još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Profil za spajanje prozora i žbuke

5 posters

Go down

Profil za spajanje prozora i žbuke Empty Profil za spajanje prozora i žbuke

Postaj  muhanicar čet tra 25, 2013 2:13 pm

Jel se neko susretal s tim i jel zna gde bi bilo za kupiti?

[You must be registered and logged in to see this image.]

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Profil za spajanje prozora i žbuke Empty Re: Profil za spajanje prozora i žbuke

Postaj  pitijacro čet tra 25, 2013 2:40 pm

Jok.kuću smo gradili prije dvadeset i šest godina,čak niti za pur pjenu nismo znali.Ali me sada to smeta,jer se na jednoj staklenoj stijeni žbuka uz štok već drugi put odvojila.Pa ti samo traži to što tražiš,ako je ono što mislim da je ,i ja bih to.Iako više nemam šanse postaviti dok nepoželimo mijenjati prozore,jel? A to bu na sveto nigdar.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar čet tra 25, 2013 3:49 pm

Nisam ni mislil da ti znaš, ali ovi sam svoj majstor forumaši možda gde pročitali scratch scratch

Informacija bi trebala čim prije.
Sutra moram imati.

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet tra 25, 2013 4:26 pm

Kaj to guma , ili?

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar čet tra 25, 2013 5:06 pm

Admin je napisao/la:Kaj to guma , ili?
Plastika.

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  mario čet tra 25, 2013 6:26 pm

Čuj u Zagrebu toga ima sigurno, po googlu ima ga ovaj čiju sliku si maznul...
Ja sam ovakve profile sa linka (LINKA JEL..... sram Embarassed ) kupoval u Bauhausu, ak se ne varam bilo je i takvih....

[You must be registered and logged in to see this link.]

mario
legionar

Broj postova : 1697

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet tra 25, 2013 7:29 pm

muhanicar je napisao/la:Jel se neko susretal s tim i jel zna gde bi bilo za kupiti?

da pitam kuma prozoraša

ilegalac
legionar

Broj postova : 1615

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar čet tra 25, 2013 8:42 pm

ilegalac je napisao/la:
muhanicar je napisao/la:Jel se neko susretal s tim i jel zna gde bi bilo za kupiti?

da pitam kuma prozoraša
Pitaj ali brzo pitaj.
Sutra to moram imati, a u toku dana to na tvojoj strani mogu pokupiti

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar čet tra 25, 2013 8:46 pm

mario je napisao/la:Čuj u Zagrebu toga ima sigurno, po googlu ima ga ovaj čiju sliku si maznul...
Ja sam ovakve profile sa linka (LINKA JEL..... sram Embarassed ) kupoval u Bauhausu, ak se ne varam bilo je i takvih....

[You must be registered and logged in to see this link.]
Hvala Mario, još samo da sutra izvidim cjenu.
Ovi koje sam zvrckal (ovi sa linka) su bezobrazno skupi, a ja škrt

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pet tra 26, 2013 12:15 am

muhanicar je napisao/la:
ilegalac je napisao/la:

da pitam kuma prozoraša
Pitaj ali brzo pitaj.
Sutra to moram imati, a u toku dana to na tvojoj strani mogu pokupiti
ha jbg, brzina mi nikad nije bila vrlina
uprav se vratio od njega
pitam ga sutra lol!

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar pet tra 26, 2013 9:23 pm

Riješeno.
Hvala svima koji su sudjelovali u akciji.

@ Mario
One seljačine iz Forcha imaju samo na stranici toga, a nikad na skladištu nisu imali tucka ga tucka ga

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pet tra 26, 2013 9:29 pm

muhanicar je napisao/la:Riješeno.
Hvala svima koji su sudjelovali u akciji.

@ Mario
One seljačine iz Forcha imaju samo na stranici toga, a nikad na skladištu nisu imali tucka ga tucka ga
nema na ćemu, i drugi put lol!

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet stu 28, 2014 8:22 am

Jel može malo objašnjajne ovoga profila.
Ako sam dobro shvatila,to ide uz rub prozora da se nebi žbuka odvajala od njega.
Ako je tako,može li mi se objasniti stavlja li se to za vrijeme ugradnje prozora ili se može staviti i naknadno.
Imam problem sa onim velikim u jednoj sobi (muhač,onaj koji ti je bio sa desne strane kada si ulazio u kuću),tu  konstantno žbuka puca i lomi se,pada,iako sam ja to već nekoliko put probala sanirati.Prvo sam,dok je to bilo onako,malo,sa gipsom to pogipsala,pa glet masom zagladila.Kod drugog malanja je to opet bilo popadalo,pa sam ja to sa mortom - navlažila sam žbuku prije jer sam čula da se tako mora da bi se mort vlovil na staru.i to se lijepo osušilo,zagladila ja opet,i opet je godinu dana bilo dobro pa počelo se lomiti i padati.Onda su prije osam godina maleri farbali,i oni su - neznam sa čime to opet pokrpali,ali je opet sve popadalo.To se jednostavno lomi i mrvi,puca,i grdo je za vidjeti.U toj sobi rijetko kada netko spava,koristi se samo kada dođu gosti, a i rijetko se otvara.
Ako bi se metnuo takav profil.ili kakav drugi,bi li to bilo dobro.I kako ga sada metnuti,štemati sve okolo prozora? To bude sve puno prašine,a namještaj je unutra. U štok prozora ne želim ništa zabijati,šarafiti,to je staklena stijena od Industrogradnje, nešto kvalitete kakve više na tržištu nema i neću je dirati.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar pet stu 28, 2014 11:20 pm

Nije ti to kaj sam ja tražil za to kaj ti trebaš.
Dalo bi se ugraditi ali treba nadožbukavati ..... ugradi striripor lajsne ili utiplaj taj obluk

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub stu 29, 2014 9:41 am

A vidiš,to bi bilo jednostavno rješenje.
Kak se ja toga nisam sjetila.A imam punu kuću stiropor lajsni, izvana i iznutra.
Muhič, pusa, cmoka taka kaj se bu čulo cmok sve do KŽ. kiss

Ma mi problem kaj u toj sobi spava EPMBZ.
Da vidiš te kerefeke.....ja nakupovala tolko pokrivača kaj ih već i po garaži imamo jer on vole ove fino glanc.
A kak sam se nasmijala jednom,a sam i muža zvala da vidi - tako nekad ja ostavim otvorena vrata sobe da se malo to prozrači, a vidjela ja da Nina znala nestati i nema je po dugo vremena. I dođem ja jednom tak slučajno po nešto si iz ormara - kad Nina na krevetu razvaljena leži,onak ko Svinga,i gleda kroz prozor na ulicu. A mi bilo čudno prije što mi krevet djelovao nekao ulegnuto i ne baš onak glatko kao kad se napravi,ali mi ni palo na pamet zašto.
Nisam im rekla kaj im ona cijelu zimu spala po danu u sobi, neznaju niti sada. Mislim da bi im se zmešalo da saznaju. lolo lolo lolo lolo lolo

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sub stu 29, 2014 9:57 am

žbuka puca ako je štok prozora klimav ili drvo ima neke neobjašnjiva naprezanja ..vlaga ili starost

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub stu 29, 2014 10:09 am

E sad si mi dao misliti.
Prozor je u super stanju,to je masivno,čvrsto.ali sam ja pred nekoliko godina dala mijenjati stakla.I sad,to je klizni,on se otvarao bez problema,ono,jednim prstom si ga mogao gurnuti,a zbilja je težak,ali poslije mijenjanja se otvaralo onako,ma teže.I to je sada već nakon jedno osam godina postalo - ne da zapinje,nego se treba uprti da se gurne.Neznam zašto,ali se sjećam da je staklar nešto radio,jer je nakon izmjene stakla i njemu to išlo teže nego prije,pa je nešto prčkao,i onda rekao  - sad je dobro.Vidjela sam ja odmah da nije onako kako je bilo prije,ali sam mislila da će se to razgibati s vremenom.Ali je zapravo sve gore.
Takav isti prozor,još veći,taj je 320,a onaj 240 cm, je u dnevnoj sobi i njega otvaram i zatvaram bar pet puta svakoga dana i ide bez problema.
Jeli mouće da je potkajlan previše - a što se zapravo to potkajla kada se mijenjaju stakla,znam da je nakakve drvene pločice on zabivao,a gdje i zato više pojma nemam-Možda bi samo trebalo to nešto popraviti?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sub stu 29, 2014 10:26 am

Ja sam samo nadodao klimavost jer sam skužio da nisi shvatila kad je muha napisal da ga potplaš ..prepostavljam da je mislio da staviš tiple na štok ..Opet po meni to nije riješenje jer ako je okolo šuplje štok bude doživao šok od kojeg pitanje kakvo bu zatvaranje i dihtanje , jel to dihtanje danas vrijedi dosta plina na brojilu .

Stalkar nije bog zna kaj pogriješio , pogriješila si ti kaj si mjenjala ili razbila staklo ..hihi

Na tako velikom prozoru staklo je noseči element .. staklo se zakita na krilo .tada to postaje homogena čvrsta cjelina .
Okvit ili ti štok je također prilagodljiv sve do trenutka dok se prozor ne zatvori ..u takvom stanju se pričvrsti u rupu u zidu .
znači ako krilo preuzme neravnine stakla , pa štok preuzme neravne krila onda to klizi i zatvara .

Nakon mjenjanja stakla krilo nije nasljedilo stare nepravilnosti nego je poprimilo nove od novog stakla .
Znači majstor je podlagao štok kako bi zamaskirao te nepravilnosti i svoje pogreške kod montaže novog stakla .

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar sub stu 29, 2014 10:11 pm

Imal sam jedan prozor od Industrogradnje i stvarno je to bila prozorčina kaj se kvalitete tiče.
Problem je bil kaj je bil prevelik ( s time i pretežak) i automatski je zauzimal jako puno prostora unutar prostorije kad se otvoril jer je bil jednokrilni.
Radi težine se s vremenom obesil pa sam ga malo doštelal (imaju šarafiči s kojima se malo može dobiti). Naravno da se opet obesil pa sam moral posegnuti za drastičnijim potezima i igrala je brusilica pa je pobrušen štok. Kad jednom prilikom razgovaram s šogijem (staklarom) koji mi veli. Bedak jedan, pa kaj nisi mene pital da to rešimo.
Staklo dole i samo ga je podigel s staklom i ponovno zakital, naravno da se opet s vremenom obesil ali opet je igrala varijanta s poštelavanjem, a nakon toga sam ga s guštom prepilil kod skidanja radi preuređenja.
Naravno da sam se opet zajebo. Uzel sam manje ali sam svejedno pogrešil kaj nisu bili dvokrilni.

Po mojem mišljenju taj tvoj veliki prozor je težak i zato trga žbuku kad je otvoren.
Staklar nije dobro namjestil staklo pa zapinje pri otvaranju i zatvaranju.
Zabij ga čavlima da se neda otvoriti, možda se riješiš EPMBZ-a

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub stu 29, 2014 11:16 pm

Mislim da ti nisi shvatio nešto - on se ne otvara prema unutra ili na kant - on klizi uljevo - znaš ono - sa ručkom se nadigne i onda ide po vodilici. To je prozor 240x205,jedna strana je statična,druga klizi pokraj nje.
Ma je,mora da je staklar zeznuo,ali je on mijenjao sva stakla na kući,i ovaj drugi,veći, od 320x 205.Taj je sasvim ok što se otvaranja tiče,ali tu me je zaebo sa staklom.Stavio drugu klasu i sada imam rupu. A njega sam morala mijenjati jer je ušao zrak ,a onaj koji sada šteka uopće niti nisam morala,ali mislila sam - ajd,bilo to već osamnaest godina,bilo je samo pitanje vremena kada će posvuda propustiti.
Daj ti pitaj toga svojega staklara što bi moglo biti i kaj da napravim.Koga da zovnem da se to posloži. Zapravo,može li se uopće to sada posložiti.I pitaj ga može li se na te prozore koje imam - ovi mali nisu od Industrogradnje - može li se staviti troslojno izo staklo,ma znaš kaj mislim - izo sa tri stakla a ne sa dva kao što sada imam i ima li to uopće smisla što se temperaturne razlike tiče,ili ono LEV staklo,jel doista smanjuje gubitak temperature ko što se propagira.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar ned stu 30, 2014 12:08 am

A sooo, sad kontam da je klizno.... Svejedno vjerujem da je nekaj sjebo čim se to počelo događati nako zamjene stakla.
Ovaj moj je staklo skinul i samo drugačije podkajlal i onda ponovno zaljepil i to je bilo to.

Troslojno ti ovisi koliko imaš trenutno šitoko staklo i koliko lufta još na lajsni imaš da izvučeš lajsnu prema van.
Navodno je to troslojno dobar odabir ali i skuplji.
O Lev staklu nemam pojma, za to nisam čul ali ima nekih folija prozirnih koje navodno ne puštaju vručinu unutra po ljetu, a po zimi toplinu van, ali ja baš nekak u to ne vjerujem.

On se više tim poslom ne bavi ali kad je meni ulazna vrata ostakljival prije par let naručival je od nekud iz VŽ, navodno ti dečki dobro rade, a povoljni su.
Bum pitalč jel još s kim u kontaktu od njih i kak se firma zove pa javi ako saznam.

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro ned stu 30, 2014 11:29 am

Mi bismo morali nešto sa staklima napraviti,mi imamo samo u dnevnom boravku petnaest kvadratnih metara prozora.I još jedno petnaest u ostalom dijelu kuće.A gledala sam malo ta LEV stakla,po priči to fino izgleda,ali kako je u stvarnosti....a i tu mi jedna strana priče ne odgovara - vele ko što kažeš - nepuštaju po ljeti toplinu unutra.A meni to ne paše,meni zimi,kada ima sunca kroz dan termostat ne pali jer se ugrije,ova staklena mi je sa jugoistočne strane i ja praktički cijeli dan imam sunce u prozoru.
Ova obična izo nisu tolko skupa,sad se više točno ne sjećam,ali mislim da sam platila cijelokupnu izmjenu jedno četiri tisuće kuna prije ma niti sama više neznam kolliko godina.Ali cijene su tu negdje ostale iste. Predpostavljam.

Ili da zatvorimo onaj dio ispred prozora staklenim okvirom,ali to će opet izmjeniti izgled kuće ,i nikako se ne mogu na to odlučiti.A bilo bi praktično.Napravila bi se toplinska premosnica,a svijetla bi mi ostalo isto u kući.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]