Izboljšanje
+5
Ti ga na
ilegalac
Admin
muhanicar
TVfreak
9 posters
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Izboljšanje
Radi se o servo glavi od auta ugrađenoj na TV
dugo se diskutovalo na poljoprivrednom forumu na ovu temu, neki su pokušali da zarade na slabo realizovanim skalamerijama, već duže vrijeme otac i ja se kanimo da ovo ugradimo na traktor ali bez dodatne pumpe sa rezervoarom samo za servo, duplih crijeva, još jedne remenice ispod ionako male haube....
glava volana (kako sam uspio izguglat) od BMW-a M5, uštimana na nekakvu ploču (to je otac radio )
[You must be registered and logged in to see this image.]
juče popodne i danas je skinut tvornički volan i sve što je smetalo da se prišarafi ovaj, crijeva napravljena, metalna skrojena da odgovaraju......(ovo je na mene palo)
nakon prve probe sam bio oduševljen, prvo oduševljen što nigdje ne pušta ulje niti je neko crijevo otkazalo, pošto stub za osovinu i kolo volana nije još riješen nego stoji samo onaj kardančić jedino što sam mogao da vrtim ključem onaj nastavak, ide lagano, moguće je čak rukom okretati kardančić
dovoljno hoda i lijevo i desno.....
eh sad pitanje za mahere; volan je spojen na izlaz iz razvodnika hidraulike, a izlaz s volana ide u rezervoar, primijetio sam da sporije pušta poluge hidraulike, no to i nije toliko strašno više me muči što volan nema rasteretni ventil (valjda nema ugrađen unutra) mada sam isprobao danas da ga okrenem do kraja i držim, malo se osjeti da optereti motor ali ne primjećujem na crijevima da se pomiču zbog pritiska. Šta savjetujete u vezi ovog rasteretnog, da tjeram ovako ili da nađem neko rješenje?
dugo se diskutovalo na poljoprivrednom forumu na ovu temu, neki su pokušali da zarade na slabo realizovanim skalamerijama, već duže vrijeme otac i ja se kanimo da ovo ugradimo na traktor ali bez dodatne pumpe sa rezervoarom samo za servo, duplih crijeva, još jedne remenice ispod ionako male haube....
glava volana (kako sam uspio izguglat) od BMW-a M5, uštimana na nekakvu ploču (to je otac radio )
juče popodne i danas je skinut tvornički volan i sve što je smetalo da se prišarafi ovaj, crijeva napravljena, metalna skrojena da odgovaraju......(ovo je na mene palo)
nakon prve probe sam bio oduševljen, prvo oduševljen što nigdje ne pušta ulje niti je neko crijevo otkazalo, pošto stub za osovinu i kolo volana nije još riješen nego stoji samo onaj kardančić jedino što sam mogao da vrtim ključem onaj nastavak, ide lagano, moguće je čak rukom okretati kardančić
dovoljno hoda i lijevo i desno.....
eh sad pitanje za mahere; volan je spojen na izlaz iz razvodnika hidraulike, a izlaz s volana ide u rezervoar, primijetio sam da sporije pušta poluge hidraulike, no to i nije toliko strašno više me muči što volan nema rasteretni ventil (valjda nema ugrađen unutra) mada sam isprobao danas da ga okrenem do kraja i držim, malo se osjeti da optereti motor ali ne primjećujem na crijevima da se pomiču zbog pritiska. Šta savjetujete u vezi ovog rasteretnog, da tjeram ovako ili da nađem neko rješenje?
TVfreak- Broj postova : 235
Re: Izboljšanje
Pa razvodnik bi u sebi trebal imati rasteretni (valjda misliš na sigurnosni), a od kud si ti njemu čopil ulje nemrem baš najbolje skužiti sa slike.
Nego kak vrti volan istovremeno kad dižeš poluge?
Nego kak vrti volan istovremeno kad dižeš poluge?
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
sigurnosni da, i ima ga ali sam za sebe, kad podižeš poluge preusmjeri ulje prema cilindru, kad cilindar dođe do kraja onda popusti sigurnosni i ulje ode u rezervoar iako držiš polugu potegnutu
izlaz iz razvodnika, koji je nekad završavao u rezervoaru je sad spojen na volan (zadnja slika gumeno crijevo) i donji manji vijak na glavi volana, izlaz iz volana ide u rezervoar.......volan se faktički našao na povratu između razvodnika i rezervoara
kad podižem poluge volan ostaje suh....sve dok poluge ne dođu do kraja i proradi sigurnosni (ne pjevaš pjesmu "za sreću su potrebni mišići" nego "za skretanje su potrebni mišići")
izlaz iz razvodnika, koji je nekad završavao u rezervoaru je sad spojen na volan (zadnja slika gumeno crijevo) i donji manji vijak na glavi volana, izlaz iz volana ide u rezervoar.......volan se faktički našao na povratu između razvodnika i rezervoara
kad podižem poluge volan ostaje suh....sve dok poluge ne dođu do kraja i proradi sigurnosni (ne pjevaš pjesmu "za sreću su potrebni mišići" nego "za skretanje su potrebni mišići")
Tak mi je to i izgledalo.
Čovek moril se buš s tim negde
Prodam ti ja prioritetni ventilo i živi sigurno
muhanicar- legionar
muhanicar je napisao/la:Tak mi je to i izgledalo.
ne cjepidlači....
kad se nisam umoril s mehaničkim nadam se da nebum ni s ovim
mislim da imam rješenje za tvoje cjepidlačenje, ali to će da me košta novih crijeva, još da vidim s tobom jel povoljan taj prioritetni
naime, ako volan spojim na pumpu, poslije volana razvodnik, volan ne zaustavlja ulje (možda malo uspori) radit će oboje istovremeno.....hipotetički
Ček dok guzda dojde. On je hidrauličar i obožava TV volansku industriju
muhanicar- legionar
1. Debeli" ulaz /tanki izlaz ..malo mi je to sumnjivo ?
2. ovako spojen razvodnik na T strani stavljaš na muke sigunosnog ventila , da li se on smije nositi s tim pritiskom ?
Reče muhanicar, tebi je i delje sigurnosni u igri kad volan dođe do kraja (pod uvjetom da je sve po PS-u u volanu) ako je razvodnik tj. sigurnosni ispred volana .
Jedan manometar bi riješio dosta dileme .
3 da li je napor motora isti kad je volan u kranjem položaju u odnosu kad su poluge do kraja pa šišti sigurnosni na razvodniku?
2. ovako spojen razvodnik na T strani stavljaš na muke sigunosnog ventila , da li se on smije nositi s tim pritiskom ?
Reče muhanicar, tebi je i delje sigurnosni u igri kad volan dođe do kraja (pod uvjetom da je sve po PS-u u volanu) ako je razvodnik tj. sigurnosni ispred volana .
Jedan manometar bi riješio dosta dileme .
3 da li je napor motora isti kad je volan u kranjem položaju u odnosu kad su poluge do kraja pa šišti sigurnosni na razvodniku?
Ja mislim da bu nekaj eksplodiralo na taj način spajanja
muhanicar- legionar
1. debeli - izlaz iz volana, tanki - ulaz u volan
2. nikako da mi legne ovo sa sigurnosnim u tvorničkom razvodniku ........ako sam imao razvodnik s tri rupe (moram ovako jer sam totalna nula u pojmovima a kamoli više čemu iz hidraulike) u jednu rupu (1) je spojena tanka metalna cijev s pumpe i vidi se na zadnjoj slici, u drugoj (2) rupi je bila deblja metalna cijev i vodila je do rezervoara, u trećoj rupi (3) je metalna cijev sa brzom spojnicom koja vodi na cilindar hidraulike ili na cilindar na prikolici. Kad povučem ručku da podižem poluge spojim rupe (1) i (3), kad cilindar dođe do kraja sigurnosni ventil rastereti spoj (1) i (3) usmjeri pritisak u (2) u tom slučaju zuji pumpa naprijed, na svim cijevima primijetim napor, motor se osjetno zaguši......
volan sam spojio na (2) i iz volana odveo ulje u rezervoar
3. motor radi na leru, zakrenem vreteno volana (jer još nemam kolo) primijetim neznatnu promjenu u radu motora, okrenem tako volan do kraja i držim, motor je malo više opterećen.....ali ni pola nego što je opterećen kad hidraulika dođe do kraja, krivo mi što nisam snimio to sve danas
Zašto bi eksplodiralo da je volan između pumpe i razvodnika?
2. nikako da mi legne ovo sa sigurnosnim u tvorničkom razvodniku ........ako sam imao razvodnik s tri rupe (moram ovako jer sam totalna nula u pojmovima a kamoli više čemu iz hidraulike) u jednu rupu (1) je spojena tanka metalna cijev s pumpe i vidi se na zadnjoj slici, u drugoj (2) rupi je bila deblja metalna cijev i vodila je do rezervoara, u trećoj rupi (3) je metalna cijev sa brzom spojnicom koja vodi na cilindar hidraulike ili na cilindar na prikolici. Kad povučem ručku da podižem poluge spojim rupe (1) i (3), kad cilindar dođe do kraja sigurnosni ventil rastereti spoj (1) i (3) usmjeri pritisak u (2) u tom slučaju zuji pumpa naprijed, na svim cijevima primijetim napor, motor se osjetno zaguši......
volan sam spojio na (2) i iz volana odveo ulje u rezervoar
3. motor radi na leru, zakrenem vreteno volana (jer još nemam kolo) primijetim neznatnu promjenu u radu motora, okrenem tako volan do kraja i držim, motor je malo više opterećen.....ali ni pola nego što je opterećen kad hidraulika dođe do kraja, krivo mi što nisam snimio to sve danas
Ovdje si opisao da si debelo spojio od razvodnika do volana(tu je tlak) a tankim od volana do rezervara (tu nema tlaka )TVfreak je napisao/la:sigurnosni da, i ima ga ali sam za sebe, kad podižeš poluge preusmjeri ulje prema cilindru, kad cilindar dođe do kraja onda popusti sigurnosni i ulje ode u rezervoar iako držiš polugu potegnutu
TVfreak je napisao/la:1. debeli - izlaz iz volana, tanki - ulaz u volan
2. nikako da mi le
3. motor radi na leru
A ovdje kontra ..meni logika nalaže debeli u rezervar a taniki na razvodnik .
pa dobro je rekao,Admin je napisao/la:Ovdje si opisao da si debelo spojio od razvodnika do volana(tu je tlak) a tankim od volana do rezervara (tu nema tlaka )TVfreak je napisao/la:sigurnosni da, i ima ga ali sam za sebe, kad podižeš poluge preusmjeri ulje prema cilindru, kad cilindar dođe do kraja onda popusti sigurnosni i ulje ode u rezervoar iako držiš polugu potegnutu
kad podižem poluge volan ostaje suh....sve dok poluge ne dođu do kraja i proradi sigurnosni (ne pjevaš pjesmu "za sreću su potrebni mišići" nego "za skretanje su potrebni mišići")TVfreak je napisao/la:1. debeli - izlaz iz volana, tanki - ulaz u volan
2. nikako da mi le
3. motor radi na leru
A ovdje kontra ..meni logika nalaže debeli u rezervar a taniki na razvodnik .
spojio je debeli s razvodnika na tanki na servu
a debeli sa serva na rezervar
razvodnik ima iber samo kad kipa
a što se tiće ibera za servo , pa zar to nema tvornički na servu(samo je pitanje na koliko je naštelan)
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
TVfreak je napisao/la:
Zato da ti ja uvalim ventil
muhanicar- legionar
jemaš pravilegalac je napisao/la:
pa dobro je rekao,
Razvodnik ima sigurnosni i u ovom slučaju .ilegalac je napisao/la:
razvodnik ima iber samo kad kipa
a što se tiće ibera za servo , pa zar to nema tvornički na servu(samo je pitanje na koliko je naštelan)
U projektiranju se računa da su povratni vodovi max. 60 bara
Ovo stoji u opisu jednog ručnog razvodnika
monoblok; nominalna brzina protoka 35l/min; nominalni pritisak 250bar; preporučen stepen filtracije 25µm centralni položaj centrirane opruge sa cirkulacijom bez pritiska ili A/B zatvoren; sa ugrađenim rasteretnim ventilom; pripremljeno za prenos; max. pritisak na T 80bar; priključci
Znači da on može na povratu 80 bara ..
Valjda ni na ovom nije lošija situacija
Preko noći je sjelo da TV ima ionak pišljivih max 120 bara ..
Jesti 50% više ali jebiga .možda bude sreče
Tako da s tim ne bi smjelo biti problema
Ako bude slinil kod ručke budeš ga servisiral ili zamotal krpom .
Servo sistemi na auta obično imjau sigurnosni direkt na pumpi ...ne svi i ne uvjek .
Ostaje problem i pitanje dal smije volan na 120 bara(ako nema sigurnosni u sebi) ..a to bi riješil muhanicarev ventil + sigurnosni za volan .
ovaj TV nema ex yu pumpu već pravu švapsku, deutz....švabo je to pravioAdmin je napisao/la:......
Preko noći je sjelo da TV ima ionak pišljivih max 120 bara ..
....
danas ostadosmo bez struje, nedjelja i jest....nadam se da ćemo sutra uglavit stub i vreteno, zašarafit kolo pa malo više isprobat kako se ponaša, snimit ću kako radi....
[quote="Admin"]
[quote="ilegalac"]
jemaš???
na hrvatski imaš ili nemaš???
jemaš pravilegalac je napisao/la:
pa dobro je rekao,
[quote="ilegalac"]
jemaš???
na hrvatski imaš ili nemaš???
ilegalac- legionar
a kad nisam imaoAdmin je napisao/la:ti imaš (ovaj put)
ilegalac- legionar
onda kad nisi ..ilegalac je napisao/la:a kad nisam imaoAdmin je napisao/la:ti imaš (ovaj put)
Admin je napisao/la:onda kad nisi ..ilegalac je napisao/la:a kad nisam imaoAdmin je napisao/la:ti imaš (ovaj put)
ilegalac- legionar
pa nije ispoštovao dogovorAdmin je napisao/la:Kad si konto da ti purger neće vratiti tvoju pumpuilegalac je napisao/la:
a da bi mu ostao dužan .... ?možda je shvatio
uostalom on ni bio purger,više mi ličio na ZG večinu, bosanđeros
ilegalac- legionar
danas/večeras konačno kompletiran volan, na brzinu sam napravio jedan snimak
na 0:15 i 0:20 je volan dotjeran do kraja, na 0:39 su poluge podignute do kraja
ja nikako da izbacim misao da prvo spojim volan pa poslije njega razvodnik, ne kontam zašto nebi funkcionisalo, jer volan nema nikakav cilindar koji puni u toku rada pa da razvodnik ostane uskracen za ulje.....
a još jedna pumpa, remenica i rezervoar (može i ne mora) bi riješili sve probleme
na 0:15 i 0:20 je volan dotjeran do kraja, na 0:39 su poluge podignute do kraja
ja nikako da izbacim misao da prvo spojim volan pa poslije njega razvodnik, ne kontam zašto nebi funkcionisalo, jer volan nema nikakav cilindar koji puni u toku rada pa da razvodnik ostane uskracen za ulje.....
a još jedna pumpa, remenica i rezervoar (može i ne mora) bi riješili sve probleme
Tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok , tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok........................................................................
I tako po čitav dan
I tako po čitav dan
muhanicar- legionar
Odlično
Ako volan staviš ispred razvodnika ondak kad radiš razodnikom na povratnoj starani volana imaš pritisak koji sigurno može napraviti štete u volanu .
Tupili smo gore o pritiscima u povratnim vodovima ....
A drugi je razlog kaj volan radi na razlici pritiska ..tj. kad budš dizao priključak opet volan ne bude radio je neće biti razlike pritiska ulja prije i iza volana ....
sada imaš isto to kad istovremeno radiš razvodnikom i volanom ...ponaša se kao da vrtiš kad je traktor ugašen.
Ako volan staviš ispred razvodnika ondak kad radiš razodnikom na povratnoj starani volana imaš pritisak koji sigurno može napraviti štete u volanu .
Tupili smo gore o pritiscima u povratnim vodovima ....
A drugi je razlog kaj volan radi na razlici pritiska ..tj. kad budš dizao priključak opet volan ne bude radio je neće biti razlike pritiska ulja prije i iza volana ....
sada imaš isto to kad istovremeno radiš razvodnikom i volanom ...ponaša se kao da vrtiš kad je traktor ugašen.
Zadnja promjena: Admin; pon vel 04, 2013 8:44 pm; ukupno mijenjano 1 put.
muhanicar je napisao/la:Tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok , tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok, tok........................................................................
I tako po čitav dan
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 1 / 4.