transportna traka
5 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
transportna traka
ajmo majstori jel ima ko ideju kak napravit transporter (transportnu traku)
ovak trebala bi biti cca 6m duga, i cca 30-40-50cm široka i da može izdržat(i povuči) cca 100 kg tereta
recimo ovak nešto
[You must be registered and logged in to see this image.]
dakle kako najjednostavnije to napravit, koliko valjaka ,kakva traka, gdje i pošto traka
ili ako netko tako nešto radi, za realnu cijenu mu ustupim taj posao
ovak trebala bi biti cca 6m duga, i cca 30-40-50cm široka i da može izdržat(i povuči) cca 100 kg tereta
recimo ovak nešto
[You must be registered and logged in to see this image.]
dakle kako najjednostavnije to napravit, koliko valjaka ,kakva traka, gdje i pošto traka
ili ako netko tako nešto radi, za realnu cijenu mu ustupim taj posao
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
Re: transportna traka
Mogu pitati kolko bi traka koštala (znači cca, 12 M) samo mi moraš reči debljinu iste, a mogu ti dati i kontakt telefon gumiča.
Isto tak ti mogu dati kontakt telefon majstora koji znam da ju zna složiti.
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
neznam debljinumuhanicar je napisao/la:Mogu pitati kolko bi traka koštala (znači cca, 12 M) samo mi moraš reči debljinu iste, a mogu ti dati i kontakt telefon gumiča.
to vjerujem ovisi o teretu(100-150kg), o teretu vjerujem ovisi i fi valjaka
neznam jedino jel dovoljno 2 valjka ili mora biti nekoliko
imam ideju da napravim od lima "kadu"(ak me razumijete) tj I_______I profil cjelom dužinom od -do valjka pa da traka kliže po limu
jel bi moglo tak
ilegalac- legionar
Naravno da može ....mora .ilegalac je napisao/la:
imam ideju da napravim od lima "kadu"(ak me razumijete) tj I_______I profil cjelom dužinom od -do valjka pa da traka kliže po limu
jel bi moglo tak
Ako mora onda ne treba više od dva valjka, valjda
muhanicar- legionar
a jel se neće pojavi neki veliki otpor trenja na limu, pa da valjci proklizavajuAdmin je napisao/la:Naravno da može ....mora .ilegalac je napisao/la:
jel bi moglo tak
malo računam ak je valjak fi 20cm, površina njegovog (trenja)prijenosa snage je (ako je širina 50cm) rpi x š
tj,10cmx3,14x50=1 570cm2 a nasuprot tome na limu je površina 600cmx50=30 000cm
hoće li valjak moći to okrenuti pod teretom
ilegalac- legionar
Ja tu ne bi očekivao probleme ..kaj bi ti vozio na tome?
Vjerujem da si googlo kao i ja ..pomočni valjci imaju smisla kad se vozi rasuti teret pa traka mora formirati žljeb.
Zovi čalopeka pa pitaj kak oni rade .
Moj frend radio i vozi kukuruz u klipi i ima lim 100% a ne valjke ..i koliko znam nema probleme .
Samo bi preporučio ako imaš mogučnost napravi bombažu na valjkima .
a što je bombaža?Admin je napisao/la:
Ja tu ne bi očekivao probleme ..kaj bi ti vozio na tome?
Vjerujem da si googlo kao i ja ..pomočni valjci imaju smisla kad se vozi rasuti teret pa traka mora formirati žljeb.
Zovi čalopeka pa pitaj kak oni rade .
Moj frend radio i vozi kukuruz u klipi i ima lim 100% a ne valjke ..i koliko znam nema probleme .
Samo bi preporučio ako imaš mogučnost napravi bombažu na valjkima .
malo sam surfo i našao nekog proizvođća traka i imaju nekakve trake kojima je donja strana posebno "klizava" tako da može klizati po limu
i ja bih transportirao rasuti teret al netreba žlijeb , već ono što sam napisao ,kao kada od lima,a bokovi tog lima bi bili cca 10cm visoki tak da se nebi rasipalo
nedavno sam vidio elevator za klip kukuruza napravljen baš na taj način, odatle mi ideja
a čalopek je onaj što ima plavocrvene proizvode, čovjek je nevjerojatan, u gudovcu ga pitam zanima to i to,jel mi možete napravit ,
pored nas nekakav njegov elevator ,taman kakav mi štima , jedino što je kosina ima elektromotor i ima one lopatice na traki
dakle dali mogu kupit taj elevator, bez motora , nogu(mislim da je imao i točkiće) i bez lopatica
čovjek mi kratko i jasno kaže NE
hrvatski poslovni mentalitet
ilegalac- legionar
Bombaža je , hm.. ma ovako čemo..
Valjci s bombažom izgledaju kao drvena bačva za vino .
Na sredini veči promjer , na krajevima manji ..služi da traka ne ispada s valjka .
Ako je traka posebno klizava s donje strane kako se to sljubljuje s pogonskim valjkom ?
Valjci s bombažom izgledaju kao drvena bačva za vino .
Na sredini veči promjer , na krajevima manji ..služi da traka ne ispada s valjka .
Ako je traka posebno klizava s donje strane kako se to sljubljuje s pogonskim valjkom ?
ovu traku sam ja pravio,pogon hidromotor, traku narucio iz SLO, tajfun, klizi po limu.
powershift- Broj postova : 104
[quote="powershift"]ovu traku sam ja pravio,pogon hidromotor, traku narucio iz SLO, tajfun, klizi po limu.
A jel tvoja isto ona rađena od segmenata ?
Na svakom spoju imaš lopaticu (jebo naziva ) ?
A jel tvoja isto ona rađena od segmenata ?
Na svakom spoju imaš lopaticu (jebo naziva ) ?
traka je iz cijeloga, lopati ce se lijepe odozgo, cijena za 5m duplo, odnosno 10 je nesto oko 250 eura, koliko se sjecam
powershift- Broj postova : 104
Ilegalac, ovakakv transporter kakav ti želiš, najjednostavnije je napraviti iz komada lima, piganjem u C profil. AAk treba, može se napraviti i mala graba u sredini lima, pa bude traka malo koritasta. Više-manje, svaka abkant preša može pigati 3 metra, pa ga napraviš iz dva komad i zavariš.
Za teret koji misliš nositi (a nisi rekel kakav je: vreće, rasuti, drva i sl.), dovoljna ti je ona tanka zeleno-bijela traka, debljine nekih 3mm. Može biti glatka i hrapava. Bubnjevi mogu biti fi 50...100mm. Pogonski bi trebal biti gumiran, jer ova traka ima malo trenje (zato se i vozi po limu).
Kolika bi trebala biti brzina i koliki kut uspona? S tim podacima se da izračunati snaga pogona.
Za teret koji misliš nositi (a nisi rekel kakav je: vreće, rasuti, drva i sl.), dovoljna ti je ona tanka zeleno-bijela traka, debljine nekih 3mm. Može biti glatka i hrapava. Bubnjevi mogu biti fi 50...100mm. Pogonski bi trebal biti gumiran, jer ova traka ima malo trenje (zato se i vozi po limu).
Kolika bi trebala biti brzina i koliki kut uspona? S tim podacima se da izračunati snaga pogona.
Ti ga na- Broj postova : 151
Ti ga na je napisao/la:Ilegalac, ovakakv transporter kakav ti želiš, najjednostavnije je napraviti iz komada lima, piganjem u C profil. AAk treba, može se napraviti i mala graba u sredini lima, pa bude traka malo koritasta. Više-manje, svaka abkant preša može pigati 3 metra, pa ga napraviš iz dva komad i zavariš.
sad sam tek vidio odgovor, zahvaljujem
ovo sam maloprije pronašao, zanimljivo
ideja mi je bila da kod limara(mislim da mu je preša 7metara) napravim od poc. lima nešto ovako[img][You must be registered and logged in to see this link.] [/img]
dakle savio bi poc. lim u ovakvom U obliku(U s ušima ), a ispod konstrukcija od kvadratnih cijevi
najviše me strah sa se to sve skupa ne savija
sad kad si spomenuo grabu u sredini korita dao si mi ideju da mi limar može napraviti ovo
[img][You must be registered and logged in to see this link.] [/img]
ovo je konstrukcijski 1000% čvršće, a otpor trenja traci 50% manji
dalje, teret koji bi vozila je šljiva, dužina trake cca 6m, a težina koju nosi bi bila max 150kg, iz tog se može izračunati širina tj, visina trake
otprilike litra je kilogram šljive(0,8-0,9kg/l), dakle imamo 6m i 150 lit.
ako je traka 50cm ,korito bi bilo oko 5cm, ili ako je širina 40cm dubina bi bila cca 6,5cm
obadvoje mi odgovara
brzina trake bi bila max. 6m za recimo 10 sekundi(0,6m/s), ako ne i manje
uspona nema, traka je vodoravna, a snaga mi nije toliko bitna, ili će je tjerati struja ili hidraulika ili kardan
ali mislim da nije potrebna velika snaga(negdje sam vidio da nešto slično tjera motor od brisača stakla od auta)
znaći po tvome nisu potrebni oni valjci između nego samo dva glavna?
dakle traže se valjci i traka , ležaji i kučišta su u trgoagenciji
inaće pokušavam da napravim ovo
za početak transporter s ceradom, a kasnije možda i tresač
ilegalac- legionar
danas zvao tipa za traku, kaže zelena 3mm nekakva plastična širine 50cm
može ići do 20m transportera i kliže po limu
cjena 120kn m dužni plus 4m za spajanje
dakle cca 2000kn
može ići do 20m transportera i kliže po limu
cjena 120kn m dužni plus 4m za spajanje
dakle cca 2000kn
ilegalac- legionar
ja bi nešto ovako[You must be registered and logged in to see this image.]
ilegalac- legionar
aj mi prodajAdmin je napisao/la:To ti je bolje kupit nego radit ..moje mišljenje .
ilegalac- legionar
nažalost nemam za prodaju
NEmoj mislit da moja mašta nije trebala jedan takav primjerak
od sjena , slame , kuruze, kamenja, cigli , oraha , zemlje , repe , drvi itd
sve mi se čini da ni ove godine to nebude radiloAdmin je napisao/la:nažalost nemam za prodaju
još dva mjeseca nestignem o to ni razmišljat, a onda opet bude kasno
ali...
ak popizdim pa na trgoagenciji napravim naruđbu od cca 6tkn
tehnoguma cca 2tkn, color 1tkn, europlast cca3tkn
moglo bi to brzo bit gotovo
ali...
12tkn
ilegalac- legionar
Ali ta je u Lici, ko bi sad to i s čim otlopal iz Ličkog snjegaAdmin je napisao/la:A ovo?
[You must be registered and logged in to see this link.]
to ti je u proračunu
muhanicar- legionar
malo skupljeAdmin je napisao/la:A ovo?
[You must be registered and logged in to see this link.]
to ti je u proračunu
hidromotor 1tkn
traka 2tkn
željezo 1tkn
valjci 500kn
al kad popizdim i kupim dva U1o profila i za dva sata gotova šasija_(ustvari samo me ona i jebe )
nešto bih lagano(rešetka) al je to komplicirano,
ma bilo bi dosta čvrsto za tu dužinu i dva kvadratna 50x20 varena jedan na drugi kant , var svakih 50cm, i tako i sa druge strane i bočne strane gotove
eventualno još potkonstrukciju od 3m na koju idu točki
ilegalac- legionar
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.