NORA FORA
5 posters
Stranica 1 / 1.
NORA FORA
[You must be registered and logged in to see this link.][url][/url][url][/url]
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Re: NORA FORA
Ja znam da je ovo sve nabijeno emocijama .
Ja znam da bi isto pokušao za svoje dijete .
Ja znam da ..ma u pičku materinu ovaj život kad ne da Nori vidjeti još jedne jaglace .
Ali isto tak znam da je na tisuče smrtno bolesne djece i u ovom trenutku se bore za svoj mali život .
Ovo nije ujedinlo hrvate nego je upravo suprotno, ovo je dno dna društva u globalu ..svi oni koji su donirali nisu platili liječenje male Nore nego su s 5 kuna kupili svoj unutarnji mir ..
I ja to gledam kao sramotu ljudske rase a ne kao milosrđe .
Zašto tako mislim ..zato jer u svijetu svakih 5 sekundi umre jedno dijete ne od bolesti ,nego od gladi .
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ja znam da bi isto pokušao za svoje dijete .
Ja znam da ..ma u pičku materinu ovaj život kad ne da Nori vidjeti još jedne jaglace .
Ali isto tak znam da je na tisuče smrtno bolesne djece i u ovom trenutku se bore za svoj mali život .
Ovo nije ujedinlo hrvate nego je upravo suprotno, ovo je dno dna društva u globalu ..svi oni koji su donirali nisu platili liječenje male Nore nego su s 5 kuna kupili svoj unutarnji mir ..
I ja to gledam kao sramotu ljudske rase a ne kao milosrđe .
Zašto tako mislim ..zato jer u svijetu svakih 5 sekundi umre jedno dijete ne od bolesti ,nego od gladi .
[You must be registered and logged in to see this link.]
U zadnjih pet dana na odjelu dječje onkologije i hematologije KDB Zagreb četiri mališana je izgubilo bitku. KARLA,MARKO,JURICA I LANA! To su naši hrabri lavovi uz našu malu Noru! Sva ljubav svijeta neka ih prati na nebu!
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Gadi mi se ta rec onkologija, 3 godine lecila se moja 9 godisna sestra od leukemije lam 2, i djaba sve svi su znali kako ce zavrsiti, 99% imaju isti kraj...
kod nama ima takvi 2-3 slucajevna djedno, samo obitelj zna kako je
kod nama ima takvi 2-3 slucajevna djedno, samo obitelj zna kako je
stefanmk- Broj postova : 10
Prestrašno je to kada se dijete na pragu života mora nositi sa takvom bolešću,a još je strašnije kada izgubi bitku.Najgori je osjećaj bespomoćnosti i beznađa.Nada u ljudima živi do zadnjega trenutka,ali negdje duboko u srcu,potisnuta,stalno je prisutna svijest da je to samo zavaravanje sebe.
Moj sin ima poslodavca u Londonu-trebao je sa obitelji prije mjesec-dva otići tamo raditi za njega.Bio je čovjek sa sinom,ima mali dvanaestak godina sada,dva puta ovdje u posjeti.Krajem šestog mjeseca malome pozlilo,odveli ga u bolnicu i ustanovili da ima tumor na mozgu.Nakon hitne operacije dali su mu pedeset posto šanse da preživi,pod uvjetom da tumor nije metastazirao na kralježnicu.Nakon dva-tri tjedna,kada su nalazi bili gotovi znali su da je.To im je jedino dijete,ljudi su u godinama,četrdesetpet godina,situirani,a ostati će uskoro bez najvrijednijega u životu.A jedan mali život će biti prekinut,a tek je počeo živjeti.I kada gledaš tu djecu,poželiš im svoj život dati,a ništa,baš ništa ne možeš napraviti.I sve riječi koje izgovoriš su besmislene,i suze su besmislene,i pitaš se ako taj Bog postoji,gdje je tu ta božja pravednost i milost,kakvoga smisla ima da dječica odlaze,a vucibatine,ubojice,krvnici žive i uživaju u životu.
Neću ti sada izražavati saučešće,sve izgovorene riječi su zapravo prazne riječi,ne pomažu niti tiješe.
Kada izgubimo nekoga koga volimo,izgubili smo zauvijek i dio sebe.I to nam nitko,nikakvim riječima ne može vratiti.Ostaju nam samo sjećanja i čekanje da budemo u stanju prihvatiti ono što ne možemo izmjeniti.
A vrijeme ipak napravi ono u što u prvim trenutcima gubitka ne možemo vjerovati-doći će čas kada se izgubljene osobe budemo mogli sjećati i o njoj razmišljati sa smiješkom na licu.Iako će praznina u srcu ostati zauvijek.
Moj sin ima poslodavca u Londonu-trebao je sa obitelji prije mjesec-dva otići tamo raditi za njega.Bio je čovjek sa sinom,ima mali dvanaestak godina sada,dva puta ovdje u posjeti.Krajem šestog mjeseca malome pozlilo,odveli ga u bolnicu i ustanovili da ima tumor na mozgu.Nakon hitne operacije dali su mu pedeset posto šanse da preživi,pod uvjetom da tumor nije metastazirao na kralježnicu.Nakon dva-tri tjedna,kada su nalazi bili gotovi znali su da je.To im je jedino dijete,ljudi su u godinama,četrdesetpet godina,situirani,a ostati će uskoro bez najvrijednijega u životu.A jedan mali život će biti prekinut,a tek je počeo živjeti.I kada gledaš tu djecu,poželiš im svoj život dati,a ništa,baš ništa ne možeš napraviti.I sve riječi koje izgovoriš su besmislene,i suze su besmislene,i pitaš se ako taj Bog postoji,gdje je tu ta božja pravednost i milost,kakvoga smisla ima da dječica odlaze,a vucibatine,ubojice,krvnici žive i uživaju u životu.
Neću ti sada izražavati saučešće,sve izgovorene riječi su zapravo prazne riječi,ne pomažu niti tiješe.
Kada izgubimo nekoga koga volimo,izgubili smo zauvijek i dio sebe.I to nam nitko,nikakvim riječima ne može vratiti.Ostaju nam samo sjećanja i čekanje da budemo u stanju prihvatiti ono što ne možemo izmjeniti.
A vrijeme ipak napravi ono u što u prvim trenutcima gubitka ne možemo vjerovati-doći će čas kada se izgubljene osobe budemo mogli sjećati i o njoj razmišljati sa smiješkom na licu.Iako će praznina u srcu ostati zauvijek.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
prije nekog vremena, čovjek u polju , nešto se radilo, i pet sekundi nerazmišljanja, nesmotrenosti,brzine ...pitijacro je napisao/la:Prestrašno je to kada se dijete na pragu života mora nositi sa takvom bolešću,a još je strašnije kada izgubi bitku.Najgori je osjećaj bespomoćnosti i beznađa.Nada u ljudima živi do zadnjega trenutka,ali negdje duboko u srcu,potisnuta,stalno je prisutna svijest da je to samo zavaravanje sebe.
traktorskom prikolicom je pregazio najmlađeg sina, dvadeset mjeseci starog,
stradala je glava, višestruki lomovi lubanje, nagnječenje i krvarenje mozga
šok,tuga ,strah,... samooptuživanje ..., nemoć ...., bijes ...,
jedno je prometna nezgoda ,da ti nekom ili netko tebi zgazi dijete,
ali sam sebi pogaziti dijete ...
jedino što ih je držalo tih dana je briga za ostalu djecu,oni nisu smjeli osjetit gubitak, iako je bilo nemoguče sakrit i slagati ...
u zadnji čas je stigao u bolnicu, hitno prebačen u KBC ,
nekoliko dana JILa,desetak dana bolnice,mjeseci oporavka
ovo je priča sa sretnim završetkom, a nedostajalo je tako malo, da završi drugačije ...
djete su nazvali čudom od djeteta, jer preživjeti da jednoosovinka prijeđe preko glave i oporaviti se, je velika stvar za odraslog a kamoli dvogodišnjaka
događaj za razmišljanje ... ?
nikome se ne ponovilo
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
Pred dvadesetak godina u mome selu čovjek isto pregazio dvogodišnje dijete prilikom ulaska u dvorište.Otac.Deda ga čuvao,dijete izmaklo nadzoru,ovaj išao u rikverc sa kipericom.Imaju grob nedaleko našega,prolaze uz nas kada idu.Ne sjećam se točno kada su se ti ljudi uspjeli pomiriti sa tim teretom i bolom,ali vidim zadnjih nekoliko godina da kada dolazimo za Sisvete na groblje, konačno im sa lica nestao onaj grč kojega pamtim otkako se to dogodilo.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Stranica 1 / 1.