Dobrosusjedski odnosi
+2
Admin
pitijacro
6 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Dobrosusjedski odnosi
Koji se uvjeti moraju ispuniti da ljudi koji žive u susjedstvu - dvadesetak metara jedan od drugoga,statičnog statusa,vlastitom voljom i osobnim izborom lokacije ostanu u dobrosusjedskim odmosima?
Što napraviti i kako reagirati kada dođe do konflikta koji prijeti premečajem odnosa i prekidom komunikacije.
Moj primjer - dvadeset i osam godina živim na trenutnoj lokaciji,a moji lijevi susjedi su došli tri godine kasnije.Uvijek smo uz moju toleranciju bili dobri,bez nekih spomena vrijednih ekscesnih situacija.Onda se dogodila prva - postavili su oluke na krovu sa izvodom odvodnje okrenutog na našu stranu - zapravo se sva voda za vrijeme kiša ili topljenja snijega slijeva u naše dvorište - doduše na njihovih sedamdeset centimetara od međe - ali voda ko voda - ne razmišlja da bi se tu morala i zadržati,pa fino produži i druži se sa mojom.Nismo reagirali jer nismo htjeli remetiti idilu.Nakon toga su dva metra uz među posadili dva visoka stabla koja su se sada drastično razrasla i rade mi veliku sjenu nad plastenikom,a korjenje je zašlo dva metra unutar plastenika.Nisam reagirala do prošle godine dok ih nisam zamolila - doslovno zamolila da porežu grane koje su natkrilile plastenik i vuku se po foliji.Jesu - dvadesetak centimetara iznad folije,pa sam ih još jednom zamolila da to iskorigiraju.Nisu,a na licu je ostao namršten izraz.
E,u petak sam ih opet zamolila da i ove godine to naprave - sami se nisu sjetili a lišće je već opalo i one trnovite grane opasno prijete čim vjetar malo pirne da podrapaju foljiu.Porezali su malo,na pola metra od visine folije,ali je u zračnom prostori iznad međe još uvijek granje iznad plastenika.Metar i pol u nešem zračnom prostoru.I otišla ja danas opet do njih,pozvonila i čekala ispred vratiju.Susjed je dolazio hodnikom u monologu koji sam čula kroz zatvorena vrata - koju pičku materinu opet hoćem - ja mu objasnila što mirnim tonom uz ono moje obavezno "molim te" kada nešto tražim,a i zašto to tražim - nisam uspjela do kraja jer se uz jedno - nemoj me jeb.ti okrenuo i zalupio mi vrata pred nosom.
I šta sada?
Nakon ovakvog načina ostati miran i hladan ko da se ništa nije dogodilo?žPodrapaju li grane vitlane vjetrom ili opterečene snijegom foliju tužiti se i tražiti naknadu štete,koja,usput rečeno neće biti manja od desetak tisuća kuna?
Uzeti ljestve i da sami porežemo te grane i riskirati njegov bijes i moguću tužbu za ometanje posjeda?
Čekati i nadati se da se šteta neće dogoditi?
Ili poslati ga u tri materine jer smo sve ove godine dobri samo zbog tolerancije sa naše strane.
Što napraviti i kako reagirati kada dođe do konflikta koji prijeti premečajem odnosa i prekidom komunikacije.
Moj primjer - dvadeset i osam godina živim na trenutnoj lokaciji,a moji lijevi susjedi su došli tri godine kasnije.Uvijek smo uz moju toleranciju bili dobri,bez nekih spomena vrijednih ekscesnih situacija.Onda se dogodila prva - postavili su oluke na krovu sa izvodom odvodnje okrenutog na našu stranu - zapravo se sva voda za vrijeme kiša ili topljenja snijega slijeva u naše dvorište - doduše na njihovih sedamdeset centimetara od međe - ali voda ko voda - ne razmišlja da bi se tu morala i zadržati,pa fino produži i druži se sa mojom.Nismo reagirali jer nismo htjeli remetiti idilu.Nakon toga su dva metra uz među posadili dva visoka stabla koja su se sada drastično razrasla i rade mi veliku sjenu nad plastenikom,a korjenje je zašlo dva metra unutar plastenika.Nisam reagirala do prošle godine dok ih nisam zamolila - doslovno zamolila da porežu grane koje su natkrilile plastenik i vuku se po foliji.Jesu - dvadesetak centimetara iznad folije,pa sam ih još jednom zamolila da to iskorigiraju.Nisu,a na licu je ostao namršten izraz.
E,u petak sam ih opet zamolila da i ove godine to naprave - sami se nisu sjetili a lišće je već opalo i one trnovite grane opasno prijete čim vjetar malo pirne da podrapaju foljiu.Porezali su malo,na pola metra od visine folije,ali je u zračnom prostori iznad međe još uvijek granje iznad plastenika.Metar i pol u nešem zračnom prostoru.I otišla ja danas opet do njih,pozvonila i čekala ispred vratiju.Susjed je dolazio hodnikom u monologu koji sam čula kroz zatvorena vrata - koju pičku materinu opet hoćem - ja mu objasnila što mirnim tonom uz ono moje obavezno "molim te" kada nešto tražim,a i zašto to tražim - nisam uspjela do kraja jer se uz jedno - nemoj me jeb.ti okrenuo i zalupio mi vrata pred nosom.
I šta sada?
Nakon ovakvog načina ostati miran i hladan ko da se ništa nije dogodilo?žPodrapaju li grane vitlane vjetrom ili opterečene snijegom foliju tužiti se i tražiti naknadu štete,koja,usput rečeno neće biti manja od desetak tisuća kuna?
Uzeti ljestve i da sami porežemo te grane i riskirati njegov bijes i moguću tužbu za ometanje posjeda?
Čekati i nadati se da se šteta neće dogoditi?
Ili poslati ga u tri materine jer smo sve ove godine dobri samo zbog tolerancije sa naše strane.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Re: Dobrosusjedski odnosi
Ti vjerujem imaš pametan telefon ?
Instaliraj IGO navigaciju .
Stani najbliže drvu kaj dopušta tvoja ograda , upali navigaciju i GPS uređaj .
Kad se navigacija spoji na satelite očitaj lokaciju u kordinatama zemljopisne širine i dužine
Osalo je moja briga
Instaliraj IGO navigaciju .
Stani najbliže drvu kaj dopušta tvoja ograda , upali navigaciju i GPS uređaj .
Kad se navigacija spoji na satelite očitaj lokaciju u kordinatama zemljopisne širine i dužine
Osalo je moja briga
Ili jednostavno pozovi komunalnog redara i isto ga tako uz obrazlozenje "lijepo zamoli" da to okresu o susjedovom trosku,,,
i gotova prica,,,
i gotova prica,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Kako to misliš tvoja briga?Kaj mu možeš napraviti?
pitijacro- legionar
A Bobić,mislim da komunlni redar red uvodi smo na općinskom zemljištu,ili kada privatno radi štetu općem dobru.Ne privatnom u privatne svrhe nemaju ovlaštenja.
pitijacro- legionar
Odnosa očito više nikakvih nema pa mislim da je najpametnije pilu u ruke i .......
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
muhanicar je napisao/la:Odnosa očito više nikakvih nema pa mislim da je najpametnije pilu u ruke i .......
Ma neznam,nisam ti ja konfliktna osoba - mogu nekoga poraziti riječima,ali ovdje dijaloga više nema.Uzeti u svoje ruke bude definitivno uništilo dvadeset pet godina mojega truda izigravanja dobre susjede koja tolerira sitne ispade.Zbog dva velika preko kojih ne mogu preći. isplati li se to?
pitijacro- legionar
nesmiješ znatipitijacro je napisao/la:Kako to misliš tvoja briga?Kaj mu možeš napraviti?
A ti to mene malo....onak.jel?
A jesam bedasta,a ja razbijam glavu kaj ti to misliš.....naivna ko i obično.
A jesam bedasta,a ja razbijam glavu kaj ti to misliš.....naivna ko i obično.
pitijacro- legionar
ako ne znaš ne možeš priznati ..nema osnovane sumnje itd. ..a problem riješen
Pa ajd da mi to riješimo na jednostavniji način - ja ti dam adresu,ti noću dođeš,porušiš sve u kompletu (ja ti na tajnom mjestu ostavim jedan pečeni pureči batak i zdjelu mog poznatog pirea ako ti slučajno padne šečer od previše napora,i jedan sok od ananasa - taj je bolji od borovnice(ma nije,lažem,ali je kunu jeftiniji )
I nakon toga - ti pojma nemaš,ja pojma nemam tko god da pita nešt.A ak se susjed bude nešt dok vidi porušeno puno puhal - ja ti javim radijus njegovog kretanja - ti dođeš dok si on popije tri pive - premlatiš ga ko zadnju budalu (ne prije neg popije tri pive jer je poprilično onak,znaš,za pretrči te preko koljena,a nebismo htjeli da ti se dogodi bolnički tretman,ja ti osim purečeg i zdjele pirea i litre od ananasa nemrem trenutno ništ drugo isfinancirati jer sa u zadnje vrijeme nešt baš roba ne prodaje,visoki je datum.jedino ak očeš to - nočni posao prolongirati iza prvoga,dok dojdu nove penzije i plače,onda budem ja opet tržila paradajze i paprike ko blentava,bude kuna ko u priči - mogel budeš i deset dana odležati u bolnici - pun pansion - ma ja ti na svoju ruku produžim još za dan,imam neku žnoru tam - mala časti - kad je bal,nek je bal......
I nakon toga - ti pojma nemaš,ja pojma nemam tko god da pita nešt.A ak se susjed bude nešt dok vidi porušeno puno puhal - ja ti javim radijus njegovog kretanja - ti dođeš dok si on popije tri pive - premlatiš ga ko zadnju budalu (ne prije neg popije tri pive jer je poprilično onak,znaš,za pretrči te preko koljena,a nebismo htjeli da ti se dogodi bolnički tretman,ja ti osim purečeg i zdjele pirea i litre od ananasa nemrem trenutno ništ drugo isfinancirati jer sa u zadnje vrijeme nešt baš roba ne prodaje,visoki je datum.jedino ak očeš to - nočni posao prolongirati iza prvoga,dok dojdu nove penzije i plače,onda budem ja opet tržila paradajze i paprike ko blentava,bude kuna ko u priči - mogel budeš i deset dana odležati u bolnici - pun pansion - ma ja ti na svoju ruku produžim još za dan,imam neku žnoru tam - mala časti - kad je bal,nek je bal......
pitijacro- legionar
Došel bi ja pomoči (ne radi pirea), ali duvanđijama pristup zabranjen, a i pošto je nočna rabota postojala bi opasnost da odam položaj ili nedaj Bože prekurim najlon...
Od mene nikakve koristi
Od mene nikakve koristi
muhanicar- legionar
Admin je napisao/la:ništa od toga , ti kopliciraš
Ma da,, baš zbog toga,jel.....
A nije zbog malo moguće tanbure po frnjoki,a?
A i muhač se boji kaj nebi popušil,jel velki prijatelju?Pušit oće,al popušit koji zaušnjak nebi.....
Ok dečki,ko i obično,ostavljena sama na vjetrometini životnih problema,budem si ja to riješila sama.na svoj način.
pitijacro- legionar
Propušio, pušio i popušio .... jednom više ili manje tak svejedno
muhanicar- legionar
Pa onda dojdi,sad dok sam u štihu,idemo premlatimo bedaka kak mamlaza prije neg me prođe volja.
pitijacro- legionar
I kak je prošlo,jesi ga oglodala,mislim na drvo
mtd001- Broj postova : 177
akubusilica i cidokor i nebude drvo raslo
a za takve ljude letva i mrak, najbolji dokazani recept
a za takve ljude letva i mrak, najbolji dokazani recept
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
I dva tri cavla preko letve,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
A ebaj ga,čavli u letvi meni baš neidu.tak sam si ja jednom natikače popravljala - odljepilo mi se sa strane - otišla ja u garažu,uzela hamber i šest čavla.Ulupala JA TRI U JEDAN,TRI U DRUGI - JEDAN MI OTIŠAO UKRIVO PA SaM MORALA JOŠ JEDAN.kVRAGU KAK MENI NEĆE IĆI RAVNO.....kvragu i velka slova - ova tipkvnica je za vraga.
Ah dečki moji,kad sam žensko pa pacifista pa jadna i nemočna uz to,pa mi verbalni okršaj nekak najbolje ide.
sa susjedom ne pričaM - BEM TI SREĆU - u zadnje tri godine sa tri susjeda sa kojima sam bila dobra dvadeset i pet godina - ne pričam.I nek idu u vražju mater - neseksam ih više pet posto - puko mi film i više ne praštam.A do prije tri godine je moje mišljenje bilo - samo najgori ljudi,inatni,bezobzirni,bedaki,bitange - ne pričaju sa prvim susjedima.Jebote,a ja u tri godine tri otkantala.Koji sam ja to čovjek,jebome da me jebo - ali nema više.nek se gone u vražju mater.
Ah dečki moji,kad sam žensko pa pacifista pa jadna i nemočna uz to,pa mi verbalni okršaj nekak najbolje ide.
sa susjedom ne pričaM - BEM TI SREĆU - u zadnje tri godine sa tri susjeda sa kojima sam bila dobra dvadeset i pet godina - ne pričam.I nek idu u vražju mater - neseksam ih više pet posto - puko mi film i više ne praštam.A do prije tri godine je moje mišljenje bilo - samo najgori ljudi,inatni,bezobzirni,bedaki,bitange - ne pričaju sa prvim susjedima.Jebote,a ja u tri godine tri otkantala.Koji sam ja to čovjek,jebome da me jebo - ali nema više.nek se gone u vražju mater.
pitijacro- legionar
men se cini da tu ni u susjedima problem...pitijacro je napisao/la:A ebaj ga,čavli u letvi meni baš neidu.tak sam si ja jednom natikače popravljala - odljepilo mi se sa strane - otišla ja u garažu,uzela hamber i šest čavla.Ulupala JA TRI U JEDAN,TRI U DRUGI - JEDAN MI OTIŠAO UKRIVO PA SaM MORALA JOŠ JEDAN.kVRAGU KAK MENI NEĆE IĆI RAVNO.....kvragu i velka slova - ova tipkvnica je za vraga.
....znam i ja takav biti kad duze vremena neseksam....
...da nije u tom problem?
probaj prvo njezno pa grubo, i tak par puta
mozda se rijese problemi
ilegalac- legionar
Kaže koljega koljegi
ča ti je kljusetu da ima črljene pikice po hrptu?
stuka sam ga sdaskom -odgovara
si ga tuka daskom kažeš ali otkud črljene pikice ?
kaže ovaj nisam vidio da su na dasci čavli
ča ti je kljusetu da ima črljene pikice po hrptu?
stuka sam ga sdaskom -odgovara
si ga tuka daskom kažeš ali otkud črljene pikice ?
kaže ovaj nisam vidio da su na dasci čavli
Ilegalac,savjet ti dobar ali kod mene ne prolazi.
Kod mene nema više -nježno pa grubo.
ja sam u godinama kad zgrabim - pa samo žestoko.
pitijacro- legionar
ja sam mislio na sexpitijacro je napisao/la:Ilegalac,savjet ti dobar ali kod mene ne prolazi.
poslije svi problemi prolaze sami
ilegalac- legionar
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.