Sortiranja smeća
3 posters
Stranica 1 / 1.
Sortiranja smeća
Ima već godinu-dvije kako je u mome selu obavezno sortiranje smeća. Ono, plastične flaše, pa tetrapaki, pa limenke, pa neznam niti ja sama šta - papir ili što - uglavnom dobijamo svaki put četiri velike plastične vreće u koje se to odlaže. Pa onda - e sad neznam jel jednom mjesečno dolaze kaimoni i to skupljaju. A ostalo smeće ide naravno u kantu za smeće kojeg odvoze u deset dana jednom. Za šezdesetak kuna mjesečno.
Eh sada,ja to ne radim.Ja sve potrpam u kantu za smeće.Neću zato što mi se to ne vrednuje. To sortiranje oni nisu poduprli smanjenjem naknade za odvoz kanti. A ja mislim da ako sortiram dajem im besplatno sirovinu koju oni prodaju. I još im zato što im badava dam i moram platiti.To mene jako iritira i osjećam se ko bedak.
Jesam li ja u pravu? - sad,i nemoram valjda niti pitati jer cijelo selo sortira, ali ja mislim da je to po onome - kud svi tud i mali mujo.
Nije da ja nisam ekološki osviještena, ali ja im neću to raditi tako dugo dok oni bar simbolično ne smanje cijenu odvoza kanti, ma da reknu, evo, pet kuna manje.Pa me taj neki princip pere i bude me tako dugo dok ne skuže da sam buntovnik pa me flisnu sa kaznom.Onda se budem valjda pokorila.Ili budem tražila svoje ustavno pravo po onome - nema đabe ni u stare babe.
Eh sada,ja to ne radim.Ja sve potrpam u kantu za smeće.Neću zato što mi se to ne vrednuje. To sortiranje oni nisu poduprli smanjenjem naknade za odvoz kanti. A ja mislim da ako sortiram dajem im besplatno sirovinu koju oni prodaju. I još im zato što im badava dam i moram platiti.To mene jako iritira i osjećam se ko bedak.
Jesam li ja u pravu? - sad,i nemoram valjda niti pitati jer cijelo selo sortira, ali ja mislim da je to po onome - kud svi tud i mali mujo.
Nije da ja nisam ekološki osviještena, ali ja im neću to raditi tako dugo dok oni bar simbolično ne smanje cijenu odvoza kanti, ma da reknu, evo, pet kuna manje.Pa me taj neki princip pere i bude me tako dugo dok ne skuže da sam buntovnik pa me flisnu sa kaznom.Onda se budem valjda pokorila.Ili budem tražila svoje ustavno pravo po onome - nema đabe ni u stare babe.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Re: Sortiranja smeća
veli moj otac da su od dana podjela vreča 2 x poskupjeli odvoz smeča . kako?- prije u vozili jednom tjedno a sad svaki drugi tjedan , računica je vrlo jasna
Pa je,tako je i kod nas - sa trideset šest kuna došli na šezdeset pet i prorijedili odvoze.I još što ne stane u kantu,dodatno vreća deset kuna.
Nebudem. Uplatnice plaćam unaprijed, po šest komada u paketu,ali im sortirala nebudem dok me ne ulove i kazne. Ili smanje cijenu odvoza.
Nebudem. Uplatnice plaćam unaprijed, po šest komada u paketu,ali im sortirala nebudem dok me ne ulove i kazne. Ili smanje cijenu odvoza.
pitijacro- legionar
Potpuno podržavam Pipu u njenom razmišljanju oko razvrstavanja.
Znam da je to ekološki i slažem se s njima oko toga, ali da neko na meni zarađuje i još mi masno naplati kaj sam bedak, nedam.
Dok me ne ufate ....
Znam da je to ekološki i slažem se s njima oko toga, ali da neko na meni zarađuje i još mi masno naplati kaj sam bedak, nedam.
Dok me ne ufate ....
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Znala sam ja da sam u pravu,ali to me nebude spasilo od kazne dok me vlove.
pitijacro- legionar
Lako je kazniti, nek neko kupi cipele .....
Uf, samo mi je mostogradnja na pameti i spajanje otoka mostovima
Uf, samo mi je mostogradnja na pameti i spajanje otoka mostovima
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Stranica 1 / 1.