još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

POVRĆE

+12
mtd001
pingy321
zoki
Bobić
2 UglliDriver
Ti ga na
prkanjac
jeffy
muhanicar
Admin
Imbra
pitijacro
16 posters

Stranica 2 / 15. Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

Go down

POVRĆE - Page 2 Empty Re: POVRĆE

Postaj  prkanjac pet lip 07, 2013 2:08 pm

koji kalcij koristiš,?
od petrokemije se vidilo dosta razlika ,a ovaj sada od holcima nema nikakvih rezultaza ili je došlo do neke greške u primjeni?

prkanjac

Broj postova : 416

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet lip 07, 2013 3:53 pm

Ma ne znam ti reći,čisto sam zaboravila proizvođača.Inače uzimam onaj sa sedamdeset posto kalcija i reideset posto magnezija.Da me ubiješ ne znam čiji je ,to je na moje traženje bilo naručeno tu u mjesnom dučanu par godina zaredom.A ove sam godine bila nemarna i rasijale nešto ni sam ne znam što.Bilo sila,otišla sam u dućan pitala jel ima-ima-pošto-jedno tristo ili četristo kuna tona,ne sjećam se točno,ali znam da je bilo jeftino,platili,utovarili u kombi,nit gladala ja nit gledao muž,veli trgovac dobili iz Austrije,a nije me ni previše diralo jer u plastenicima rasijavam svake godine pa je ovo bilo kao reda radi,i ja rasijala,pa kada je bilo gotovo odem do susjede po upaljač za cigareta da zapalim prazne vreće.I počela ja paliti,gorjelo lijepo,pa mi pogled pao na jednu ,bila mi okrenuta sa stražnje strane.I šta vidim-nacrtan na vreći gleter i pisalo-dva kg na m/2. Na zid.Koga sam vraga rasijala pojma nemam jer sam od šoka i tu zadnju vreću bacila u vatru.Bilo nekakvo sivo a glatko ko glet masa.Baš nježno.

Potraži,prolistaj,najbolje ti je rasijavati kalcit sa magnezijem,jer magnezij je isto makroelement i biljke ga troše u velikom količinama.U prosjeku bi ga trebalo u mineralnoj formi rasijavati u povrću jedno šezdesetak kila.Čistog Mg,bez nosača.Zato ga je dobro unositi sa kalcitom.Ak se sjetim proizvođača budem ti rekla.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Postaj  Admin uto lip 18, 2013 6:28 am

pitijacro je napisao/la:Za provjeru kiselosti se može u poljoapoteci kupiti priručni pribor i napraviti test-inače svaki ozbiljni proizvođač ima ph metar,aparatič koji pokazuje kad ga pikneš u zemlju stanje.To za tebe nije.za tebe je najlakše posaditi par biljaka celera i ako ne rastu iako ih zaljevaš i daš im hrane,znaš da si pao ispod 5,5.Mislim zemljište.Ili posadi jednu borovnicu,ako ktasno napreduje grmič,onda ti je zemljište u-htjela sam napisati ono -u k....,ali znaš da ja to neću.Čak su i neke korovske biljke skoro pa pouzdan znak stanja zemljišta,pa ako na njemu raste mišjakinja-mi je zovemo črevec,znaš da imaš odlično zemljište kome ne rteba nikakva intervencija.
A ako ja imam ph metar ..koji se upikne u zemlju jumpy

[You must be registered and logged in to see this image.]

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri lip 19, 2013 10:02 pm

A jel ti to imaš,ili se samo praviš da imaš?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri lip 19, 2013 10:05 pm

Evo ga ispred mene , dođi da vidiš

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri lip 19, 2013 10:08 pm

Misliš na ph metar,jel?lolo

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar sri lip 19, 2013 10:10 pm

To ph, je prednja hidraulika ili scratchscratch lolololo

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri lip 19, 2013 10:12 pm

A šta,jel ti možda treba hidraulika?:idea:

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar sri lip 19, 2013 10:30 pm

Meni polako več treba smrzavica jer ona je jača od svake hidraulike.

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri lip 19, 2013 10:33 pm

da , mislim na ph metar Shocked

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri lip 19, 2013 10:35 pm

Oprez,tu bi se mogao teško preči ak smrzavica nastupi u krivo vrijeme.
Hm,a da pokušaš najprije sa manje drastičnom metodom?Recimo najprije Hederšolders ekstra volumen pa onda lak za kosu Taft 5.lolololololo

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri lip 19, 2013 10:38 pm

Admin,ma i ja sam to isto mislila.A jel znaš kako se radi s njim?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet lip 20, 2013 5:14 am

Osim kaj se gura unutra ne vidim nikakavu kopliciranost u njemu .
Još mi je jasno od jasnijeg da mora dugo stajati , nije to termometar da ga pikneš , izvadiš i očitaš .
Ovo kratko vrijeme kaj sam ga napikaval shvatil sam da očitanje uvlike ovisi o vlagi , i da je skala dosta gruba i neprecizna .

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 20, 2013 6:38 am

E vidi se da znaš-najbitnija je vlaga,ako je nema dovoljno,badava se pokušava raditi.Ništa neće ispasti kako treba.Zapravo je očitanje nemoguće.No,i tu ima rješenje-ako je zemljište presuho,uzmeš vode,dobro zaliješ i probaš onda.Bude sigurno išlo.Samo se treba snaći.A rezultati mjerenja su pouzdani,pusti priče da nisu.To samo lobiji žele uzeti posao sebi i naplatiti si našu naivnost.Dakle,pikni i vidi šta treba dalje.Tamo,u sredini onoga krumpirišta.starac

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet lip 20, 2013 5:00 pm

Ako ga dobro zalijem onda očitavam ph vode , onako bez iskustva rekao bi da ne mjerim ništa .
Jer je ph vode tu oko 7 ..dakle manje vlažno automatski manji ph.
Ako gledam ovu tablicu moj urežaj pokazuje OK , jedino pivu mjeri kao čistu vodu ..kaj vjerojatno i je :lol:
[You must be registered and logged in to see this image.]

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 20, 2013 6:11 pm

Kako si ga sad iskompliciral.Da budem iskrena pojma nemam koji je ph vode.Ali ako idem logikom da je voda koju imam ona koja padne sa neba i prođe kroz tlo koje ima svoj ph i ako ga ona usput pokupi,onda ne može biti uvijek i svugdje ph sedam iliti neutralan.A ako ga ne pokupi,što je malo vjerojatno obzirom da je voda otapalo,onda ne može utjecati na ph zemle.Ovako teški selajak ko ja,pa to ne znam,samo predpostavljam.I onda ja tu vodu sa određenim ph uzmem i zalijem zemlju koja nije dosta vlažna i šta dobijem.Hoće li sedmica(predpostavimo da je,a ako i nije)toliko utjecati na ph zemljišta da očitanje bude krajnje nerelevantno.Neće. Neće zato što zemlja nije sto posto suha,uvijek ima neke vlage,možda nema normalni ili poželjni  poljski kapacitet,onih idealnih sedamdeset posto,ali se mjerenje radi u povoljnim rokovima,pa se ono što sam rekla sa malom intervencijom zalijevanaja može dovesti do toga bez straha da će odstupanja biti tolika da se ne bii moglo zaključiti u kakvom nam je stanju oranica.Pa sad hoće li rezultat biti 5,3 ili 5,5,u istom si s...u,a i što misliš,kada se rasipa kalcit da se baš jednoliko po cijeloj parceli to može napraviti.A i ako si mjerio,ili hoćeš,vidjeti ćeš da se ph razlikuje na udaljenosti od par metara od aprobacije do aprobacije.I to ponekada i više nego drastično.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  jeffy čet lip 20, 2013 6:17 pm

Sa kemijom sam više bil onak, u prolazu, ali kolko ja znam voda je potrebna za ionizaciju, ono voda u djelovanju sa ajmo reči tlom, stvara hidrolitički element. Dakle voda disocira na H+ i OH- i mi u biti mjerimo koncentraciju tih iona i na taj način dobivamo pH. Dakle bez vlage/vode nije niti moguće mjerenje...scratch

jeffy

Broj postova : 268

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 20, 2013 6:18 pm

Nisam pitala ,zašto ima dvije zasebne sonde-valjda jednu za vodu u zamljištu,a drugu za ph,jel.
Moj je drugačiji,e sada baš ne mogu reči,vjerojatno ima sondu iznad sonde,uopće  se sada ne mogu sjetiti.
Nemoj slučajno gurati među kamenje.Sonda je osjetljiva.I,ma ti sve znaš,ali ipak,nemoj mijeriti tamo gdje ima organske tvari.Nerazgrađene.Znaš zašto,jel?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 20, 2013 6:22 pm

Eto jeffy,daj mu objasni,ja sam jedna seljača pa meni ne vjeruje.Nekako me podsjeća na jednog bosanca(bosancim bez zlih misli molim,ja vas volim lolo)kojega znam i koji misli da je hanuma samo za u kući.lolololololo

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet lip 20, 2013 6:23 pm

Ne znam lupaozid

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  jeffy čet lip 20, 2013 6:30 pm

Ne znam niti ja, ali znam da sonde imaju dvije elektrode i da on mjeri sposobnost prolaska "struje" od jedne elektrode ka drugoj. Da uguraš u savršeno čistu vodu po meni nebi mogao apsolutno ništ izmjeriti jer nema otopljenih tih iona koji bi prenosili elektrone. Isto tak ne bi mogao ništ izmjeriti da naprimjer gurneš elektrode u npr suhu sol jer opet nema vode u kojoj bi se natrij i klor disocirali.
Na taj način si ja objašnjavam pojave hrđanja, gemišta, kiseline u akumulatoru....lolo

jeffy

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet lip 20, 2013 6:37 pm

Jel ovo onda marketing rik?

• Brand new and high quality.
  • Probe length: 20cm.
  • The tool plant owners, gardeners can't live without.
  • 3 IN 1 moisture light & PH meter Soil analyzer meter.
  • For outdoor & indoor plants, gardens & grass lawn.
  • Take the guess work out of your daily garden watering light and moisture.
  • Save water, energy and keep your plants, lawn, flower in top condition.
  • Measures moisture at root level.
  • Prevents over and under watering.
  • Scientifically accurate.
  • Easy to use, just insert and read.

• No battery required, simple and convenient to use.

• Simply insert the meter into the soil, switch to the setting you want to measure and read the scale.
  • To avoid damaging the electrode, please clean the electrode after each use.
  • Color: Green.
  • Size: 28.5cm x 53.7cm

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 20, 2013 7:11 pm

E tako.Sad si ti meni pokazal.Bravo!!! lupaozid  Mogao si staviti i na kineskom.:lool:Ajd,skužila sam da je lijepe zelene boje (ako jesam),tu boju jako volim,a da je žute,bio bi to pun pogodak-na žutu padam dok veliš keks.I još nekaj sitnoga.Ako si htel da blejim u slova,evo sam blejila.Jel pet minuta bilo dosta? Embarassed Admin, beljo ajd,reci kaj piše.Budeš dobil grli  ili  bejzbol,ovisi o raspoloženju.lolo

Je,i kak te nije sram,sada cijeli forum zna da ne znam engleski beknuti.Čovječe,što  mi napravi.....  lolololololo

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  jeffy čet lip 20, 2013 7:26 pm

Pa teoretski je moguće, u elektrolitu dolazi do polarizacije iona, poz naboj na jednu elektrodu, a negativni na drugu i nastaje galvanski članak. Se sjećaš onoga pokusa iz osnovnjaka sa krumpirom ili limunom, e sad jel to dovoljno za prikaz rezultata, to ne znam....k tome uzmi u obzir da su kinezi za svašta sposobni napraviti, jebi ga, dok jednog zaboli glava od grunfanja, sljedeći je na redu:sram:.

jeffy

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet lip 20, 2013 7:46 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] , to nisam tebi namjestil nego jeffiju

Nije sramota ne znati , ni ja ne znam

Zato postoji  ....
[You must be registered and logged in to see this link.]

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 20, 2013 7:59 pm

eh,sad mi je malo lakše,sory zbog pikica.

A prevoditelj samo kada me nešto baš izričitio zanima,a nije mi informacija bitna.Jer inače....sa takvim prijevodom...

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 15. Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

[Vrh]