još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Motiku ili slično

+2
Admin
pitijacro
6 posters

Go down

Motiku ili slično Empty Motiku ili slično

Postaj  pitijacro čet tra 18, 2013 7:53 pm

Motiku ili slično,automnatsku.Na struju,ili bolje na benzin.Ili dizel.Samo da radi sama.Trimer sa nastavkom znam kupiti i sama.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Motiku ili slično Empty Re: Motiku ili slično

Postaj  Admin čet tra 18, 2013 8:41 pm

Moglo bi se neka motika dolje staviti .. valjda
http://www.usporedi.hr/testovi/robot-usisavac-samsung-navibot-sr8855

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet tra 18, 2013 9:21 pm

Ne bu išlo.
Ima nastavak na trimer,ali ne na ovaj koji imamo.Trebali bismo kupiti novi i sa kopačicom bi se moralo iskeširati oko 4500kn.Tražim nešto jednostavno i jeftino.Bar relativno jeftino.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet tra 18, 2013 9:24 pm

A ovako nešto .

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet tra 18, 2013 9:43 pm

Hm.Ideja dobra.Ali moja je bolja.Nešto kao na roto brani,pritisneš u zemlju,a struja(tu me malo nervira kabel jer mi ga je dosta na trimeru za grmlje) radi,ili dizel,što je bolje,odmah i prekopa i usitni,a ja samo nakon toga sadim.Cvijeće.To ja tražim,jednostavno i efektno.Samo ne mogu naći.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet tra 18, 2013 9:50 pm

pitijacro je napisao/la:Hm.Ideja dobra.Ali moja je bolja.Nešto kao na roto brani,pritisneš u zemlju,a struja(tu me malo nervira kabel jer mi ga je dosta na trimeru za grmlje) radi,ili dizel,što je bolje,odmah i prekopa i usitni,a ja samo nakon toga sadim.Cvijeće.To ja tražim,jednostavno i efektno.Samo ne mogu naći.

ilegalac
legionar

Broj postova : 1615

[Vrh] Go down

Postaj  Ti ga na pet tra 19, 2013 12:35 am

Bilo je u Lidlu električnih kopačica za parsto kuna...

Ti ga na

Broj postova : 151

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet tra 19, 2013 6:07 am

pitijacro je napisao/la:Hm.Ideja dobra.Ali moja je bolja.Nešto kao na roto brani,pritisneš u zemlju,a struja(tu me malo nervira kabel jer mi ga je dosta na trimeru za grmlje) radi,ili dizel,što je bolje,odmah i prekopa i usitni,a ja samo nakon toga sadim.Cvijeće.To ja tražim,jednostavno i efektno.Samo ne mogu naći.
Ako su radna tijela kao na roto brani ..to je nemoguče držati rukom ..osim da rade sama .
Bilo kakva rotirajuča kopačica mora imati oblik radnog tijela kao nastavak za trimer .
Postoji nastavak za trimer koji izgleda kao okrenuta šalica za čaj ili zdjelica za kornflekx lolo ... s dva-tri utora ali nije dizel . cheer

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet tra 19, 2013 6:56 am

No dobro,benzin je,kaj misliš da ne znam,meni to sve isto,žensko-neuko. lolo A ono gore na slici,e,baš nešto takvoga,ali samo dio koji radi,sve ostalo je meni višak jer ja imam gredice široke tridesetak cm,ili brijeg gdje se može raditi samo s nogu.Nastavak ne mogu kupiti jer mi ne paše na naš trimer,a kupovati novi u kompletu je skupo.Iako su mi ponudili na otplatu na šest mjeseci.Kao da za šest mjeseci četiri i pol tisuće neće biti četiri i pol tisuće.I kaj će nam dva trimera,ovaj je novi koji imamo.Budem pogledala u Lidlu,pitala,samo da ne naletim na nešto preslabo pa da se guši kada radi.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Ti ga na pet tra 19, 2013 7:29 am

Nemoj kupovati nastavak za trimer. To je za jednokratnu upotrebu.

Ti ga na

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet tra 19, 2013 4:19 pm

Ti ga na je napisao/la:Nemoj kupovati nastavak za trimer. To je za jednokratnu upotrebu.
Kak to misliš ?

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Ti ga na ned tra 21, 2013 8:05 am

Radni organ iliti motičice su napravljene iz dva komada tankog lima. Trajnost? Hmmm...
Veći je problem pogonski puž. Redukcija na njemu je oko 1:30...1:50. Trajnost je jako mala, radi velike ulazne brzine i slabog mazanja radi toga.
Da ne govorim da taj priključak košta ko pol rabljenog motokultivatora.

Ti ga na

[Vrh] Go down

Postaj  Admin ned tra 21, 2013 8:29 pm

A jebi ga , nije to za frezati celinu amen

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro ned tra 21, 2013 11:19 pm

Budem ja kada završim u plastenicima vezanje paprike krastavaca i rajčice otišla još jednom po dučanima,a onda ako ne bude rezultata kod kovača u selu.Da ga pitam može li on šta iskemijati.Makar nešto na elektromotor i kardan sa noževima kao na roto.Ne znam zašto misliš da se to ne bi moglo držati rukama,tu ne treba veliki broj okretaja ko na roto brani.Zapravo pojma nemam kako to izvesti,ali dobro znam što hoću.Dok ne dobijem u ruke samoradnu motičicu ne mogu posaditi cvijeće jer toga ima za prekopati toliko da mi je muka samo dok pogledam.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pon tra 22, 2013 7:30 am

Ajmo ponovno ..ja razmišljam ovak ...ako uzmeš tri radan tjela od roto brani ..znači tri noža dužine cca 10 cm .
Namoniraš to na flaksericu na promjeru također 10 cm..
Kad nasloniš to na zemlju ..naiđe na veču grudu okretanje radnih tjela i otpor grude ili tvrde zemlje rezulitira momentom koji alat zabacuje ljevo ili desno ..ovisno da li je otpor ispred ili iza radnog tjela .

Ovakav nastavak
http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/freza-kopacica-trimer-flaksericu-oglas-7860037
kojeg Ti ga na ne preporuča daje moment samo u smjeru u kojem je krenut ..tojest u smjeru pogonske / noseče cijevi .Vjerujem da se to lakže kontrolira .
O tome da li to tebi odovara ili ne neču kalkuliati ... Embarassed

P.S. Nemoj da te moj skepticizam obesrhrabri u naumu cheer cheer

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  jeffy pon tra 22, 2013 1:24 pm

Admin je napisao/la:
Ako su radna tijela kao na roto brani ..to je nemoguče držati rukom ..osim da rade sama .
Bilo kakva rotirajuča kopačica mora imati oblik radnog tijela kao nastavak za trimer .
Postoji nastavak za trimer koji izgleda kao okrenuta šalica za čaj ili zdjelica za kornflekx lolo ... s dva-tri utora ali nije dizel . cheer

Misliš na ovo.....to je netko na onom forumu nabavil ali mislim da nije bilo nikakve povratne informacije.....
http://www.terracut.com/

Ne znam zašto je Ti ga na, toliko protiv pužnog prenosa.....kod nas u komunalu koriste godinama jedan takav nastavak za cvjetne gredice scratch , u ostalom Peugeotovi modeli sa zadnjim pogonom su svi od reda imali pužni prijenosnik u diferencijalu....i ne samo pugovi.....kvalitetno ricinusovo ulje/mast i išlo je desetljećima

jeffy

Broj postova : 268

[Vrh] Go down

Postaj  Ti ga na pon tra 22, 2013 2:57 pm

Ovak...
Terracut ili nekaj slično koristil je jedan član u nasadu lješnjaka. Veli da to lijepo radi, ali kratko. Brzo se podere, a nije jeftin.

Glede pužnih prijenosa...nisam ja protiv njih, dapače, već su na takvim strojevima poddimenzinirani, pa ne traju dugo. Uz to, imaju reativno mali stupanj iskorištenja, a tu tak i tak nema snage na bacanje. Bilo je onih jeftinih kopačica s jednom brzinom, koje su pogonili motori s vertikalnom osovinom, poput onih na kosilicama. Puževi su trajali...do godinu dana.
Na mojem MTK-u je diferencijal s pužnim prijenosom - i još traje.

Glede Peugeota ... prvo, o potrošnji goriva se u to vrijeme nije vodila prevelika briga, a nema niti kvalitete danas kakva je tad bila.

Ti ga na

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pon tra 22, 2013 4:18 pm

jeffy je napisao/la:
Admin je napisao/la:

Misliš na ovo.....to je netko na onom forumu nabavil ali mislim da nije bilo nikakve povratne informacije.....
http://www.terracut.com/

E baš to cheer

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  jeffy pon tra 22, 2013 7:03 pm

Za korisnost se slažem, al opet.....ak to trimer satere onda do vraga i sve skupa.....ne znam za Stihl BF, ali oni stari modeli BC su jebački napravljeni i garantiram da sahrani 3 trimera...
Motiku ili slično Bodenkultivator-gartenfr%C3%A4se-motorsense-stihl-bc-4-%C3%A4hnlich-bc-35-33367302
Za taj teracut....ja sam to gledal i skupo mi se čini....ja sam si zabrijal da bi se dalo napraviti od dance od 3-4 kilnoga aparata za gašenje....jest da je običan konstrukcijski čelik, ali do toga se more lako doći...

jeffy

Broj postova : 268

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto tra 23, 2013 8:32 am

Takve noževe imamo na motokultivatoru.Ali mi je on preširok za raditi s njim.Ono gore,ono malo,to samo sjecka i ne ide u dubinu.Sad budem ja nagovorila muža da dok pošprica krumpire obiđemo sve dučane.
Vidjela sam ja sa čime rade komunalci u Čakovcu na gredicama sa cvijećem,ako mislimo na isto,ali meni je to preveliko,jer su mje gredice od 25 do 50 cm.A imam i brijeg iznad ribnjaka gdje može samo nešto sitno raditi.Najveći promjer radnog tijela mi može biti 20 cm.Da ne udara u cigle i rubnike.
Bem ti godine.Do prije koju sam ja to sve motikom prekopavala.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  prkanjac uto tra 23, 2013 11:21 am

kaj veliš na ovog nije dvadeset cm,al možeš dvaput potegnut .
Motiku ili slično 4035300001941A

prkanjac

Broj postova : 416

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto tra 23, 2013 12:31 pm

Hvala ti na trudu i želji za pomoći,ali to može ići tek na prekopano da se zemlja usitni i poravna.Meni treba nešto što će razbiti zemlju do dvadeset-dvadeset pet cm,bar do zone korjenja.Ako krenem u sadnju dvije tisuće sadnica,možeš zamisliti koji se to prostor mora prekopati.Da nemam posla koji oduzima i vrijeme i snagu,ne bi mi bio nikakav problem.Ali,evo me svaka slijedeća godina pošteno nagazi pa u hobi poslovima posustajem.Volje ima,snage nema.A ono od čega živim se napraviti mora.
Zato je hoću nešto sa čime ću raditi bez puno truda.Ili ću morati odustati od hortikulture.Što ne bih htjela. No crta neka glava ,a niti amen

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  prkanjac uto tra 23, 2013 1:57 pm

pitijacro je napisao/la:Hvala ti na trudu i želji za pomoći,ali to može ići tek na prekopano da se zemlja usitni i poravna.Meni treba nešto što će razbiti zemlju do dvadeset-dvadeset pet cm,bar do zone korjenja:
20-25 cm dubine je ipa malo zahtjevniji posal.
Motiku ili slično Images?q=tbn:ANd9GcQ8UUNfGcfSl7Lz2lCXwBOkeQlc1VF_WqkyRqFTsAHQiUmFhowa

prkanjac

Broj postova : 416

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]