poklopac ili čep na planetaru labin progresa super specijal
3 posters
Stranica 1 / 1.
Kupio sam novi ljevi planetar, ali na moje iznenađenje, na njemu nedostaje poklopac. Dali mogu iskoristit poklopac sa starog planetara? ako ga je netko skidao, zanima me kako se skida ili izbija, odnosno postavlja na novi planetar. Hvala svima koji mi ponude savijet.
nikoladr- Broj postova : 25
Re: poklopac ili čep na planetaru labin progresa super specijal
nisam , ali ja bi ga iznutra prema van ..dobar dušlag , što večeg promjera ..zaobljen na vrhu ..i udarac , udarac bez zadrške . siguran , odmjeren .
Ako bude sreče možda ga uspiješ iskoristiti ..ako ne tokaru da ga napravi
Ako bude sreče možda ga uspiješ iskoristiti ..ako ne tokaru da ga napravi
Mislio sam ga izbijat, s kontra strane, bojim se da ga ne deformiram, ako se to desi, otiću tokaru da napravi drugi, kako si mi predložio kao drugu soluciju. Hvala na brzom odgovoru, javim, kako je prošlo.
Nećeš ga deformisat 100%, ili će puknut ili će da izađe, ja ih uvijek vratim stare. Kao što Admin reče, što deblji dušlag jer je od nekakve legure aluminija
TVfreak- Broj postova : 235
Probat ću danas izbit, s komadom puknutog vratila, koje je bilo ostalo u oštećenom planetaru. Hvala na odgovoruna moje pitanje.
Poklopac planetara, izbio sam jednostavno, s pomoću sljomljenog dijela vratila,koji sam nekoliko puta dobro udario, predhodno sam stavio stari planetar između dve deblje dasčiće, tako da ništa ne prječi sa poklopac slobodno ispadne iz svog ležišta. Nakon tog, neoštećen poklopac dobro sam očistio od nečistoće, ovlaš namazao silikonom i namjestio na njegovo predviđeno mijesto na novom planetaru, kojeg sam još i obojio. Sada mi predstoji namijestiti zazor ili zračnost između tanjurastog i pogonskog zupčanika, za koji nemam nikakve podatke koliko iznosi, ako netko zna neka napiše. Stari majstori u nedostatku podataka stavljaju tanki papir između zupčanika i pritežu tanjurasti sve dotle, dok prilikom okretanja jednog oko drugaog, na papiru ne ostane samo otisak zupčanika, a papir ostane čitav, odnosno, ne bude prosječen zupcima. Ja nemam iskustva za to, nego sam čuo iz priča, nekih starih majstora.
pusti ti te majstore i približi oslonac toliko da ima malo mrtvog hoda ..ali okreči tanjurasti jer se zna desiti da negdje ide knap a pola kruga dalje ima lufta ..
Ne sekiraj se previše radi toga , još se ništa nije polomilo radi te sitnice , nije to stroj od dvije tone
bitno je da lufta ima , jer ako ga nema bude si ga samo napravilo , a to je onda veča šteta nego ovako ..
Ne sekiraj se previše radi toga , još se ništa nije polomilo radi te sitnice , nije to stroj od dvije tone
bitno je da lufta ima , jer ako ga nema bude si ga samo napravilo , a to je onda veča šteta nego ovako ..
Namjestio sam zazor na 04 mm, kad stavim špijun on lagano klizi između tanjurastog i podešivača, ništa nigdje ne zapinje, pa mislim da je ok. Hvala na odgovoru.
Similar topics
» Labin Progres super specijal grin
» Labin SSovac
» mjenjac labin progres 14 ks
» Mjenjac labin progres 14 ks
» labin progres14 zamjena segerovih prstenova na poluosovini
» Labin SSovac
» mjenjac labin progres 14 ks
» Mjenjac labin progres 14 ks
» labin progres14 zamjena segerovih prstenova na poluosovini
Stranica 1 / 1.