wood chrusher
+2
Admin
ilegalac
6 posters
Stranica 2 / 4.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: wood chrusher
a jesi mi i dao
a da me upišeš na strojarski faks???
mogao si mi ukratko reći dimenzije zupčanika
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
Za strojarski si
Jedino da ti ih zmerim iz prve ruke
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
M(modul)....zapčanici su zajebana stvar...treba dosta računanja....trenutno nemam cajta...eventualno neke osnovne mjere tipa diobeni promjer za 36x3=108mm....
Taj zamašnjak ne znam koju masu i promjer mora imati, al mi se čini da je to možda premali broj okretaja ako bi išao direkt na vratilo....a opet s druge strane ta pohranjena energija ti može posavijat u trenutku to vratilo i noževe ako nedaj bože stane...a kod noževa na disku toga nema...
Taj zamašnjak ne znam koju masu i promjer mora imati, al mi se čini da je to možda premali broj okretaja ako bi išao direkt na vratilo....a opet s druge strane ta pohranjena energija ti može posavijat u trenutku to vratilo i noževe ako nedaj bože stane...a kod noževa na disku toga nema...
jeffy- Broj postova : 268
113mm bi mi pasalo,znaći razmak osovina bi bi cca 100mm a širina zupčanika(od tog vjerujem ovisi snaga ), a promjer rupe???jeffy je napisao/la:M(modul)....zapčanici su zajebana stvar...treba dosta računanja....trenutno nemam cajta...eventualno neke osnovne mjere tipa diobeni promjer za (1/cos17)x36x3=113mm....
tam ništ nepiše
zamašnjak bi eventualno služio za mirniji rad ,i da sporo se vrti
ilegalac- legionar
Pa razmak među vratilima u ovom slučaju, dakle oba nulta zupčanika jednaka, ti je taj isti diobeni promjer(108mm, jebg, malo sam fulal), a za širinu i te stvari nema podataka, a kamoli za dimenzioniranje nosivosti....
Zamašnjak koji se sporo vrti ili nema nikakvu ulogu ili je ogroman...
jeffy je napisao/la:Pa razmak među vratilima u ovom slučaju, dakle oba nulta zupčanika jednaka, ti je taj isti diobeni promjer(108mm, jebg, malo sam fulal), a za širinu i te stvari nema podataka, a kamoli za dimenzioniranje nosivosti....
znači ipak im fale neki podaci u T-agenciji
ma zamašnjak ustvari nisam ni zamišljao, neko ga je spomenuo i ja sam samo nastavio
zapravo sad sam računao , ipak je premali taj zupčanik, trebao bi biti veći
ima još M4 36 zubi i 37 zubi, koliki su oni veliki (al su skupiiii 300-350 ćuna)
ilegalac- legionar
Onaj tamo zupčanik ti ima neku reda radi tehnološku rupu koju ti obradiš kako ti paše
Admin je napisao/la:Onaj tamo zupčanik ti ima neku reda radi tehnološku rupu koju ti obradiš kako ti paše
to sam i pretpostavio, samo dal se to da obrađivat, da nije zakaljeno
ilegalac- legionar
Vjerujem da se može obrađivati ..nema druge šanseilegalac je napisao/la:Admin je napisao/la:Onaj tamo zupčanik ti ima neku reda radi tehnološku rupu koju ti obradiš kako ti paše
i koliki je M4 36 ili 37 zubiAdmin je napisao/la:Vjerujem da se može obrađivati ..nema druge šanseilegalac je napisao/la:Admin je napisao/la:Onaj tamo zupčanik ti ima neku reda radi tehnološku rupu koju ti obradiš kako ti paše
ilegalac- legionar
Ko zakaljen, taj zupčanik? Repailegalac je napisao/la:
muhanicar- legionar
Promjer ti je umnožak modula i broja zubi....u ovom slučaju....a zupčanika ak je kaljen, kaljen je po obodu najčešće...ili je možda izvađen iz Muhaničarove ljubavi, zvane, Velki medo
a ono o cos17 i bla bla??? samo za zbunjivanje masajeffy je napisao/la:Promjer ti je umnožak modula i broja zubi....u ovom slučaju....a zupčanika ak je kaljen, kaljen je po obodu najčešće...ili je možda izvađen iz Muhaničarove ljubavi, zvane, Velki medo
a muhin medo... pa od njega živi i još ga kritizira, da je traktor savršen što bi on onda fušario
Zadnja promjena: ilegalac; pet sij 18, 2013 10:29 pm; ukupno mijenjano 1 put.
ilegalac- legionar
Ma to mi se omakla stranica u Deckeru....nisam skužil taj tren da su ravni zubi ...da me nisi kvotal taj tren nebi nitko niti skužil
muhanicar je napisao/la:Za strojarski si
nikad nije kasno da iznova počneš...
još sam ja mlad, nezaposlen...
taman razmišljam da i ja nabacim nekakav dr mr doktorat, da nastavim di sam stao prije 19 godina(bog te mazo pa jel več 19 )
ilegalac- legionar
Nije sigurno.jeffy je napisao/la:ili je možda izvađen iz Muhaničarove ljubavi, zvane, Velki medo
Medin zupčanik iznutra ima zube, a izvana je okrugli.
Znači nije isti.
Jel treba možda slika?
muhanicar- legionar
ilegalac je napisao/la:
a muhin medo... pa od njega živi i još ga kritizira, da je traktor savršen što bi on onda fušario
Oš da ti ispričam priču o malom zelenom
muhanicar- legionar
nego, vidim da se tam bakču isto oko zupčanika za frezu, mudruju, a nitko nije pital od kojeg je proizvođača ....meni na prvi pogled izgleda da je to ona freza Poljakinja, a ona je sad Akpil i kao takva se prodaje...mislim da je to najjeftinije riješenje
muhanicar je napisao/la:Nije sigurno.jeffy je napisao/la:ili je možda izvađen iz Muhaničarove ljubavi, zvane, Velki medo
Medin zupčanik iznutra ima zube, a izvana je okrugli.
Znači nije isti.
Jel treba možda slika?
Takav zupčanik je prije remonta, jel......
Kaj bi mudrovali?
Ovaj mu traži meštra, ovaj mu je našel zupčanik za 400 ojera, a ovaj za 500.
E sad, gde bu zagrizel
ili
Ovaj mu traži meštra, ovaj mu je našel zupčanik za 400 ojera, a ovaj za 500.
E sad, gde bu zagrizel
ili
muhanicar- legionar
I poslje remonta, a nakon prve brazdejeffy je napisao/la:
Takav zupčanik je prije remonta, jel......
muhanicar- legionar
pričajmuhanicar je napisao/la:ilegalac je napisao/la:
Oš da ti ispričam priču o malom zelenom
ilegalac- legionar
Ne znam, ak kak je onda onom mom susedu prije nek je motor polomil uljnu pumpu napravil 30 kila sati.... ... sa kurblom????......tebi mora da je medo fakat gadno nekaj pričepil da ga tak voliš
Odi na poljoprivredu. Tam imaš kolegicu pričalicuilegalac je napisao/la:pričaj
muhanicar- legionar
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 2 / 4.