još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Indukcioni kalem, provjera...

2 posters

Go down

Indukcioni kalem, provjera... Empty Indukcioni kalem, provjera...

Postaj  TVfreak čet svi 16, 2013 8:13 pm

Inače porodično mrzimo benzince, vozit, radit s njima niti ih popravljat. Ali eto nađe se neki kućni prijatelj koji namoli oca da "pregleda" neku kosilici s dvotaktnim motorom........elem ne baca iskru

[You must be registered and logged in to see this image.]

s masom (jezgrom) je kratko spojena ova žuta (to mu ga valjda dođe primarni namotaj), koja ide na platine, pretpostavljam da bi trebala da bude spojena i s kablom koji ide na svjećicu ali nije. To bi trebao da bude sekundarni namotaj? Isprobano ispravljačem 12V i probnom lampicom

Postoji li još neka metoda za provjeru? Ja sumnjam da nešto sa sekundarnim namotajem nije u redu amen ako je tako, ima li m pomoći kod kuće, ili neka to premota neko ko to radi......ako je uopšte moguće premotavanje (viklovanje)

TVfreak

Broj postova : 235

[Vrh] Go down

Indukcioni kalem, provjera... Empty Re: Indukcioni kalem, provjera...

Postaj  Admin čet svi 16, 2013 8:52 pm

Ako je to ono u kaj ja imam u glavi onda :
Imaš dva namotaja , spojena su u seriju , žuta je kod spoja namotaja .
Jedan namotaj završava na masi a drugi na visokonaponskom kablu .
Kaj to ne paše neki tomos, boš itd?

Vitlanje ..pa to je žica debljine kose i ima je koji kilometar ..svaka čast tko bi to radio

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet svi 16, 2013 9:21 pm

Inače postoji alat za testiranje ..ovak neš .

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet svi 17, 2013 8:50 pm

Jesi kaj ?

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  TVfreak uto svi 21, 2013 8:57 pm

Tražili novi, zatim polovni.....na kraju se slučajno uvjerio da je i ovo ispravno
Nakon što smo obišli sve trgovine i poznanike koji bi mogli da imaju nešto slično, svratimo do jednog koji popravlja samo benzince lol! razni skuteri, vidio sam da ima i jedan IMT 506......elem čovjek dok pogleda kaže imam jednu takvu i zarovi se u policu, kako koju vadi kaže nije ovo ova je veća/manja

Na kraju uze punjač za mobitel kojem su oguljene žice kaže primakni to ovamo........sve mi je postalo jasno lupaozid (el.struja-magnet-indukcija-napon)
debelu žicu (koja ide na svjećicu) približiš jezgru, na jezgro spojiš jednu žicu iz adaptera, drugom žicom klikneš žutu i eto indukcije........što dalje otvara nova pitanja; zašto sekundar nije ni s čim kratko spojen Shocked

uglavnom dođem kući vidim da su platine zinule k'o peš, smanjim zazor na otprilike 0,1-0,2....zašarafim zamajac, uštekam svjećicu, okrenem Shocked bljuje vatru a ne baca iskru
smontiram ostatak, pali, radi......malo pod tuš pa na hladne premingere....onaj acme je iscrpio zadnju kapljicu snage iz mene ljuti

TVfreak

Broj postova : 235

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri svi 22, 2013 5:11 am

TVfreak je napisao/la:

Na kraju uze punjač za mobitel kojem su oguljene žice kaže primakni to ovamo........sve mi je postalo jasno lupaozid (el.struja-magnet-indukcija-napon)
debelu žicu (koja ide na svjećicu) približiš jezgru, na jezgro spojiš jednu žicu iz adaptera, drugom žicom klikneš žutu i eto indukcije.......

Isti princip radi i ovaj gore uređaj (električni pastir) , jer bobina daje znakove umora nakon kaj se zagrije .
Ja sam mislio da si se ti igrao bobinom tomosa i punjačem(6V) . Embarassed
Ovak je spojeno ako nisi skonto iz opisa
[You must be registered and logged in to see this image.]

TVfreak je napisao/la:
..što dalje otvara nova pitanja; zašto sekundar nije ni s čim kratko spojen Shocked
Ma je ziher , samo je otpor veliki ..možda i reda 10 k dok je primar (žuta i masa ) daleko manji .
Ustavri to se ne mejri u omima jer je jako nepouzdano ..služi samo za odokativnu metodu

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]