još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Strižne kose

5 posters

Go down

Strižne kose  Empty Strižne kose

Postaj  Admin pet pro 23, 2011 6:17 pm

Razvoj samohodnih strižnih kosa me iznenadio ..pozitivno

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Strižne kose  Empty dobro ,nije strižna kosa već rotomalčer

Postaj  ilegalac uto svi 21, 2013 10:12 pm

imam ovaki malčer

[You must be registered and logged in to see this image.]
imao sam ideju praviti onu boćnu roto kosilicu za košenje unutar reda vočnjaka
i sad nekidan pametovali(pili pivo) i padne ideja kako bi bilo na takav malčer stavit tri točka, s jedne strane sjedalo za vozaća, a s druge mašinu(dizelaša)
zadnji točak upravlja(čista mehanika,poluge) a prednji vuku, prednje bi stavio na mjesto prednjih skija

prednosti :- mala visina,velika prolaznost
- okretnost, gotovo na mjestu
-ima ih još puno ali ...
ima i mana, obavezni antifoni ,...

što mislite o ideji???(svaka sličnost sa sv.savom je slučajna, on pravi rotokosu, a ovo je malčer raspa )

ilegalac
legionar

Broj postova : 1615

[Vrh] Go down

Strižne kose  Empty Re: Strižne kose

Postaj  Imbra uto svi 21, 2013 11:06 pm

Nije losa ideja, ali ja bi kontra obrnul kotace, napre jen upravljivi na sredinu, skije bi pustil cisto za balans, nek se najdeju, a od iza, mesto valjka dva pogonski, mogli bi dojti unutar traga "stroja" i ipak bi to bil zadnji pogon, bolje bi isel hbreg... kolki bi po prilike trebal motor za to cudo tehnike?
Ups, a tema je strizne kose...
He,he, a vidi jos jedne ideje, a da taj malcer narihas na neku staru olimpiu, vozicek i pogon vec imas rjesen????

Imbra

Broj postova : 218

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac uto svi 21, 2013 11:40 pm

Imbra je napisao/la:Nije losa ideja, ali ja bi kontra obrnul kotace, napre jen upravljivi na sredinu, skije bi pustil cisto za balans, nek se najdeju, a od iza, mesto valjka dva pogonski, mogli bi dojti unutar traga "stroja" i ipak bi to bil zadnji pogon, bolje bi isel hbreg... kolki bi po prilike trebal motor za to cudo tehnike?
Ups, a tema je strizne kose...
He,he, a vidi jos jedne ideje, a da taj malcer narihas na neku staru olimpiu, vozicek i pogon vec imas rjesen????
treba bar 25-30ks mislim
kod mene nema brega, najveći je mravinjak lolo
naprijed točki od freze, hm pogon preko lanca sa hidromotora lol! (ili možda ne)
a pogon noža sa remenicama

problem je napraviti da se točkovi dižu/spuštaju

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri svi 22, 2013 5:13 am

De oladi ludu glavu lupaozid

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri svi 22, 2013 7:44 am

Admin je napisao/la:De oladi ludu glavu lupaozid
he he aj to piti reci, ako smiješ beljo

šta fali ideji?
financijski cca 15tkn ,max, dakle koliko koštaju i one ejnhel traktor kosilice, i tu sve usporedbe staju driver

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri svi 22, 2013 7:51 am

Smije on reći sve što hoće-al ga košta. raspa

S kojim traktorom radiš,naš 539 se grije ak se ne pazi.Pogotovo dok je zelena masa veća.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Postaj  TVfreak sri svi 22, 2013 8:29 am

Gledam ovu gore kosilicu i sve mislim da još nije dovršena, da je to prototip, u fazi izrade.
-Sa strana nema ništa što bi uklanjalo travu (stazu desetak cm) za naredni prolaz
-mali točkovi koji gaze pa paloj travi
-možda i previše izbalansirana
Generalno, ovo može za otave ali za pravi otkos lucerke i ljulja.....gdje bi stala tu bi i ostala lol!
BCS se drži stare provjerene škole amen

Ovo za malčer nebih da komentarišem No

TVfreak

Broj postova : 235

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri svi 22, 2013 8:53 am

pitijacro je napisao/la:Smije on reći sve što hoće-al ga košta. raspa

S kojim traktorom radiš,naš 539 se grije ak se ne pazi.Pogotovo dok je zelena masa veća.

a kad je 539 bio traktor, tek malo veća freza(malo veća od TV) lolo lolo lolo
torpedo 4506, pjeva s njim
malčirao s njim ambroziju od cca 2m visine, 2-3cm debljine pri korjenu i ide, je da sporohodne, ali ide
(problem mu je bio da nije mogao izbacit toliku količinu mase ,trave odozada)
inaće normalno ide prva brza, a ako je slabija trava a dosta ravno ide i 2.brza

prednost torpeda je ta što ima veći i bolji raspored brzina,i što ima sporiji kardan, pa za 540 okr kardana radi na idealnih 2100okr motora, tu je i najjaći
dok ferko radi na 1550okr motra, a tu baš i nema dosta snage za veču travu

ja nekidan prvi put kosio, trava skoro metar, ali ožilavila ,ostarila, kardan cerjak 1cat,imam ga nekoliko godina i uspjeva odraditi
i malčirao cjeli dan ,trava gusta i žilava, išao 4.sporom, osjetilo se na traktoru da je teško ali je odradio
a kardan je izdržao, samo što se usukao Embarassed Embarassed ,i sad nemože da se razvlaći lupaozid
moram kupit novi
jel ima ko šta jeftino
uzeo bi cat4 sa sklopkom

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri svi 22, 2013 10:09 am

Mi torpedo prodali prije nego smo ovo kupili,mislim da je bio 4806.Ima dvadesetak godina.Nemoj mi ga više spominjati,ispod njega sam ležala sa ključevima više nego ispod,hm,neću reći.
Kardan ti se svinuo možda jer je bio predugačak pa se nabio.Morao si ga rezati prije prvog posla.Moj ga je muž za 539 morao kratiti.A možda i nije zbog dužine,i naš se jedan zavrnuo,ali ne od opterečenja,ne sjećam se više šta je bilo,neka jebada zbog ljudskog faktora.Ma ne,baš zbog dužine.
Ima Čalopek u Puščinama cijevi,ali je skup.Bolje kupiti novi pa su i zglobovi novi.
E baš se ne sječam točno,jel se kardan samo rascvao ili se i zaokrenuo,morala bum pitati muža.Bem ti loše pamčenje,a tam sam bila.
Ma ja sam ti bokčija-539,ursus 335 i zetor 73-45.I na koji da ga onda stavim. Embarassed

I zaboravih-za ambroziju od dva metra te treba ubit. ljut

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri svi 22, 2013 4:18 pm

pitijacro je napisao/la:Mi torpedo prodali prije nego smo ovo kupili,mislim da je bio 4806.Ima dvadesetak godina.Nemoj mi ga više spominjati,ispod njega sam ležala sa ključevima više nego ispod,hm,neću reći.
Kardan ti se svinuo možda jer je bio predugačak pa se nabio.Morao si ga rezati prije prvog posla.Moj ga je muž za 539 morao kratiti.A možda i nije zbog dužine,i naš se jedan zavrnuo,ali ne od opterečenja,ne sjećam se više šta je bilo,neka jebada zbog ljudskog faktora.Ma ne,baš zbog dužine.
Ima Čalopek u Puščinama cijevi,ali je skup.Bolje kupiti novi pa su i zglobovi novi.
E baš se ne sječam točno,jel se kardan samo rascvao ili se i zaokrenuo,morala bum pitati muža.Bem ti loše pamčenje,a tam sam bila.
Ma ja sam ti bokčija-539,ursus 335 i zetor 73-45.I na koji da ga onda stavim. Embarassed

I zaboravih-za ambroziju od dva metra te treba ubit. ljut
he he ambrozija nije bila moja, več od jednog kolege
ovaj moj kardan je za atomizer i tam je ok
ali na malčeru kad ga gurnem skroz u stranu, onda je prekratak, jedan u drugi ulazi samo 5-6cm i zato se savinuo, zapravo se uvrnuo
imaš u trgoagenciji cjevi, mislim 100-200kn metar

i inače ne savija se zato što je predugačak, več što je mekan lolo lolo lolo

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri svi 22, 2013 4:29 pm

TVfreak je napisao/la:Gledam ovu gore kosilicu i sve mislim da još nije dovršena, da je to prototip, u fazi izrade.
-Sa strana nema ništa što bi uklanjalo travu (stazu desetak cm) za naredni prolaz
-mali točkovi koji gaze pa paloj travi
-možda i previše izbalansirana
Generalno, ovo može za otave ali za pravi otkos lucerke i ljulja.....gdje bi stala tu bi i ostala lol!
BCS se drži stare provjerene škole amen

Ovo za malčer nebih da komentarišem No
Moje mišljenje je da nitko normalan ne kosi travu metar visine , niti je kvaliteta a kad nema kvalitete đaba je kvantiteta .
Druga stvar je da trava koja se kosi ovakvim kosama nikad ni ne naraste jedan metar .
Kad imaš pravu kosu nema potrebe za izbacivanjem otkosa radi novog prolaza , samo treba gaziti i istom smjeru a ne kontra bounce

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri svi 22, 2013 6:35 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri svi 22, 2013 6:42 pm

No,moram reći,to sam ja vidjela u Austriji kak rade.Kose brijegove.i ide im super.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  TVfreak sri lip 26, 2013 7:53 pm

TVfreak

Broj postova : 235

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content