još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Moj pajcek

+2
Admin
pitijacro
6 posters

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Go down

Moj pajcek Empty Moj pajcek

Postaj  pitijacro čet pro 17, 2015 8:07 pm

I veliš Bobić da krv u krvavice ide na kraju.
Ma je?
A zašto?
A znaš šta, ja ću ono od glave skuhati i samljeti i to unutra staviti, a imam i par kila mesa, komada koji su masniji, pa budem i njih.
a i naručila sam si za sutra u jednoj privatnoj mesnici pet litara krvi, eh, kad ja tu svu krv uvalim, iju.....ako kada budeš imao prilike kupiti Vajdine krvavice, uzmi, da vidiš šta su prave krvavice. Ali u njima je omjer krvi i hajdinske kaše negdje fifti-fifti.

Ma jesam ja to, onako, usput pomagala kad smo doma klali pajceke, znam kašu skuhati, znam šta otprilike treba sve staviti, jedino se bojim da mi ne popucaju kada ih budem kuhala. Crijeva naravno kupljena, jer sam se naraspuštala crijeva dvadesetak godina za popizditi - to su uvijek meni kao snahi uvalili, i razrezati ih i ostrugati, oprati - ruke su mi tri dana poslje smrdjele. A onda sam jednog dana rekla - a, jok. Tko hoće nek čisti, odoh ja u dučan. Svašta su mi rekli, ali.....

Evo, imam još samo malo potrbušine za srediti, i meso je gotovo.
Sutra slijedi špek - raditi ću kosanu mast!!!!!!!! I stavila budem nešto mesa u tiblicu. Samo ne znam, jel se to za u tiblicu mora staviti u rasol ili ne. budem sutra pitala svekrvu. Ali znam da se mora u tepsiji malo prepeči, tek da se iscijedi voda.

E, a ak me pukne, ja budem napravila i bijele krvavice - te posebno volim jesti.Ako ne budem preumorna, ma valjda mi bude trebalo samo malo poticaja.

Ih, sada tu dolazimo, kod krvavica, do jednog temeljnog problema. Da sada me nitko nije uspio natjerati da ja u usta stavim sirovi nadjev, onu gadnu krvavu smjesu. Pa kako ću onda znati jel dobro i jel treba šta dodati ili popraviti prije nadjevanja????????? scratch

Hajde ideje i prijedlozi ako ima tko koju savjetodavno - upotrijebljivu.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Moj pajcek Empty Re: Moj pajcek

Postaj  Admin čet pro 17, 2015 9:25 pm

Krv stavi zadnju , tako da možeš probati .
Mislim da krv daje samo boju , isto kao i sipino crnilo daje boju rižotu .NA 20 kila smjese dovoljno je cca 1 litra krvi ..možda i previše ..

Kod mojih je praksa zadnjih 4-5 godina da se krvavice a nazivamo ih devenice stavljaju u škrinju bez da se kuhaju .
Tako spremljene kuhaju se neposredno prije pečenja , to kuhanje ih malo osvježi pa budu kao friške .

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet pro 17, 2015 9:53 pm

Mi smo uvijek radili sa svom krvi jednog pajceka, skupljala se i ona zaostala u svinji koja se cijedila kada se razrezalo, znalo je je biti pola plastične kante, i na to sam kuhala tri kile hajdinske kaše. Zadnijh petnaestak godina smo imali mesara koji je bio zaposlen u Vajdi, i on je uvijek govorio da su tri kile suhe kaše previše za tu količinu krvi, ali je na insistiranje mame uvijek napravio tako.
Sada, kada se danas klalo, pola krvi su razlijali, tako da mi je ostalo veoma malo, ali ja sam računala da može nešto naopako ispasti, pa sam si prekjučer bila naručila za sutra. I budem ja nju uvalila pošteno, već kolko ocijenim da treba.

To kada se stavi nekuhanoo u ledenicu pa se kuha pred pečenje, jel se mora to onda najprije odmrznuti ili samo tako, smrznuto se stavi na kuhanje?

Inače, ovdje di smo klali, tu stavljaju i kilu riže sa kašom. Mi to ne radimo. A kod prijatelja u Virovitici su nam jednom ponosno spekli svoje krvavice napravljene od ječmene kaše. Nikada u životu nisam teže gutala i pritom imala normalan izraz face. Meni to jednostavno nije bilo dobro.
A bijele mi radimo sa prosom. Samo prosena kaša i začini, luk, bijeli luk i samelju se iznutrice , pluća, srce, meso do glave, tako....šta ti padne na pamet. I sve se obavezno kuha nakon nadjevanja tako dugo dok ne počnu isplivavati na površinu, onda se vade.

A budem probala staviti par komada nekuhano, baš da vidim kako će to izgledati.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pet pro 18, 2015 8:22 am

Eto ti ga na, ja lijepo napisem krv stavljati posljednju ali ne pita se Bobeka zakaj posljednju, iako se nema pojma zakaj posljednju, ccc,,,
Kaj, misli se da je Bobek podmukli gad koji zeli nekom zajebati par kila masnog tkiva najlosije kvalitete, ccc,,,
a ja samo zelio pomoci,,, sram

Sad opisem postupak kojim mi delamo krvavice,,,
daklem prvo se dene kuvat meso (glava, jezik, srce, pluca, podbranja idr.) koje se najnormalnije zacini solju,,,
netom prije nego li je meso kuhano ili kad je vec stavlja se kuhat riza i gersla Ijecmena kasa),,,
treba se imati na umu da se riza ne raskuha jer onda je moš da prostis khmhmmm jel,,,
dok se zitarice hlade odvaja se meso od kosti i melje 8malo na krupnije 10-12 mm)
mora biti dosta masnog mesa kako posle termicke obrade krvavice nebi ispale suhe pa da, ko Rozica, ne delate grimase dok ih lapcete,,, xd citaj jedete,,,

Moj pajcek 1226846223

mi obicno stavljamo kuhat 2 kile gersle i kilu rize, citaj meni tk najbolje pasu,,, Moj pajcek 54107490

kad je meso samljeveno dodaje se u plastiku u kojoj je vec pomjesana riza i gersla te se sve zajedno, uz dodavanje zacina, izmjesa da se dobije jednolicna masa,,,
najjednostavnije je kupiti gotovu smjesu za krvavice a kasnije mirodirati prema zelji,,,
uz ono originalno pakiranje obavezno dodajemo komin i dosoljavamo prema zelji,,,
masa se dakle kusa bez krvi,,,
kad se dobije okus koji zadovoljava i kad se misli da je to to onda se dodaje jos samo krv,,,
treba imati na umu da je krv dosta slanija od mase pa se kod pripreme mase i o tome treba voditi racuna,,,
nakon dodavanja krvi treba u sto kracem vremenu pristupiti punjenju crijeva,,,

Da krvavice nebi ispucale prilikom kuhanja temperatura vode nebi smjela prelaziti 80°c
obratiti oaznju i na to da dovoljno dugo budu u vodi kako bi se sva krv iskuhala kako kasnije nebi bilo problema,,,
krv se inace "neda" ispeci ako nije dovoljno kuhana,,,
ne treba ih peci predugo da ne ispadnu suhe je rtad nisu dobre,,,
cisto za info 2 kile gersle i 1 kila rize uz nekakav normalan omjer maščobe i mesa trebale bi dati nekih 40 metara krvavica (čurki kak ih mi zovemo) ovisno o debljini crijeva,,,

i da krv je tu vise radi izgleda nego sto zaista treba, zapravo daje neku punocu krvavicama,,,
Bobić
Bobić
legionar

Broj postova : 2388

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 9:11 am

Bobek, prvo pusek na nosek, a onda idem čitat kaj veliš. kiss

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 9:36 am

Bobek, pročitala sam kaj si napisal, a sada ću ti reći - ja budem tako kako veliš, ali moje čurke nebudu vidjele niti rižu niti ječmenu kašu.
Moje budu čistokrvne hajdinske.
Sada se idem raskomotim, i budem se neštp počela, iako, istinio za volju, i nisam previše poletna za sada.

Ej, a kako stvari stoje sa hladnetinom? Jel se ona kuha od rasoljenih i sušenih bunceka ili se može od ovakvih sviježih?

Kvragu, jel sada vidite šta je od mene napravilo šta sam trideset godina gazdarica? Pa ja ništa ne znam. Da sam ostala snaha, sve bih ja to znala, a ovako sam zaboravila i ono šta sam znala. lupaozid
Tako ti je to dok ženskica nema gospodara svekrvu da je ima pod kontrolom i nauči i poduči sve šta dobre snahe trebaju znati. kokice

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  gilan pet pro 18, 2015 11:20 am

A ti fino nazoveš svoju snahu, pa je priupitaš, možda si je šta naučila?? lolo lolo

gilan
legionar

Broj postova : 782

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 11:57 am

Pa možda i nešto zna, ali prije bi to moj sin mogao.....on mi je za prošli Božić kolače spekao, punu tepsiju smo dobili. Onda sam si naručila jednu i za Novu Godinu. lolo

Evo je krv doma, idem polako u pripremu. ma nisam dobila pet litara, možda tri - četiri. Moj pajcek 54107490

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 3:47 pm

Ubit ću se.
Što mi je ovo trebalo. lupaozid

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet pro 18, 2015 4:39 pm

pitijacro je napisao/la:Bobek, pročitala sam kaj si napisal, a sada ću ti reći - ja budem tako kako veliš, ali moje čurke nebudu vidjele niti rižu niti ječmenu kašu.
Moje budu čistokrvne hajdinske.
Sada se idem raskomotim, i budem se neštp počela, iako, istinio za volju, i nisam previše poletna za sada.

Ej, a kako stvari stoje sa hladnetinom? Jel se ona kuha od rasoljenih i sušenih bunceka ili se može od ovakvih sviježih?

Kvragu, jel sada vidite šta je od mene napravilo šta sam trideset godina gazdarica? Pa ja ništa ne znam. Da sam ostala snaha, sve bih ja to znala, a ovako sam zaboravila i ono šta sam znala. lupaozid

Tako ti je to dok ženskica nema gospodara svekrvu da je ima pod kontrolom i  nauči i poduči sve šta dobre snahe trebaju znati. kokice
pa ti mene i dalje uvjeravaj da djeca ne smiju biti s roditeljima lolo lolo

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pet pro 18, 2015 4:47 pm

pitijacro je napisao/la:Ubit ću se.
Što mi je ovo trebalo. lupaozid

Naj majke ti, nema sad cijeca, necemo ti valjda samo onaj paket lampiona donositi i mise placati,,,
imaj u vidu da je nas na ovom forumu malo a tebi ni cijeli fhr neko pomogo kad bi svi mise platili,,,

Moj pajcek 1226846223
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 4:59 pm

Ih, ma nemoj.
Za vakve ko ja ne postoji pakao.
a u čistilištu budem tako dugo dok svima raj ne dopizdi pa budu pobjegli nekud drugam, a onda budem ja sama uživala u raju.
I ako nisi znao, a jubga kad sam to prestala spominjati, mislila sam da vam se urezalo u sjećanja - ja sam jedno milo i dragoo stvorenjce, i da mi se nije više prijetilo jer bi netko mogel biti klopnut. Klepnut, ne pojeden, vi ste sigurno bljak okusa. kava

Admin, ja se toga ne sjećam da sam rekla, nemaš argumente niti dokaze. kokice

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 7:57 pm

Jedem pečene krvavice!!!! jumpy jumpy jumpy jumpy jumpy jumpy jumpy jumpy

Ma vidi me kak sretno skakučem!!!!!! jumpy

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  gilan pet pro 18, 2015 8:06 pm

A čime zaljevaš, šteta je to jesti bez pive, il gemišta. lolo lolo lolo

gilan
legionar

Broj postova : 782

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 9:31 pm

Ma vodom.
Do ničega mi nije. Evo sam ovaj čas završila,pobrisala tragove krvi i kaše, malo pospremila.

Konstatacija koja mi se nameće sama od sebe - nije to za jednog čovjeka. Ubita sam.
Jučer sam pospremila svo meso, danas sam nešto malo nasolila, napravila krvavice, i to tako elegantno zvuči - napravila krvavice - samo si je trebalo sve prije posložiti, skuhati, samljeti, pa onda nadjevaj, veži si, usput ih kuhaj, pa i ispeci za večeru usput, pa si svo suđe usput operi, pa na kraju sve pobriši. I špek sam si skuhala.
Za sutra mi ostaju bijele, samljeti špek i zamijesiti kosanu mast, spremiti krvavice u ledenicu.
Sad da još idem hladnetinu kuhati?????? Pa trebalo bi me ko bika maljem lupiti po glavi. Bude se moje zlato načekao. Ak budem volje ko sada - na sveto nigdar.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pet pro 18, 2015 9:33 pm

A di su slike? scratch
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 9:39 pm

Ma daj, imamo sliki defekt.
Ali imam u mobu, budem ih koji dan.

Znaš šta, baš sam fine krvavice složila, šta am sve ubacila unutra.....,ali mjera je prava, a aroma još bolja.

Ej, a rekni mi zašto su mu neke popucale dok su se kuhale?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet pro 18, 2015 11:27 pm

jesi bušila čačkalicom dok su se kuhale? lupaozid

bobić je reko , da voda ne smije kipjeti , kad voda kipi prelazi u vodenu paru , ta vodena para u crijevu stvara pritisak.i pukne , isto kao iprenapuhani balon poglej

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub pro 19, 2015 12:40 am

No, moglo mi se to preksutra u pol pet ujutro objasniti. lupaozid Shocked

Di si bio dok sam ih kuhala. Moj pajcek 609425788

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sub pro 19, 2015 5:49 am

znaš da ne čitam dugačke postove , tak nisam ni bobičevog ( do kraja ) mislio sam da je napisao tak važnu stvar lolo lolo lolo lolo lolo lolo

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sub pro 19, 2015 7:46 am

Pa ako napisem da temperatura nebi smjela prelaziti 80°c onda nebi smjela, jbg respekt je je*ena stvar,,,
al kaj ces, nije da nesem rekel samo ak me se ne slusa ja tu nesem kriv,,,
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub pro 19, 2015 8:16 am

Naravno, di bi Admin čitao nešt dugačkog. Nije to Ljes, ajd Boobić da napiši jednu erotsku, jeboga ak neće pročitati, i ne samo pročitati, fotomemorirati.
Bobić, ja sam pročitala šta si ti napisao, i uvažila, al eb ga i nisam baš mislila da moram sto posto uvažiti -a tam se kuha, ja nadjevam, pa vežem, pa pogledam, pocrnile, al ne isplivavaju. Pa opet nadjevam, pa pogledam, vri, isplivale, al probušena neka - pa vadim....A materemu, i taK JA DAKLEM VADIM DOK VEĆ KASNIO
zAKLJUČILA SAM DA TI JE TO, NADJEVANJE KRVAVVICI ISTO KO I SEKS BEZ KONTRACEPCIJE - PRED ZAVRŠNICU MORAŠ VADITI - o bem ti velka slova,ovaj post je cijeli jebeni izgleda - tak da ti to meni nešto i nije baš bilo lijepo. Mislim, to nadjevanje - izmučila sam se isto ko i Embarassed Embarassed Embarassed

A da je još i Admin reko - ne preko osamdeset - eeeeeeee, onda bih ja to bila shvatila kao dramatično upozorenje.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sub pro 19, 2015 12:19 pm

da is čula oko kaj ja mislim onda bi vezala čačkalicama pa ne bi trebalo pikati ..a ja sam namjerno prešutio da ne moram objašnjavati kako se to radi ..i da to me naučila punica jumpy ( Bog joj dal zdravlja)

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub pro 19, 2015 6:17 pm

E jesam. Gotovo je. Bijele napravljene, eno se kuhaju - rekli smo daklem, nema vrenja, ok - tu se ionako nama šta kuhati, nema krvi, samo da se crijeva ovare i to je to.
Špek samljijeti, ali ću ga mijesiti ujutro - niti imam snaga, niti imam mast kamno staviti, treba ići u druu kuću po posudu. Lojdricu. Koja nostalgija, dvadeset osam godina je nisam imala u svojoj kući. Sada bude dobila počasno mjesto u podrumu, i bude napunjna mašću i mesom. hehe.....

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sub pro 19, 2015 7:25 pm

lojdrica = banja

[You must be registered and logged in to see this link.]

Admin
Admin