Dosta mi je kemije
3 posters
Stranica 1 / 1.
Dosta mi je kemije
Otvorim ormarič u kuhinji - pun je raznih plastičnih flaša - sredstvo za omaščivanje, sredstvo za abraziju, deterđent, sjajilo za staklo, pa sredstva za čiščennje plastike, keramike, rosfraja, staklokeramike, parketa, granita, namještaja od kože.....mogu do jutra nabrajati, i svima im je zajedničko - kemikalije, ili kiseline ili lužine koje sa vodom odlaze u zemlju i zagađuju i okoliš i naš organizam. Čak i u kozmetici kemije pola one kutijice od stopedeset - dvijesto kuna.
Kako i čime ih efikasno zamijeniti?
Kako i čime ih efikasno zamijeniti?
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Re: Dosta mi je kemije
Ne može.
Pogotovo ne masnoću.
Pogotovo ne masnoću.
pitijacro- legionar
Može.
Neotvaraj ormarić!
Neotvaraj ormarić!
gilan- legionar
- Broj postova : 782
A vele da je sodabikerbona i ocat čarobna kombinacija za čišćenje unutrašnjosti frižidera - dakle plastike. I skidanje kamenca sa slavina.
Mislim da budem pokušala.
U neke sam se mogućnosti baš limuna i sodabikerbone i aspirina uvjerila i sama. Zapravo sam dodala i agranovo i ružino ulje, i još jedno, baš se ne mogu sjetiti kako se zove, u njezi kože lica. Bez ijedne kutijice neke kreme u dva mjeseca su promjene bile vidljive.
Zato mislim da ima dosta toga što se i kod čiščenja kućanstva može primjeniti.
Inače, sjećam se da smo nekada ribali lonce sa pijeskom, uspješno je mijenjao Vim, kojeg je danas zamijenilo niz drugih kemijskih sredstava. Najviše od svega se grozim koncentriranih deterđenata , na primjer onih za suđerice.
Mislim da budem pokušala.
U neke sam se mogućnosti baš limuna i sodabikerbone i aspirina uvjerila i sama. Zapravo sam dodala i agranovo i ružino ulje, i još jedno, baš se ne mogu sjetiti kako se zove, u njezi kože lica. Bez ijedne kutijice neke kreme u dva mjeseca su promjene bile vidljive.
Zato mislim da ima dosta toga što se i kod čiščenja kućanstva može primjeniti.
Inače, sjećam se da smo nekada ribali lonce sa pijeskom, uspješno je mijenjao Vim, kojeg je danas zamijenilo niz drugih kemijskih sredstava. Najviše od svega se grozim koncentriranih deterđenata , na primjer onih za suđerice.
pitijacro- legionar
Stranica 1 / 1.