Opća tema o veš mašinama
+6
Zabadalo
Ti ga na
TVfreak
2 UglliDriver
ilegalac
Admin
10 posters
još jedan forum :: Tehnologija :: Ostalo
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Opća tema o veš mašinama
Ovo je tema suđena za probleme oko veš mašina .
Da probijem led ako tko ima treba mi šema (električna ) za gorenje wa 512 .
Re: Opća tema o veš mašinama
još da si napisao koji programator, bilo bi lakšeAdmin je napisao/la:Ovo je tema suđena za probleme oko veš mašina .
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
Koje su uobičajne oznake programatora ?
..na njemu ima toliko brojeva da to ne mogu do jutra prepisati
A el ti unaš čitati te šeme ?..imam od 513 ali ne paše .
.ali ima dosta oznaka koje ne kontam
.ali ima dosta oznaka koje ne kontam
Admin je napisao/la:Koje su uobičajne oznake programatora ?
oznake na programatoru: 4439. 01D 06
550887 T.70 6/00/23
jbg jedino što sam našao, a što ustvari trebaš
ilegalac- legionar
Htio bi imati šemu( za nedaj bože) , ništa drugo ..imam ih stotinu na disku ali te nema
Admin je napisao/la:Htio bi imati šemu( za nedaj bože) , ništa drugo ..imam ih stotinu na disku ali te nema
Postaj 2 UglliDriver Today at 21:50
+
----
-
S čim ti glavu razbijaš lupaozid
lipo ti čovjek reko
a da nađeš ženi nekog švalera, ak tvoj zakaže(za nedaj bože)
ilegalac- legionar
za šemu .. misliš da bi mi dal ?2 UglliDriver je napisao/la:S čim ti glavu razbijaš
Sva sreča kaj ti je Šančić blizu , pitaj njega
Neki dan sam bil kod njega za semering ...i uljudno se ponudi da mi on to složi .
Kažem ja njemu da mi rekal mater ako nisam u stanju popravitii mašinu nek idem natrag u školu ali ne u klupu nego tražiti da joj vrnu pare .
Nije meni ni šema nekaj ekstra ..ja je nacrtam u roku 2 sata samo treba debelih živaca .
Jebe me to, imam ih sigurno 100 a baš te nema .
onda bolje promjeni mašinuAdmin je napisao/la:za šemu .. misliš da bi mi dal ?2 UglliDriver je napisao/la:S čim ti glavu razbijaš
Sva sreča kaj ti je Šančić blizu , pitaj njega
Neki dan sam bil kod njega za semering ...i uljudno se ponudi da mi on to složi .
Kažem ja njemu da mi rekal mater ako nisam u stanju popravitii mašinu nek idem natrag u školu ali ne u klupu nego tražiti da joj vrnu pare .
Nije meni ni šema nekaj ekstra ..ja je nacrtam u roku 2 sata samo treba debelih živaca .
Jebe me to, imam ih sigurno 100 a baš te nema .
ilegalac- legionar
Več je doma ,maskiran u kutiju od ccipela ...na tamnom i suhom mjestu .ilegalac je napisao/la:
Eto , tome služe forumi.... samo na vrijeme moraš pitati .ilegalac je napisao/la:
onda bolje promjeni mašinu
da sam prije pitao tražio bi mašinu prema šemi a ne obrnuto
a šta ak ga djeca nađu, šta češ slagati???Admin je napisao/la:Več je doma ,maskiran u kutiju od ccipela ...na tamnom i suhom mjestu .ilegalac je napisao/la:
da je to razvaljivač za cipele
ilegalac- legionar
Admin je napisao/la:Več je doma ,maskiran u kutiju od ccipela ...na tamnom i suhom mjestu .ilegalac je napisao/la:
Bitno da gospođa ima Prvu POMOČ
Admin je napisao/la:Htio bi imati šemu( za nedaj bože) , ništa drugo ..imam ih stotinu na disku ali te nema
Ovo se zove preventiva
jesi pitao na samsvojmajstor.com ?
TVfreak- Broj postova : 235
nisam (još)TVfreak je napisao/la:
jesi pitao na samsvojmajstor.com ?
Ali sam pitao na vešmašine forum i uspjeli su me isti dan brisati .
Javi se forumaš koji ima nešto skenirano , on je to(kao) osobno skenirao ..
Pa reko pošalji mi to , ali to nije od wa 512 nego od wa 412 (kontam to je slično) .
Pa kaže da je on to osobno nešto skenirao , ustvari nije skenirao šemu nego raskopao mašinu i (valjda) slikao sve i posložio u fajl .
i kao neda mi to jer je to njegova imovina , to mu je kruh itd.
Uz dužno poštovanje...on bi meni pomogao ako trebam pomoč ..tako je rekao .
Kako meni trenutno ne treba takve pomoči fino mu se "zahvalim" .
Tu se ugurao admin, to je legendarni vkmiro , tj. sve šeme koje ima na internetu je on obradio i preko njih piše vkmiro .
I on je tu onda počeo anegdotu kako je buregđija dao u nasljeđe sinovima radnju ali im nije htio dati recept za burek poznat u širim i užim kantonima .
Nakon toga sam ja njima objasnio da ja nisam buregđija nego puknuti a taman sam htio predložiti da postanemo prijateljski forum .E, i tu je nastal kuršljus
ovo sam negdje drpio pa čitajte
he he ,punica mi nije htjela poslušati sličan savjet koji sam joj dao, pa kupila wirpol, 2g garancija, nakon 2g i 1mj rikno grijač, 350 kn
nakon mjesec dana opet
njoj je bilo bitno da ima 1200okr(iako nema sušilice) i puno lampica i lcd
a nikad nije preko 800okr prešla
TROJEVI ZA PRANJE RUBLJA
Pozdrav svima koji imaju dileme oko kupnje perilice rublja...
Bavim se servisiranjem tih uređaja već dobrih 15 godina a nisam ovlašten ni od koga i servisiram sve perilice tako zaista možete vjerovati u moju neutralnost...
Kvaliteta uređaja gore navedenih je zaista tu negdje a iskustva su svakakva - od onih koji su kupili Miele, AEG pa cijelo je vrijeme i uvijek rikavalo nešto novo do onih sa Quadrom ili Emmezetom koje već deru već brdo godina bez problema a mašina kupljena za siću...
No ako se i već desi neki kvar na perilici a vi imate dvoje djece i morate ju odmah srediti tu nastaju veliki problemi oko nabavke dijelova. Kako svi znamo da izlazi 100 modela godišnje od svakog proizvođača, ni ovlašteni serviseri nisu u mogućnosti držati lager svih dijelova. Tako sam za Whirpool čekao dvije plastične kopčice 3 tjedna (nitko ih u HR nije imao) i bile su veličine kutije šibica a cijena prava sitnica 280 kn !!! Sramota, krađa, fuj....pazi: 280 kn za komadić plastike koja stane u kutiju šibica ??? Onda Bosch - nemojte se imenom zavaravati, ne ću reći da su sranje ali nisu daleko i za usporedbu grijači koji se kreću od nekih 50 - 550 kn pogodite čiji je onaj od 550 kn ? Boschov naravno a rikavaju jednako kao i svi drugi...uglavnom dijelovi skuplji za 2 ili 3x više negoli ostali (isto: čekanje, narudžba itd...(postoje zamjenski dijelovi u pola cijene koji su i dalje skuplji od prosjeka).
Miele - izvrsna mašina po meni najkvalitetnija ali ne bez mana....i njima se dešavaju kvarovi, a ako ste ju kupili na 800 rata i sad treba platiti servis koji košta kao pola mašine - niste baš neki posao napravili, uglavnom mislim da ne opravdavaju cijenu....
Zanussi - mašine koje ako su elektronske često 'podivljaju' na pad napona a i procesori rikavaju samo tako (softwer + elektronika cca 800- 1300 kn) - garancija je 6 mjeseci no ukoliko dođe do pada napona garancija papa.....ujedno ih često muče nekvalitetni spojevi između jackova.... Samsung i LG - ovi su vrlo slični i OK su, dosada nisam imao previše problema s nabavkom dijelova a glavne mane su ležajevi na bubnju koji počnu ružiti do bola a da bi se izmijenili treba raspoloviti mašinu....imaju i nekad problema s plastičnim posudicama za vodu koje od kamenca počnu špricati na sve strane.
Candy - po meni drugi izbor, dijelovi dostupni, kvaliteta po meni bitno bolja od gore navedenih uz pristupačnije cijene održavanja, a i čekanje prilikom narudžbe je 7-14 dana! Prvi izbor Gorenje - umjerena cijena u startu, lager rezervnih dijelova, najjeftinije održavanje, a kvaliteta malo iznad prosjeka, i sve je dostupno ODMAH. Ovdje nisam se bazirao na izgled mašina već na funkciju koju mašina treba odraditi.
AEG - dobre mašine, kvarovi naravno postoje po kvaliteti iza Miele – isto ne opravdava cijenu mašine kao ni dijelova.
Ovo pišem više sa iskustvom od strane servisera a ne od strane korisnika pa sad ako je pitanje koja mašina bolje pere mogu samo iznijeti iskustva korisnika koja su toliko kontradiktorna i različita, da više mislim da je stvar 'korištenja' programa i praška. Jer kad za istu mašinu jedan korisnik tvrdi da pere ultra super a drugi priča da je loša a (obe mašine identične) ???!!!.
Ukoliko kupujete mašinu pokušajte naći onu 'seljačku' sa mehaničkim programatorom jer trenutno su vrlo česti kvarovi sa elektronikom koja je osjetljiva na sve živo (uključujući i vlagu koja je prisutna u kupaonicama prilikom tuširanja i sl., a i sama mašina se grije i pari kad je na 90 stupnjeva zar ne ?
Također je bitno da prilikom kvara nekog manjeg dijela elektronika također može popušiti....kod mehaničkih to nije tako pa je moj savjet da ne kupujete 100 lampica digitalnih timera jer ih vjerojatno nikada nećete ni koristiti, zapamtite da ambalaža prodaje proizvod i to proizvođači dobro znaju.
Bitno upozorenje za mame s malim bebama - neke perilice koje se sad rangiraju kao super štedljive ubrzo postaju noćna mora, naime zbog vrlo male potrošnje vode, kraćeg ciklusa ispiranja znalo se dešavati da je ostaje detergenta na rublju (to se ne vidi) ali su njihove bebe pobrale alergijske reakcije na prašak, (plikove, prištiće i sl.) - štedljivo nije uvijek bolje, zapravo pola tih spika je također marketing...
P.S.: Calgoon - krađa jer ako zbrojite koliko novaca ostavite na njemu - kupili ste si za par godina pola mašine....i reklame koje vidim na TV za to ....kakvo sranje...spike s grijačima? Grijač rikne jer mu unutarnja spirala rikne, a ne zbog kamenca na njemu, jedino što se manje kamenca lovi po gumama pa ostaju fleksibilnije ali zanemarivo....! I posebno upozorenje za vlasnike starih perlica koje su već odradile 15 godina...te perilice unutar bubnja imaju sloj kamenca od nekoliko milimetara te ih taj kamenac štiti od prohrđavanja i te više nikad ne će 'propišati' osim na gumama koje su lako zamjenljive. Imao sam slučajeva da su perilice radile besprijekorno a onda su stranke počele koristiti Calgoon i tada su 'propišale' kad, semerinzi i sto daljnjih čuda...uglavnom Calgoon je marketing i nemojte pušiti te fore....
Eto puno sreće u kupnji perilice, pamet u glavu i nemojte bacati novce na
gluposti...nadam se da sam pomogao....
he he ,punica mi nije htjela poslušati sličan savjet koji sam joj dao, pa kupila wirpol, 2g garancija, nakon 2g i 1mj rikno grijač, 350 kn
nakon mjesec dana opet
ilegalac- legionar
Elektromotor mašine gorenje 5 izvoda .
http://www.elitesecurity.org/poruka/...poruku/1986448
Koristim sve kombinacije okretaja :ljevo , desno , centrifuga .
Radi jednostavnosti prekidača izbora brzina kontam da koristim dva kondenzatora .
dakle kondenzator ide između 1 i 2 ( na slici) za ljevo desno
i između 3 i 5 za "centrifugu" .
Da li kondenzaotr trajno spojen na dio namota koji se trenutno ne koristi može stvarati smetnje radu motora ?
http://www.elitesecurity.org/poruka/...poruku/1986448
Koristim sve kombinacije okretaja :ljevo , desno , centrifuga .
Radi jednostavnosti prekidača izbora brzina kontam da koristim dva kondenzatora .
dakle kondenzator ide između 1 i 2 ( na slici) za ljevo desno
i između 3 i 5 za "centrifugu" .
Da li kondenzaotr trajno spojen na dio namota koji se trenutno ne koristi može stvarati smetnje radu motora ?
Koji je tvoj savjet ?ilegalac je napisao/la:
nakon mjesec dana opet
nešto jeftinije, po mogučnosti mehanika, ne elektronika i bez tih kolektorskih motoraAdmin je napisao/la:Koji je tvoj savjet ?ilegalac je napisao/la:
nakon mjesec dana opet
ilegalac- legionar
Ali takvih više nemailegalac je napisao/la:
nešto jeftinije, po mogučnosti mehanika, ne elektronika i bez tih kolektorskih motora
kupi staru i kupi rez, djelova dok ih još ima , i za života si miranAdmin je napisao/la:Ali takvih više nemailegalac je napisao/la:
nešto jeftinije, po mogučnosti mehanika, ne elektronika i bez tih kolektorskih motora
pogotovo one s inox buretom
ilegalac- legionar
Upravo to sam napravio prije 6 dana , WA 512, inox bubanj , jedan elektro ventil ,kapilarni termostat , jedan presostat .ilegalac je napisao/la: kupi staru i kupi rez, djelova dok ih još ima , i za života si miran
i kupi si djelova(programatora 2-3), elektroventile ,presostate a ostalo je večina univerzalna, nađi šemu i miran si za životaAdmin je napisao/la:Upravo to sam napravio prije 6 dana , WA 512, inox bubanj , jedan elektro ventil ,kapilarni termostat , jedan presostat .ilegalac je napisao/la: kupi staru i kupi rez, djelova dok ih još ima , i za života si miran
a to što je ona C klasa a nije A+ to je mačiji kašalj
ilegalac- legionar
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
još jedan forum :: Tehnologija :: Ostalo
Stranica 1 / 3.