Vinogradarstvo
3 posters
Stranica 1 / 1.
Vinogradarstvo
Mogu li se trsovi stolnoga grožđa pustiti kao brajde-ono što smo nekada imali u dvorištu na visokim stupovima.Ako mogu,što treba napraviti.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Re: Vinogradarstvo
Već se diglo,ali ne znam kolko pupova.Sutra provjeravam,to je na drugom gruntu,ako ima više od tri,dal da režem?Ima gore cvijetova grozdova.
pitijacro- legionar
Nemam poima , ak se bojiš preopterečenja sjeti se da krava doji na zube ..trs od onoga kaj ostane iza krave
Ako trebaš hlad posadi grah ..možda bu i koristi od njega .
Ako trebaš hlad posadi grah ..možda bu i koristi od njega .
Ma kaj ti znaš,bude koristi od trsa,prošle godine rodio svaki od njih četiri,ali su bili mali.Te smo kupili u sloveniji,fini,slatko,krupno,roza,iiiiiiiiiiii rano.Mislim da su stari 4 godine,ali su prvu jedva preživjeli.Baš im budemo složili brajde,pa šta bude.Stupove imamo.
pitijacro- legionar
kod mene u selu ga svi tako dižu gore, popularno je crno, svi ga zovu lipovac pojma nemam koja je sorta i dali ima bilo kakve veze s lipom, fino miriše....navodno je poenta da grožđe ne leži na metalnim cijevima ili šipkama, kao šipke se ljeti ugriju pa mu to dohaka
ja imam jedno crno, sitnih boba (to i nije stolno kolko se ja razumijem u gimnastiku), njemu ne smeta skoro ništa, nikad nisam vidio nikakvu štetočinu na njemu......isto takvo se kod djeda popelo na lipu i tamo se razraslo
takođe imam bijelo.....podignuto uz šupu, e njemu smeta kad prođeš pored njega, opadaju listovi, suše se......prošle godine je bilo najbolje od kako je zasađeno, valjda mu odgovara suša...a možda se boji visine
ja imam jedno crno, sitnih boba (to i nije stolno kolko se ja razumijem u gimnastiku), njemu ne smeta skoro ništa, nikad nisam vidio nikakvu štetočinu na njemu......isto takvo se kod djeda popelo na lipu i tamo se razraslo
takođe imam bijelo.....podignuto uz šupu, e njemu smeta kad prođeš pored njega, opadaju listovi, suše se......prošle godine je bilo najbolje od kako je zasađeno, valjda mu odgovara suša...a možda se boji visine
TVfreak- Broj postova : 235
Kod mene u selu ima tako posložene Izabele,to je ono crno,krupnije što miriše,ali to je obično.Takvo imamo u trećoj kući,uvijek lijepo rodi.Ali ova četiri trsa su cijepljena,predviđena su za rast u vinogradu i nigdje nisam vidjela da takvo plazi po brajdama.Ne znam ima li uopće potencijala za napraviti brajdu.Ali,budemo probali jer je stvarno fino-zapravo jedan trs nije,ali sad ne znam koji je,jer su sva četiri različita,budem ga sjekirom dok rodi.Onda budemo znali koji je kiseli.Ja volim samo slatko.
pitijacro- legionar
Stranica 1 / 1.