Izmjena motora
3 posters
Stranica 1 / 1.
Izmjena motora
Prije nekoliko dana se desila havarija...pukla je radilica
kupili smo drugi motor i lagano krenuli u montažu, mnotvo sitnica nije odgovaralo pa smo to uštimavali. Zamajac smo prepravili, alnaser kupili novi, jedan uložak dizne bio zaglavljen - zamijenili, one sitnice kojekakve dotjerali (dobavna pumpa, sajle, gašenje, alternator.....) na kraju pumpa hidraulike zbog koje i otvaram ovu temu
[You must be registered and logged in to see this image.]
iskoristili smo spojnicu visokotlačne pumpe nekog kamiončeta (zastava iveco.....nešto)
molio bih vas da prokomentarišete rješenje, dali je trebalo još slobode na spojnici (guma ili nešto), ili totalno drugi tip spojnice.....
kupili smo drugi motor i lagano krenuli u montažu, mnotvo sitnica nije odgovaralo pa smo to uštimavali. Zamajac smo prepravili, alnaser kupili novi, jedan uložak dizne bio zaglavljen - zamijenili, one sitnice kojekakve dotjerali (dobavna pumpa, sajle, gašenje, alternator.....) na kraju pumpa hidraulike zbog koje i otvaram ovu temu
iskoristili smo spojnicu visokotlačne pumpe nekog kamiončeta (zastava iveco.....nešto)
molio bih vas da prokomentarišete rješenje, dali je trebalo još slobode na spojnici (guma ili nešto), ili totalno drugi tip spojnice.....
TVfreak- Broj postova : 235
Re: Izmjena motora
i da je u centru pasala bi joj gumena spojka .
Kaj ja znam , ovo je zbilja hrabro
Koliko čvrsto to dosjeda ?
Po mojem spojka obavezno jer ovak
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Admin je napisao/la: i da je u centru pasala bi joj gumena spojka .
doduše zaboravio sam snimit još jednu sliku na kraju pa vas to možda zbunjuje
rezervoar iznad pumpe je fiksiran, na njega je zavrnuta ploča na kojoj je pumpa, pazio sam da prilikom stezanja nigdje ne navlači
na donjoj strani je pumpa takođe zavrnuta na nosač haube (to su ove ploče sa strane motora); takođe sam pazio da prilikom stezanja ne gura pumpu prema motoru niti u stranu
kad uklopim pumpu gore, klima se lijevo-desno/gore dole u spojnici
prije ovoga je bilo spojeno na sličan način, kandžasta spojnica kućne izrade koja se skrši nakon nekoliko godina rada (slikat ću i nju)
zašto hrabro? misliš da će pumpa stradat?
Ključna riječ je skrši
Bila je jedna stranica ..na njoj desetak primjera ugradnje hid vilana i razni načini ugradnje pumpe na stare traktore , ne mogu je nać .
Znam ovdje je problem prostor .
Kaj je ispod poklopca na slici desno od remenice ?, možda tu može pumpa .
Bilo bi bolje da je pumpa s ležajem
Meni se sviđa a i jednostavno je napraviti hardijevu spojku , nekad su bile na kardanima auta s zadnjim pogonom
Dakle divje ploče s štiftovima , izeđu guma ...to ne moraju biti vijci kako kod primjera kardana jer troše dosta mjesta
5mm ploča , 10 mm guma .1 mm aksijalnog lufta
Na strrani remenice štiftevi mogu biti glave inbus vijka koji drži remenicu (odnosno ovu ploču koja drži žensku spojku) .
Tu nema nikakvog momenta a vrijeme max. opterečenja je zanemarivo u odnosu na sate koje mora biti u pogomu .
Bila je jedna stranica ..na njoj desetak primjera ugradnje hid vilana i razni načini ugradnje pumpe na stare traktore , ne mogu je nać .
Znam ovdje je problem prostor .
Kaj je ispod poklopca na slici desno od remenice ?, možda tu može pumpa .
Bilo bi bolje da je pumpa s ležajem
Meni se sviđa a i jednostavno je napraviti hardijevu spojku , nekad su bile na kardanima auta s zadnjim pogonom
Dakle divje ploče s štiftovima , izeđu guma ...to ne moraju biti vijci kako kod primjera kardana jer troše dosta mjesta
5mm ploča , 10 mm guma .1 mm aksijalnog lufta
Na strrani remenice štiftevi mogu biti glave inbus vijka koji drži remenicu (odnosno ovu ploču koja drži žensku spojku) .
Tu nema nikakvog momenta a vrijeme max. opterečenja je zanemarivo u odnosu na sate koje mora biti u pogomu .
e vidiš nešto tako (hardijeva, samo bez gume) je ta što se skrši; dvije ploče, jedna fiksirana na pumpu druga na remenicu, u jednoj su rupe fi6 u drugoj štiftovi 6mm, ploča u kojoj su štiftovi je izbušena ubačeni štiftovi i s druge strane piknuti.......to se vremenom pohaba
moj prijedlog je bio da se u remenicu na radilici uvrnu imbusi M10 (već ima navoj) na pumpu se stegne ploča koja ima rupe za glave imbusa......s bravarskom tolerancijom. Ovaj prijedlog je odbačen jer...."nećemo tako"
desno od remenice, gledano sprijeda, je tvornička pumpa, koja se fiksira na motor, koja ima odgovarajući zupčanik unutra, spojku.....međutim, ovaj motor je industrijski, nema zupčanika unutra, ne odgovara deklo.......sve to polovno bi koštalo 200-250€
ako nešto ovdje strada.....u potragu za pumpom istog smjera opet kalavidanje i tjeraj dok i nju ne skrši
eh danas se to tjeralo u oranje čitav dan, sve funkcioniše; čuje se zujanje kad opteretim hidrauliku (osjetim vibracije) dali zbog oscilovanja spojnice ili je pumpa jednostavno opterećena pa se javlja
još jedan problem je regulator
kad radi na leru, i hoću da krenem, motor se guši, onaj prije se sam "ispravljao" promjenom zvuka - laganim pojačavanjem gasa, ovaj to ne radi
eh sad me zanima dali mu treba još odvrnuti onaj vijak za full-load ili čeprkati oko opruge koja vraća reulator.....daje gas do kraja kad motor stane
moj prijedlog je bio da se u remenicu na radilici uvrnu imbusi M10 (već ima navoj) na pumpu se stegne ploča koja ima rupe za glave imbusa......s bravarskom tolerancijom. Ovaj prijedlog je odbačen jer...."nećemo tako"
desno od remenice, gledano sprijeda, je tvornička pumpa, koja se fiksira na motor, koja ima odgovarajući zupčanik unutra, spojku.....međutim, ovaj motor je industrijski, nema zupčanika unutra, ne odgovara deklo.......sve to polovno bi koštalo 200-250€
ako nešto ovdje strada.....u potragu za pumpom istog smjera opet kalavidanje i tjeraj dok i nju ne skrši
eh danas se to tjeralo u oranje čitav dan, sve funkcioniše; čuje se zujanje kad opteretim hidrauliku (osjetim vibracije) dali zbog oscilovanja spojnice ili je pumpa jednostavno opterećena pa se javlja
kad radi na leru, i hoću da krenem, motor se guši, onaj prije se sam "ispravljao" promjenom zvuka - laganim pojačavanjem gasa, ovaj to ne radi
eh sad me zanima dali mu treba još odvrnuti onaj vijak za full-load ili čeprkati oko opruge koja vraća reulator.....daje gas do kraja kad motor stane
Industrijski motori znaju imati tih problema ..motor agregata i tak .TVfreak je napisao/la:
zašto oni nemaju "normalne" regulatror.?..more biti da je samo do podešenja
Kao to riješiti ne znam .
ti ne znaš??? kakav si ti adminAdmin je napisao/la:
Kao to riješiti ne znam .
pokušat ću sutra....
Otvori regulator ..možda je miševi napravili posel ..tak su kod mene na vešmašini , jebi ga .
More biti da je i taj full-load "prigušen " da bi motor mirnije radio .
Jednom sam radi na dozeru s VT pumpu koja je skinuta s agregata ..kad je moj mentor napokon našao vremena .
Tog dragog čovjeka ovim putem jako pozdravljam
Živ mi bio poštovani , Bog te blagoslovio
da se s tim pozabavi ispostavilo se da nedostaje opruga s vanjske strane VT pumpe koja vrača regulator .
No siptomi su bili drugi ..motor ili je išao u iber ili se gasio ..
More biti da je i taj full-load "prigušen " da bi motor mirnije radio .
Jednom sam radi na dozeru s VT pumpu koja je skinuta s agregata ..kad je moj mentor napokon našao vremena .
Tog dragog čovjeka ovim putem jako pozdravljam
Živ mi bio poštovani , Bog te blagoslovio
da se s tim pozabavi ispostavilo se da nedostaje opruga s vanjske strane VT pumpe koja vrača regulator .
Admin je napisao/la:......
tako nekako se i ponaša, kad krećeš moraš oprezno i dočekat nogom da mu pomogneš, kad krene onda "uzme" previše pa popuštaj ali opet oprezno......
sutra ću skinut mehanizam pa pokušat nešto uradit.....
mislio sam samo "naštelovat" al qrac sine.....drugačiji reglator, ima samo dva tega dok je onaj traktorski s kuglicama ........još će me i to koštat keša a mislio se malo igrat pumpadžije i to je to
Juče je dobio prvo novo ulje i filter poslije kratke razrade, regulator je za sada nepromijenjen, radi i dalje onako kako je radio. Pomalo se privikavam na njegov režim, jedino me nervira kad manevrišem po avliji što uvijek moram bit na oprezu, začas se uguši, što stari motor nije radio.
počeo sam razmišljat o homemade modifikaciji regulatora.....ali to je trenutno samo pomisao
počeo sam razmišljat o homemade modifikaciji regulatora.....ali to je trenutno samo pomisao
Motor prži, zadnjih dana se frezalo dvadesetak sati i još toliko oranja, pravljenja brana za krompir, valjanja kukuruza, malo drljanja....
Pojavilo se ulje na jednom poklopcu klackalica, vjerovatno je puknut dihtung jer nije bilo jednog vijka kad smo dobili motor......
Pojavilo se ulje na jednom poklopcu klackalica, vjerovatno je puknut dihtung jer nije bilo jednog vijka kad smo dobili motor......
Imam osjećaj da lamela baš ne lijepi u trećoj, kad krećem imam osjećaj da hvata ko automatik, inače u vožnji ne primjećujem ništa, drljaču vuče u trećoj.....koliko motor ima snage. Ne sjećam se šta uradismo s korpom, jeli ostala ona s devet opruga
Ma pumpa nikad nije ni bila nešto sposobna, uvijek je trebalo dat malo gasa, posebno kad se čitav dan ore pa se ugrije ulje, ulja na njoj nigdje nema, cijevi koje sam prepravljao i vario ne puštaju, provjerit ću sutra dali je nosač otpustio mada čisto sumnjam primijeti bi po zvuku.
Uglavnom kad naleti povoljno neka bolja pumpa i prioritetni.....
Ma pumpa nikad nije ni bila nešto sposobna, uvijek je trebalo dat malo gasa, posebno kad se čitav dan ore pa se ugrije ulje, ulja na njoj nigdje nema, cijevi koje sam prepravljao i vario ne puštaju, provjerit ću sutra dali je nosač otpustio mada čisto sumnjam primijeti bi po zvuku.
Uglavnom kad naleti povoljno neka bolja pumpa i prioritetni.....
dihtung sgužvan prilikom montaže, u tvornici ili negdje dok je čekao svoje vrijeme
[You must be registered and logged in to see this link.]
šta mu dođe ovo na matici, desno od brizgaljke, senzor za temperaturu? ima li smisla postavljat senzor ovako na istureno mjesto
šta mu dođe ovo na matici, desno od brizgaljke, senzor za temperaturu? ima li smisla postavljat senzor ovako na istureno mjesto
Stranica 1 / 1.