još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tlačna sklopka kompresora

3 posters

Go down

Tlačna sklopka kompresora Empty Tlačna sklopka kompresora

Postaj  TVfreak ned lip 23, 2013 9:47 am

Kompresor se nije htio isključit dok malo ne kucnem po tlačnoj sklopki, jutros skinem poklopac sa sklopke i skužim da spona koja pokreće kontakte nije u utoru, uklopim i probam, kad postigne pritisak isključi ali pušta zrak iz sklopke, i to na tanko crijevo (pretpostavljam da to dođe kao sigurnosni ventil) ispušta sve do pritiska na kojem zatvara kontakte, znači kad preklopi onaj mehanizam
Prvi put čačkam oko ovog, uočio sam jedan vijak za podešavanje, sumnjam da taj isti služi i za gornju i za donju granicu
Pretpostavljam da je tu bilo još dijelova koji su nekome bili višak scratch

Izgleda ovako
[You must be registered and logged in to see this image.]

Muči me što ne znam kakav je mehanizam unutra kad je sve ispravno, ako neko ima sliku ispravnog ili......

trenutno sam isključio tanko crijevo na koje zašišti :oops:ali bi volio da je to kompletno

TVfreak

Broj postova : 235

[Vrh] Go down

Tlačna sklopka kompresora Empty Re: Tlačna sklopka kompresora

Postaj  Admin ned lip 23, 2013 11:51 pm

TVfreak je napisao/la:  (pretpostavljam da to dođe kao sigurnosni ventil)

To mu ne dođe kao sigurnosni venil nego "to" rastereti  tlačni  vod od kopresora do nepovratnog ventila koji je gotovo na posudi .
A s razlogom da  motor lakše starta .
Znači kad sklopka isključi na podešenom tlaku neki jezičak mora aktivirati taj venil .
Zrak stalno pušta ako venil ne drži ili je neispravan ili taj neki jezičak stalno pritičše ventil .

Vijak na vrhu je vjerojatno za gornji tlak , negdje sastrane je diferncijalni odnosno donji  .
Slikni s drugih strana ...

Zadnja promjena: Admin; pon lip 24, 2013 5:53 pm; ukupno mijenjano 1 put.

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  TVfreak pon lip 24, 2013 1:12 am

aiiiii onda je yeban i nepovratni lupaozid
jer kad postigne pritisak i membrana pogura jezičak i odvoji kontakte, ujedno pritisne i ovaj ventilić onda šišti do donjeg pritiska kad se ponovo pali.....membrana otpusti jezičak

danas sam opet zavirio u kutiju, na kompresor je ugrađena kutija ili je tako tvornički, u toj kutiji je relej koji aktivira tlačna sklopka, taj relej ostane zalijepljen neko vrijeme nakon iskakanja tlačne

treba mi dakle obavezno nepovratni, zatim mi treba ili trofazna tlačna ili relej

ovako kako je trenutno funkcioniše kad sam u blizini kompresora i mogu dotrčat da isključim ako sam neće ili da okrenem sklopku ako neće da starta pa kad još malo spustim pritisak ponovo uključim, ako slučajno odem iscijedit meso a tlačna uključi......moli

TVfreak

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pon lip 24, 2013 5:53 pm

TVfreak je napisao/la:aiiiii onda je yeban i nepovratni lupaozid

Tko to i s ove strane zvuči:oops:

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  TVfreak pon lip 24, 2013 6:08 pm

danas opet poslije posla malo oko kompresora

prvo sam rastavio nepovratni, očistio prljavštinu, podbacio podlošku ispod opruge, malo ispolirao ventil

onda sam uklopio ovo tanko crijevo u tlačnu sklopku i funkcioniše, opet nisam skužio vijak za štelungu

na kraju sam rastavio sklopku (relej ili kako se već zove) malo očistio kontakte dok ne zbavim novu, malo sam palio gasio i nekad kad uključim vidim da svjetluca zeleno dok motor radi; koliko je to opasno?

TVfreak

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pon lip 24, 2013 6:29 pm

TVfreak je napisao/la:

na kraju sam rastavio sklopku (relej ili kako se već zove) malo očistio kontakte dok ne zbavim novu, malo sam palio gasio i nekad kad uključim vidim da svjetluca zeleno dok motor radi; koliko je to opasno?

Opasno u tolikoj mjeri da ti izgori do kraja .
Koliko viidm na releju imaš jedan slobodan kontakt pa možeš jednog " zelenka" premjestiti na taj slobodni .
Ugrađena je  bimetalna zaštta pa bude motor zaštičen(ako je dobro spojena i podešena) :oops:kad kontakti pregore do kraja.
Opasnije je ako ostane zaljepljen da ne posisa sav zrak iz kantona , može stvorit  vakumske crvotočine pa lako cijelo selo završi tko zna gdje i tko zna kako daleko .lolo

Ne znam zašto bi podešavao tlačnu sklopku , ja bi preporučio da je ne diraš ako radi dobro  (pali/gasi na tlaku koji ti odgovara) .

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  TVfreak pon lip 24, 2013 6:45 pm

sklopka je ionako otpisana, bojim se za motor ili nešto drugo scratch

upravo sam i premjestio iz ovog slobodnog, i baš taj svjetluca Shocked, ali ne svjetluca svaki put, što je najvažnije odvoji svaki put kad okrenem prekidač (ugrađen na spomenutoj kutiji)
ovu zaštitu ispod nisam dirao, valjda je dobro spojeno, kako je podešeno tako stoji....4-6 Amožda i drugačij, nisam dirao uglavnom

ovo za pritisak sam pitao onako, niti sam dirao niti kanim

TVfreak

[Vrh] Go down

Postaj  softi pon lip 24, 2013 10:45 pm

sram

softi

Broj postova : 60

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content