Kondenzacijski bojler
5 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Kondenzacijski bojler
Eh taj bojler, petica, veli taj majstor nama, to je kao najekonomičnije.
Ali je isto tako rekao da on ne grije vodu preko 60, zapravo ta petica grije i preko, ali onda ima puno veću potrošnju. I da mora za šezdeset stupnjeva vode biti dosta veliki radijatori da ugriju prostoriju.
Sad je mene nešto sjetilo, i pričala ja sa mužem o tome, pa smo se sjetili oboje - nešto nama bio jedan majstor, i dolje na štadlerici - ma pričali smo o tim računima za plin - i veli on meni, muža nije bilo doma - da bismo smanjili potrošnju da je voda umjesto na osamdeset na štadlerici na šezdeset. I on je to složiio tako. Ali....mi na pedesetak kvadrata prostorija imamo šesto dvadeset cm radijatora visine šezdest cm. I kada su oni radili na 60 stupnjeva vode u peći, , nama je bilo hladno, A osim toga, nikada nije bilo dosta tople vode za napuniti kadu. Tako da je muž morao vratiti prijašnju temperaturu vode, i onda je opet bilo sve ok.
I sada više nismo pametni jel kupiti kondenzacijski za devet i pol tisuća ili obični za tri - četiri. Ovaj naš majstor koji bi to radio - čim ga više pitaš manje znaš, ništa konkretnoga na zna reći. A obrtnik. A prijateljev brat. A se znamo......
Ali je isto tako rekao da on ne grije vodu preko 60, zapravo ta petica grije i preko, ali onda ima puno veću potrošnju. I da mora za šezdeset stupnjeva vode biti dosta veliki radijatori da ugriju prostoriju.
Sad je mene nešto sjetilo, i pričala ja sa mužem o tome, pa smo se sjetili oboje - nešto nama bio jedan majstor, i dolje na štadlerici - ma pričali smo o tim računima za plin - i veli on meni, muža nije bilo doma - da bismo smanjili potrošnju da je voda umjesto na osamdeset na štadlerici na šezdeset. I on je to složiio tako. Ali....mi na pedesetak kvadrata prostorija imamo šesto dvadeset cm radijatora visine šezdest cm. I kada su oni radili na 60 stupnjeva vode u peći, , nama je bilo hladno, A osim toga, nikada nije bilo dosta tople vode za napuniti kadu. Tako da je muž morao vratiti prijašnju temperaturu vode, i onda je opet bilo sve ok.
I sada više nismo pametni jel kupiti kondenzacijski za devet i pol tisuća ili obični za tri - četiri. Ovaj naš majstor koji bi to radio - čim ga više pitaš manje znaš, ništa konkretnoga na zna reći. A obrtnik. A prijateljev brat. A se znamo......
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Re: Kondenzacijski bojler
Co to je, taj bojler?
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Ti to mene zezaš pečaru, lako tebi kad se tii na drva griješ, ti si mlad i ne bole te križa i noge i možeš svaki čas trčkarati pečkicu drvima puniti i po šumi se po friškom zraku klatiti i izigravati drvosječu.
Mi ozbiljni ljudi hoćemo samo gumbič zaškrnuti.
Mi ozbiljni ljudi hoćemo samo gumbič zaškrnuti.
pitijacro- legionar
kondenzacijski bude jedino vrijedio kad budeš radila energetski certifikat , s obzirom da nemaš ni "i" od izolacije ne bude te ni taj bojler ugurao u kategoriju višlje
E pa imam - imam termo fasadu, a sjeverozapadni zid mi je pedeset cm sveukupno debeli. Na plafonu stiropor tri cm.
Ma mogu ja imati ne znam šta,ali ja imam prozorčine na sve strane, i imam njih bez roleta, bez zastora, i ja se toga ni pod koju cijenu neću odreći. Ja želim imati osjećaj života u svojoj kući a ne tame ili sumraka. Ja kad dođem u našu drugu kuću, tamo mama svud spusti rolete, u kuhinji na pola spuštene - ja imam osjećaj ko da sam u grobnicu ušla a ne u kuću.
U svakom slučaju, moramo štadlerovu zamijeniti nečime. Ali još nismo nakletjeli na majstora koji bi jasno rekao - ovo treba tako napraviti zbog toga i toga. Svi nešto uopčeno samo serviraju, kao da niti samio nisu sigurni šta će od svega ispasti.
Ali ja znam da nama šezdeset stupnjeva vode u radijatorima neće ugrijati kuću.
A kuću budemo za koju godinu prodali, tak da nam ipak bude potreban i taj energetski certifikat.
Ma mogu ja imati ne znam šta,ali ja imam prozorčine na sve strane, i imam njih bez roleta, bez zastora, i ja se toga ni pod koju cijenu neću odreći. Ja želim imati osjećaj života u svojoj kući a ne tame ili sumraka. Ja kad dođem u našu drugu kuću, tamo mama svud spusti rolete, u kuhinji na pola spuštene - ja imam osjećaj ko da sam u grobnicu ušla a ne u kuću.
U svakom slučaju, moramo štadlerovu zamijeniti nečime. Ali još nismo nakletjeli na majstora koji bi jasno rekao - ovo treba tako napraviti zbog toga i toga. Svi nešto uopčeno samo serviraju, kao da niti samio nisu sigurni šta će od svega ispasti.
Ali ja znam da nama šezdeset stupnjeva vode u radijatorima neće ugrijati kuću.
A kuću budemo za koju godinu prodali, tak da nam ipak bude potreban i taj energetski certifikat.
pitijacro- legionar
Taj certifikat koji spominjete. koja je korist recimo meni od toga ako je kvalitetniji na papiru?
Kičma vas boli od gospočije i frkanja toga gumba.
Ja sam i danas šumama hodil i brodil i sutra bum i ako bude sreće prekosutra ..... Meni je tam kak i tebi u tvojoj šumi u kojoj si svaki dan.
Kičma vas boli od gospočije i frkanja toga gumba.
Ja sam i danas šumama hodil i brodil i sutra bum i ako bude sreće prekosutra ..... Meni je tam kak i tebi u tvojoj šumi u kojoj si svaki dan.
muhanicar- legionar
njezina je na ravnommuhanicar je napisao/la:
Morete se vi slikati - ja u šumu idem samo zbog užitka, ne zbog piganja kičme.
I zato dajem kraljevstvo za termostat.
Admin, pojasni mu još jedanput.
I zato dajem kraljevstvo za termostat.
Admin, pojasni mu još jedanput.
pitijacro- legionar
Ne meni,, njemu - ja znam.
pitijacro- legionar
Ahhh taj Adam i njegovo rebro
muhanicar- legionar
Sva sreča pa ja znam da buš ti meni oprostila
muhanicar- legionar
Ti misliš da znaš.
pitijacro- legionar
krivo sam pročitao zamjenicu ,pitijacro je napisao/la:Ne meni,, njemu - ja znam.
Treća sreća - prvi majstor došao, ne zna gdje bi i šta bi, drugi nije došao, a treći došao i rekao - ovdje ide bojler, puštanje u pogon organiziram ja, ušteda u odnosu na ovome šta imate trideset posto, moguće i četerdeset - vaše ja da platite i ne brinete ni o čemu.
Koliko vas živi u kući? Dvoje? Bojler dvadeset četvorka. Sto posto ok i dovoljno, ako ne budete zadovoljni, mijenjam na svoj trošak za jači. Otišao, za nekoliko sati ostavio u sandučiću predračun - petnaest tisuća tristo kuna.
Slijedi dogovor za početak radova.
Koliko vas živi u kući? Dvoje? Bojler dvadeset četvorka. Sto posto ok i dovoljno, ako ne budete zadovoljni, mijenjam na svoj trošak za jači. Otišao, za nekoliko sati ostavio u sandučiću predračun - petnaest tisuća tristo kuna.
Slijedi dogovor za početak radova.
pitijacro- legionar
Šta da kažem, džaba hihihihi
gilan- legionar
- Broj postova : 782
A šta?
Odem u banku i dignem lovu.
Samo me malo ebaje što smo pištolj dali poličnikima. Imaš kakav plastični za posuditi?
Odem u banku i dignem lovu.
Samo me malo ebaje što smo pištolj dali poličnikima. Imaš kakav plastični za posuditi?
pitijacro- legionar
Možel zolja, ima Baja ihaj.
gilan- legionar
A da je tebi platim da ti to za mene?
Evo, šta mazneš - dobiš pola!
Evo, šta mazneš - dobiš pola!
pitijacro- legionar
Jesu ose bolje, bolji učinak,
Ma može lapo, lapo, svakak se na berzi rada, a siromahu šta god padne u guzicu on sav sretan.
Ma može lapo, lapo, svakak se na berzi rada, a siromahu šta god padne u guzicu on sav sretan.
gilan- legionar
Os' rec' da je pitica sretna zena,,,
Zadnja promjena: Bobić; sub lis 03, 2015 9:31 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Srećna, više no što je teška!!!!!
gilan- legionar
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.