još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Leyland 154 uzupčenje i štelovanje ventila

+6
ilegalac
muhanicar
mario
Admin
prkanjac
ilicstefan
10 posters

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Leyland 154 uzupčenje i štelovanje ventila - Page 2 Empty Re: Leyland 154 uzupčenje i štelovanje ventila

Postaj  ilicstefan čet stu 01, 2012 6:07 pm

E hvala ti, vrhunski si. Mnogo si nam pomogao. Ja i moj sused se osećamo kao dva duduka lol! ti sve sa daljine uspeo da odgovoriš a mi gledamo u motor i ništa lol!

Svaka ti čast.

ilicstefan

Broj postova : 11

[Vrh] Go down

Leyland 154 uzupčenje i štelovanje ventila - Page 2 Empty Re: Leyland 154 uzupčenje i štelovanje ventila

Postaj  jeffy čet stu 01, 2012 6:16 pm

To je BMCov 1,5L jel?....to čudo se ugrađivalo i u IMVove kombije.
Čuj, dok skužim pošaljem ti radionički priručnik.....naravno na engleskom je

jeffy

Broj postova : 268

[Vrh] Go down

Postaj  ilicstefan čet stu 01, 2012 6:18 pm

jeffy je napisao/la:To je BMCov 1,5L jel?....to čudo se ugrađivalo i u IMVove kombije.
Čuj, dok skužim pošaljem ti radionički priručnik.....naravno na engleskom je

Ma nema problema za engleski, dobro znam da govorim i snalazim se sa stručnim terminima, a tu je i google translate ako zapne.

ilicstefan

[Vrh] Go down

Postaj  jeffy čet stu 01, 2012 7:04 pm

I kolega.....jes´l prsti masni study ili nije stiglo... kokice
Moguće da su kakva odstupanja na štelanju boš pumpe, ipak je ovaj tvoj malo prigušen, al sve je to isto

jeffy

Broj postova : 268

[Vrh] Go down

Postaj  ilicstefan čet stu 01, 2012 7:07 pm

Ma stiglo je, nema problema, sve je ok. Bacamo se na posao i sutra javljam šta je bilo.

ilicstefan

[Vrh] Go down

Postaj  ilicstefan pet stu 02, 2012 1:47 pm

Samo da javim, sklopismo traktor, lepo radi. Ovom prilikom hteo bih da se zahvalim Administratoru, bio si zaista od velike pomoći i takođe bih se zahvalio jeffyju. Onaj priručnik je pomogao još oko nekih stvari.

ilicstefan

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pet vel 14, 2014 9:01 pm

aj nek mi neko objasni štelanje ventila na 3 cil. motoru
al da razumijem
znam da je zazor 015 na hladno
al nikak ne kužim vagu.
muha jel ispravno ono što sam pitao
dakle , prvi cilindar , jedan ventil potpuno stisnut, drugi štelam, zatim drugi stisnut,prvi štelam, i tako sve do kraja

jel se sa zagrijanim motorom zazori povečavaju ili smanjuju

ilegalac
legionar

Broj postova : 1615

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar pet vel 14, 2014 9:13 pm

Ja neznam jel ispravno, ali ja tak delam.

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pet vel 14, 2014 9:27 pm

muhanicar je napisao/la:Ja neznam jel ispravno, ali ja tak delam.
al nemogu vjerovati ćemu onolika uputstva

što je vaga?
to je položaj kad su oba ventila potpuno zatvorena ili ???
meni se majstor naobjašnjavao al ja ništa nisam shvatio
knjigu isto tako nisam shvatio
a ovo mi najlogičnije

kad sam naštelao upalio i nakon par minuta rada ugasim i ponovo premjerim zazor
bio je o25-030, jel to normalno

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet vel 14, 2014 9:36 pm

Vaga je kraj ispuha i početak usisa ..u jednom trnutku su oba ventila malo pritisnuta ..kad u tom trenu vrtiš radilicu 1/6 kruga ljevo desno  ventili se naizmjence otvaraju odnosno zatvaraju ..to je vaga .
KAd is toga položaja okreneš radilicu za jedan krug tada si u poziciji podešavanja ventila za taj isti cilindar .
to je kopliciraniji način ali je dobar za početnike ..

Inače se to radi tako da npr kad podešavaš prvi na drugom je pritisnut /otvoren usis a na trečem ispuh ili obrnuto ..tko bi to sad znao . Shocked 
Uglavnom kad prvi vrtiš prema poziciji podešavanja na ostala dva gotovo paralerno guraju jedan usisni i jedna ispušni u položaj otovreno .

nije normalno da je takva razlika toplo -hladno .

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pet vel 14, 2014 10:19 pm

Admin je napisao/la:Vaga je kraj ispuha i početak usisa ..u jednom trnutku su oba ventila malo pritisnuta ..kad u tom trenu vrtiš radilicu 1/6 kruga ljevo desno  ventili se naizmjence otvaraju odnosno zatvaraju ..to je vaga .
KAd is toga položaja okreneš radilicu za jedan krug tada si u poziciji podešavanja ventila za taj isti cilindar .
to je kopliciraniji način ali je dobar za početnike ..

Inače se to radi tako da npr kad podešavaš prvi na drugom je pritisnut /otvoren usis a na trečem ispuh ili obrnuto ..tko bi to sad znao . Shocked 
Uglavnom kad prvi vrtiš prema poziciji podešavanja na ostala dva gotovo paralerno guraju jedan usisni i jedna ispušni u položaj otovreno .

nije normalno da je takva razlika toplo -hladno .
aj recimo da sam shvatio vagu
malo sam gledao animacije i kužim, ali ...
štos je u tom da je brijeg bregaste osovine suprotno od podizača kada se štela
ovo kako si opisao otprilike piše i u knjizi, za 3 cil, za veće je drugačije

što to sad znači ta razlika toplo hladno,da nisam dobro saštelao ili ...???

inače primjetio sam još jednu stvar, podizači su šuplji i kroz njih ide podmazivanje za klackalice
na nekim podizačima jako oblijeva ulje niz podizače , a na nekima ne
pretpostavio sam zbog lufta na ventilima dolazi i do lufta između klackalice i podizača i tu curi i oblijeva ulje
međutim i nakon štelanja oblijeva na nekima

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet vel 14, 2014 10:34 pm

Zapravo nisam nikad mjerio na hlasno i toplo ..ali brijem da nema bitne razlike ..ako se grijanjem produlj podizač ili ventil , protegne se i cilindar i klipnjača itd.

Pripremi 015 i 020 ,,prvi nek ide lagano a drugi na silu ..to je to .

Ako hočeš picajzlirati onda moraš znati da klackalica radi kružno gibanje i tamo gdje nasjeda na ventil poderana je u radijus ..tako da ravni špijun ne može pravilno podesiti zazor .

lako moguče da si kod podešavanja pomaknuo klackalicu po osovini pa je došla na dio osovine gdje nije poderana ..kad je to u radu sjelo na mjesto pojavio se veči zazor ..90% je to razlog tvoje brige .

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pet vel 14, 2014 10:48 pm

Admin je napisao/la:Zapravo nisam nikad mjerio na hlasno i toplo ..ali brijem da nema bitne razlike ..ako se grijanjem produlj podizač ili ventil , protegne se i cilindar i klipnjača itd.

Pripremi 015 i 020 ,,prvi nek ide lagano a drugi na silu ..to je to .

Ako hočeš picajzlirati onda moraš znati da klackalica radi kružno gibanje i tamo gdje nasjeda na ventil poderana je u radijus ..tako da ravni špijun ne može pravilno podesiti zazor .

lako moguče da si kod podešavanja pomaknuo klackalicu po osovini pa je došla na dio osovine gdje nije poderana ..kad je to u radu sjelo na mjesto pojavio se veči zazor ..90% je to razlog tvoje brige .
mislim da je to dobro, vjerojatno se zato i navodi da se štela na hladno, jer bi u suprotnom zazori bili još v eći,
jedino sam prim jetio lufta i bočno na klackalici, mogao sam stegnuti vijke ali nisam, klackalica se micala ljevo/desno cca 0,5mm

tak sam i štelao 015 ide lagano, 020 neide
samo neznam jel ispravno štelanje dok je jedan ful otvoren, drugog štelam

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sub vel 15, 2014 7:21 am

ma dobro je , samo nemoj čekati tj vrtjeti da se previše otvori jer je onda kasno za štelanje

[You must be registered and logged in to see this image.]
gledfaj prvi cil. ..kad se max. otvori jedan ventil vrlo brzo počinje otvaranje dugog ..nemo okretati i čekati da je taj drugi otvori do kraja a naročito krene u zatvaranje je može biti kasno .

To se vidi i na dijagramu razvoda ..daj sliku iz knjige ako ima ?

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Imbra sub vel 15, 2014 7:41 pm

E se to meni samo cini ili na toj animaciji drugi i treci ne delaju dobro?  scratch 

Imbra

Broj postova : 218

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sub vel 15, 2014 7:58 pm

Imbra je napisao/la:E se to meni samo cini ili na toj animaciji drugi i treci ne delaju dobro?  scratch 
pa neradi dobro ni četvrti
2 i3 imaju grešku u bregastoj
a 4 radi ko i prvi a trebao bi za 360 stupnjeva kasniti

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar sub vel 15, 2014 10:32 pm

Ja ne kužim čemu komplikacije.
Ako nisi siguran skini lajtung sa diza i vrti motor.
Kad špricne štelaj taj cilindar oba ventila.

Usput pogledaš koji ventil je stisnut pa objaviš na forumu da i mi znamo sa stopostotnom sigurnošću.

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin ned vel 16, 2014 5:31 pm

Ebate ja ima kažem gledaj prvi a oni gledaju sve ostalo lupaozid lupaozid 

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac ned vel 16, 2014 6:07 pm

Admin je napisao/la:Ebate ja ima kažem gledaj prvi a oni gledaju sve ostalo lupaozid lupaozid 

što se ljutiš nisi ga ti crtao Shocked 
a jel tak da nerade dobro

usput da se pohvalim
bio sam sad vatrogasac
da vidite kako ferac gori
neznam što se dešavalo prije, ali galama na cesti i gori traktor

nabrzin u nas dva-tri susjeda vodu i udri
jedva uspjeli, nisam znao da je vatra tak žilava

čovjeku se odječa zapalila, sjedalo, čak je zadnja guma počela gorjet
da se vatra tak širi nnisam ni sanjao, vjerojatno nafta curi

a čovjek juče stavio novi anlaser, nešto je zbrljao šuk šuk 

danas sam rekao da nabavljam PP aparate i u auto i traktor, jbt i 200 kn kad su minute u pitanju

da je čovjek odmako 1km od sela cjeli traktor bi izgorio

inače kakve su šanse da dođe do eksplozije kod takvog požara???

ilegalac fireman jumpy jumpy jumpy 

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  TVfreak pon vel 17, 2014 8:02 pm

meni je u radnji na dizalici planuo auto.........
ilegalac je napisao/la:....
 ....
eksplozije čega?

TVfreak

Broj postova : 235

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pon vel 17, 2014 8:44 pm

Ah ilegalac,ti si bio vatrogasac na ulici,a ja sam bila vatrogasac na 539 u garaži.Da nije bilo mirisa i da trenutno nisam bila vani,ili još bolje,da nismo toga časa bili kući - ošlo bi sve u kompletu - tri traktora,kombi,mehanizacija - a pet metara od garaže su plastenici.Ili smo Bogu dragi,ili imamo više sreće neg pameti.Zbilja to gori ko bedasto....

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pon vel 17, 2014 10:49 pm

TVfreak je napisao/la:meni je u radnji na dizalici planuo auto.........
ilegalac je napisao/la:....
 ....
eksplozije čega?

nafte???
koliko sam vidio procurila je nafta i zapalila se
akumulatora, filtera

he he kojepizdarije
čovjeku planuo traktor, čovjek pokušava odječom ugasit plamen, izgleda neuspijeva, gori ispod akumulatora i rezervara
gasi traktor i trči k nama po pomoč (nije uspio skinut klemu zbog plamena)
dok je došao k nama ,traktor se sam upali i kreče jer je u brzini
trči nazad i izbacuje ga iz brzine
i tu nastupaju kanaderi s lavorima i kantama rigam rigam rigam

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar pon vel 17, 2014 11:54 pm

pitijacro je napisao/la:Ah ilegalac,ti si bio vatrogasac na ulici,a ja sam bila vatrogasac na 539 u garaži.Da nije bilo mirisa i da trenutno nisam bila vani,ili još bolje,da nismo toga časa bili kući - ošlo bi sve u kompletu - tri traktora,kombi,mehanizacija - a pet metara od garaže su plastenici.Ili smo Bogu dragi,ili imamo više sreće neg pameti.Zbilja to gori ko bedasto....
Da je onda to izgorjelo ti bi danas bila 10 godina mlađa  sram sram 

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto vel 18, 2014 12:46 am

jA NE ŽELIM BITI MLAĐA EG JESAM.dOSTA MIE KAJ SAM NEOZBILJNA. bem ti tipkovnicu,piše kak sama hoće.idem spavati.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar sri vel 19, 2014 10:29 pm

@ Ilegalac, jesi poštelal ventile?

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri vel 19, 2014 11:15 pm

muhanicar je napisao/la:@ Ilegalac, jesi poštelal ventile?
pa naravno ,još onaj dan poslije razgovora
radi dobro, na nekima je bilo i 2mm zazora

muči me što na nekim podizačima se slijeva ulje niz njih a na nekima ne
mislio sam da je zazor u pitanju, jer podmazivanje klackalica izgleda jednako
a danas mi jedan majstor kaže da se podizači znaju i zaštopat i da ih treba propuhat

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

[Vrh]

- Similar topics