još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izbjeglička kriza

3 posters

Go down

Izbjeglička kriza Empty Izbjeglička kriza

Postaj  pitijacro pet ruj 18, 2015 9:52 am

"Mala digresija.
Hrvatski narode, vi koji serete protiv izbjeglica i koji taj termin koristite s mržnjom i prijezirom. Jebite si mater.
Da, jebite si mater. Da kojim slučajem neka preusrana sila bombardira naše gradove i da ste prisiljeni bježat u skoro pa jednako usranu državu (ali bez rata), kak bi vam bilo? Vi ste ti dobri kršćani? Di je Isus rekao "svi smo jednaki i pomozi bližnjem svom, al samo ako je bijelac, hrvat i katolik"? Gdje, jebem vam sunce retardirano, primitivno, malodušno, maloumno i mrtvo iznutra? Jer ja se ne sjećam pasusa di piše da su ljudi druge vjere dno dna kao što vi sugerirate.
Kak vas nije sram, kak vam nije jebeno neugodno? Činjenica je da je 90% ljudskog roda drek. Bez obzira na religijska opredjeljenja. Nemrem vjerovat da sam se jebeno uspio iživcirat oko glupih hrvatskih sranja 3 soma kilometara udaljen. Jao, kako se nadam da će ostat u hrvatskoj i da će vam uzet poslove i pojebat žene i da ćete konačno shvatit koliko ste dno, jer drugačije očito ne ide.
Ljudi bježe od RATA. Na njih su krenuli S BOMBAMA. Uništili im kuće, sve im je uništeno. Čime da se bore, vilicama i žlicama? Nožem za putar? Još jednom nemrem vjerovat koliko mrtvo dno leži tamo na balkanu. Fala kurcu da ima normalnih ljudi koji će pomoć. Ne, nitko nije sretan kaj je rat. Ni oni, ni mi. Nitko nije tražio to jebeno.
A vi serite po ljudima koji su izgubili sve.
Fuj.
Jebeno fuj."

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Izbjeglička kriza Empty Re: Izbjeglička kriza

Postaj  Admin pet ruj 18, 2015 4:03 pm

je , slažem se u djelu ..ali hrvatski narod i hrvatice nisu oblačile prsluke od plastičnog eksploziva ..to ipak ostavlja gorko oko jezika .

s druge strane ..ma ljudi je svakakvih ..vidio sam prostore u kojima su bili naši ljudi , tj. naši prognenici ..ma žice su isčupali iz zida ..stoka

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet ruj 18, 2015 4:16 pm

Čovjeku se mora pomoći - najteže od svega se odlučiti i otići sa svoga ognjišta, pogotovo tako daleko, daleko od svojih.
Gledala sam obitelj koja je bila šest mjesecci kod nas za vrijeme rata - nikada oni nisu bili spontano sretni - svaki puta im je prva rečenica bila dok ih je nazvao ujak koji je ostao u Belom Manastiru - jesu nam srušili kuću? Ali baš svaki puta i baš prva koju su izgovarali. I bili su oni tu nekoliko godina još poslije kako su otišli od nas, ona je bila pedagog i dobila je posao u našoj školi i školski stan pa su preselili tamo, ali su se vratili nakon rata natrag,. Na svoje. Vuče srce, vuče ono u čovjeku, vuče svoje.
Treba pomoći, treba dati, imati razumjevanja - govorila je naša baka uvijek - bolje sto puta dati nego jednom morati moliti.

Ima tu drugih dubioza i problema, jako velikih i dubokih - ali oni se rješavaju na drugi način. Ako ih se želi riješiti. Sada samo treba pomoći. A to rješavati nakon toga.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Postaj  gilan pet ruj 18, 2015 9:06 pm

Ljudi meni ovo nešto smrdi. Dole se ratuje već godinama, jer je to neko htjeo, i sad za deset dana stotine hiljada izbjeglica odjednom.
To se dešava smišljeno. Nisam bio izbjeglica, al sam prošo sve i svašta, da tu ima svakakve mrake, ima. Al ako možeš pomoći, pomozi, a sad svi mi znamo da se tu uplela dobrano politika.
Što je najgore tu će da se ufiltrira one mrake(terorista) koje treba po kratkom.
A šta ima gore od nacionalizma, to je vjerski fanatizam, nažalost toga postoji sve više i više, kod svijuh.

gilan
legionar

Broj postova : 782

[Vrh] Go down

Postaj  gilan pet ruj 18, 2015 10:05 pm

Mještanin Tovarnika Ivan Beljo proteklih dana u svome dvorištu je ugostio desetine izbjeglica koji su u Hrvatsku stigli iz Srbije.

Izbjeglice u dvorištu Ivana Belje Foto: Elmedin Mehić/Klix.baIzbjeglice u dvorištu Ivana Belje
Ivan Beljo Izbjeglice u dvorištu Ivana Belje    
Prvi gosti u Ivanovo dvorište stigli su prije dvije noći, a on je učinio sve što je mogao da se osjećaju koliko je god to moguće lijepo. U razgovoru za Klix.ba je kazao da se suosjeća s njima i s onim što oni prolaze.

"I mi smo 1990-ih godina bili u prognanstvu i deset godina poslije. Stigli su ovdje prije dvije noći, ja što mogu da im pomognem, to i uradim. Traže da im napunim mobitele, ako šta treba da im kupim, odem i kupim, dam im higijenskih potrepština i slično jer mi jednostavno ne smetaju", kazao je Beljo.

On je još dodao da su dosta čisti i uredni te da nema problema s njima.

"Jedino ne mogu spavati protekle dvije noći. Došli sui sami, ja ih nisam mogao, a ni htio otjerati. Dosta male djece je bilo tu i ja sam imao malu djecu, tako da nisam mogao da ih odbijem", izjavio je Beljo te dodao da se nada da će situacija sa izbjeglicama uskoro biti povoljnija za sve.

U toku dana policija je privela jednu osobu zbog narušavanja javnog reda i mira, a veliki broj izbjeglica još uvijek pristiže u Tovarnik odakle čekaju transport prema mađarskoj granici.
(Klix.ba)Tagovi: izbjeglice Tovarnik

gilan
legionar

Broj postova : 782

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]