IMT slike
+5
mtd001
prkanjac
ilegalac
Admin
muhanicar
9 posters
Stranica 6 / 6.
Stranica 6 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: IMT slike
Ne. Dolazili su i sa roto i sa klipnom pumpom, sve ostalo je isto
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Kulike ja znam 540 ima cca 250 okretaja više od pettridevetke ..pa mu otud još jen konj.
Taj jedan je u biti na sjedalu vozača i drži kolo upravljača, jedino ako je Fiat u pitanjuAdmin je napisao/la:Kulike ja znam 540 ima cca 250 okretaja više od pettridevetke ..pa mu otud još jen konj.
muhanicar- legionar
Brži ste od fast fuda.....
Veli da bolje ore....ajde ima kabinu i kompresor pa ima logike....da su mu kao rekli da je to kao 540. Pošto je 88. godište, vrijeme stabilizacija i infalcija, moguće je da se ugrađivalo sve i svašta.....
A kak je postignuti veći broj okretaja, rihtanjem pumpe/regulator ili ima još nešto...
Veli da bolje ore....ajde ima kabinu i kompresor pa ima logike....da su mu kao rekli da je to kao 540. Pošto je 88. godište, vrijeme stabilizacija i infalcija, moguće je da se ugrađivalo sve i svašta.....
A kak je postignuti veći broj okretaja, rihtanjem pumpe/regulator ili ima još nešto...
jeffy- Broj postova : 268
E pa onda to i je motor ko na 540....jel je postojal 540 sa rednom pumpom?.....ne znam zakaj, al ja motore uvijek razlikujem po bloku/kubikaži, a sve ostalo za mene su varijacije.....i za mene je isti motor od 539 do 549
Blok je isti ( hod i promjer)ali 549 ima direktno ubrizgavanje ...a ovaj nemajeffy je napisao/la:E pa onda to i je motor ko na 540....jel je postojal 540 sa rednom pumpom?.....ne znam zakaj, al ja motore uvijek razlikujem po bloku/kubikaži, a sve ostalo za mene su varijacije.....i za mene je isti motor od 539 do 549
Ma da....ja mislil da jedino 533 je indirekt ....znači 539 more direkt na rabljeno ulje...
533 i isto komornjak kao 539
533 ima borung manji za 2 mm.. corsa je ista
izvor
[You must be registered and logged in to see this link.]
533 ima borung manji za 2 mm.. corsa je ista
izvor
[You must be registered and logged in to see this link.]
Sad sam opet nešto naučio, za borung sam znal, takav, samo 4 cilindra je bil u 555 i u Tamu 2000....mene je onda zbunil ljepši zvuk od 533...
Uf, da mi se dočepati ovog primjerka
Citiram:
Fabrika “IMR” je dizel motor S54 počela da proizvodi 1981. godine. Motor je nastao u saradnji sa FIAT-om. Bio je to motor sa 4 cilindra, zapremine 2500 ccm i snage 80 ks, respektabilno u to vreme. Te 1981. godine odlučeno je da se jedan dizel motor S54 ugradi u automobil Pežo 505 GL, vlasništvo fabrike. Kako bi posao bilo što pre završen motor je ugrađen uspravno umesto pod uglom, što je imalo za posledicu da je morala da se seče prednja hauba i napravi malo ispupčenje, koje estetski nije ispalo baš najbolje. Dobijen je automobi sa solidnim performansama i malom potrošnjom. Nažalost, dalje od ovoga se nije išlo. Ovaj automobil se sada nalazi u krugu fabrike u Rakovici. Na otvorenom je, ne zaštićen od vremenskih uslova.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Citiram:
Fabrika “IMR” je dizel motor S54 počela da proizvodi 1981. godine. Motor je nastao u saradnji sa FIAT-om. Bio je to motor sa 4 cilindra, zapremine 2500 ccm i snage 80 ks, respektabilno u to vreme. Te 1981. godine odlučeno je da se jedan dizel motor S54 ugradi u automobil Pežo 505 GL, vlasništvo fabrike. Kako bi posao bilo što pre završen motor je ugrađen uspravno umesto pod uglom, što je imalo za posledicu da je morala da se seče prednja hauba i napravi malo ispupčenje, koje estetski nije ispalo baš najbolje. Dobijen je automobi sa solidnim performansama i malom potrošnjom. Nažalost, dalje od ovoga se nije išlo. Ovaj automobil se sada nalazi u krugu fabrike u Rakovici. Na otvorenom je, ne zaštićen od vremenskih uslova.
[You must be registered and logged in to see this image.]
muhanicar- legionar
S ovom njuškom me podsjeća na Rekorda diesela
Stranica 6 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 6 / 6.