Mlijeko - domaće,pravo
+2
prkanjac
pitijacro
6 posters
Stranica 1 / 1.
Mlijeko - domaće,pravo
Moram,jednostavno moram reći - kupila ja jučer tu u selu original domaće mlijeko.Imala sam ja već od njih sir,mlijeko još nisam,ali od sada oću - nema više iz dućana - jok.Litra šest kuna ak imaš svoju ambalažu - imam - ak nemaš onda sedam kuna - da i nemam,nema veze - pojela ja odmah pol litre sa kruhom i žlicom šečera,vratila se u djetinjstvo u sjećanju......joj sad srčem kapučino napravljen sa njim......
Ajmo,tko će reknut jesam li donjela ispravnu odluku - mlijeko iz dućana preko moga praga više koraknut neće.
Ajmo,tko će reknut jesam li donjela ispravnu odluku - mlijeko iz dućana preko moga praga više koraknut neće.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Re: Mlijeko - domaće,pravo
100% ispravnu, samo ti susjedi su čisti primjer bahatluka na mljekaru daju mlijeko po 2-3kune i još čekaju isplatu po par mjeseci,a tebi naplačuju duplu cijenu .
prkanjac- Broj postova : 416
Kod mene nazalost nemas vise od koga kupiti domace mlijeko,,,
u selu imajos 3-4 proizvođaca na veliko koji se sa kontama nece zajebavati,,,
imao sam priliku prije nepunih godine dana dobiti mlijeko sa domace farme, pa to se nimalonemoze usporediti sa onim iz trgovackih lanaca,,,
problem je sto su djeca na ono navikla pa nebi mjenjala,,,
a meni ajmeeeeeeeeeee, to je totalno drugi okis, miris, gust, ma sve, ono iz centara ko zdelopraljin,
ja bi isto da mogu to i takvo punog okusa, masti i mirisa,,,
u selu imajos 3-4 proizvođaca na veliko koji se sa kontama nece zajebavati,,,
imao sam priliku prije nepunih godine dana dobiti mlijeko sa domace farme, pa to se nimalonemoze usporediti sa onim iz trgovackih lanaca,,,
problem je sto su djeca na ono navikla pa nebi mjenjala,,,
a meni ajmeeeeeeeeeee, to je totalno drugi okis, miris, gust, ma sve, ono iz centara ko zdelopraljin,
ja bi isto da mogu to i takvo punog okusa, masti i mirisa,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Koje???? Domace ili kupljeno???
Imbra- Broj postova : 218
Zakaj??? Inace prodali smo krave pre kojih 7 let, nazalost spletom okolnosti, ali meni je bilo najbolje onak frisko podojeno, odma h stali, mel sam jen loncek i znjem sam isel h stalu kad je mati dojila... Od onda ne pijem mlijeko, nije to to!
Imbra- Broj postova : 218
PA i ja sam se čudo put napil toploga .. tko to oduvjek radi ima probavu prilagođenu bakterijama koje unosi .
Zakaj, kaj si ti pogorel po glaviAdmin je napisao/la:trebalo bi prekuhati samo ..ne jesti sirovo
Friško domače, kiselo domače, raznorazne prerađevine
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Aha,koje prekuhavanje,pasterizacije i bogtepitaj kojekerefeke.Toplo podojeno je najbolje.I ja sam ko i Imbra oduvijek pila tek podojeno - onako,sa pjenom.
Ovo je farma u selu,odlučilli su napraviti mini siranu i prodaju sireva i sviježega mlijeka.nem veze,platiti ću ga uvijek ko ono iz dučana,a i više ako treba.Odkada to dučansko SVIJEŽE mlijeko može imati trajnost petnaestak dana?Sviježe mlijeko može biti traajno samo dva dana a nakon toga se mora skiseliti ako nemeža u njemu aditiva.A dućansko se ne skiseli.Dakle,pijemo smeće i još ga k tome skupo plačamo.
Ma koje bakterije Admin - to su tvorničke cake i bedastoče kojima ucijenjuju i varaju proizvođače - da bi im mogli čim manje platiti.Tisuću puta sam u polju jela prljavim rukama i nikakve me bakterije nisu strefile.A vidi sada ovu malu djecu kojima mame vlažnim maramicama brišu ručice čim dotaknu pod ili psa ili nešt zmazanoga - više su na antibioticima neg su čokolade pojeli.
Ovo je farma u selu,odlučilli su napraviti mini siranu i prodaju sireva i sviježega mlijeka.nem veze,platiti ću ga uvijek ko ono iz dučana,a i više ako treba.Odkada to dučansko SVIJEŽE mlijeko može imati trajnost petnaestak dana?Sviježe mlijeko može biti traajno samo dva dana a nakon toga se mora skiseliti ako nemeža u njemu aditiva.A dućansko se ne skiseli.Dakle,pijemo smeće i još ga k tome skupo plačamo.
Ma koje bakterije Admin - to su tvorničke cake i bedastoče kojima ucijenjuju i varaju proizvođače - da bi im mogli čim manje platiti.Tisuću puta sam u polju jela prljavim rukama i nikakve me bakterije nisu strefile.A vidi sada ovu malu djecu kojima mame vlažnim maramicama brišu ručice čim dotaknu pod ili psa ili nešt zmazanoga - više su na antibioticima neg su čokolade pojeli.
pitijacro- legionar
Baš je fora kad klikneš na onaj plusič sa strane i piše ti glas je zabilježen
Baš bum probal još jenput kliknuti da vidim jel ide....
Tu kod mene još jedni ljudi imaju strojeve u koje vodu natačeš, a oni mleko daju. Uzimali mi od njih godinama litru dnevno. Malo po malo i skužim ja da je to preveč jer je ostajalo i bacalo se.
Smanjili na pol litre i uvjek doma imali kupovnog za svaki slučaj ..... gospoda su odlučili da je kupovno bolje .......
Sad od tih ljudi uzimamo dva puta mjesečno sir i ako se ja baš zaželim pravog domačeg mlijeka.
Jebeš ti to sve, domače je domače. Možda bi ja ponekad glas i kupovnom dal ali išel sam jako puno u Dukat raditi i u Sireli se radilo i KIM znam gde je .......... previše sam videl i čul
Baš bum probal još jenput kliknuti da vidim jel ide....
Tu kod mene još jedni ljudi imaju strojeve u koje vodu natačeš, a oni mleko daju. Uzimali mi od njih godinama litru dnevno. Malo po malo i skužim ja da je to preveč jer je ostajalo i bacalo se.
Smanjili na pol litre i uvjek doma imali kupovnog za svaki slučaj ..... gospoda su odlučili da je kupovno bolje .......
Sad od tih ljudi uzimamo dva puta mjesečno sir i ako se ja baš zaželim pravog domačeg mlijeka.
Jebeš ti to sve, domače je domače. Možda bi ja ponekad glas i kupovnom dal ali išel sam jako puno u Dukat raditi i u Sireli se radilo i KIM znam gde je .......... previše sam videl i čul
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Ja sam ostakla zgranuta prije jedno dva-tri mjeseca kada sam kupila u dučanu kiselo vrhnje na kojem je pisalo - krem.Pa sam naivno pomislila da je to nekakve poboljšane tekstute,homogenizirano,a kako bez naočala ne vidim ta sitna slova na deklaraciji pročitati,čitala sam tek kada sam došla doma - i skužila da sam kupila vrhnje pomješano sa škrobom.O bem ti život - nikada više to u moju kuhinju neće.
pitijacro- legionar
Stranica 1 / 1.