Tema o svim mogucim elektricnim uredajima niskog napona
+3
ilegalac
ARNO
Admin
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Re: Tema o svim mogucim elektricnim uredajima niskog napona
Admin je napisao/la:Svih vrsta indiatora i prekidaca
[You must be registered and logged in to see this link.]
A jes snalažljiv i bez reklame , svaka čast , vrjedi kava il sadoled
ARNO- Broj postova : 26
Trebam ideju kak napraviti 6 polno rastavljivo (nešto) da namontiram na haubu traktroa pa kad je skidam da nemam puno jebe s žicama ?
od releja podnožje i kučište[You must be registered and logged in to see this image.]Admin je napisao/la:Trebam ideju kak napraviti 6 polno rastavljivo (nešto) da namontiram na haubu traktroa pa kad je skidam da nemam puno jebe s žicama ?
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
kupiš TV-a, ima riješeno tvorničkiAdmin je napisao/la:Trebam ideju kak napraviti 6 polno rastavljivo (nešto) da namontiram na haubu traktroa pa kad je skidam da nemam puno jebe s žicama ?
treba ti nešto ovako?
[You must be registered and logged in to see this image.]
i naravno na drugom kraju ovo
TVfreak- Broj postova : 235
Tak i tak više nikam ne možeš uštekati SCART kabel, tak da eto mu nove prilike
jeffy- Broj postova : 268
TVfreak je napisao/la:kupiš TV-a, ima riješeno tvorničkiAdmin je napisao/la:Trebam ideju kak napraviti 6 polno rastavljivo (nešto) da namontiram na haubu traktroa pa kad je skidam da nemam puno jebe s žicama ?
treba ti nešto ovako?
možeš uzeti i priključnicu od vešmašine, od motora,
a u čemu je problem uzeti one fast-on klemice i svaki par žica označiš bojom i treba ti par sekundi da ih sastaviš
ilegalac- legionar
regulator okretaja asinkronog elektromotora???
ilegalac- legionar
Ovo s relejom dobra fora , imam negdje onih podnožja koja se leme i nisu tak velika .ilegalac je napisao/la:
od releja podnožje i kučište [You must be registered and logged in to see this link.]
thx . za hrvatina , ima 6-polni ...samo ako bude htio slati moju količinuTVfreak je napisao/la:
treba ti nešto ovako?
Zadnja promjena: Admin; pet svi 31, 2013 12:00 am; ukupno mijenjano 1 put.
Ima tih konektora u KŽ na komad. Također i stopica ;)
Ilegalac: ovaj "speed controller" je za male motore do kojih 300W snage. Ti motori moraju biti opterećeni, da bi se uopće mogla dobiti regulacija brzine vrtnje. Ista shema vrijesi i regulaciju brzine kolektorskih motora.
Ilegalac: ovaj "speed controller" je za male motore do kojih 300W snage. Ti motori moraju biti opterećeni, da bi se uopće mogla dobiti regulacija brzine vrtnje. Ista shema vrijesi i regulaciju brzine kolektorskih motora.
Ti ga na- Broj postova : 151
ak sam ja dobro skužio engleštinu tu su dvije verzije , prva do max 600wTi ga na je napisao/la:Ima tih konektora u KŽ na komad. Također i stopica ;)
a druga je jača i ide do 2(3)kw
e sad nikako nemogu shvatit to je naponski regulator uz ograničenje struje, dakle on zapravo upravlja proklizavanjem
ako je tako on ima regulaciju u jako malom opsegu možda od 20-100%
dok frekvencijski imaju i 200%
ilegalac- legionar
Ovaj "regulator brzine" ima povratnu vezu po struji, pa je malo bolji od običnoga s fiksnom fazom, dakle, ima kompenzaciju tereta, ali daleko je to od prave regulacije brzine. Nekak mi je prikladniji za pogon ručnih alata (ne pada brzina s porastom tereta), nego za pogon asinkronih motora.
Najveći je problem primjene takvih "regulatora brzine" na asinkronim motorima je hlađenje rotora, zato sam i napisal da je to upotrebivo do parsto vati snage.
Najveći je problem primjene takvih "regulatora brzine" na asinkronim motorima je hlađenje rotora, zato sam i napisal da je to upotrebivo do parsto vati snage.
nekužim kako bi on uopče mogao reuglirati asinkrone elektromotore osim proklizavanjemTi ga na je napisao/la:Ovaj "regulator brzine" ima povratnu vezu po struji, pa je malo bolji od običnoga s fiksnom fazom, dakle, ima kompenzaciju tereta, ali daleko je to od prave regulacije brzine. Nekak mi je prikladniji za pogon ručnih alata (ne pada brzina s porastom tereta), nego za pogon asinkronih motora.
trijaci to nemogu, to moraju biti tranzistori
uglvanom ovaj bi bio kažeš jako dobar za recimo bušilicu od oko500w, koja bi tjerala vrcaljku
joj morat ču se vratiti osnovama elektronike kako se ono jetka pločica, solna +peroksid a koji omjer???
ilegalac- legionar
Znam tko ima ferkvecijski od 0.75 kW , jesi zainteresiran?-možda ne bude skupo .
Reko si gore 200 % , gotovo sam siguran da sam na svom pročitao 1500 herca ?
Koliko "herca" može podnjeti "obični "motor ..čisto mehanički da mi se rotor ne razleti ?
Ja sam ga zavrtio na 100 herca , strah me dalje .
Koliko "herca" može podnjeti "obični "motor ..čisto mehanički da mi se rotor ne razleti ?
Admin je napisao/la:Znam tko ima ferkvecijski od 0.75 kW , jesi zainteresiran?-možda ne bude skupo .
ajd da čujem cijenu
he he koliko može gore???
recimo imaš motor od oko 2850 okr na 50hz, na 100hz ti je 5700, na 1000 hz teoretski bi bilo 57000 okr
i 100hz je super
ilegalac- legionar
Kolko komada takvih trebaš?Admin je napisao/la:
thx . za hrvatina , ima 6-polni ...samo ako bude htio slati moju količinu
Ako nema u skladištu bum balavcu sa pile popalil.
Uglavno ima se garant
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Ništ od toga , promjena plana .
Slažem cirkusku varijantu ali ne s duplim rednim stezaljkama nego s drvenim redenikom za žice .
Mislio sam da imaju neke kvalitetnije fastonke , ove današnje limene koje nakon svakog ištekavanja moraš popravljati kombinirkama ne podnosim .
Možda oni iz serije superseal djeluju kvalitetnije ali +100 kn nedam za to kino -nemam
Slažem cirkusku varijantu ali ne s duplim rednim stezaljkama nego s drvenim redenikom za žice .
Mislio sam da imaju neke kvalitetnije fastonke , ove današnje limene koje nakon svakog ištekavanja moraš popravljati kombinirkama ne podnosim .
Možda oni iz serije superseal djeluju kvalitetnije ali +100 kn nedam za to kino -nemam
1500Hz ti je "noseća frekvencija" PWM modulacije. Čim je viša, motor je tiši, namot mu je manje mehanički napregnut...ali i veći su gubici u pretvaraču.Admin je napisao/la:Znam tko ima ferkvecijski od 0.75 kW , jesi zainteresiran?-možda ne bude skupo .
Obično manji pretvarači idu do 300...400Hz. Ta frekvencija se uglavnom koristi za pogon specijalnih motora na strojevima za obradu drva (pogon glodala) ili pak za pogon vibratora betona.
Za ostale standardne motore koristi se do 120Hz, naravno, ako nije problem pad momenta motora na 40% nazivnoga, i to najčešće na 4-polnim motorima, kojima je onda područje brzine do 3600 rpm. To ima smisla do nekoliko kW, kad su motori još uvijek dovoljno malog promjera rotora.
Kad sam isprobaval mogućnosti pretvarača, zavrtil sam motor do 200Hz (dakle, oko 6000 rpm), ali samo nakratko, da se ne zacvikaju lageri.
BTW, ako nekome treba, našlo bi se trofaznih pretvarača 4...18kW ;)
Kažeš 120Hz , a ...onda sam dobro ošacal
Instinkt je važniji od 50 stranica uputa koje sam insprintal
Samo da elaboriram , još uvjek mi se mota ilegalčeva ideja oko relaja i podnožja .
I sad mi je žal jaj ju nisam isprobal Bila bi fora napraviti neka plastična kučišta s uvodnicom ..ali to zahtjeva dosta vremena i intelektualnog rada .
Dakle cirkuska varijata s luster klemama , nije ljepo ali je jeftino i praktično (tu je prisutna jaka moč autosugestije).
Poruka za muhaničara , grijač je bil uzrok ..nakapal mi je sve prste dok sam petljal po instalaciji .
Poruka za ilegalca , zaboravio sam pitati za herzomet ..budem , valjda sutra
Instinkt je važniji od 50 stranica uputa koje sam insprintal
Samo da elaboriram , još uvjek mi se mota ilegalčeva ideja oko relaja i podnožja .
I sad mi je žal jaj ju nisam isprobal Bila bi fora napraviti neka plastična kučišta s uvodnicom ..ali to zahtjeva dosta vremena i intelektualnog rada .
Dakle cirkuska varijata s luster klemama , nije ljepo ali je jeftino i praktično (tu je prisutna jaka moč autosugestije).
Poruka za muhaničara , grijač je bil uzrok ..nakapal mi je sve prste dok sam petljal po instalaciji .
Poruka za ilegalca , zaboravio sam pitati za herzomet ..budem , valjda sutra
Jesi bar ostavil mrvicu dulje žice da ti poklonim one brzo rastavljive?Admin je napisao/la:
Tak sam si i mislil, a sad ga sigurno jadnik više ni nema goreAdmin je napisao/la:
muhanicar- legionar
nemoj molim te , več su sad prekratkemuhanicar je napisao/la:
Jesi bar ostavil mrvicu dulje žice da ti poklonim one brzo rastavljive?
IMT ga po defaultu ne treba , ugradili su ga samo da smeta .muhanicar je napisao/la:
Tak sam si i mislil, a sad ga sigurno jadnik više ni nema gore
Ugradil sam drugi ..made in yu
Imam još jedan ali s manjim navjem
Bum ja i ovoga poprail ..nije to flajš štanga ..ne zval se ja puknuti ako nem
Aha, budeš.Admin je napisao/la:
Bum ja i ovoga poprail ..nije to flajš štanga ..ne zval se ja puknuti ako nem
Ako mu na ulaz nafte ugradiš kulicu odgovarajučeg promjera
muhanicar- legionar
ilegalac- legionar
jebote ovo mora da je bolilo jadan čoik
Pito za ferkventni , reko mali da mora ispitati tržište
Admin je napisao/la:jebote ovo mora da je bolilo jadan čoik
he he , da to nije ko jedan moj prijatelj,poćeo razmišljat o sadnji višanja
i čovjek ko zna gdje razglasio da prodaje višnje
zovu mene neki ljudi i pitaju ko u tvom kraju prodaje višnje, koliko ja znam nitko
tek jednog dana mi skupa pričamo, zvoni mu telefon i ono kupac za višnju
dogovaraju oni i pregovaraju, te cijena, te koliko tona......
kad je završio ja jel reko odakle tebi višnja, a tek razmišljaš o sadnji???
kaže ma nemam , samo ispitujem tržište
ilegalac- legionar
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Tema o svim mogučim uređajima visokog napona (ne previsokog)
» Forumska obitelj
» tema za pse
» Tema s predumišljanjem
» Drek tema
» Forumska obitelj
» tema za pse
» Tema s predumišljanjem
» Drek tema
Stranica 1 / 2.