još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dobrosusjedski odnosi

+2
Admin
pitijacro
6 posters

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Go down

Dobrosusjedski odnosi Empty Dobrosusjedski odnosi

Postaj  pitijacro uto lis 21, 2014 7:37 pm

Koji se uvjeti moraju ispuniti da ljudi koji žive u susjedstvu - dvadesetak metara jedan od drugoga,statičnog statusa,vlastitom voljom i  osobnim izborom lokacije ostanu u dobrosusjedskim odmosima?
Što napraviti i kako reagirati kada dođe do konflikta koji prijeti premečajem odnosa i prekidom komunikacije.

Moj primjer - dvadeset i osam godina živim na trenutnoj lokaciji,a moji lijevi susjedi su došli tri godine kasnije.Uvijek smo uz moju toleranciju bili dobri,bez nekih spomena vrijednih ekscesnih situacija.Onda se dogodila prva - postavili su oluke na krovu sa izvodom odvodnje okrenutog na našu stranu - zapravo se sva voda za vrijeme kiša ili topljenja snijega slijeva u naše dvorište - doduše na njihovih sedamdeset centimetara od međe - ali voda ko voda - ne razmišlja da bi se tu morala i zadržati,pa fino produži i druži se sa mojom.Nismo reagirali jer nismo htjeli remetiti idilu.Nakon toga su dva metra uz među posadili dva visoka stabla koja su se sada drastično razrasla i rade mi veliku sjenu nad plastenikom,a korjenje je zašlo  dva metra unutar plastenika.Nisam reagirala do prošle godine dok ih nisam zamolila - doslovno zamolila da porežu grane koje su natkrilile plastenik i vuku se po foliji.Jesu - dvadesetak centimetara iznad folije,pa sam ih još jednom zamolila da to iskorigiraju.Nisu,a na licu je ostao namršten izraz.
E,u petak sam ih opet zamolila da i ove godine to naprave - sami se nisu sjetili a lišće je već opalo i one trnovite grane opasno prijete čim vjetar malo pirne da podrapaju foljiu.Porezali su malo,na pola metra od visine folije,ali je u zračnom prostori iznad međe još uvijek granje  iznad plastenika.Metar i pol u nešem zračnom prostoru.I otišla ja danas opet do njih,pozvonila  i čekala ispred vratiju.Susjed je dolazio hodnikom u monologu koji sam čula kroz zatvorena vrata - koju pičku materinu opet hoćem - ja mu objasnila što mirnim tonom uz ono moje obavezno "molim te" kada nešto tražim,a i zašto to tražim - nisam uspjela do kraja  jer se uz jedno - nemoj me jeb.ti okrenuo i zalupio mi vrata pred nosom.

I šta sada?
Nakon ovakvog načina ostati miran i hladan ko da se ništa nije dogodilo?žPodrapaju li grane vitlane vjetrom ili opterečene snijegom foliju tužiti se i tražiti naknadu štete,koja,usput rečeno neće biti manja od desetak tisuća kuna?
Uzeti ljestve i da sami porežemo te grane i riskirati njegov bijes i moguću tužbu za ometanje posjeda?
Čekati i nadati se da se šteta neće dogoditi?
Ili poslati ga u tri materine jer smo sve ove godine dobri samo zbog tolerancije sa naše strane.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Dobrosusjedski odnosi Empty Re: Dobrosusjedski odnosi

Postaj  Admin uto lis 21, 2014 8:05 pm

Ti vjerujem imaš pametan telefon ?
Instaliraj IGO navigaciju .
Stani najbliže drvu kaj dopušta tvoja ograda , upali navigaciju i GPS uređaj .
Kad se navigacija spoji na satelite očitaj lokaciju u kordinatama zemljopisne širine i dužine
Osalo je moja briga

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić uto lis 21, 2014 8:10 pm

Ili jednostavno pozovi komunalnog redara i isto ga tako uz obrazlozenje "lijepo zamoli" da to okresu o susjedovom trosku,,,
i gotova prica,,,
Bobić
Bobić
legionar

Broj postova : 2388

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto lis 21, 2014 8:12 pm

Kako to misliš tvoja briga?Kaj mu možeš napraviti?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto lis 21, 2014 8:17 pm

A Bobić,mislim da komunlni redar red uvodi smo na općinskom zemljištu,ili kada privatno radi štetu općem dobru.Ne privatnom u privatne svrhe nemaju ovlaštenja.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar uto lis 21, 2014 8:41 pm

Odnosa očito više nikakvih nema pa mislim da je najpametnije pilu u ruke i .......

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto lis 21, 2014 8:58 pm

muhanicar je napisao/la:Odnosa očito više nikakvih nema pa mislim da je najpametnije pilu u ruke i .......

Ma neznam,nisam ti ja konfliktna osoba - mogu nekoga poraziti riječima,ali ovdje dijaloga više nema.Uzeti u svoje ruke bude definitivno uništilo dvadeset pet godina mojega truda izigravanja dobre susjede koja tolerira sitne ispade.Zbog dva velika preko kojih ne mogu preći. isplati li se to?

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin uto lis 21, 2014 9:08 pm

pitijacro je napisao/la:Kako to misliš tvoja briga?Kaj mu možeš napraviti?
nesmiješ znati

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto lis 21, 2014 9:29 pm

A ti to mene malo....onak.jel?
A jesam bedasta,a ja razbijam glavu kaj ti to misliš.....naivna ko i obično. Embarassed lolo

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri lis 22, 2014 4:08 am

ako ne znaš ne možeš priznati ..nema osnovane sumnje itd. ..a problem riješen

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri lis 22, 2014 7:57 am

Pa ajd da mi to riješimo na jednostavniji način - ja ti dam adresu,ti noću dođeš,porušiš sve u kompletu (ja ti na tajnom mjestu ostavim jedan pečeni pureči batak i zdjelu mog poznatog pirea ako ti slučajno padne šečer od previše napora,i jedan sok od ananasa - taj je bolji od borovnice(ma nije,lažem,ali je kunu jeftiniji Embarassed )
I nakon toga - ti pojma nemaš,ja pojma nemam tko god da pita nešt.A ak se susjed bude nešt dok vidi porušeno puno puhal - ja ti javim radijus njegovog kretanja - ti dođeš dok si on popije tri pive - premlatiš ga ko zadnju budalu (ne prije neg popije tri pive jer je poprilično onak,znaš,za pretrči te preko koljena,a nebismo htjeli da ti se dogodi bolnički tretman,ja ti osim purečeg i zdjele pirea i litre od ananasa nemrem trenutno ništ drugo isfinancirati jer sa u zadnje vrijeme nešt baš roba ne prodaje,visoki je datum.jedino ak očeš to - nočni posao prolongirati iza prvoga,dok dojdu nove penzije i plače,onda budem ja opet tržila paradajze i paprike ko blentava,bude kuna ko u priči - mogel budeš i deset dana odležati u bolnici - pun pansion - ma ja ti na svoju ruku produžim još za dan,imam neku žnoru tam - mala časti - kad je bal,nek je bal...... cheer

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar sri lis 22, 2014 9:17 am

Došel bi ja pomoči (ne radi pirea), ali duvanđijama pristup zabranjen, a i pošto je nočna rabota postojala bi opasnost da odam položaj ili nedaj Bože prekurim najlon...
Od mene nikakve koristi No

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri lis 22, 2014 9:28 am

ništa od toga , ti kopliciraš

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri lis 22, 2014 12:33 pm

Admin je napisao/la:ništa od toga , ti kopliciraš

Ma da,, baš zbog toga,jel.....

A nije zbog malo moguće tanbure po frnjoki,a?

A i muhač se boji kaj nebi popušil,jel velki prijatelju?Pušit oće,al popušit koji zaušnjak nebi.....

Ok dečki,ko i obično,ostavljena sama na vjetrometini životnih problema,budem si ja to riješila sama.na svoj način.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar sri lis 22, 2014 3:52 pm

Propušio, pušio i popušio .... jednom više ili manje tak svejedno

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri lis 22, 2014 4:05 pm

Pa onda dojdi,sad dok sam u štihu,idemo premlatimo bedaka kak mamlaza prije neg me prođe volja. bejzbol

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  mtd001 uto lis 28, 2014 11:41 pm

I kak je prošlo,jesi ga oglodala,mislim na drvo lolo

mtd001

Broj postova : 177

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lis 29, 2014 8:39 pm

akubusilica i cidokor i nebude drvo raslo
a za takve ljude letva i mrak, najbolji dokazani recept Embarassed

ilegalac
legionar

Broj postova : 1615

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sri lis 29, 2014 9:35 pm

I dva tri cavla preko letve,,, lolo
Bobić
Bobić
legionar

Broj postova : 2388

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet lis 30, 2014 6:17 am

i umoći letvu u skeptičku jamu lolo Shocked

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lis 30, 2014 2:00 pm

A ebaj ga,čavli u letvi meni baš neidu.tak sam si ja jednom natikače popravljala - odljepilo mi se sa strane - otišla ja u garažu,uzela hamber i šest čavla.Ulupala JA TRI U JEDAN,TRI U DRUGI - JEDAN MI OTIŠAO UKRIVO PA SaM MORALA JOŠ JEDAN.kVRAGU KAK MENI NEĆE IĆI RAVNO.....kvragu i velka slova - ova tipkvnica je za vraga.

Ah dečki moji,kad sam žensko pa pacifista pa jadna i nemočna uz to,pa mi verbalni okršaj nekak najbolje ide.
sa susjedom ne pričaM - BEM TI SREĆU - u zadnje tri godine sa tri susjeda sa kojima sam bila dobra dvadeset i pet godina - ne pričam.I nek idu u vražju mater - neseksam ih više pet posto - puko mi film i više ne praštam.A do prije tri godine je moje mišljenje bilo - samo najgori ljudi,inatni,bezobzirni,bedaki,bitange - ne pričaju sa prvim susjedima.Jebote,a ja u tri godine tri otkantala.Koji sam ja to čovjek,jebome da me jebo - ali nema više.nek se gone u vražju mater.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pet lis 31, 2014 4:37 pm

pitijacro je napisao/la:A ebaj ga,čavli u letvi meni baš neidu.tak sam si ja jednom natikače popravljala - odljepilo mi se sa strane - otišla ja u garažu,uzela hamber i šest čavla.Ulupala  JA TRI U JEDAN,TRI U DRUGI - JEDAN MI OTIŠAO UKRIVO PA SaM MORALA JOŠ JEDAN.kVRAGU KAK MENI NEĆE IĆI RAVNO.....kvragu i velka slova  - ova tipkvnica je za vraga.

Ah dečki moji,kad sam žensko pa pacifista pa jadna i nemočna uz to,pa mi verbalni okršaj nekak najbolje ide.
sa susjedom ne pričaM - BEM TI SREĆU - u zadnje tri godine sa tri susjeda sa kojima sam bila dobra dvadeset i pet godina - ne pričam.I nek idu u vražju mater - neseksam ih više pet posto - puko mi film i više ne praštam.A do prije tri godine je moje mišljenje bilo - samo najgori ljudi,inatni,bezobzirni,bedaki,bitange - ne pričaju sa prvim susjedima.Jebote,a ja u tri godine tri otkantala.Koji sam ja to čovjek,jebome da me jebo - ali nema više.nek se gone u vražju mater.
men se cini da tu ni u susjedima problem...

....znam i ja takav biti kad duze vremena neseksam....
...da nije u tom problem?

probaj prvo njezno pa grubo, i tak par puta
mozda se rijese problemi

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet lis 31, 2014 4:57 pm

Kaže koljega koljegi
ča ti je kljusetu da ima črljene pikice po hrptu?
stuka sam ga sdaskom -odgovara
si ga tuka daskom kažeš ali otkud črljene pikice ?
kaže ovaj nisam vidio da su na dasci čavli lolo lolo

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet lis 31, 2014 5:49 pm

Ilegalac,savjet ti dobar ali kod mene ne prolazi.

Kod mene nema više -nježno pa grubo.

ja sam u godinama kad zgrabim - pa samo žestoko. kokice

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pet lis 31, 2014 6:51 pm

pitijacro je napisao/la:Ilegalac,savjet ti dobar ali kod mene ne prolazi.

Kod mene nema više -nježno pa grubo.

ja sam u godinama  kad zgrabim - pa samo žestoko. kokice
Embarassed Embarassed Embarassed ja sam mislio na sex cupa cupa cupa
poslije svi problemi prolaze sami lolo

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down