još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jaja na fino,relativno brzo i jednostavno

3 posters

Go down

Jaja na fino,relativno brzo i jednostavno Empty Jaja na fino,relativno brzo i jednostavno

Postaj  pitijacro pon sij 27, 2014 10:42 pm

Ajmo još nešto sirotinjskog,a dobrog za napuniti trbuščić na brzinu.Pomaže i kad u kući ponestane kruha,ili kad je frižider prazan.Može ići samostalno ili u varijaciji sa narezanim prepečenim kobasicama,ostacima mesa,ili bilo čega sličoga - malo mašte i obrok je tu.

-istučeš dva jaja,posoljena,naravno.
-sipaš brašno toliko da kada se izmješa sve ispadne jako tvrdo,skoro pa ko za tijesto koje se lijepi za prste.
-e,sada uliješ vode i miješaš
-uliješ još vode,tako da na kraju kada promiješaš ispadne polutekuče - ne kao za palačinke,to je previše,recimo ko kada se napravi tijesto za biskvit (ma samo treba pitati ženu,ona će znati kako to mora izgledati)
-u široku okruglu tavu uliješ pol cm,može i cijeli cm ulja pa ga ugriješ dobro,i uliješ ,onako,postepeno,radiš malecke kružiče,najprije nepovezane (to je bitno zbog kasnije hrskavosti kada bude pečeno - uh,šta ja volim hrskavo),a onda ih povežeš - ne deblje od jednog cm,ako je viška,ostaviš za drugu turu pečenja.
-kada je ispod kolko tolko zapečeno,vilicom krug malo provrtiš okolo,da ne zagori ispod.Nakon par minuta,kada se dolje zacrveni - naravno,prije nego zagori - vilicom i žlicom - nipošto ne bacati u zrak kao palačinku - koja bi to jebada bila da to naparviš - uh,baš bih voljela vidjeti nekoga da napravi tu glupost - dakle,kada je ispod pečeno,i to dobro,a to je za par minuta,manje od pet,vilicom,i žlicom kojom si pomažeš,okreneš cijeli krug u komadu i pečeš (ma to je prženje,al ja seljanče to zovem pečenjem),još par minuta,dok se i dolje ne zapeče.Dok se ne stekne praksa,krug će se lomiti,ali nemaj brige braco,ništ strašnoga,posložiš djelove na mjesto,i pečeš polomljeni krug,bitno je da je krug.
-na plitki tanjur staviš papirnati ručnik,a i ne moraš staviti,izvadiš krug,još malo po želji posoliš,pogotovo ak ti je procjena količine soli prije bila kriva,iiiiiiii - gotovo.

Možeš još - ono što sam ja svojoj djeci radila-
- uzeti kečap i nacrtati gore jednog krasnog smiješka.Ili sunce.I pojesti.
-najprije ispeči narezane kobasice,ili ostalo spomenuto,pa na to ulijati smjesu i ispeči krug
-upotrijebiti vlastitu maštu i unjeti malo osobnosti u osobni obrok.Ili poklonjen nekome.Koji,ruku na srce,možeš zgotoviti,i sa pripremom i sa konzumacijom zajedno za deset minuta.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Jaja na fino,relativno brzo i jednostavno Empty Re: Jaja na fino,relativno brzo i jednostavno

Postaj  TVfreak uto sij 28, 2014 6:30 am

moja varijanta (kao studenta) ima prstohvat sode i razrijedi se kiselim mlijekom ali može i vodom, peče se na tavi za palačinke, tavu pređem masnom maramicom tek toliko da nije suha
izlijem kutlačom u jednom potezu zbog pravilnosti oblika, naravno zapeče se s obje strane.....ne bude hrskavo
vadi se na ugrijani tanjir, ako se vadi na hladan i još ako se peče više komada stvori se kondenz ispod, najbolja varijanta je da se odmah služi, jedan jede ostali gledaju  ljuti 
na gotov....šta smo već dobili, se nariba dimljeni sir, može i mladi, a može i iz čabra, stavi još kajmaka, posoli, urola kao torilja ili durum i udri
može da se jede viljuškom ali tad ne možeš natovarit puno nadjeva  Embarassed , najbolje da jednom rukom pridržavaš drugi kraj da ne curi i ispada a drugom da se ne odmota.....i paziš da ne zagrizeš prste

TVfreak

Broj postova : 235

[Vrh] Go down

Jaja na fino,relativno brzo i jednostavno Empty Re: Jaja na fino,relativno brzo i jednostavno

Postaj  pitijacro uto sij 28, 2014 6:48 am

Moje se nemože zrolati,jer to bude i dva -tri cm debelo dok se speče,a može se na vruće sir naribati,ili kiselo vrhnje staviti gore - ali,ja najviše volim bez ičega.I obično mi bude dovoljno od jednog jajeta.

TeVeac - a jesi probao studentski sendvič?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin uto sij 28, 2014 5:19 pm

a poslje , traminac ili obični domači gemišt ?

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto sij 28, 2014 6:10 pm

Pa kaj si ti bedast - uz takvo jelo - gemišt??????: auch   cekic: .
Pa traminac,naravno,a ak imaš može i sivi pinot.Uz obavezno  donje rublje od čipke u crnoj ili crvenoj boji,za muške u super slim izvedbi. Embarassed cheer alkić mig

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet sij 31, 2014 11:53 am

Sad mi palo napamet - nisam rekla kakav je to studentski sendvič,a podne je blizu. (iako budemo mi imali za ručak kiselo zelje sa svinjskim mesom od lopatice - dakle,niks buncek i niks suha rebra  No ,a niti kobase).

Dakle,STUDENTSKI SENDVIČ:

sastojci:

-kruh
-zrak
-kruh

Dobar tek.

(imam ja još sjajnih ideja i recepata......hehe.....) mig Ma,nenadmašiva sam. jumpy jumpy jumpy 

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet sij 31, 2014 5:24 pm

A kakvi je ruski dendvič?

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet sij 31, 2014 6:00 pm

Pojma nemam.
Ali bih voljela vidjet oće li nadmašiti moj.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet sij 31, 2014 6:52 pm

šaka između dvije šnite kruha

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet sij 31, 2014 8:17 pm

moj je bolji - vegeterijanski.hihi.

A jel ti znaš kako su miš i slon prelazili granicu.A samo je miš imao putovnicu?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet sij 31, 2014 8:44 pm

znam , čekali su evropsku uniju  jumpy 

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet sij 31, 2014 9:00 pm

Ma figac.
miš je kupio sendvič,pojeo slamu,jedan kruh stavio slonu na glavu,jedan na rep i kada ga je carinik pitao - imate li što za prijaviti - rekao - nemam.A šta vam je vo - pitao je carinik - pa sendvič - reko miš. cheer 

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet sij 31, 2014 9:01 pm

Dobra fora

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]