Štefanje
3 posters
Stranica 1 / 1.
Štefanje
Najljepše želje svim Stjepanima i Štefanijama.
Sretan Vam imendan!!!
Počela djeca obilaziti kuće - kod nas se to zove bajanje - odrecitiraju pjesmicu sa lijepim željma,dam im neke kune - onima iz rodbine ide stotka,onima koji to nisu dvadesetica,idu uvijek u paru, - bude danas veselo - vidjeti ćemo sa kojim saldom ćemo do podneva završiti - nakon podneva se može mirne duše odahnuti- više se ne obilaze kuće.
Meni počeli dolaziti još od prekjučer - došlo dvoje mali roma,i viču kod ograde - S..aaaaaaa.Izašla ja,odverglali oni svoju božićnu,ja ih nagradila,i tek kada su otišli meni sinulo - pa odaklje oni znaju moje ime i gdje živim - to su mali,desetogodišnjaci,a ima sigurno već pet godina kako nisam bila u njihovom selu.I kod djece ide valjda ono - informacije se prenose sa koljeno na koljeno.
Sretan Vam imendan!!!
Počela djeca obilaziti kuće - kod nas se to zove bajanje - odrecitiraju pjesmicu sa lijepim željma,dam im neke kune - onima iz rodbine ide stotka,onima koji to nisu dvadesetica,idu uvijek u paru, - bude danas veselo - vidjeti ćemo sa kojim saldom ćemo do podneva završiti - nakon podneva se može mirne duše odahnuti- više se ne obilaze kuće.
Meni počeli dolaziti još od prekjučer - došlo dvoje mali roma,i viču kod ograde - S..aaaaaaa.Izašla ja,odverglali oni svoju božićnu,ja ih nagradila,i tek kada su otišli meni sinulo - pa odaklje oni znaju moje ime i gdje živim - to su mali,desetogodišnjaci,a ima sigurno već pet godina kako nisam bila u njihovom selu.I kod djece ide valjda ono - informacije se prenose sa koljeno na koljeno.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Re: Štefanje
Šteta kaj smo mi odrasli,pa više nemožemo u obilazak kuća.Iako za mene to nema veze,ja sam žensko,a curicama bajanje nije dozvoljeno.Uvijek sam bila žalosna i jadna zbog toga.Brat je znao dobiti o.ho-ho dinara,jeli smo bombone mjesec dana poslije....
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:Najljepše želje svim Stjepanima i Štefanijama.
Sretan Vam imendan!!!
i šta sad da mi pogađamo kako se zoveš???
snježana, sanja,svjetlana, sabrina ,selotejpina ,slavica,suzana ,,,
ili da pitamo malog cigu
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
ilegalac je napisao/la:pitijacro je napisao/la:Najljepše želje svim Stjepanima i Štefanijama.
Sretan Vam imendan!!!
i šta sad da mi pogađamo kako se zoveš???
snježana, sanja,svjetlana, sabrina ,selotejpina ,slavica,suzana ,,,
ili da pitamo malog cigu
Mislim da bi mi ovo trenutno najviše odgovaralo.
pitijacro- legionar
Stranica 1 / 1.