još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TORPEDO

+5
mario
2 UglliDriver
Admin
ilegalac
muhanicar
9 posters

Stranica 6 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

TORPEDO - Page 6 Empty Re: TORPEDO

Postaj  Admin sri tra 03, 2013 5:22 am

A kaj ako dajc svisne od te silne skalamerije lolo

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri tra 03, 2013 1:19 pm

Admin je napisao/la:A kaj ako dajc svisne od te silne skalamerije lolo
pa plan mi je nabaviti još jedan isti, brdo djelova i za svog života sam miran
isto kak ti za vešmašinu
da zajebem prokleti kapitalizam lolo
mislim, 6 godina kak sam kupio dajče, dao 12tkn, sutra mogu dobit te novce
susjed uzeo 539, 80tak tkn, neznam jel može dobit sada 30tak tisuća
a isto sranje od traktora, ak ne i veće

ilegalac
legionar

Broj postova : 1615

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri tra 03, 2013 6:43 pm

ti si moj idol amen

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri tra 03, 2013 10:45 pm

Admin je napisao/la:ti si moj idol amen
i gor sam ti i dol sam ti lolo lolo lolo

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  2301986 čet svi 02, 2013 10:45 pm

svaka čast...vidi se da držite do torpedo traktora.....imam i ja doma 3 komada 75-ice...

ali...jedan mi zadaje probleme.....

prvo sam potpuno ostao bez volana (hidraulični....orstin orbitrol) -rastavio ventil konstantnog protoka i u njemu našao špenu cca 1mm*1mm*1mm....sastavio i volan radio ali uvijek s prekidima okrećeš ga a on konstantno kao da zapinje....

zatim kupim novi ventil konstantnog protoka deutz-fahr kakav sam već ugradio na drugu svoju 75-icu.... sve sastavio ono sve radi ali ostaviš volan miran 2 sekunde i nešto počne zujati i to poprilično jako....reko ajd volan je već poderan (nije se dao motat dok se ulje malo jače ugrijalo, jednostavno okrećem kotur volana a kotači stoje) i odem kupim zf-ov orbitrol ali većeg protoka....

ugradim zf-ov orbitrol kad ono i dalje nakon što je volan 2 sekunde na miru, zuji jednako kao i prije... promjenim opet ventil konstantnog protoka ali vratim onaj stari ppt jer mi se čini da nije baš poderan... i sad sve radi, ne zuji.... i sve ok dok ne dižem na hidrauliku nešto teško poput bale sjenaže...ili dulje radim u težim uvjetima ...pošto mi poluge pomalo popušta hidraulika (iako su nove gumice i mandžeta) ulje se poprilično ugrije i tu sad nastaje problem....volan radi ali ostavim ga malo na miru par sekundi i pokušam ga okrenut kao da je zaštekao i onda odjednom krene i sve normalno dok ga okrećem lijevo desno sve dok ga opet ne ostavim par sekundi na miru i onda opet kao da je zaštekao...

e...sad....u čemu je kvaka.....orstin orbitrol je bio manjeg protoka od zf-ovog ali je na pločici pisalo 160 bara, a na zf-ovom piše 150 bara..... a radni ventil (onaj ispod sjedala vozača) je naštelan na 175 bara (kao što je bio i prije nastanka ovih problema....i da...filter je mjenjan više puta, pumpa je ppt 19ccm u dosta dobrom stanju......

i da...znači stanje dok sam ga počeo popravljati je bilo tvorničko sve.....naravno osim pumpe hidraulike i još jedna zanimljiva sitnica koju nisam odgonetnuo...dok sam skinuo radni ventil (onaj ispod sjedala) ispod njega sam našao dvije tanke pločice koje se lagano bile uvinute jer ih je ventil pritiskao (znači, bile su ispod radnog ventila a ne pod onog oprugom da se njima podešava radni pritisak)

Zadnja promjena: 2301986; čet svi 02, 2013 10:53 pm; ukupno mijenjano 1 put.

2301986

Broj postova : 23

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet svi 02, 2013 10:50 pm

2301986 je napisao/la:svaka čast...vidi se da držite do torpedo traktora.....imam i ja doma 3 komada 75-ice...

ali...jedan mi zadaje probleme.....

prvo sam potpuno ostao bez volana (hidraulični....orstin orbitrol) -rastavio ventil konstantnog protoka i u njemu našao špenu cca 1mm*1mm*1mm....sastavio i volan radio ali uvijek s prekidima okrećeš ga a on konstantno kao da zapinje....

zatim kupim novi ventil konstantnog protoka deutz-fahr kakav sam već ugradio na drugu svoju 75-icu.... sve sastavio ono sve radi ali ostaviš volan miran 2 sekunde i nešto počne zujati i to poprilično jako....reko ajd volan je već poderan (nije se dao motat dok se ulje malo jače ugrijalo, jednostavno okrećem kotur volana a kotači stoje) i odem kupim zf-ov orbitrol ali većeg protoka....

ugradim zf-ov orbitrol kad ono i dalje nakon što je volan 2 sekunde na miru, zuji jednako kao i prije... promjenim opet ventil konstantnog protoka ali vratim onaj stari ppt jer mi se čini da nije baš poderan... i sad sve radi, ne zuji.... i sve ok dok ne dižem na hidrauliku nešto teško poput bale sjenaže...ili dulje radim u težim uvjetima ...pošto mi poluge pomalo popušta hidraulika (iako su nove gumice i mandžeta) ulje se poprilično ugrije i tu sad nastaje problem....volan radi ali ostavim ga malo na miru par sekundi i pokušam ga okrenut kao da je zaštekao i onda odjednom krene i sve normalno dok ga okrećem lijevo desno sve dok ga opet ne ostavim par sekundi na miru i onda opet kao da je zaštekao...

e...sad....u čemu je kvaka.....orstin orbitrol je bio manjeg protoka od zf-ovog ali je na pločici pisalo 160 bara, a na zf-ovom piše 150 bara..... a radni ventil (onaj ispod sjedala vozača) je naštelan na 175 bara (kao što je bio i prije nastanka ovih problema....i da...filter je mjenjan više puta, pumpa je ppt 19ccm u dosta dobrom stanju......
negdje još imaš krša u sistemu

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  2301986 čet svi 02, 2013 10:57 pm

[/quote]negdje još imaš krša u sistemu [/quote]

cijeli sistem je prilikom popravka očišćen...sve cijevi isprane al baš sve i cijeli hidraulik sam rastavljo tom prilokom i isto sve očistio tak da sam se i sam sebi divio...a i sve radi ko beba dok se ga ne optereti tj. dok se malo jače ne ugrije

2301986

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar čet svi 02, 2013 11:04 pm

Gde čuješ to zujanje? Oko pumpe, orbitrola ili poklopca?

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet svi 02, 2013 11:05 pm

2301986 je napisao/la:
negdje još imaš krša u sistemu [/quote]

cijeli sistem je prilikom popravka očišćen...sve cijevi isprane al baš sve i cijeli hidraulik sam rastavljo tom prilokom i isto sve očistio tak da sam se i sam sebi divio...a i sve radi ko beba dok se ga ne optereti tj. dok se malo jače ne ugrije

[/quote]

ili kako si napisao
pošto mi poluge pomalo popušta hidraulika (iako su nove gumice i mandžeta) ulje se poprilično ugrije i tu sad nastaje problem....volan radi ali ostavim ga malo na miru par sekundi i pokušam ga okrenut kao da je zaštekao i onda odjednom krene i sve normalno dok ga okrećem lijevo desno sve dok ga opet ne ostavim par sekundi na miru i onda opet kao da je zaštekao...

da ti negdje nepušta ulje pod sjedalom na cilindru ili oko njega, pa zato prioritetni ventil preusmjerava uilje u hidrauliku i tu ti šteka, a zbog toga ti se vjerojatno ulje grije
i zato dolazi do zaštekavanja prioritetnog

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet svi 02, 2013 11:07 pm

muhanicar je napisao/la:Gde čuješ to zujanje? Oko pumpe, orbitrola ili poklopca?
vjerojatno u cijevima, ali zapravo je najvjerojatnije glavni ventil, ili čak prioritetni

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  2301986 čet svi 02, 2013 11:10 pm

muhanicar je napisao/la:Gde čuješ to zujanje? Oko pumpe, orbitrola ili poklopca?
oko pumpe tj. oko prioritetnog ventila

sve se bojim da nije kvaka u onim pločicama šta sam našao ispod radnog ventila, jer 99% da ih je tvornica ubacila...nevidim da bi ikako drugačije tamo dospjele

Zadnja promjena: 2301986; čet svi 02, 2013 11:15 pm; ukupno mijenjano 1 put.

2301986

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar čet svi 02, 2013 11:13 pm

Kad več imaš sa čega skinuti, probaj sa drugom pumpom.
Ulje je predpostavljam ok?

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  2301986 čet svi 02, 2013 11:20 pm

muhanicar je napisao/la:Kad več imaš sa čega skinuti, probaj sa drugom pumpom.
Ulje je predpostavljam ok?

ulje novo 15w40 motorno.....neznam od kud počet...imam repariran orstin..repariran u ppt-u al bilo je preinaka dok sam zf-a ugrađivao na traktor tak da...

2301986

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet svi 02, 2013 11:29 pm

2301986 je napisao/la:

sve se bojim da nije kvaka u onim pločicama šta sam našao ispod radnog ventila, jer 99% da ih je tvornica ubacila...nevidim da bi ikako drugačije tamo dospjele
koje ploćice Shocked

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  2301986 čet svi 02, 2013 11:35 pm

ilegalac je napisao/la:
2301986 je napisao/la:

koje ploćice Shocked

kada sam rastavljao...ispod radnog ventila sam našao dvije tanke pločice ( M8 ili M10 naznam točno)...ispod ventila..tam u kanalu gdje dođe ono koljeno na kućište.....ulje dođe kroz lajtung pa kroz koljeno (redukciju) ulazi u kućište i tu prije (ispod) ventila su bile....dva komada

2301986

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet svi 02, 2013 11:43 pm

2301986 je napisao/la:
ilegalac je napisao/la:
2301986 je napisao/la:

koje ploćice Shocked

kada sam rastavljao...ispod radnog ventila sam našao dvije tanke pločice ( M8 ili M10 naznam točno)...ispod ventila..tam u kanalu gdje dođe ono koljeno na kućište.....ulje dođe kroz lajtung pa kroz koljeno (redukciju) ulazi u kućište i tu prije (ispod) ventila su bile....dva komada
ček malo aluminijske ili bakrene?
nemogu se sad sjetiti a nemogu naći ni sliku lupaozid
pa jel nema na onoj cijevi što ide na glavni dvije podloške na šuplji vijak
, da nije to?

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet svi 02, 2013 11:53 pm

ilegalac je napisao/la:
2301986 je napisao/la:
ilegalac je napisao/la:koje ploćice Shocked

, da nije to?
iako baš nekužim gdje si ih našao Embarassed

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  2301986 čet svi 02, 2013 11:58 pm

ilegalac je napisao/la:
2301986 je napisao/la:
ilegalac je napisao/la:koje ploćice Shocked

, da nije to?

ma jok...ovo je bilo prije glavnog, čak prije radnog ak ćemo tak gledat...nigdje nikad nisam našao pločice na tom mjestu jer ih tu nebi trebalo niti biti...bile su metalne....
bile su smještene.....ovak...da bi skinuo radni ventil, moraš odšarafit onaj čep iznad njega...skineš čep i tu imaš pločice kojima štelaš pritisak i oprugu koja pritišće radni ventil..i sad izvadiš te pločice i oprugu van i špicangama izvadiš radni ventil i sad vidiš kanal u kućištu gdje je bio radni ventil...e i sad tu su bile pločice.....znači kad bi sad sastavljao i kad me metao te pločice...prvo bi njih ubacio dolje u rupu tj. kanal pa bi tek onda stavio radni ventil gore na njih pa tek onda oprugu i pločice za štelanje pritiska te na kraju čep...i kada bi to stegnuo radni ventil bi španao na te pločice i lagano bi ih savinuo... takve sam ih i našao... savinute ....one tu uopće nebi trebale bit ali tu sam ih našao a hidraulik nije diran nikada bar koliko mi znamo, a stari ga je kupio novog i nikad problema nije bilo...iako kaže da nikad nije hidraulik održavao visinu poluga pod teretom, uvijek je lagano popuštao čak i kad je bio nov s 0 radnih sati

2301986

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pet svi 03, 2013 12:07 am

2301986 je napisao/la:
ilegalac je napisao/la:
2301986 je napisao/la:

, da nije to?

ma jok...ovo je bilo prije glavnog, čak prije radnog ak ćemo tak gledat...nigdje nikad nisam našao pločice na tom mjestu jer ih tu nebi trebalo niti biti...bile su metalne....
bile su smještene.....ovak...da bi skinuo radni ventil, moraš odšarafit onaj čep iznad njega...skineš čep i tu imaš pločice kojima štelaš pritisak i oprugu koja pritišće radni ventil..i sad izvadiš te pločice i oprugu van i špicangama izvadiš radni ventil i sad vidiš kanal u kućištu gdje je bio radni ventil...e i sad tu su bile pločice.....znači kad bi sad sastavljao i kad me metao te pločice...prvo bi njih ubacio dolje u rupu tj. kanal pa bi tek onda stavio radni ventil gore na njih pa tek onda oprugu i pločice za štelanje pritiska te na kraju čep...i kada bi to stegnuo radni ventil bi španao na te pločice i lagano bi ih savinuo... takve sam ih i našao... savinute ....one tu uopće nebi trebale bit ali tu sam ih našao a hidraulik nije diran nikada bar koliko mi znamo, a stari ga je kupio novog i nikad problema nije bilo...iako kaže da nikad nije hidraulik održavao visinu poluga pod teretom, uvijek je lagano popuštao čak i kad je bio nov s 0 radnih sati
aha znaći misliš izvana na na iber ventil
to bi mu bila kao nekakva prigušnica, ako je unutra

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  2301986 pet svi 03, 2013 12:14 am

e tak je....sve bilo ok..strgalo se...ja popravio stavio zf orbitrol i sve ok dok se ne ugrije a onda traktor nije za uporabu dok se ne ohladi

2301986

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac pet svi 03, 2013 12:42 am

2301986 je napisao/la:e tak je....sve bilo ok..strgalo se...ja popravio stavio zf orbitrol i sve ok dok se ne ugrije a onda traktor nije za uporabu dok se ne ohladi
neznam stvarno što bi to bilo
ali ak se ulje pregrijava ,znaći ili je negdje nešto zaštopano
ili negdje pušta ulje pa cima glavni ventil koji opet cima prioritetni
nemam pojma kak radi prioritetni
iako mislim na principu manjeg pritiska, što je veći više pušta hidrauliku, tak da ono 150 bara može biti dobro
a inaće na njemu jje radni pritisak 200b

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  2301986 pet svi 03, 2013 8:47 am

i još jedna stvar.....neznam u kojem omjeru prioritetni ventil dijeli protok.....možda bi trebalo drugačije podesit radni ventil ispod sjedala...prvi orbitrol je bio 160 bara a ovaj je 150 bara ali je većeg protoka...(što mi i nije baš logično jer volan šteka nakon što je bio na miru par sekundi, a ne sekundu dvije nakon što počnem motat (velik potrošač protoka)).... da je to 9006 a ne 7506 onda bi stavio duplu pumpu i gotovo.. odvojeni protoci i onda valjda nebi zezalo... ali 75-icin motor je za to prekratak...

2301986

[Vrh] Go down

Postaj  2301986 pon svi 13, 2013 11:06 pm

za par dana počinjem s rastavljanjem.....ok kud krenuti? od izmjene orbitrola?...pumpe, prioritetnog ventila?

2301986

[Vrh] Go down

Postaj  Admin uto svi 14, 2013 7:12 am

hm..u mene tek danas ova tema aktivna Cool
Jel postoji negdje šema te hidraulike ?
Jel ima sigurnosni ventil na volanu?

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  TVfreak uto svi 14, 2013 9:18 am

2301986 je napisao/la:
ulje novo 15w40 motorno.....

sintetička ili mineralna baza?

TVfreak

Broj postova : 235

[Vrh] Go down

Postaj  2301986 uto svi 14, 2013 10:26 pm

mineralna baza.....pattingovo ulje

shema ....hm..kad bi imao shemu zf-ovog orbitrola onda bi imao neki početak za razmišljanje...

2301986

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 6 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

[Vrh]