Hrvatska zbilja
5 posters
Stranica 1 / 1.
Hrvatska zbilja
'Da vam kažem iskreno, ja nemam jednu jedinu rolu WC papira kod kuće'
Police u socijalnoj trgovini prazne se brže nego se pune pa je svaka donacija dobrodošla. U nju odlazi svaki 20. Vukovarac.
Vukovar je jedan od najsiromašnijih hrvatskih gradova. Svaki 20-ti stanovnik korisnik je socijalne samoposluge. Gotovo 1000 Vukovaraca ondje odlazi po hranu i higijenske potrepštine. Kako se police socijalne trgovine prazne brže nego što se pune, svaka im je donacija dobrodošla. S korisnicima socijalne samoposluge razgovarala je ekipa Dnevnika Nove TV.
Sedamdesetogodišnja Vukovarka Jelena Savić redovita je korisnica socijalne samoposluge. Od male mirovine ne može preživjeti.
'Sada ja dobijem 597 kuna za mjesec dana. Ja vas pitam da li je moguće od toga živjeti. Ja želim ili ne želim - ja moram ovdje dolazit', kaže Jelena.
Samohranog oca poslali na novo radno mjesto, a na njegovo zaposlili drugog
Po namirnice u socijalnu samoposlugu dolazi i nezaposlena Aida Pendelj. Ona, njezina kći, sin i suprug su na birou. Socijalna samoposluga za mnoge je Vukovarce slamčica spasa. I Aida priznaje da joj ova pomoć puno znači.
'Meni puno. Jako puno. Da vam kažem iskreno, vjerovali ili ne, ja nemam jednu jedinu rolu wc-papira kod kuće. Nemam. A nemam novca da je kupim', kaže Aida.
Nekada srednji stalež, danas na rubu gladi.
'Da se glad osjeti, Boga mi, znalo se osjetit da i krči u stomaku. Na žalost', rekao nam je jedan Vukovarac.
Prošle su točno 23 godine od dana kad su 'neprijateljska JNA i domaći četnici krenuli na Vukovar'!
Svaki 20-ti stanovnik Vukovara korisnik je socijalne samoposluge. Police se prazne brže nego što se mogu napuniti.
'Kucamo na sva moguća vrata gdje bi mogli dobit bilo kakvu donaciju', objašnjava Tamara Mikulićiz Humanitarne udruge Duga.
Ustajem ujutro u 3 sata, odem kupim boce
Ispunjeni oni koji daju, a zahvalni oni koji primaju pomoć.
'Nisam dozvolila ni da mi se iskopča struja, ni voda, ni tv- pretplata, ništa. Ustajem ujutro u 3 sata, odem kupim boce, odnesem prodam i platim obaveze', rekla nam je Jelena Savić.
Uz siromaštvo, Vukovarcima prijete i deložacije iz državnih stanova. Na popisu za deložaciju obitelj Asađanin. Bespravni su korisnici državnoga stana.
'U praznom gradu ovakve stvari da se događaju. Gdje nema mladih, sad ćemo ih još otjerat. Toliko stanova praznih', kaže Dragurin Asađanin.
Gotovo polovica od pet i pol tisuća državnih stanova u Vukovaru je prazno. 17 godina od mirne reintegracije država ih nije uspjela niti iznajmiti.
'Vrijeme prolazi. Nama ljudi odlaze. Sudbine ljudske su u pitanju. O čemu mi pričamo. Nekakvom Vukovaru u kojeg se svi zaklinju', kaže vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Svi se zaklinju, ali samo jedan dan u godini. Sve ostale dane Vukovar i njegovi građani su zaboravljeni.
Police u socijalnoj trgovini prazne se brže nego se pune pa je svaka donacija dobrodošla. U nju odlazi svaki 20. Vukovarac.
Vukovar je jedan od najsiromašnijih hrvatskih gradova. Svaki 20-ti stanovnik korisnik je socijalne samoposluge. Gotovo 1000 Vukovaraca ondje odlazi po hranu i higijenske potrepštine. Kako se police socijalne trgovine prazne brže nego što se pune, svaka im je donacija dobrodošla. S korisnicima socijalne samoposluge razgovarala je ekipa Dnevnika Nove TV.
Sedamdesetogodišnja Vukovarka Jelena Savić redovita je korisnica socijalne samoposluge. Od male mirovine ne može preživjeti.
'Sada ja dobijem 597 kuna za mjesec dana. Ja vas pitam da li je moguće od toga živjeti. Ja želim ili ne želim - ja moram ovdje dolazit', kaže Jelena.
Samohranog oca poslali na novo radno mjesto, a na njegovo zaposlili drugog
Po namirnice u socijalnu samoposlugu dolazi i nezaposlena Aida Pendelj. Ona, njezina kći, sin i suprug su na birou. Socijalna samoposluga za mnoge je Vukovarce slamčica spasa. I Aida priznaje da joj ova pomoć puno znači.
'Meni puno. Jako puno. Da vam kažem iskreno, vjerovali ili ne, ja nemam jednu jedinu rolu wc-papira kod kuće. Nemam. A nemam novca da je kupim', kaže Aida.
Nekada srednji stalež, danas na rubu gladi.
'Da se glad osjeti, Boga mi, znalo se osjetit da i krči u stomaku. Na žalost', rekao nam je jedan Vukovarac.
Prošle su točno 23 godine od dana kad su 'neprijateljska JNA i domaći četnici krenuli na Vukovar'!
Svaki 20-ti stanovnik Vukovara korisnik je socijalne samoposluge. Police se prazne brže nego što se mogu napuniti.
'Kucamo na sva moguća vrata gdje bi mogli dobit bilo kakvu donaciju', objašnjava Tamara Mikulićiz Humanitarne udruge Duga.
Ustajem ujutro u 3 sata, odem kupim boce
Ispunjeni oni koji daju, a zahvalni oni koji primaju pomoć.
'Nisam dozvolila ni da mi se iskopča struja, ni voda, ni tv- pretplata, ništa. Ustajem ujutro u 3 sata, odem kupim boce, odnesem prodam i platim obaveze', rekla nam je Jelena Savić.
Uz siromaštvo, Vukovarcima prijete i deložacije iz državnih stanova. Na popisu za deložaciju obitelj Asađanin. Bespravni su korisnici državnoga stana.
'U praznom gradu ovakve stvari da se događaju. Gdje nema mladih, sad ćemo ih još otjerat. Toliko stanova praznih', kaže Dragurin Asađanin.
Gotovo polovica od pet i pol tisuća državnih stanova u Vukovaru je prazno. 17 godina od mirne reintegracije država ih nije uspjela niti iznajmiti.
'Vrijeme prolazi. Nama ljudi odlaze. Sudbine ljudske su u pitanju. O čemu mi pričamo. Nekakvom Vukovaru u kojeg se svi zaklinju', kaže vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Svi se zaklinju, ali samo jedan dan u godini. Sve ostale dane Vukovar i njegovi građani su zaboravljeni.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Re: Hrvatska zbilja
Mogu li donacie riješiti problem Vukvara?I dali samo Vukovora?Vukovar je postao simbol cijelokupne hrvatske zbilje.I ne samo hrvatske.
pitijacro- legionar
od kad je izmišljena socijalan pomoč više nitko ne može bez WC papira
od kad su se braniteljia djelili stanovi svi su rođeni na ulici
itd. mogu do sutra
itd. mogu do sutra
a najlogičnije rješenje je ;- ako nemate wc papir , nemojte ni sratiAdmin je napisao/la:od kad je izmišljena socijalan pomoč više nitko ne može bez WC papira
itd. mogu do sutra
a ak ne jedete ,nečete srati
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
Admin je napisao/la:Nije mi samo jasno kako svi smognu za cigarete
e pušit se mora (tak sam ja zeni objasnio)
ilegalac- legionar
E vi ste magarci.Tako dugo dok nebudete gladni nećete znati što to znači biti.
Poanta zapravo nije u toj pomoći koja ljudima treba - treba je svakome onome koji ne svojom krivicom nema posao i onome koji zbog bolesti memože zaraditi za život-nego u nerperspektivnosti vremena u kojemu živimo.Koju su nam stvorili oni koji nama upravljaju,koji su nam svojom nesposobnošću ukrali budučnost.I nije to pojava samo kod nas u Hrvatskoj.Vukovar je postala maltene cijela Hrvatska,Srbija,BiH,i ostale zemlje u našem okruženju.Imam prijatelja na srpskom forumu,čovjek prekjučer navršio četerdeset dvije godine,završio veterinu,filozofski fakultet,i nedavno i politologiju,radi kao profesor u gimnaziji,i on nemože od svoga posla i posla supruge preživjeti.Jedan istaknuti filozof,kolumnist sa respektativnim ugledom uz sve diplome uzgaja povrće svaki dan poslje redovnog posla kako nebi zapao u krajnje siromaštvo.I prodaje ga,naravno.Smisao toga članka je u dubini iznesenoga problema.Svi mi vidimo i čujemo samo ono što je izrečeno,zato i jesmo tu gdje jesmo, a ono što je najgorre - počeli smo prihvaćati stvarnost kao normalu i ona će s vremenom postati konstanta.Nažlost. Zbog inertnosti nas samih.
Poanta zapravo nije u toj pomoći koja ljudima treba - treba je svakome onome koji ne svojom krivicom nema posao i onome koji zbog bolesti memože zaraditi za život-nego u nerperspektivnosti vremena u kojemu živimo.Koju su nam stvorili oni koji nama upravljaju,koji su nam svojom nesposobnošću ukrali budučnost.I nije to pojava samo kod nas u Hrvatskoj.Vukovar je postala maltene cijela Hrvatska,Srbija,BiH,i ostale zemlje u našem okruženju.Imam prijatelja na srpskom forumu,čovjek prekjučer navršio četerdeset dvije godine,završio veterinu,filozofski fakultet,i nedavno i politologiju,radi kao profesor u gimnaziji,i on nemože od svoga posla i posla supruge preživjeti.Jedan istaknuti filozof,kolumnist sa respektativnim ugledom uz sve diplome uzgaja povrće svaki dan poslje redovnog posla kako nebi zapao u krajnje siromaštvo.I prodaje ga,naravno.Smisao toga članka je u dubini iznesenoga problema.Svi mi vidimo i čujemo samo ono što je izrečeno,zato i jesmo tu gdje jesmo, a ono što je najgorre - počeli smo prihvaćati stvarnost kao normalu i ona će s vremenom postati konstanta.Nažlost. Zbog inertnosti nas samih.
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:E vi ste magarci.Tako dugo dok nebudete gladni nećete znati što to znači biti.
očigledno u hr nema gladi kad još glasamo za hdz hns i sdp
kad nas marko kara sa glupostima da se netko bori za fotelju u saboru
slinić nas ekonomski savjetuje
a puspička objavljuje ratove po bliskom istoku
inace ko je neinformiran da mu objasnim marko ima manje glasova od tog nekog, slinavac je namjestio pljacku stoljeca, a ova puspička treba shvatit da nam jedino turizam još donekle fercera, a mlitava nam granica sa bihom gdje ima vehabija
što bi bilo kad bi puklo nekoliko "petardi"
ilegalac- legionar
Vidjeti ćemo kroz deset dana koliko su ljudi spremni preuzeti odgovornost za svoju budućnost.Ovo jćr biti jedan od najvažnijih referenduma ako se uspiju skupiti potpisi - a i slika stanja nacije.
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:Vidjeti ćemo kroz deset dana koliko su ljudi spremni preuzeti odgovornost za svoju budućnost.Ovo jćr biti jedan od najvažnijih referenduma ako se uspiju skupiti potpisi - a i slika stanja nacije.
kojih 10 dana????
mislis na potpisivanje za autoceste????
ilegalac- legionar
Je,je,za deset dana budemo vidjeli koliko ljudi žele doista uzeti svoje živote u svoje ruke - reći ne vlasti je velika stvar.Koncesije cesta i javno privatna partnerstva su najveće pljačke državnih blagajni.Ja bih i za JPP napravila referendm.Ali to je već kasno - Lopovi - već su napravili što su htjeli.A i ljudi su bedaki.Devedeset posto ih je bedaka,Nažalost.
pitijacro- legionar
ovo prošlo potpisivanje je moglo nesto napraviti u hr,ali slab interespitijacro je napisao/la:Je,je,za deset dana budemo vidjeli koliko ljudi žele doista uzeti svoje živote u svoje ruke - reći ne vlasti je velika stvar.Koncesije cesta i javno privatna partnerstva su najveće pljačke državnih blagajni.Ja bih i za JPP napravila referendm.Ali to je već kasno - Lopovi - već su napravili što su htjeli.A i ljudi su bedaki.Devedeset posto ih je bedaka,Nažalost.
a ovaj sad referendum tj, potpisivanje cemu???
zna se da zadnjih 10-15 godina hac i arz leglo korupcije, zapošljavanje preko veze itd itd
i sad bi to trebali braniti???
gdje su dosad bili sindikati???
ja sam za hac dd, drzavljanima hr s prebivalištem u hr 50% popusta
ilegalac- legionar
Da treba.Ako ja kao gospodar neznam sa svojom imovimom godpodariti onda nek idem u tri pm.Nek mi djeca uzmu gosppodarstvo i oni gospodare.A ne susjed.Susjedu se bude isplatilo sa istom imovimom raditi i meni dati naknadu,a meni se ne isplati.Ma goniti ih u vražju mater - jebem ih nesposobne i njih i njihovu pamet nesposobnu.
pitijacro- legionar
Problem
[quote="pitijacro"]Da treba.Ako ja kao gospodar neznam sa svojom imovimom godpodariti onda nek idem u tri pm.Nek mi djeca uzmu gosppodarstvo i oni gospodare.A ne susjed.Susjedu se bude isplatilo sa istom A vi uvijek glasate za Crvene toste htijeli. EUn. Nasjeli ste. Kazan su vam spremili. Ja toliko
Hasanaga- Broj postova : 216
Spremili su nam i oni i naši.Ali mene neće gricnuti.prežilava sam ja.
pitijacro- legionar
Hasanaga je napisao/la: A vi uvijek glasate za Crvene toste htijeli. EUn. Nasjeli ste. Kazan su vam spremili. Ja toliko
E moj Hasane, glasali ne glasali, glasali za crvene, plave, zelene,orah ili neke desete nama se isto pise,,,
mi nazalost postajemo drustvo iskvarenih i izopacenih ljudi,,,
mi postajemo drustvo koje ne poznaje nikakve moralne vrijednosti, drustvo koje ne cijeni obitelj, rodbinu a niti prijatelje,,,
mi postajemo drustvo koje zanima samo profit i osobni uspijeh bez obzira tko stradava na tom nasem putu do uspijeha,,,
mi postajemo drustvo koje ne bilo koji nacin zeli izbjeci obaveze prema drzavi i drustvu i drustvo koje nece osuditi lopovluk i kriminal,,,
mi polako postajemo drustvo koje nece pomoci djetetu, starijem i nemocnom,,,
mi zapravo postajemo robovi reklama i tuđih uvjerenja, blago receno postajemo priglupi,,,
sve vidimo i sve mi to znamo a ne zelimo se pokrenuti i promjeniti ovaj svijet na bolje,,,
mi nista iz povijesti naucili nismo, na nasu zalost i sramotu,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Dok god bude samo politicka odgovornost politicara od svega nista. Coban gulio krumpire
Cacic golf i knjige slagao... Politicarima duplo vece kazne za isto nedjelo.a ne da decko za laptop dobi 2g zatvora a coban za milijune 2sata kru.pira
Cacic golf i knjige slagao... Politicarima duplo vece kazne za isto nedjelo.a ne da decko za laptop dobi 2g zatvora a coban za milijune 2sata kru.pira
ilegalac- legionar
Znam
moral na nili niko nikome ne vjeruje kada jedno drustvo izgubi. Moral. Vjeru. Respekt. Postivanje bliznjega ono se blizi propasti tj kraj a mislim daje u citavome svijetu to stosam nabrojao citav svijet syoi na ivici jedne velike provalije ovo stanje u citavome s ijetu je vise neodrzivo mora negdije odavrijeti neanam. Ne brini puno mi nista ne mozemo napraviti kada je vise od. Polo ine ljudskog roda spava Snom. MeckeBobić je napisao/la:Hasanaga je napisao/la: A vi uvijek glasate za Crvene toste htijeli. EUn. Nasjeli ste. Kazan su vam spremili. Ja toliko
E moj Hasane, glasali ne glasali, glasali za crvene, plave, zelene,orah ili neke desete nama se isto pise,,,
mi nazalost postajemo drustvo iskvarenih i izopacenih ljudi,,,
mi postajemo drustvo koje ne poznaje nikakve moralne vrijednosti, drustvo koje ne cijeni obitelj, rodbinu a niti prijatelje,,,
mi postajemo drustvo koje zanima samo profit i osobni uspijeh bez obzira tko stradava na tom nasem putu do uspijeha,,,
mi postajemo drustvo koje ne bilo koji nacin zeli izbjeci obaveze prema drzavi i drustvu i drustvo koje nece osuditi lopovluk i kriminal,,,
mi polako postajemo drustvo koje nece pomoci djetetu, starijem i nemocnom,,,
mi zapravo postajemo robovi reklama i tuđih uvjerenja, blago receno postajemo priglupi,,,
sve vidimo i sve mi to znamo a ne zelimo se pokrenuti i promjeniti ovaj svijet na bolje,,,
mi nista iz povijesti naucili nismo, na nasu zalost i sramotu,,,
Hmmmm
jeben vakat sjest pa plakat. Dolazi vrlo tesko vrijeme kada se iz temelja mijenjaju stvari jedno pitanje dali bi se hrvatska izdvojila iz Juge da se znalo dace doci do ovoga. Sranja Odgovoor na to pitanje. Neznam ovo je bruka zar je Hrvatski narod docekao da ga saka. Profitera koima je stalo do njihovi dzepova pa vidite sto se radi na sve strane. Haos u skolama nam uce mlade narastaje. Bludu. I. Nemoralu. Satanisticke udruge. Ateisti svi boja i kalibara. Prevare. Otmice i sta sve jos nema ulicama defiluju pederi koje. Stiti. Vlast pitam se od prdonja koi sjede na stolicama dali oni svojevoljno gledaju u tu bruku da se ta bagra. Pederska vuce i teuje sve oko sebe. Mislim da ni oni nisu nista bolji od njih niko vise od mocnika nema i nece nista da uradi za dobrobit tog naroda a kada se priblize izbori onda pocnu da obecavaju i. Lazu udaraju na sva zvona. Nude. Nude sta. nude. Prevare lazi i obmane bitan je ugled stolica dobre plate a narod. Fack him. Stupid. Shet. Toje. Istina.pitijacro je napisao/la:Spremili su nam i oni i naši.Ali mene neće gricnuti.prežilava sam ja.
Ja
. Sit se gladnom ne razumiAdmin je napisao/la:dobro govorite ali đaba
Pa naravno da je đaba.A đaba je zato što ovako ne govore svi.Većina sluša i nesvjesno prisvaja tuđa mišljenja - Nestaje logičnog zaključivanja,osjećaja za pravednost - to su postale zastarjele discipline a mi smo kao ušli u novo doba.Zaprepastilo me na jednom forumu mišljenje sveučilišne profesorice "internacionalne intelektualke" u poodmaklim godinama koju je život morao naučiti raspoznavati dobro i loše.Zakačile smo se zbog legalizacije lakih droga u Nizozemskoj.Jednoj od najliberalnijhi zemalja u REuropi.I šta su time dobili?ovisnost nisu smanjili,konzumerstvo je poprimilo epidemiološke razmjere - u svakom kafiču se osjeti miris dima trave,pogotovo navečer vani na terasama - osnovoškolska djeca motaju đointe u slastičarnama,restoranima - odrasli gledaju i ne regiraju - nikoga nije briga,navečer na svakom uglu ilegalno možeš kupiti opijate bez obzira što su kamere postavljene posvuda.....jedino dobroga od toga je što se slijeva novac u državnu blagajnu.Evo su i oni konačno priznali da su pogriješili,samo zbog pofita ne žele ništa mijenjati.Ali naša intelektualna elita zbog dobro prezentiranih bedastoća uzima to zdravo za gotovo.Kako onda neće netko kao ja,običan mali čovjek pasti pod utjecaj dobro smišljenih "istina".Nažalost,istinita je ona - stoputa ponovljena neistina sto i prvi puta postati će istina.Pa bi li se i ovi potpisi za referendum gomilali takvim tempom da njie bilo dobro odrađene promiđbe prije toga.
pitijacro- legionar
Tacno
To je novi svetski poredak 1 radi a 30 pise
Stranica 1 / 1.