TORPEDO
+5
mario
2 UglliDriver
Admin
ilegalac
muhanicar
9 posters
Stranica 3 / 7.
Stranica 3 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: TORPEDO
Dulji remen s nateznom remenicom ;)ilegalac je napisao/la:jel se može kak napravit ukapčanje kompresora, netreba mi stalno, mrzi mi ga se slušat, a mrzi me stalno stavljanje remena i skidanje
jel bi moglo nešta ko na klimi
Ti ga na- Broj postova : 151
pa to ima, al nekako ne funkcioniraTi ga na je napisao/la:Dulji remen s nateznom remenicom ;)ilegalac je napisao/la:jel se može kak napravit ukapčanje kompresora, netreba mi stalno, mrzi mi ga se slušat, a mrzi me stalno stavljanje remena i skidanje
jel bi moglo nešta ko na klimi
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
Onda napravi remenicu koja ima u sredini lager, da se vrti na osovini kompresora, a uključuje se ubacivanjem šarafa, npr.
ma da da izvadim kajluAdmin je napisao/la:Otpusti remenicu na kopresoru
ilegalac- legionar
e vidiš ovo je pametan odgovorTi ga na je napisao/la:Onda napravi remenicu koja ima u sredini lager, da se vrti na osovini kompresora, a uključuje se ubacivanjem šarafa, npr.
ilegalac- legionar
Je , samo pitanje tko je sposoban to napraviti ..ispitati bez da se ne bi trebal odereč kopresorailegalac je napisao/la:e vidiš ovo je pametan odgovorTi ga na je napisao/la:Onda napravi remenicu koja ima u sredini lager, da se vrti na osovini kompresora, a uključuje se ubacivanjem šarafa, npr.
Daj fliknu sliku da navalimo s idejama
Remenicu od kose deni gore, ionak više niko strižnom ne kosi.
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
[You must be registered and logged in to see this image.]Admin je napisao/la:Je , samo pitanje tko je sposoban to napraviti ..ispitati bez da se ne bi trebal odereč kopresorailegalac je napisao/la:e vidiš ovo je pametan odgovorTi ga na je napisao/la:Onda napravi remenicu koja ima u sredini lager, da se vrti na osovini kompresora, a uključuje se ubacivanjem šarafa, npr.
Daj fliknu sliku da navalimo s idejama
ovak nekak izgleda moj komp.(posuđene slike)
dalo bi se to kod tokara riješit , baš sistem kao kod kosilice
ilegalac- legionar
Baš tak kak na kosilici, hvala Muhaničaru.
Samo, umjesto ta dva štifta postaviti dva šarafa M8, inače bude to lupalo još više od kompresora.
Samo, umjesto ta dva štifta postaviti dva šarafa M8, inače bude to lupalo još više od kompresora.
Beskonačno...a koliko izdrže lageri na kotačima auta, ili pak na elektromotorima?
Ah...................
Kad ču ga opet vozit........
Model A 75
Dobar traktor......
Naspram mog Fergija.
Jako dobar traktor...........
Kad ču ga opet vozit........
Model A 75
Dobar traktor......
Naspram mog Fergija.
Jako dobar traktor...........
Kotač na auta se vrti na max. cca 1000 okretaja .. i manje (u prosjeku ) , ( dobro , u prosjeku) .Ti ga na je napisao/la:Beskonačno...a koliko izdrže lageri na kotačima auta, ili pak na elektromotorima?
Ali ležaj u njih nije s rupom fi 80-100--pa ta kuglica bi se okretala na 20 000 okretaja .
Kaj je je , bilo bi intresantno za izazov samo treba novu glavčinu i remenicu ..i dobrog majstora
Na elektromotorima 3000 sati ..tad se mjenjaju , preventivno ..toliko je to negdje i na autu ..sati za njegova života .
aj nam objasni što je pjesnik ovim htio reći???Admin je napisao/la:Kliko dugo bu zdržal ležaj s rupom 80-100 na dvihiljade okretaja ?
0sovina je cca fi 18mm, onaj dio što ide na osovinu nek ima meso 6mm, to je 30mm
to bi bio recimo 6006 ležaj, i u čemu je problem da on nemože na 2-2500okr, kad na elektromotorima idu do 3000
ilegalac- legionar
Ja razmišljam na svoj način , ti na svoj ..ti ga na na svoj .
Ako skupimo glave moremo pojest lonac čobanca , max. kruh i pol ako nepatimo od gastritisa .
Ja kontam da je remenica vezana na konus pa je taj dio najbolje iskorititi od stare jer danas majstori ne znaju kaj je konus .
Remenica je ziher tanja od najužeg ležaja pa treba prirubnicu s jedne i druge strane spojit vijcima preko srca remenice tj. sada to več moramo zvati glavčina .
Na vanjski ležaj i ostatak remenice moreš isto tako ako ima mjesta .
Vidim rupe neke to ništ ne smeta
Nekim flahom napraviti vezu glavčina / vanjski vijenac za pogon , to moreš ostaviti i riješit kasnije .
To je moja ideja i za to treba relativno velika rupa na ležaju .
Sad vi?
Ako skupimo glave moremo pojest lonac čobanca , max. kruh i pol ako nepatimo od gastritisa .
Ja kontam da je remenica vezana na konus pa je taj dio najbolje iskorititi od stare jer danas majstori ne znaju kaj je konus .
Remenica je ziher tanja od najužeg ležaja pa treba prirubnicu s jedne i druge strane spojit vijcima preko srca remenice tj. sada to več moramo zvati glavčina .
Nekim flahom napraviti vezu glavčina / vanjski vijenac za pogon , to moreš ostaviti i riješit kasnije .
Sad vi?
stvarno najbolje bi se mi složili na pivu i čobancu(al mukte)Admin je napisao/la:Ja razmišljam na svoj način , ti na svoj ..ti ga na na svoj .
Sad vi?
moja ideja
remenicu razrezati između rupa(ili otokariti)
na unutarnjen djelu s prednje strane otokariti dosjed za ležaj i utor za zeger(mislim da ima mjesta)
drugi dio ,otokariti prirubnicu za ležaj(vanjski dio)i s četiri vijka je spojiti s remenicom i odmah napraviti dva štifta kao na kosilici
ilegalac- legionar
A kuplung od klime?
Mislim da bi to moral zdržati
Mislim da bi to moral zdržati
muhanicar- legionar
ima visoko turažnih ležajov oni ce izdržat okretaje.Admin je napisao/la:Kliko dugo bu zdržal ležaj s rupom 80-100 na dvihiljade okretaja ?
prkanjac- Broj postova : 416
Visoko turažnihprkanjac je napisao/la:
ima visoko turažnih ležajov oni ce izdržat okretaje.
C3, C4 ..............itd
muhanicar- legionar
a ha vidiš kako znaš ,a nečeš reći.muhanicar je napisao/la:Visoko turažnihprkanjac je napisao/la:
ima visoko turažnih ležajov oni ce izdržat okretaje.
C3, C4 ..............itd
prkanjac- Broj postova : 416
Neki dan uzmem ležaj 8x 22 x( 7) , dođe ravno 2.5 kn
Uzmem za rotor bušilice kakti "visokoruražni" rupa 7 x ..x .. ravno 25 kn
Ljudi moji ja to nemrem zdržat , dva ležaja za litru mljeka ..pa gdje toga ima
Onda je moja ideja bolja , reci da je , reci!prkanjac je napisao/la:ima visoko turažnih ležajov oni ce izdržat okretaje.Admin je napisao/la:Kliko dugo bu zdržal ležaj s rupom 80-100 na dvihiljade okretaja ?
Visokoturažni
Ma ne, to bu mi sad jen čas glavna fora
Ma ne, to bu mi sad jen čas glavna fora
muhanicar- legionar
Stvarno sramota.Admin je napisao/la:Neki dan uzmem ležaj 8x 22 x( 7) , dođe ravno 2.5 kn
Dva 6203 i jedan semering niti 15 kn, a "majstor" je za taj posel sa istim takvim ležajima uzel godinu prije soma kuna, ili sam ja bedak ili su ležaji strašno pojeftinili?
muhanicar- legionar
Stranica 3 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stranica 3 / 7.