menjac labina progres
2 posters
Stranica 1 / 1.
menjac labina progres
pozdrav svima ako neko moze da mi pomogne da nastelujem menjac inace ja sam je sam radio generalnu meni strano to oko mehanike uspesno sam je odradio ali nece da hvata sve brzine pa ako postoji neka mera za to gde trba da stoje viljuske na onom valjku sto ima one zazore za kuglice. nije mi jasno to. ja sam zaokruzio na slici sta mi predstavlja problem pa ako moze neko da mi objasni bio bi mu vise nego zahvalan.
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
kamenovic- Broj postova : 3
Re: menjac labina progres
Postaviš šipku , kuglicu i oprugu , stisni oprugu tako da kuglica sjedne u utor , Položaj vilice namjesti tako da zupčanik u leru bude između zupčanika spore i brze ..Fiksiraj vilicu pa probaj mjenjati brzine (spore i brze) i gledaj jel zubci u jednom i drugom položaju hvataju cijelom širinom.
Dakle sam si podesio brze spore , tj. desnu šipku .
Isto tak podesi šipku brzina .
KAd nju podesiš i napraviš kontrolu stavi dio broj 12 i 71 , lagano pritegni , položaj podesi preko djela broj 16 .
Možda se vidi otisak na šipkama gdje je pozicija ta dva djela .
KAd postaviš dio broj 16 , u kranjim položajima šipke naprijed i nazad mora biti isto preklapanje 12 i 71 u odnosu na 16 .
Dakle sam si podesio brze spore , tj. desnu šipku .
Isto tak podesi šipku brzina .
KAd nju podesiš i napraviš kontrolu stavi dio broj 12 i 71 , lagano pritegni , položaj podesi preko djela broj 16 .
Možda se vidi otisak na šipkama gdje je pozicija ta dva djela .
KAd postaviš dio broj 16 , u kranjim položajima šipke naprijed i nazad mora biti isto preklapanje 12 i 71 u odnosu na 16 .
Zadnja promjena: Admin; pon lis 20, 2014 4:15 pm; ukupno mijenjano 1 put.
znaci ovu desnu (12)mora da stavim izmedju spore i brze u ler da bude..u koji tor mora da stoji kuglica kada to radim. leva ova viljuska mi hvata brzine ali desna me zeza nisam zapamptio kada sam skidao stare a bacio sam ih jer sam pakovao sve novo ali tu sam napravio propust inace ja kad otvorim poklopac menjaca i kada rukom guram te sipke on hvata sve brzine ali kada stavim ono H i zatvorim on izgubi neke brzine
tu ima tri utora , spori , ler , brza ..ako je zupčanik između , to je ler... treba biti u srednjem utorukamenovic je napisao/la:znaci ovu desnu (12)mora da stavim izmedju spore i brze u ler da bude..u koji tor mora da stoji kuglica kada to radim.
pretpostavljam da imaš ručke koje se ne okreču 360 , tj . sve šaltaš s jednom ručkom?kamenovic je napisao/la:
leva ova viljuska mi hvata brzine ali desna me zeza nisam zapamptio kada sam skidao stare a bacio sam ih jer sam pakovao sve novo ali tu sam napravio propust inace ja kad otvorim poklopac menjaca i kada rukom guram te sipke on hvata sve brzine ali kada stavim ono H i zatvorim on izgubi neke brzine
tek kad staviš na mejsto pločicu pod brojem 16 možeš odrediti konačni položaj djela broja 12 .
Jer uvjem moraš imati slobodan prolaz poluge mejnjača kako bi kad uđaltaš brze ili spore premaknuo mjenjač na stranu da staviš 1 , 3 ili rikverc .
Ako ti pločica poderana , odnosno ako ju je pojela korozija , ako ti je u komadu 12 i 71 izderan iznutra , ako ti kraj mjenjača kojim guraš dio 12 i 71 pojeden teško dobiješ sve brzine .
To se može navariti , pobrusiti ..najbolje ako možeš vidjeti u trgovini kako to izgleda novo ...
cujemo se sutra kada ovo sve pregledam i zavrsim. pozdrav i hvala puno.
Stranica 1 / 1.