još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Komercijalizacija Božića

3 posters

Go down

Komercijalizacija Božića Empty Komercijalizacija Božića

Postaj  pitijacro sri pro 11, 2013 10:42 pm

Komercijalizacija Božića izaziva stres i anksioznost kod roditelja koji su pod stalnim pritiskom da djeci kupe najskuplje poklone, ističe Bailey iz Majčinske unije
Ponedjeljak, 12. 12. 2011. u 12:15    Piše: Monika Horvat
Zbog božićnih poklona ljudi će uzeti kredit i prekoračiti minusPixsellRoditelji su pod pritiskom reklama

Svaki treći čovjek zadužit će se ovih blagdana kako bi kupio poklone za Božić, otkriva studija britanskog portala YouGov. Većina će prekoračiti limit na kreditnoj kartici, iskoristiti dozvoljeni minus, posuditi od obitelji i prijatelja ili podići kredit. Gotovo 31 posto ljudi je spremno potrošiti više nego si mogu priuštiti kako bi najbližima kupili božićne poklone, potvrđuje istraživanje.
- Ljudi bi se trebali boriti protiv komercijalizacije Božića, jer samo izaziva stres i pritisak kod roditelja. Djeca priznaju da ih gnjave, a roditelji se na kraju osjećaju grozno iako spajaju kraj s krajem - ističe direktor kršćanske dobrotvorne udruge Majčinska unija, Reg Bailey.
Reklame koje govore da ste loši roditelji ako ne kupite svojoj djeci najskuplje poklone, izvlače najgore aspekte Božića. One ionako govore da su muškarci ti koje nose poklone, a ne žene, aludirajući na Djeda Mraza, dodaje.
Pročitajte više u rubrici Obitelj.
T

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Komercijalizacija Božića Empty Re: Komercijalizacija Božića

Postaj  pitijacro sri pro 11, 2013 10:58 pm

Možemo li se oduprijeti nametnutim vrijednostima i smoći snage reći ne potrošačkom mentalitetu.Vratiti se u dane kada je slavljenje najvećeg krščanskog blagadana značilo slaviti rođenje Spasitelja i vrijednosti zajedništava obitelji.Pokleknuli smo pred sjajem blještavila,lažnog sjaja trivijalnih vrijednosti,duhovno smo zamijenili materijalnim.Možemo li opet u sebi pronaći mir i blagoslov božjega spasenja a ne kao zabludjele ovce bauljati bespućima materijalizma.

Nikakve velike pripreme neću raditi za Božić.Mislim da bit Božića nije u prežderavanju,.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  mario sri pro 11, 2013 11:35 pm

Čekaj sad si malo pobrkala kruške i jabuke...
Najprije govoriš o potrošačkom mentalitetu i materijalizmu pa onda govoriš o prežderavanju...

A ne ne, purica,odojak rajngla francuske i makovnjača to mora bit, bez toga ne ide...  glad  glad  Embarassed Embarassed 
Vezano za ovo prvo u potpunosti podržavam...

mario
legionar

Broj postova : 1697

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet pro 12, 2013 5:31 am

Ja nemam minus ...u plus imam jedino na akumulatoru

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet pro 12, 2013 7:47 am

Pametno moje,znala sam ja odmah čim sam te upoznala da si ti osviješteno čeljade.Tako treba dušice,pokazati figu trulom kapitalizmu i konzumerizmu.

Kupiti ćemo jednu maaaalu jelkicu,okititi je sa staaaarim kuglicama,izmoliti koju molitvicu,najbližima poželjeti mir i božji blagoslov u duši i srcu i duboko u sebi osjetiti duh Božića.Osvrnuti se oko sebe i pogledati ima li koga - a ima,matere mi ima,kome bismo mogli pomoći,i materijalno i duhovno da i njima Božić bude duhovni a ne da moraju sa suzama u očima i tamom u duši gledati sjaj i blještavilo oko sebe praznoga želuca.Ajde,osvrnimo se i otvorimo oči i srce.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet pro 12, 2013 9:58 pm

Slušam te reklame na TV ..
"Ljepota je u maaaaa..lim stvarima "
Ma jebo male stvari  lolo 

Admin
Admin

Broj postova : 7827