još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lopovluk teški zlatnog sjaja

3 posters

Go down

Lopovluk teški zlatnog sjaja Empty Lopovluk teški zlatnog sjaja

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 12:49 pm

I tako.....ode moja zlatna kopča.

Bila sam odnjela svoju ogrlicu od bijelog zlata na popravak i lopov mi je ukrao jednu kopču.
Imam ja nju već desetak godina i nikada je nisam skidala osim dok se zalomi pa mora na popravak. Ovaj puta je stajala jedno tri mjeseca na polici i tek mi je prekjučer palo na pamet odnjeti je, ali ovaj zlatar kod kojeg sam je kupila, i koji ju je uvijek sanirao više ne radi. Zadnji puta sam bila kod njega prošle godine, izlizala se bila jedna kopča i svaki čas se mogla prekinuti, a ogrlica neprimjetno pasti i izgubiti. To je ogrlica od sedamnaest grama, i kao lom zlato su mi za nju nudili tri i pool tisuće kuna. Nisam je dala jer bih novu upola lakšu bila morala platiti osam i pol, a za težinu takve ko što je moja  nisam niti pitala. Odlučila sam samo zamijeniti tu kopču, ali i tu je iskrsnuo problem - prvo je trenutno nisu imali, a drugo, koštala je preko petsto kuna, pa mi je zlatarka predložila nek si uzmem srebrnu za dvijesto pedeset. Obzirom da je ogrlica stara i već desetak puta popravljana, a pod kosom se ta srebrna kopča ne primječuje, odlučila sam se za nju. I ok, bilo to dobro sve dok mi se nije opet zalomila jedna karika. Sada sam je odnejla drugome, i gleda on kopče,vidim da je odmah primjetio srebrnu, pa sam objasnila - jedna je zlatna, jedna srebrna, i zašto je to tako. Inače su obje bile iste veličine.
Eh, danas mi muž otišao sa placa po nju, i gledam ja u nju i odmah sam skužila da zlatne kopče nema. Skinuo ju je i ostavio samo onaj dio na koji je ona bila vezana, a za taj dio se isto ova srebrna može zakopčati. Otišla sam odmah k njemu i zatražila da mi kopču vrati, ali se naravno pravio mutav. On pojma nema o čemu pričam. Razišli smo se u grubom tonu, evo sam maločas nazvala policiju,rekli su da će doći napraviti zapisnilk..

Ali....ja dokaze za to nemam nikakve. Nemam čak niti račun da mi je popravljao ogrlicu, a niti mogu dokazati da je ta kopča postojala.
I šta sad? Ispuhati se i čekati da me ljutnja prođe?
Znam da niti policija neće ništa napraviti.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Lopovluk teški zlatnog sjaja Empty Re: Lopovluk teški zlatnog sjaja

Postaj  gilan pet pro 18, 2015 2:30 pm

Ali zato love ovu babu, kao da je terorista!

MUP Republike Hrvatske na svom je oficijelnom YouTube kanalu objavio uznemirujući snimak na kojem se može vidjeti ponašanje jednog pripadnika policije prema ženi koja je prešla ulicu na crvenom svjetlu na semaforu.

Mnogi ponašanje policajca prema ženi smatraju neprimjerenim i šokantnim, međutim, hrvatska policija se oglasila saopštenjem za medije u kojem navode kako je "njihov djelatnik postupio po zakonu."

Saopćenje MUP-a RH obajvljujemo u cjelosti:

"Jučer, 16. decembra u 11,25 sati, u Osijeku, na raskrsnici ulica Prolaz Ante Slavičeka i Hrvatske Republike, policijski službenik Postaje prometne policije Osijek je uočio nepoznatu žensku osobu, koja je u svojstvu pješaka prelazila kolovoz Ulice Prolaz Ante Slavičeka, u vrijeme kada je za pješake bilo uključeno crveno svjetlo. U cilju utvrđivanja počinitelja prekršaja, policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid ličnu kartu, što je ona ignorirala i nastavila se kretati trotoarom. Policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je upotrijebio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje.

Ženska osoba je uz glasno negodovanje, nastavila pružati aktivan otpor, pokušavajući se osloboditi od zahvata policijskog službenika, zbog čega je policijski službenik nastavio s upotrebom tjelesne snage. Na mjesto događaja je pristigao i drugi policijski službenik PPRP Osijek te su nad ženskom osobom upotrijbili sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Policijski službenici su potom priveli osobu radi utvrđivanja identiteta, gdje je utvrđeno da se radi o 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki.

U prostorijama policije ekipa HMP Osijek je izvršila pregled ženske osobe te utvrdila da nije zadobila povrede prilikom upotrebe sredstava prisile.

66-godišnjakinji će biti uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o osobnoj iskaznici.

Snimku navedenog događaja zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku na pregled te je nakon pregledala konstatiralo da policijski službenici nisu protupravno postupali.

Nakon analize opisanog događaja načelnik policijske uprave upotrebu sredstava prisile ocijenio je opravdanom i zakonitom temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima."

gilan
legionar

Broj postova : 782

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 3:46 pm

Da, i ja se slažem sa time.
Ne zato što je to ok, nego što su trenutno važeči propisi koji to definiraju. Tako dugo dok se ne izmjene ima da ih se svi mi pridržavamo. možemo ih se i ne pridržavati, ali onda moramo biti spremni na sankcije koje iz toga proizlaze-
Dakle, vlastiti odabir.

Žena je išla na crveno. Ugrozila je svoj život i život drugih sudionika prometa. Otimala se i nije poslušala opomene.
Hajdemo predpostaviti da ju je netko pregazio, usmrtio na pješačkom prijelazu dok je ona prelazila na crveno. Počinitelj pred zakonom ne bi bio kriv, niti bi snosio bilo kakve sankcije. ali....živjeti sa svakodnevnim saznanjem da je netko izgubio život pod kotačima auta iza čijeg volana si bio ti je strašno. To ostaje za cijeli život. Dakle, ugrozila je i druge, a svaku nemarnu ugrozu treba spriječiti ako se može na bilo koji način. Pa i prisilom.

Kako bi javnost reagirala da ju je policajac pustio, i da ju je nasred prijelaza, ili na kraju netko pregazio, a on je nije pokušao spriječiti samo zato što je to jedna starija gospođa sa nekim svojim problemima?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet pro 18, 2015 4:44 pm

ja mislim da je ona njemu prije nego je uključio kameru dobacila puši kurac majmune .. amen

no kaj se tiče kopče , ja sve kaj ostavljam na servisu ( a to je rijetko) slikam ili obilježim i oznake slikam .. ne znam jel bi to moglo biti kao dokaz ali je dokaz za mene ... lupaozid

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet pro 18, 2015 5:12 pm

Da, u pravu si, to je jedini način da dobiješ ono što si predao.

Ja znam da ne mogu apsolutno ništa. Prijavila sam policiji - ne zbog tih petstotinjak ili više kuna, nego čisto da ga policija posjeti, iako to njemu isto tako ne znači apsolutno ništa, jer on jako dobro zna što radi i nema se čega bojati. Došao policajac, napravio zapisnik i otići će k njemu. I velim ja policajcu, a šta od toga bude - nije lud da službenom licu kaže - a, maznuo sam dami kopču, evo je sada vraćam, oprostite što sam ukrao. Ono što on može je tužiti me za klevetu i povlačiti me po sudu i debelo si to naplatiti. Na kraju ću kuću prodati da platim gospodinu duševne boli.
Evo sam kopču preboljela, ponos je i dalje povrijeđen, a ako budem imala prilike kad mu spazim auto parkiran u mraku, budemo razmislili na koji će naćin izgubiti dobitak. Uh, koja sam osvetnica trenutno, ali znam da će me do jutra i to proći. Samo jue bijes u pitanju, čak se nisam u stanju pošteno niti naljutiti.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics