Štedne žarulje
+5
Admin
Bobić
muhanicar
mario
pitijacro
9 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Štedne žarulje
I tako, došao dan D.
Od osam žarulja na lusteru pred pol sata je krepala predzadnja.
Pojma nemam jel se još može kupiti koja obična - ja imam one duguljaste - ali mislim da ih više nema kod nas u dućanima.
I šta sada? Koje je najjeftinije a najefikasnije rješenje?
Moram reći da u dnevnom boravku sveukupno imam devetnaest žarulja. Plus tri u hodniku, po jedna u wc i kupaoni, po pet u tri spavaće sobe i po jednu u špajzu i ispred ulaznih vratiju. I tri na rasvjetnioj svjetiljci vani i jedanaest na stupovima i osam u podrumu i šest u garaži i dvije u plasteniku i dvije na garaži. Ak nisam nešto zaboravila - e, i dvije na stepeništu podruma i dvije na tavanu - to je sve.
Od osam žarulja na lusteru pred pol sata je krepala predzadnja.
Pojma nemam jel se još može kupiti koja obična - ja imam one duguljaste - ali mislim da ih više nema kod nas u dućanima.
I šta sada? Koje je najjeftinije a najefikasnije rješenje?
Moram reći da u dnevnom boravku sveukupno imam devetnaest žarulja. Plus tri u hodniku, po jedna u wc i kupaoni, po pet u tri spavaće sobe i po jednu u špajzu i ispred ulaznih vratiju. I tri na rasvjetnioj svjetiljci vani i jedanaest na stupovima i osam u podrumu i šest u garaži i dvije u plasteniku i dvije na garaži. Ak nisam nešto zaboravila - e, i dvije na stepeništu podruma i dvije na tavanu - to je sve.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Ima za kupiti običnih žarulja.
Ako se ne varam deklarirane su kao grijače tijelo.
Ako se ne varam deklarirane su kao grijače tijelo.
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Eh, u ponedeljak ću odmah prohujati dućanima i napraviti stogodišnju zalihu.
Ako si u pravu.
Ja malo probala računati - pa meni treba stotinjak žarulja - pa da mi svaka godinu dana traje - pa ja plačam godišnje tri i pol tisuće kuna struje - a za žarulje bih toliko trebala dati.
Ako si u pravu.
Ja malo probala računati - pa meni treba stotinjak žarulja - pa da mi svaka godinu dana traje - pa ja plačam godišnje tri i pol tisuće kuna struje - a za žarulje bih toliko trebala dati.
pitijacro- legionar
KTC Čakovec, reci da sam te ja uputil.
muhanicar- legionar
Ooooooooooo........pa ti si tamo poznat?
pitijacro- legionar
ja sam neki dan naručio 12 V lad , 15 e 4 komada ....kakko na cicaju , programirano i temeljito
btw svi koji morae ili več jeste napravili energetski certifikat na kuči , neki dan čitam jedan takav uradak na zgradi .
Toplinska izolacija ravnog krova , rok povrata investicije 20,5 godina koliko sam pričao s ljudima ni kad je bila nova zgrada ravni krov nije izdžao 20 godina bez ulaganja i intervencije
jućer ,na jednoj poslovnoj zgradi gdej radi cca 100 ljudi , ugradnja perlatora na pipe , rok povrata investicije 1.2 godine ..ako je tvrda voda u tom roku treba promjeniti 5-6 garnitura perlatora
btw svi koji morae ili več jeste napravili energetski certifikat na kuči , neki dan čitam jedan takav uradak na zgradi .
Toplinska izolacija ravnog krova , rok povrata investicije 20,5 godina koliko sam pričao s ljudima ni kad je bila nova zgrada ravni krov nije izdžao 20 godina bez ulaganja i intervencije
jućer ,na jednoj poslovnoj zgradi gdej radi cca 100 ljudi , ugradnja perlatora na pipe , rok povrata investicije 1.2 godine ..ako je tvrda voda u tom roku treba promjeniti 5-6 garnitura perlatora
To je sve jedno veliko sranje. Kad sve zbrojiš, samo velki trošak.
Ajd, mi moramo tu peć za centralno zamijeniti, bio majstor neki dan, plinski kondenzacijski devet i pol tisuće plus pumpa dvije, pa dimnjačar petsto, pa puštanje u pogon šesto, pa plinači tisuću petsto i plus posao majstora.Ostalo ne znam jer još nije dao predračun.Ali oko sedamnaest tisuća kuna bude trebalo prema prvoj slobodnoj procjeni.
Ma ako me raspizde sa tim žaruljama budem unajmila nekog da mi drži lojnatu svijeću na sred sobe svaku večer, već mi je pun kufer i tih običnih žarulja - prošle godine smo kupili taj luster, ma neznam , dvije godine sigurno još nisu prošle - već smo ti puta kompletno mijenjali žarulje.
Ajd, mi moramo tu peć za centralno zamijeniti, bio majstor neki dan, plinski kondenzacijski devet i pol tisuće plus pumpa dvije, pa dimnjačar petsto, pa puštanje u pogon šesto, pa plinači tisuću petsto i plus posao majstora.Ostalo ne znam jer još nije dao predračun.Ali oko sedamnaest tisuća kuna bude trebalo prema prvoj slobodnoj procjeni.
Ma ako me raspizde sa tim žaruljama budem unajmila nekog da mi drži lojnatu svijeću na sred sobe svaku večer, već mi je pun kufer i tih običnih žarulja - prošle godine smo kupili taj luster, ma neznam , dvije godine sigurno još nisu prošle - već smo ti puta kompletno mijenjali žarulje.
pitijacro- legionar
Imaš i u Pjevcu.pitijacro je napisao/la:Eh, u ponedeljak ću odmah prohujati dućanima i napraviti stogodišnju zalihu.
Ako si u pravu.
Danas sam ju držal u rukama.
muhanicar- legionar
obične žarulje ili ti s žarnom niti , Da bi ih zaštitili i kako bi im produžili vijek trajanja treba ugraditi ovakav sklop
[You must be registered and logged in to see this link.]
u krug žarulje , ovo na linku je toliko malo da stane ispod svakog "običnog" prekidača , a može i kod lustera tj. grla .
Ovaj sklop služi za regulaciju jačine žarulje , preko njega se podesi na recimo 90% snage i to bi trebalo zašititi žarulju od pregaranja žarne niti .
Nemam konkretne dokaze o uštedi energije ali dakako da bude produžilo život žarulji .Naime žarulje su (karikiram) napravljene za 210 V mreže a u mreži je 225 ili više V .
[You must be registered and logged in to see this link.]
u krug žarulje , ovo na linku je toliko malo da stane ispod svakog "običnog" prekidača , a može i kod lustera tj. grla .
Ovaj sklop služi za regulaciju jačine žarulje , preko njega se podesi na recimo 90% snage i to bi trebalo zašititi žarulju od pregaranja žarne niti .
Nemam konkretne dokaze o uštedi energije ali dakako da bude produžilo život žarulji .Naime žarulje su (karikiram) napravljene za 210 V mreže a u mreži je 225 ili više V .
Ma ne treba meni ušteda, uštedjeti ću već time da tri puta godišnje ne moram kupovati po osam žarulja na lusteru - pa nema dva - tri mjeseca kako smo ih sve pozamjenili,, zadnje kupljene su bile skoro pet kuna po komadu. Mislila sam prije da je onaj stari kristalni luster kriv, ima trideset i šest - sedam godina, već sam mu htjela dati žice i grla promijeniti, onda smo ga premjestili u blagavaonu pa tamo stavili novokupljeni sličan - i na novom žarulje uredno pregoriijevaju istim trmpom ko i na starom na drugom mjestu, jedino u kuhinji gdje se malo kada pali, i većinom na kratko jer ima dosta svijetla od ova dva, tu su nešto stabilnije.
Hajde, u spavaćim sobama skoro pa da se i ne pali svijetlo, eventualno na pol minute, minutu dok se ide spavati, u hodniku isto rijetko,ali ovdje gdje boravimo, to je već prestrašno. Nekada po dvije -ti godine nismo morali žarulje mijenjati, a sada ko prljave čarape.
Sad budem ja to mužu pokazala - ja se u to razumijem onak - krava čita novine.......tri je lista prožvakala.
Hajde, u spavaćim sobama skoro pa da se i ne pali svijetlo, eventualno na pol minute, minutu dok se ide spavati, u hodniku isto rijetko,ali ovdje gdje boravimo, to je već prestrašno. Nekada po dvije -ti godine nismo morali žarulje mijenjati, a sada ko prljave čarape.
Sad budem ja to mužu pokazala - ja se u to razumijem onak - krava čita novine.......tri je lista prožvakala.
pitijacro- legionar
ima žarulja koja svietli negdej od 1900 , još nije pregorila , ove današnje pregore jer je u njih innplemetirana tehnologija stečena zadnjih 100 godina , i tak , pljačkaju nas , kontaš
onda žarulja ne trpi česta paljenja i gašenja , naročito ove današnje kakti šparne .
Razlog može biti i loša instalacija . u to baš i ne vjerujem ali moram spomenuti je tako kaže teorija
onda žarulja ne trpi česta paljenja i gašenja , naročito ove današnje kakti šparne .
Razlog može biti i loša instalacija . u to baš i ne vjerujem ali moram spomenuti je tako kaže teorija
Zadnja promjena: Admin; uto ruj 08, 2015 9:39 am; ukupno mijenjano 1 put.
Kontam.
To sam isto i ja zaključila nakon prvog vala iznenađenja i nevjerice.
A sada me to veoma ljuti.
To sam isto i ja zaključila nakon prvog vala iznenađenja i nevjerice.
A sada me to veoma ljuti.
pitijacro- legionar
Zakaj ona obična žarulja (ona kaj feder u sebi ima) kad opadne na pod svjetli duplo jaćim sjajom?
muhanicar- legionar
zato je ju vlovi panika , misli da ju budeš hitil ..to ti je isto kao i kod starijih žena , misli da joj je to zadnje pa da sve od sebe
Griješiš dečec, starije žene su ti gotovanke - em znaju svoju vrijednost i očekuju da im se da, a ne da daju,em im se neda više stalno jedno te isto toliko ponavljati. Pokazale su davno što znaju, a ko što znamo, u zadnjih tisuću godina nikakve nove tehnike nisu izmišljene. (tehnologiju ne ubrajam)
pitijacro- legionar
To bi u prijevodu znacilo dok su mlade nikaj neznaju a dok omatore nikaj im se neda,,,
sem ja to dobro shvatil?
bi rekel ono dok vrede i dok se daje kod njih jako kratko traje,,,
sem ja to dobro shvatil?
bi rekel ono dok vrede i dok se daje kod njih jako kratko traje,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Lumenu - vaš odgovor je - TOČAN!!!!!
pitijacro- legionar
A kaj si timislila da sem ja veslo sisal,,,
normalno da je tocan,,,
normalno da je tocan,,,
Bobić- legionar
Joj Bobić, šteta što ne pričamo inkognito - vidi me kak sam profinjeno ovo rekla - sad bih ti je odgovorila nešt, ali ovako u javnom prostoru ne smijem -. ko što već svi znamo, ja sam jedna fina, pristojna, kulturna,,,,,,,,,,,,dama.
pitijacro- legionar
A kaj te sprecava?
ono to inkognito,,, [You must be registered and logged in to see this image.]
ono to inkognito,,, [You must be registered and logged in to see this image.]
Bobić- legionar
Ili nadoknađuje ono kaj se "štedila"Admin je napisao/la:zato je ju vlovi panika , misli da ju budeš hitil ..to ti je isto kao i kod starijih žena , misli da joj je to zadnje pa da sve od sebe
muhanicar- legionar
Ili je potrošila sve kapacitete pa joj se sada živo fučka.
pitijacro- legionar
Admin, ono kaj si linkal kam se ugrađuje?
Bobić- legionar
na putu od prekidača do trošilaBobić je napisao/la:Admin, ono kaj si linkal kam se ugrađuje?
edit , klinac , imam jednog tu na stolu , mora biti kod žarulje jer se spaja na fazu i nulu
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.