još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

POVRĆE

+12
mtd001
pingy321
zoki
Bobić
2 UglliDriver
Ti ga na
prkanjac
jeffy
muhanicar
Admin
Imbra
pitijacro
16 posters

Stranica 12 / 15. Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

Go down

POVRĆE - Page 12 Empty Re: POVRĆE

Postaj  muhanicar sri kol 12, 2015 6:28 pm

pitijacro je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this link.]

A je krasdna. Vakva bude i muhačova..

Vidi ovo -

[You must be registered and logged in to see this link.]

Na šta podsjeća?
Aha,sigurno bude takva. Neznam jel ti poznaš Sizifa?

Ova druga slika govori da si nedavno ulje mjenjala.

A treča. Ovo je predskazanje onoga kaj ja govorim več dulje.

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri kol 12, 2015 9:06 pm

Daj ne paničari, još ništa nije kasno. Paprika raste u valovima, kad se počnu crvenjeti prve, raste drugi val, i one isto pocrvene u sredini sezone. naraste i treća tura, ta se bere ili zelena ili polucrvena. Imaš sedamdeset rogi. Ak ti svaka sve skupA SAMO KILU DA, TO TI JE uvrh glave,za tebe, a adminu ne moraš davati ajvara dok dojde k tebi, nek jede kisele krastavce.

Slika dva, tak ti je to mali moj, ja bih bila dama i nije da ja zbilja ne bih htjela biti dama, ali jebga, ne mogu. To što sam u duši, to ti nitko ne vidi, a i ja često krijem. lolo
Kaj, bum si ja nalakirala nokte, pak se ne bu vidlo kaj su crni. cheer

Kak veliš, tko zna, možda budu nam i repovi i krila počeli rasti.....

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar sri kol 12, 2015 10:10 pm

Kasno bu u petak,subotu. Kad ju tuča prepiška

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet kol 13, 2015 9:11 am

Nemoj mi za subotu nikakvo nevrijeme spominjati. ja u subotu idem na proščenje u zagreb. Ne mogu ostaviti plastenike ako bude kakva hura.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro ned kol 23, 2015 11:23 pm

Počelo je - bez lojtre u paprici više ništa -

A i roga je na tom putu - Kaptur -

Nek me netko ko idiota lupi po čelu ako opet kupim sjeme te paprike. lupaozid

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri kol 26, 2015 2:48 pm

Zašto ja volim male krastavce - evo zašto - za ove krastavce sam ja danas digla dvijesto kuna. Hehe....a kad se sjetim da su me prošle godine ebavali i da sam morala kleknuti da mi ih uzmu na pet, e - kako ono vele ljudi - dok jednome ne smrkne, drugome ne svane.
meni svanulo - deset po kili, dvanaest po kili - ali ne mali - onakvi kakve im ja hoću dati.

Nek ovo ostane ovdje da mi izmami smiješak kad god pogledam - dvanaest po kili za drugu i treću klasu - eeeeeeeeee.......

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet ruj 04, 2015 4:47 pm

Idem po rogu za ajvar , kako preoznati kvalitetu?

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet ruj 04, 2015 5:38 pm

Idi, idi, i vrijeme ti je......bude poslije skuplja.

Prvo ne kupuj od cigana. Ili je ukradena, ili je kupljena veoma loša - ono što je već mortus ili ubrzo bude, u osamdeset posto slučajeva. Cigani nikad ne kupuju ono što ima normalnu cijenu - može smeće, samo da se dobije nizašta. Preostalih dvadeset može biti da čovjek oće ići kući pa da ispod cijene, ali to i nisu onda neke količine u odnosu na ono kolko je u kombiju ima.
Nikad ne kupiti vreću iz koje kaplje.
Nikad ne kupiti u vreći pakirano ako postoji drugi izbor - rinfuza, pa možeš birati, ili bar pratiti što se u kutiju ili vreću stavlja.
Kupovina u kutiji je bolji izbor, jer barem možeš do pola kutije i malo niže provjeriti čega ispod ima. Netreba inzistirati na sam velikim paprikama, i manje su dobre, samo da su zdrave. Sasvim male nisu ( a takve su uvijek na sredini vreće i ti ih ne možeš vidjeti, ili čisto na dnu kutije).
Debljina mesa je diskutabilna - obično ona debljeg mesa ima manje suhe tvarii, pa će i više vode iz nje ispariti prilikom obrade, pogotovo ako se radi ajvar - za kiseljenje je to nebitno - i krajnji rezultat će biti manje ajvara od lijepe paprike. Ne valja niti sasvim tanka, bude više sjemena nego paprike. Ne pristati na poluzelene, a takve su isto u sredini i na dnu. Paprika mora kada je primiš u ruku imati težinu, ne biti lagana ko perce, pa da imaš osjećaj da nemaš ništa na dlanu.

Eto, sretno sa kupovinom - sad, hoće li se te što kupiš lijepo guliti ili neće - ja ih guliti neću kad budem radila, ne razumijem zašto to ljudi rade - pojma nemam kako to znati, to ovisi prvenstveno od odlike sorte, ali kada ih budeš stavljao peći, namaži protovan, a onda umoči ruke u ulje i svaku papriku masnim rukama protrljaj. Pričala mi gospođa koja kupuje od mene moju, i veli da savršeno funkcionira.
Ako dobiješ po šest, kupuj, ako napeljaš nekog po pet, popij sokič od zadovoljstva, na četiri nemo pokušavati nikoga napeljati, ili ćeš ogriješiti  dušu ili ćeš kupiti sranje. A i na pet si blizu toga.

Za orijentaciju, ja prodajem po deset - i prodam. Evo sam ovaj čas prodala dvadeset kila kući, i jedno osamdeset otišlo danas na placu.
Istini za volju, drugi prodaju po šest i po sedam, ali vanjsku, iz polja, i u vrećama. Moji kupci vole birati, a ja im to za tri - četiri kune razlike dozvoljavam.

Pokaži šta si kupio kada se vratiš.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet ruj 04, 2015 6:32 pm

al ga napriča čovječe , dobro da nisam pitao kako kupiti mercedes ...jebi ga polako mi treba Embarassed

paprika se mora guliti, kožica navodno nije probavljiva

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet ruj 04, 2015 7:06 pm

sva paprika je ovdje po 4.5 kn , i svi su crni amen

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet ruj 04, 2015 7:53 pm

četiri i pol kune?
Ma ja bih njima carinsku odmah.

I, jesi kupio? Jel si si provjerio težinu? Kod njih pet kila nikada nije pet kila.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar pet ruj 04, 2015 9:15 pm

Admin je napisao/la:Idem po rogu za ajvar , kako preoznati kvalitetu?
Ako nije ko sa slike ta je prava.

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet ruj 04, 2015 9:51 pm

nisam provjerio težinu ,ali budem , još je u auta ..naravno da ispod ima lošije , a bože dragi amen

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sub ruj 05, 2015 7:50 am

pitijacro je napisao/la:

Eto, sretno sa kupovinom - sad, hoće li se te što kupiš lijepo guliti ili neće - ja ih guliti neću kad budem radila, ne razumijem zašto to ljudi rade - pojma nemam kako to znati, to ovisi prvenstveno od odlike sorte, ali kada ih budeš stavljao peći, namaži protovan, a onda umoči ruke u ulje i svaku papriku masnim rukama protrljaj. Pričala mi gospođa koja kupuje od mene moju, i veli da savršeno funkcionira.

paprika ako se več peče u pečnici ne ju peči u protvanu nego na rešetki , protvan stavi ispod da voda može kapati u njega ..preporučil bi i papir   za pečenje u  protvan  jer kad se tekučina iz paprike zapeče  bez "žice" to nejde dolje lupaozid  

Ako se peče u protvanu paprika pusti vodu pa se zapravo kuha a ne peče .

ja budem svoju peko na ploči , kažu da ni roštilj nije loše

budem ju probao nauljiti , ništa nekošta kava

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub ruj 05, 2015 12:43 pm

Uvažiti ću savjet i primjeniti ga u praksi.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sub ruj 05, 2015 1:46 pm

Nažalost i moja bude ipak u pečnici , nije mi drago ali nemože bolje amen
paprika mora odstajati najbolje preko noči u foliji prekrivenoj posudi , tada se guli kao blanširani paradajz ..
Na dno posude stavi nekupodlogu zdjelu naprimjer jer kako paprika pušta vodu da donji red paprike ne bude umočen u vodi .

Kada budeš vidjela koliko paprika otpusti vode jasno ti bude zašto netko peče ajvar 3-4 sata , treba to ishlapiti mig

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub ruj 05, 2015 3:08 pm

Joj, stisnula sam ti još jednu zelenu, nešt iz zahvalnosti za savjet, a nešt da se iskupim što sam ti natiskala crvene dok sam bila ljuta na tebe. Embarassed

Ovo si se dobro sjetio.
Slično sam ja razmišljala dok sam pekmez kuhala - stavila sam u četiri posude na plitko, i u onoj u kojoj je bilo najpliče je bilo najbrže gotovo.

Jel  treba što posoliti paprike, jer sol pospješuje izlučivanje vode (to sam primjetila kod patliđana), ili se ne smije, ili ne treba?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sub ruj 05, 2015 3:23 pm

ja nisam solio ..

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet ruj 25, 2015 5:59 pm

Ova moja roga me naprosto oduševila - ajde, toleriram joj bedasti, gigantski rast, u njoj sam ko u prašumi, ali vjerojatno sam i sama dijelom kriva za to. Napravila sam gusti sklop, a nisam dobro odradila pinciranje - nisam jednostavno stigla nit na vrijerme a niti onako kako sam to ja bila prije početka sadnje zmislila. Zato sam i napravila tako gusti sklop, jer sam imala namjeru sve zaperke kidati, ostaviti samo dva glavna stabla i lišće na njemu. Nema veze, sada, nakon odmaka sezone prodaje mogu reći da je ovo po kvaliteti najbolja roga koju sam do sada imala. Izrazito je slatka, ono, baš je slatka, suha, debljine mesa i više nego zadovoljavajučeg, iako ne kao ona prošlogodišnja, a kupci su jednostavno pobenavili za njom. Bez problema izdvajaju i sto posto više novaca za nju nego mogu dobiti samo desetak metara dalje. Ima ih koji su uzimali trideset - četerdeset kila po cijeni od deset kuna bez riječi prigovora, i slali mi rođake i susjede .
Sada sam uzela sjeme od nje za prodaju flanaca, a za sebe budem opet uzela tri i pol tisuće sjemenki za slijedeću sezonu.
Primjetila sam da mi je konkurencija na placu maznula nekoliko paprika da si uzmu sjeme. Bem ih blentave - jedna me zabavljala pričom, a jedan je dvije - tri zamračio dok sam bila okrenuta leđima. Odmah ja primjetim da mi nije onako kako sam posložila. A da mi samo rekne, dala bih. Ili da kupi kilu - ja mu ne mogu narediti da ne izvadi sjeme i posije ga.
Lopine.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 11, 2015 4:37 pm

A evo, jedna salata za rezati, iako mi baš i nije neka, a drugu posadila. Jednu budem iza nove Godiine.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet sij 07, 2016 8:52 am

Ja se budem ubila.
Ja još nemam paradajz koji moram posijati prekjučer.
I šta sada da napravim?
Jebo je i kozu, dao joj Bog da se mjesec dana ne seksa. Pred Božić mi je rekla - šaljem. Sada veli - e nisam - zovite me za pol ure da vam kažem zašto nisam.
Ovako sam ljuta - POVRĆE - Page 12 1225323004
Idem si jednu odplačem od jada, a onda budem počela razmišljati - a šta sad?

Paprike moram posijati - budem ih danas, dok se vratim iz podruma.
Prokleti paradajz, kako me to muči, opsjeda, nasjeo mi na mozak ko onaj vraćičak glavobolje u reklami. lupaozid

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet sij 08, 2016 10:38 am

Spasila sam si život - NAŠLA!!!!!!

Imam paradajz, u ponedeljak mi bu tu!
850 kn plus pdv, ogulili me ko majmun bananu, ali vidi me sretnu - jumpy jumpy jumpy

Sijem paprike - uh što volem kad mi je sve na mjestu! Nirvana!!!!!!! cheer

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet sij 08, 2016 3:48 pm

jumpy jumpy jumpy jumpy jumpy jumpy

Jesam!!!!

Neznam zašto se tako veselim, ovo je zadnji dan moje bezbrižnosti ove godine.
Od sada ide svakodnevno provjeravanje temperature par puta, vlažnosti, intervencija, lošeg sna dok ne nikne, lošeg sna zbog brige da termogen noću ne krepa - a interesantno je to - spavam, i probudim se i znam da se tremogen nije upalio - onda slušam hoće li - evo, za dvije - tri minute proradi. Ako ne proradi, ustanem, ogrtač, natikače i idem vidim šta je - a ono, noć toplija nego prošla, pa se ne rashlađuje tako brzo - ali neda vrag mira......i tako mjesec i pol svake noći. lupaozid

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pet sij 08, 2016 5:09 pm

Jbte pa ni o Jozefu nisi tak vodila brigu ni u najboljim danima,,, lolo lolo lolo
Bobić
Bobić
legionar

Broj postova : 2388

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet sij 08, 2016 5:15 pm

Figu - njega držim ko kap vode na dlanu u pustinji. cheer

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pet sij 08, 2016 5:26 pm

Da si ti o njem tak brigu vodils imsli bi djece prekonekoliko nako jedan drugome do uha,,, lolo lolo lolo
Bobić
Bobić
legionar

Broj postova : 2388

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 12 / 15. Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

[Vrh]