još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kleptomanija, ili.......?

3 posters

Go down

Kleptomanija, ili.......? Empty Kleptomanija, ili.......?

Postaj  pitijacro uto lip 30, 2015 2:03 pm

E ovako - imam ja tog jednog kupca, čovjek stariji, oko sedamdeset pet, visok, jak, mrga od čovjeka, i dođe on k meni i hoće kupiti, kupi on uvijek, ali se uvijek cijenka kada treba platiti. Kupi dvije , tri stvari, i sada, dođe račun za paradajz recimo 23,70 - on veli - ma 23. Velim ja - ne može, naplačujem punu cijenu. Pa važem krastavce - 13,20 račun, on veli - 13. Ne bu išlo, velim ja, jer kad uzme još papriku, tu još pedeset lipa, i na kuni i pol sam odmah u minusu. A ja imam dnevno po stotinu kupaca, i da svakome samo pedeset lipa pustim, dnevno gubim pedeset kuna. A na tržnici sam u prosjeku dvijesto dana u godini. I sad, mi to uvijek tako odradimo - on uvijek gunđa, ja uvijek naplatim po računu, ali....ima tu taj ali kojega sam ja primjetila tek odnedavno, a danas si ga konačno potvrdila sto posto. On meni uvijek nešto sa klupe ili ispod klupe mazne.

Tako sam primjetila jednom da je spustio torbe na pločnik, i kada si je stavljao večice u njih, rukom krenuo ispod klupe. a ispod uvijek imam neke robe odložene. U subotu sam skužila da mi je maznuo jednog krastavca. Danas je izveo foru dok sam mu naplačivala i mislio je da ga ne vidim, bacio je kao slučajno jedan paradajz sa štanda, a onda, kada je spremao vrečice ga je uzeo i stavio u torbu. Baš sam mu pratila pokrete ruku, i uvjerila se sto posto.
I tako on uvijek gunđa, ali plati kolko ja velim, ali mi uvijek nešto mazne - što stigne, i ja ga vidim, ali šutim. A nije da djeluje siromašno, daleko do toga. A si mislim, ma kvragu, star čovijek, nije mu sila za ukrasti, nije da loše izgleda, a nešto ga tjera da uzme tuđe. Kleptoman? Ili samo brezobrazan idiot koji misli da je pametan i vješt i voli od nekoga praviti budalu?

Nije meni do tih tri - četiri kune što mi svaki puta popali. Ali se pitam o čemu se radi. I bih li ga ulovila u corpus delicti, ili da i dalje zatvaram oči, jer čovjeka u njegovim godinama uloviti javno u krađi - me mene će biti više sram nego njega.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Kleptomanija, ili.......? Empty Re: Kleptomanija, ili.......?

Postaj  muhanicar uto lip 30, 2015 3:55 pm

Eh, sad ti nije za par kuna, a tam ga masiraš za lipu.
Možda je iz inata natjeran na lopovluk

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto lip 30, 2015 4:23 pm

Živio majstore!!!!!
To što mora platiti ono što je kupio je opravdanje da mi mrkne svaki put nešto za par kuna, jel?
Odi u diučan i reci na kasi svaki puta da nećeš dati sedamdeset lipa, dosta je dvadeset kuna.

I zbilja mi nije za par kuna, nije, tih par kuna kroz dan meni ne znači ništa - ja dam prosjaku, uličnom sviraču, udrugama koje skupljaju po manifestacijama, ulicama, - svaki dan popijem deset kuna, nekad i dvadeset tamo na placu kapučina, razdjelim paprike, paradajza, krastavaca za još deset - dvadeset, druge klase povrća koje bih upol cijene mogla prodati - ali principi su principi - plati što kupuješ, i drugačije ne može. Uzimam pedeset lipa, dvadeset, vraćam deset lipa u računu. I nema Boga od toga, ako svojevoljno drugačije ne odlučim napraviti. A neću drugačije napraviti jer dugoročno, kroz godinu dana, nenaplačujuči u prosjeku pedeset lipa ja gubim tisuće kuna.

I sad, da sam ja sigurna da je čovjek kleptoman, ja bih to njemu progledala kroz prste - krade, neka je, to je jače od njega, ali imam nekako osjećaj da on to iz koristoljublja radi, i pritom uživa kakvog je mulca od mene napravio.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin uto lip 30, 2015 5:30 pm

pitaj ga , ako ima dijagnozu oposti mu , ako nema pozovi ga s svoje strane štanda , možda zavuče ruku negdje drugdje

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar uto lip 30, 2015 8:50 pm

Kak se ti lako pališ Shocked

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto lip 30, 2015 9:23 pm

Admin je napisao/la:pitaj ga , ako ima dijagnozu oposti mu , ako nema pozovi ga s svoje strane štanda , možda zavuče ruku negdje drugdje

O dečko, baš si pogodio dan za ovakvu opasku, danas si me našo.....zmotko.
Šta bi ti na mome mjestu, željan si da ti promješa jaja? Kleptomanija, ili.......? 401528974 Kleptomanija, ili.......? 3356946966

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin uto lip 30, 2015 9:43 pm

ma jok to , nemislim ja na to ..nego da ne zavuče ruku u ladicu

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto lip 30, 2015 9:50 pm

Ups!

Danas me baš ide. Danas sam iskazala svi svoju visokointeligentnu inteligenciju, na oba foruma. lupaozid

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]