još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TECUMSEH 35

4 posters

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Go down

TECUMSEH 35 - Page 2 Empty Re: TECUMSEH 35

Postaj  ilegalac sub oľu 23, 2013 4:39 pm

Admin je napisao/la:Ja bi stavio hipenol .
jel nema veze što su pakne u ulju?

ilegalac
legionar

Broj postova : 1615

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sub oľu 23, 2013 4:40 pm

Valjda nema ako moraju biti

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac ned oľu 24, 2013 7:37 pm

e ako sutra ne stigne novi motor, neko će najebat
trebao stići u petak
a i trgovac napravi frku s kočnicom motora
a poanta je ta da im je malo web stranica nepregledna, a štos je i to da imaju motor i sa kočnicom i bez, jedan je centura [You must be registered and logged in to see this link.]

a drugi prisma [You must be registered and logged in to see this link.]

e sad samo da pogodi dužinu osovine, jel ovi su 62mm, a meni treba 52

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin ned oľu 24, 2013 10:54 pm

Ništ nije dugačko ako se dovoljno skrati amen

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pon oľu 25, 2013 12:51 pm

ilegalac je napisao/la:e ako sutra ne stigne novi motor, neko će najebat
trebao stići u petak
a i trgovac napravi frku s kočnicom motora
a poanta je ta da im je malo web stranica nepregledna, a štos je i to da imaju motor i sa kočnicom i bez, jedan je centura [You must be registered and logged in to see this link.]

a drugi prisma [You must be registered and logged in to see this link.]

e sad samo da pogodi dužinu osovine, jel ovi su 62mm, a meni treba 52
stigao novi motor, sastavljeno i isprobano
zahvaljujem tomislavu na pomoći i savjetima

kočnica riješena s komadom žice, svezao je Embarassed
gasim je vračanjem gasa i kvačilom Embarassed ugasi se sama

čak i komandu (koja je otkinuta)gasa nisam ništa mudrovao i izmišljao, ručno je pomaknem na motoru Embarassed
koliko sam shvatio motor je predviđen da radi samo u režimu od oko 3000 okr i ima automatski regulator okretaja, tak da fino podešavanje gasa nije ni potrebno

ulje u motoru sae 30 viking (32kn-0,6l), u getribi super3

ukupni trošak ccca 720kn , gotovo nova freza i 12mj garancije na motor jumpy jumpy jumpy jumpy [img][You must be registered and logged in to see this link.][/img]
evo malo slika od motora, slikano mobitelom Embarassed čim je stigao
vidi se i kočnica i kako sam je riješio
vidi se i zamajac s zupčanikom za el. starter(a di mi akumulator lupaozid lupaozid lupaozid )

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  jeffy pon oľu 25, 2013 3:12 pm

Super.....čini mi se da si na kraju jako dobro prošao..... lasko
Gle, fakat ima pripremu za anlaser, čak vjerujem da je bio gore, al ga je netko skinuo...poprilično su skupi.
Dok pališ jel ti trza onak čudno ručicu, ili ne?.....očito je i zamašnjak pogođen kak spada. Možda ne bi bilo loše jednom radi sigurnosti ugraditi sklopku neku za gašenje(ja sam iskoristio sklopku od starog štednjka za bacanje iskre)....jebi ga možda pušem na ladno, ali stari je sa starom frezom skoro poginul lupaozid
A kaj se tiče ulja u getribi imao sam i ja šou sa svojom frezom kad sam mjenjao kvačilo. Skinem motor sa freze kad ono, ulje izleti van....krenem u potragu za novim kvačilom i svi me uvjeravaju da ne smije ulje biti....i skoro me uvjerili, al me zbunjivalo što sa strane na kučištu kvačila ima poveči čep sa brtvom lupaozid ....i odem kod čovjeka koji se bavi reparaturom obloga na drugom bregu i napomenem mu da bi trebalo biti uljno kvačilo....a on meni veli, dobro da si mi rekel, nisu iste obloge za suho i uljno i uglavnom složi za neku siću. Evo 10 godna fercera bez problema sa hipenolom bounce

jeffy

Broj postova : 268

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pon oľu 25, 2013 4:58 pm

jeffy je napisao/la:Super.....čini mi se da si na kraju jako dobro prošao..... lasko
Gle, fakat ima pripremu za anlaser, čak vjerujem da je bio gore, al ga je netko skinuo...poprilično su skupi.
Dok pališ jel ti trza onak čudno ručicu, ili ne?.....očito je i zamašnjak pogođen kak spada. Možda ne bi bilo loše jednom radi sigurnosti ugraditi sklopku neku za gašenje(ja sam iskoristio sklopku od starog štednjka za bacanje iskre)....jebi ga možda pušem na ladno, ali stari je sa starom frezom skoro poginul lupaozid
A kaj se tiče ulja u getribi imao sam i ja šou sa svojom frezom kad sam mjenjao kvačilo. Skinem motor sa freze kad ono, ulje izleti van....krenem u potragu za novim kvačilom i svi me uvjeravaju da ne smije ulje biti....i skoro me uvjerili, al me zbunjivalo što sa strane na kučištu kvačila ima poveči čep sa brtvom lupaozid ....i odem kod čovjeka koji se bavi reparaturom obloga na drugom bregu i napomenem mu da bi trebalo biti uljno kvačilo....a on meni veli, dobro da si mi rekel, nisu iste obloge za suho i uljno i uglavnom složi za neku siću. Evo 10 godna fercera bez problema sa hipenolom bounce

bila je opcija bez kočnice, i to je vjerujem teži zamašnjak, ali 62 osovina
što se tiće gašenja uvjek mogu stavit prekidač i stavit žicu na bobinu umjesto one zelene, bez ikakvog rastavljanja, ali mislim da nema opasnosti ,jer kvačilo radi "naopako", tj. tek kad ga stisnem freza vrti, ako mi se nešto desi čim pustim kvačilo freza staje
poluga gasa ide "dosta teško" i neču stavljati sajlu gasa , več to ručno napravim
kad palim netrza čudno, čak dosta "slabo", samo mi starter nekako "jadan"

a što se tiće ulja, ima dvije rupe, tj otvor za nalijevanje ulja , i vijak za kontrolu, kad prelije taj vijak dosta je
tako sam bar ja shvatio

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pon oľu 25, 2013 5:09 pm

Ti mali vragovi imaju dekopresor ..automacki Embarassed

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  jeffy pon oľu 25, 2013 5:40 pm

Znači ima kontra kuplung....to nisam znal....
Ima dekompresor na plastičnoj bregastoj.....kak da si ju na prošćenju kupil lolo
Dobro stari si je zapravo sam kriv, imal je skakavac onu sigurnosnu sklopku i blesavi mehanizam zabravljivanja pa je on to "omotal" oko ručke....stari se okretal kod ograde, a čudo imalo centrifugalni kuplung, i naravno mjenjač u rikvercu. Trknul je po gasu i krenula na njega a imal je pola metra od ograde.....uglavnom, isčupala je 2 betonska stupa prije neg je pukla osovina Shocked

jeffy

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pon oľu 25, 2013 7:13 pm

jeffy je napisao/la:Znači ima kontra kuplung....to nisam znal....
ima, pogledaj si na onoj slici prije, planetarni reduktor
tri zupčanika satelita i oko njih piči unutarnji zupčanik s kočnicom
kad kočnica zakoći, staje taj zupčanik i kreču s okretanjem sateliti i preko tog je pogon

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  jeffy pon oľu 25, 2013 9:41 pm

Videl sam da je planetarac al nisam mislil da ima tak inteligentan sistem ukapćanja.....ko bi reko za tu igračku, takav sistem imaju oldschool automatski mjenjači

jeffy

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

[Vrh]