo nabavti kod nas,zapravo ga je slijedeće godine imao CPM u Zg,a onda više ne.Sa Radom iz CPM-a se ja dobro znam,ali više kasnije nisu nabavljali.Nije ko slonovo,ali lakše i brže crveni,i puno je ranija.
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:E baš ti hvala,imamo u Virovitici kućne prijatelje,zapravo desetak km od Virovitice.Budem sutra nazvala pa će mi on to riješiti.Ovaj rog od Novog Sada-misliš valjda na Amforu.To je dobra roga.Imala sam je,prije par godina je novosadski institut izlagao u Gudovcu na sajmu pa sam kupila sjeme.Kasnije se nije moglo nabavti kod nas,zapravo ga je slijedeće godine imao CPM u Zg,a onda više ne.Sa Radom iz CPM-a se ja dobro znam,ali više kasnije nisu nabavljali.Nije ko slonovo,ali lakše i brže crveni,i puno je ranija.
Amforu, Kurtovsku kapiju, a možda i druge. Imaju i slonovo uho od superiora.
Bok dečko,imam dobre vijesti(za mene ),stiže Ljubov dlan.Možda već sutra,zvala sam i naručili su za mene,inače će imati iza Virovitičkog sajma ,koncem januara,ali ja ne volim čekati zadnji tren,a ionako ću vjerojatno prije sijati.Kada mi stigne,reći ću ti.
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:Bok dečko,imam dobre vijesti(za mene ),stiže Ljubov dlan.Možda već sutra,zvala sam i naručili su za mene,inače će imati iza Virovitičkog sajma ,koncem januara,ali ja ne volim čekati zadnji tren,a ionako ću vjerojatno prije sijati.Kada mi stigne,reći ću ti.
Super, pozdrav
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.