Posni ručak točno u podne
3 posters
Stranica 1 / 1.
Posni ručak točno u podne
Hm -ovo bi danas trebalo biti nešt po tradiciji,jel - post do podneva,a onda od mesa ništa.Riba.Gricnut ribu danas u podne je tradicija koju sam održavala do ove godine.Eeee,sada jok.Jer,već sam rekla,u ribi sam našla takove dugačke glistaste crve da je nemam volje jesti. Izlazili iz mesa.A mi vele,kad se prepeku,nije to ništa - nametnici neki koji papaju živu ribu.Nema šanse - to sam u riječnoj našla,a niti mi morska više ne šmeka - za svaki slučaj.Ajd,nekad se zaboravim,pa pojedem nešt,ali rijetko.
E pa sam ja danas,s tim u stilu pojela:
-jedan tanjur juhice
-mladi krumpir (primječuje li se kolko često u zadnje vrijeme jedem krumpir!!!???)
-mlado zelje za salatu
-gibanicu od sira od sinoć šta ostala.
To je to za sada.
Je,ujutro sam kapučino srknula i zbog toga budem otišla tamo preko i rekla velečasnome - oče,griješila sam...... (ma daj tu pokoru i oproštenje od grijeha ovdje da ne trošim tipke više,ionako su mi sva slova na tastaturi već scufana )
E sad neznam šta budem za večeru spremala,ako ima kakvih dobrih ideja,otvorena sam za sve opcije......
E pa sam ja danas,s tim u stilu pojela:
-jedan tanjur juhice
-mladi krumpir (primječuje li se kolko često u zadnje vrijeme jedem krumpir!!!???)
-mlado zelje za salatu
-gibanicu od sira od sinoć šta ostala.
To je to za sada.
Je,ujutro sam kapučino srknula i zbog toga budem otišla tamo preko i rekla velečasnome - oče,griješila sam...... (ma daj tu pokoru i oproštenje od grijeha ovdje da ne trošim tipke više,ionako su mi sva slova na tastaturi već scufana )
E sad neznam šta budem za večeru spremala,ako ima kakvih dobrih ideja,otvorena sam za sve opcije......
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Re: Posni ručak točno u podne
Nastavak danas od jučer - e,sada budemo nosili sutrašnji doručak na blagoslov.
Ima tu u susjednom selu blagoslov hrane danas u šest,pa ću se spremiti i to obaviti tako da ne moram sutra ujutro rano ustajati. Hm,ko da ne ustajem ionako rano.Ali budem onda sutra bez brige.
Ništa posebnoga - šunkica,hren,luk,sol,kruh,pereci,jaja.Baš naša,autohtona tradicija.
I onda ja za sebe velim da nisam vjernik.A na zidu imam raspelo,a na drugom sliku Isusa Krista.
Ima tu u susjednom selu blagoslov hrane danas u šest,pa ću se spremiti i to obaviti tako da ne moram sutra ujutro rano ustajati. Hm,ko da ne ustajem ionako rano.Ali budem onda sutra bez brige.
Ništa posebnoga - šunkica,hren,luk,sol,kruh,pereci,jaja.Baš naša,autohtona tradicija.
I onda ja za sebe velim da nisam vjernik.A na zidu imam raspelo,a na drugom sliku Isusa Krista.
pitijacro- legionar
Meni je več toga posta dosta, više se ni nakašljati nemogu ....-
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Dušice,a kaj se ti imaš žaliti. Ima te i više nego dosta.(a ja te pratim,ali ja imam plan)
Bucko,ajd ipak nešt prigrizi da se ne prehitiš od gladi.
E sada sam skužila ono u Gudovcu - vas dvjica se zapravo niste ništa izmjenili u odnosu na jesen- koliko si se ti do proljeća raširio toliko se Admin suzio i zapravo vas je količinski bilo isto ko i na jesen.
Bucko,ajd ipak nešt prigrizi da se ne prehitiš od gladi.
E sada sam skužila ono u Gudovcu - vas dvjica se zapravo niste ništa izmjenili u odnosu na jesen- koliko si se ti do proljeća raširio toliko se Admin suzio i zapravo vas je količinski bilo isto ko i na jesen.
Zadnja promjena: pitijacro; sub tra 19, 2014 7:36 pm; ukupno mijenjano 1 put.
pitijacro- legionar
Vle stariji ljudi da dok možeš jesti da si zdrav ko čelik.
istina je to, osjetil sam na vlastitoj koži
istina je to, osjetil sam na vlastitoj koži
muhanicar- legionar
Nastavak uskrsnog blagovanja -
uskrsni doručak - tradicijski,ali puno skromniji - nedostaju bidre i ostale drangulije,ali,za nas dvoje je i ovo bilo sasvim dovoljno -
[img][You must be registered and logged in to see this link.][/img]
Eto,to se gricnulo.
A ručak bude nešto konkretnijega......
uskrsni doručak - tradicijski,ali puno skromniji - nedostaju bidre i ostale drangulije,ali,za nas dvoje je i ovo bilo sasvim dovoljno -
Eto,to se gricnulo.
A ručak bude nešto konkretnijega......
pitijacro- legionar
Kasna večera - nekako me podsjeća na mene - ne izgleda lijepo,ali je dobro.....hihihć......
Da mi je znati zna li netko šta je ovo.
Da mi je znati zna li netko šta je ovo.
pitijacro- legionar
JUhica goveđa ili od kvočke, salatica Johabica, i nekakva riža s nečin neodređenim.
Gljive možda?
Zakaj se onaj sok od ananasa nagledava sa slika?
Zakaj nije od borovnice?
Čemu poklopci na utikačima za struju?
Gljive možda?
Zakaj se onaj sok od ananasa nagledava sa slika?
Zakaj nije od borovnice?
Čemu poklopci na utikačima za struju?
muhanicar- legionar
Juhica svinjska - ma se kuhalo kilaipo mesa od lopatice - ne,od buta.U to malo juhice - da vidiš kak je fina,ejjjjjj,bolja od one goveđe u kjoj se kuhalo dve kile goveđe lopatice koju si ti srknul.Ali nemreš gostu svinjsku dati,jel......ili možda ipak???????????
Salata - jedan bod.
Je,je,riža sa prepečenim na luku kuhano meso,samo malo posoljeno - a riža kuhana na onom što je ostalo nakon odlijevanja ulja,pa podlijano vodom i posoljeno.Kad se skuhala,sva ja to izmješala - i ispalo fino.Zapravo,ja najbolje skuham dok kakvu zmešariju napravim - ovakva smotana kakva jesam,jel....Gljive su samo za goste.
E vidiš - taj od ananasa ostao od onda kada si ti bil kod mene - ja kupila četiri - vi popili jedan,jedan mi popili drugi dan - dva su ostala.Jučer ja imala dvije gošće i popile mi jedan.Ovaj jadnik je ostao,jer sam ja izvadila oba za slučaj da treba - kapučino nisu htjele pa znaš kako to ide....Ali ga nije trebalo.
Zašto nije od borovnice - hm.Zato.
Ovaj je stopostotni.Od borovnice ne postoji nijedan koji je jači od četerdeset posto voća.A najčešće dvadeset pet.A ja gostima nikada nešto takvoga ne dajem.Ispod pedeset posto neidem.Nekako mislim,ako već nešto dajem,nek to bude ono što i sam inače pijem kada pijem.
Borovnicu doma rijetko pijem.Ali kada smo vani uvijek.Naravno,ako je imaju.Jer načešće imaju nektare i ledene čajeve,kole i ostala sranja.Nektari su isto sranja.Zato ja volim borovnicu - je razrijeđena.ali je borovnica.Pijem ja i jabuku i naranđu - ali ananas volim.
Moj muž pije koktu.Uzima cijele pakete. Mene ta ofarbana voda ljuti,ali je ponekada i ja maznem jednu čašu.Prvi sam prvi puta u životu u gudovcu pila ledeni čaj.I to je ofarbana voda.I to odmah četiri komada.
Poklpci - lijepše izgleda kada je utičnica za struju poklopljena.
Salata - jedan bod.
Je,je,riža sa prepečenim na luku kuhano meso,samo malo posoljeno - a riža kuhana na onom što je ostalo nakon odlijevanja ulja,pa podlijano vodom i posoljeno.Kad se skuhala,sva ja to izmješala - i ispalo fino.Zapravo,ja najbolje skuham dok kakvu zmešariju napravim - ovakva smotana kakva jesam,jel....Gljive su samo za goste.
E vidiš - taj od ananasa ostao od onda kada si ti bil kod mene - ja kupila četiri - vi popili jedan,jedan mi popili drugi dan - dva su ostala.Jučer ja imala dvije gošće i popile mi jedan.Ovaj jadnik je ostao,jer sam ja izvadila oba za slučaj da treba - kapučino nisu htjele pa znaš kako to ide....Ali ga nije trebalo.
Ovaj je stopostotni.Od borovnice ne postoji nijedan koji je jači od četerdeset posto voća.A najčešće dvadeset pet.A ja gostima nikada nešto takvoga ne dajem.Ispod pedeset posto neidem.Nekako mislim,ako već nešto dajem,nek to bude ono što i sam inače pijem kada pijem.
Borovnicu doma rijetko pijem.Ali kada smo vani uvijek.Naravno,ako je imaju.Jer načešće imaju nektare i ledene čajeve,kole i ostala sranja.Nektari su isto sranja.Zato ja volim borovnicu - je razrijeđena.ali je borovnica.Pijem ja i jabuku i naranđu - ali ananas volim.
Moj muž pije koktu.Uzima cijele pakete. Mene ta ofarbana voda ljuti,ali je ponekada i ja maznem jednu čašu.Prvi sam prvi puta u životu u gudovcu pila ledeni čaj.I to je ofarbana voda.I to odmah četiri komada.
pitijacro- legionar
A gde je završilo to sve meso, nit sam ga onda videl, a bogme ni sadpitijacro je napisao/la:Juhica svinjska - ma se kuhalo kilaipo mesa od lopatice - ne,od buta.U to malo juhice - da vidiš kak je fina,ejjjjjj,bolja od one goveđe u kjoj se kuhalo dve kile goveđe lopatice koju si ti srknul.Ali nemreš gostu svinjsku dati,jel......ili možda ipak???????????
Salata - jedan bod.
I kakve vi ti žaluce imate kad ovoliku hranu za večeru spremaš
Nas 4 onda kad sam ja bil popili jedan, a drugi dan vas dva jedan
Ja sam mislil da to tvoje zlato tebe pazi i mazi pa da ti se kaj ne dogodi
muhanicar- legionar
Najbolja juha je od pazinskih krilci ..pa svinjska ..na kraju goveđa ..
Ne znam zašto je toliko na cjeni goveđa juha , možda radi govedine uz hren
Ne znam zašto je toliko na cjeni goveđa juha , možda radi govedine uz hren
Muhiču,trebal si maznuti još koju čašu,zašt nisi?Valjda si izigravao pristojnog gosta.Pristojni gosti uvijek ostaju gladni i žedni dušice - dok ja reknem - uzmi - onda doista i mislim - uzmi.
Je,je,popili mi,popili,sami jedan cijeli - imamo tešku manu - pijemo ko spužve.Jedno vrijeme smo pili,zapravo jedno duuuuugo vrijeme,svaki jedan navečer.Eh,onda sam ja shvatila da to nevalja,kako god to stopostotni sok bio,pa sam ih počela spremati u podrum - u podrum se nam nije dalo noću iči po njih.I tako smo mi prestali piti sokove.I navalili a jabuke i ostalu bratiju.
Meseko te zanima,a?A nis hrena imala.
Ka ti nije jasno kakve želuce imamo - pa od čega ja imam sedamdeset pet kila - od salate? Odkako pamtim sebe,uvijek sam voljela meso.....kaj ćeš - i friško,tek pomuženo mlijeko.....
Nisi se prevaril - pazi me i mazi,zlato moje - sjećam se davno,davno,vozili se mi u kamionu rano ujutro za Zagreb,nešt iza ponoći,ja onako snena legla preko sica i spavala pomalo - i onak,u polusnu osjetila,podragao on mene po kosi,onak,par puta.Pamte se sitnice - raznorazne,jel -
I da završimo - nas je u kući petero - ova dlakava ima nos za nepovjerovati - kad se god jede,ta osjeti da je neznam gdje - i dođe i lupa i traži - a pojede duplo od nas zajedno.I jednostavno - moraš dati.Tako da je od toga sinoć ostalo trećina. I to bude završilo u njenom želučeku.Mace opet izigravaju gastromomske majstorice - evo sam im malošas dale,samo su okrenule glavu i tražile opet nešto drugo.
Admin - ja pazinska volim najviše pečena.Uh kak ih oglođem.A juhicu od leđa.Jedno sam vrijeme leđa kupovala u Mađarskoj - bila po jedan euro - Znala sam uzeti po deset - petnaest kila.Ma juha ko u priči.Sada su puno skuplja,ali sada smo i mi postali malo umjereniji u jelu - baš mi neki dan rekla jedna poznanica - a jooooj Sonja,pa ja tebe pamtim ti si duuuuugo bila vitka,pa kaj si se sada tak zdebljala.A ne jedam ništa više nego prije.Ebi ga - manje se krećem,u tom je problem.
Ja volim svinjsku juhu.I od kokoši.Ne pileta - ali je uvijek kada mogu skuham dan prije pa ostavim preko noći da se mast digne i onda je pokupim i bacim.Ne volim masnu juhu.
Govedinu baš ne volim,ali onako friško kuhanu,toplu,e,može.
Je,je,popili mi,popili,sami jedan cijeli - imamo tešku manu - pijemo ko spužve.Jedno vrijeme smo pili,zapravo jedno duuuuugo vrijeme,svaki jedan navečer.Eh,onda sam ja shvatila da to nevalja,kako god to stopostotni sok bio,pa sam ih počela spremati u podrum - u podrum se nam nije dalo noću iči po njih.I tako smo mi prestali piti sokove.I navalili a jabuke i ostalu bratiju.
Meseko te zanima,a?A nis hrena imala.
Ka ti nije jasno kakve želuce imamo - pa od čega ja imam sedamdeset pet kila - od salate? Odkako pamtim sebe,uvijek sam voljela meso.....kaj ćeš - i friško,tek pomuženo mlijeko.....
Nisi se prevaril - pazi me i mazi,zlato moje - sjećam se davno,davno,vozili se mi u kamionu rano ujutro za Zagreb,nešt iza ponoći,ja onako snena legla preko sica i spavala pomalo - i onak,u polusnu osjetila,podragao on mene po kosi,onak,par puta.Pamte se sitnice - raznorazne,jel -
I da završimo - nas je u kući petero - ova dlakava ima nos za nepovjerovati - kad se god jede,ta osjeti da je neznam gdje - i dođe i lupa i traži - a pojede duplo od nas zajedno.I jednostavno - moraš dati.Tako da je od toga sinoć ostalo trećina. I to bude završilo u njenom želučeku.Mace opet izigravaju gastromomske majstorice - evo sam im malošas dale,samo su okrenule glavu i tražile opet nešto drugo.
Admin - ja pazinska volim najviše pečena.Uh kak ih oglođem.A juhicu od leđa.Jedno sam vrijeme leđa kupovala u Mađarskoj - bila po jedan euro - Znala sam uzeti po deset - petnaest kila.Ma juha ko u priči.Sada su puno skuplja,ali sada smo i mi postali malo umjereniji u jelu - baš mi neki dan rekla jedna poznanica - a jooooj Sonja,pa ja tebe pamtim ti si duuuuugo bila vitka,pa kaj si se sada tak zdebljala.A ne jedam ništa više nego prije.Ebi ga - manje se krećem,u tom je problem.
Ja volim svinjsku juhu.I od kokoši.Ne pileta - ali je uvijek kada mogu skuham dan prije pa ostavim preko noći da se mast digne i onda je pokupim i bacim.Ne volim masnu juhu.
Govedinu baš ne volim,ali onako friško kuhanu,toplu,e,može.
pitijacro- legionar
Kuham ručak - a što? Pa pureči batak sa graškom,ukuhanim paradajzom i paprikom.Luk,mrkva,peršun neam - bem ti gazdarricu na selu koja nema peršun u vrtu - nemrem met jet nemam vrt.I zato što nemam vrt me isto bem me,jer svaka gazdarica na selu mora imat vrt.
E,kad se skuha,to bu za pol ure,bude to fino za pojest. Volim grašak.
Ak je tko gladan,za jedan smiešak od uha do uha more dobiti jedan tanjur - dva tanjura smiješak i pol.
E,kad se skuha,to bu za pol ure,bude to fino za pojest. Volim grašak.
Ak je tko gladan,za jedan smiešak od uha do uha more dobiti jedan tanjur - dva tanjura smiješak i pol.
pitijacro- legionar
daj , taj pureči batak kuhaš več par dana ..metni svinjske na luk i naribaj one krastavce na salatu pa da vidiš kak se pesici ne bu pišalo oko tri
Bih ja,ali prvo moram u grad u nabavu.Za dva dana niti purečih više nebude,a kaj bumo onda????? Ajd,u nedjelju nas spašava prva pričest unuke pa se budemo u restoranu najeli,al u ponedeljak bude gadno........ak ne odem napuniti ledenicu......druga opcija mi je punjene paprike,danas sam sve prevrnula šta ima unutra i našla još dva paketa.Ali zadnji put kad sam ih skuhala smo se jedino ja i Nina pošteno najele,trio fantastikus su prosvjedovali i bojkotirali moje kulinarsko umječe.
pitijacro- legionar
Ima li u tebe nešt drugo čvrstog ako ti već volja nije?
pitijacro- legionar
E,ajmo jedan kasni ručak složit.
Budemo svijnske šnicle na brzinu spekli - malo luka, crvenog i bijelog, malo mrkve,malo - oh što ne volim vegetu,ali budem dela - daje posebnu aromu.Pa krumpir mladi prženi,onaj najsitniji,krastavce za salatu - uh,nemam vrhnja,a možda mi se da otići u plastenik po koju papriku - isto nemam vrhnja,a paprika na salatu sa kiselim vrhnjem je gastronomski užitak.Tko to nezna neka proba i nek mi rekne hvala.
Juhicu nećemo,neda mi se......
Budemo svijnske šnicle na brzinu spekli - malo luka, crvenog i bijelog, malo mrkve,malo - oh što ne volim vegetu,ali budem dela - daje posebnu aromu.Pa krumpir mladi prženi,onaj najsitniji,krastavce za salatu - uh,nemam vrhnja,a možda mi se da otići u plastenik po koju papriku - isto nemam vrhnja,a paprika na salatu sa kiselim vrhnjem je gastronomski užitak.Tko to nezna neka proba i nek mi rekne hvala.
Juhicu nećemo,neda mi se......
pitijacro- legionar
Stranica 1 / 1.