Pohani krumpir
+2
muhanicar
pitijacro
6 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Pohani krumpir
Ajmo rajo,vremena su teška,meso skupo a k tome i sve sranje staro tri godine nam uvaljuju i mi sve to uredno pojedemo,ajmo mi krumpiriće jesti.Pohane.Huh,još mi milina u želucu kad se sjetim jučer navečer.Ide to ovako -
-oguliš jednu kilu krumpira.
-narežeš na ploške jedno 3-4 milimetra debele
-ne pereš niti za živu glavu,posoliš i izmješaš
-tri šake,četiri,pet,ma dosta,jedno trideset deka sigurno glatkog brašna zagrabiš i posipaš po krumpirima.E,sada miješaš opet,ali je najbolje da su krumpiri u dubokoj zdjeli pa ih prevrčeš onako kako se okreću palačinke tako dugo dok se za svaku plošku ne uhvati brašno,muhič,jesi probao?,i dok svaka ploška nebude svaka za sebe - ilitig nezaljepljena za drugu.E,kada si majstorski to napravio,
-umutiš u zdjelici - ja ama baš uvijek mutim u dubokom tanjuru,ali to ne znači,jel,da i ti moraš- dakle,umutiš tri jaja(za kilu krumpira dost,iako može i četiri,ja volim više) koje naravno dobro posoliš - nemoj da zezneš pa na krumpir staviš premalo soli pa ti budne bljutavo,sam budeš si kriv čovječe- eeeee.I sad dok si jaja izmutio,posoljena dakle,ta tako umućena izliješ na pobrašnjeni krumpir.Jesi?Ak jesi onda,
-prevrćeš zdjelu opet kako bi se jaja sa pobrašjenim krumpirom izmješala.aliiii,to sada ide teško,jel.Pa si tu možeš pomoći vilicom i oprezno,lagani izmješati.
-staviš u srednje duboku rajnglu ulje - bogami ga dost treba,jdno tri cm na visoko,i čekaš da se ugrije.
-sipaš krumpire unutra,i stovremeno vilicom malo razdvajaš one koji se drže skupa,onak,po više komada - iako nije problem,ali da ne budebaš onak,nadebelo.
-e,sada pustiš da se prži,obavezno poklopljeno.Malo vilicom,ali malo,razdvojiš.ali ne miješaj dok se ispod ne zacrveni,skori zapravo .to je za desetak minuta.Okreneš,malo rastrgaš,i pečeš dalje nepokriveno,nepokriveno čovječe,još desetak minuta.Naravno da ćeš probati kad su krumpiri pečeni ,nisi valjda tak blentav da pečeš duže nek treba,ili da vadiš sirovo.Nisi,jel?
E,kad je gotovo,u jednu zdjelu staviš papirnate ručnike - ja tako,ti ak ne želiš ili nemaš običaj - ne moraš,izvadiš krumpire i još vruće,tople pojedeš.
Nemoj sad očekivati da ćeš past u nesvjest od užitka.Al je fino.Meni.I mom mužu.I mojoj kćeri.Ja to njoj moram kad je kući.I njenim Zg visokoučenim prijateljicama.I njima moram tak,ponekad.Bude i tebi.Ak napraivš kak spada čitaoče dragi moj ovoga recepta.hehe.i hihić jedan.
Zaboravila sam uvjet - ak tko proba,obavezno dokumentirati slikom.
Sad,varati se može,ja to nebum znala.ali varalice budu završili,hm,znaš gdje,da ne plašim previše.
-oguliš jednu kilu krumpira.
-narežeš na ploške jedno 3-4 milimetra debele
-ne pereš niti za živu glavu,posoliš i izmješaš
-tri šake,četiri,pet,ma dosta,jedno trideset deka sigurno glatkog brašna zagrabiš i posipaš po krumpirima.E,sada miješaš opet,ali je najbolje da su krumpiri u dubokoj zdjeli pa ih prevrčeš onako kako se okreću palačinke tako dugo dok se za svaku plošku ne uhvati brašno,muhič,jesi probao?,i dok svaka ploška nebude svaka za sebe - ilitig nezaljepljena za drugu.E,kada si majstorski to napravio,
-umutiš u zdjelici - ja ama baš uvijek mutim u dubokom tanjuru,ali to ne znači,jel,da i ti moraš- dakle,umutiš tri jaja(za kilu krumpira dost,iako može i četiri,ja volim više) koje naravno dobro posoliš - nemoj da zezneš pa na krumpir staviš premalo soli pa ti budne bljutavo,sam budeš si kriv čovječe- eeeee.I sad dok si jaja izmutio,posoljena dakle,ta tako umućena izliješ na pobrašnjeni krumpir.Jesi?Ak jesi onda,
-prevrćeš zdjelu opet kako bi se jaja sa pobrašjenim krumpirom izmješala.aliiii,to sada ide teško,jel.Pa si tu možeš pomoći vilicom i oprezno,lagani izmješati.
-staviš u srednje duboku rajnglu ulje - bogami ga dost treba,jdno tri cm na visoko,i čekaš da se ugrije.
-sipaš krumpire unutra,i stovremeno vilicom malo razdvajaš one koji se drže skupa,onak,po više komada - iako nije problem,ali da ne budebaš onak,nadebelo.
-e,sada pustiš da se prži,obavezno poklopljeno.Malo vilicom,ali malo,razdvojiš.ali ne miješaj dok se ispod ne zacrveni,skori zapravo .to je za desetak minuta.Okreneš,malo rastrgaš,i pečeš dalje nepokriveno,nepokriveno čovječe,još desetak minuta.Naravno da ćeš probati kad su krumpiri pečeni ,nisi valjda tak blentav da pečeš duže nek treba,ili da vadiš sirovo.Nisi,jel?
E,kad je gotovo,u jednu zdjelu staviš papirnate ručnike - ja tako,ti ak ne želiš ili nemaš običaj - ne moraš,izvadiš krumpire i još vruće,tople pojedeš.
Nemoj sad očekivati da ćeš past u nesvjest od užitka.Al je fino.Meni.I mom mužu.I mojoj kćeri.Ja to njoj moram kad je kući.I njenim Zg visokoučenim prijateljicama.I njima moram tak,ponekad.Bude i tebi.Ak napraivš kak spada čitaoče dragi moj ovoga recepta.hehe.i hihić jedan.
Zaboravila sam uvjet - ak tko proba,obavezno dokumentirati slikom.
Sad,varati se može,ja to nebum znala.ali varalice budu završili,hm,znaš gdje,da ne plašim previše.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Re: Pohani krumpir
Crveni, žuti, izvana crveni a unutra žuti ili neka treča sorta?
Ili je to nebitno
Ili je to nebitno
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
E pa ja sam sinoć sortu Trezor.Pun pogodak.Žuti,prste da oližeš ovak kak sam ja sad upravo nakon što sam kolač ovaj pojela.
Imam ja i izvana crveni,iznutra bijeli,to je Roko.
Imam i izvana crveni ko rubin,iznutra žuti -to je Balatonska Ruža.
Imam ja i izvana žuti iznutra žuti - Rivijera je to.Imam i izvana žuti,iznutra svjetložuti -to je Vineta.Imam i crvenu Belarosu .ma imam ja što god hoćeš i istina je da nije krumpir krumpir.A puno ti je i do kuharice,znaš,nebi ti bez pirea mogel živjeti više,samo da sam ti ga ja skuhala.I bila b čak i sorta nebitna.Caka je u tome - zna S..a znanje.hehe.
Nemoj ruke polomit - neš jest mogel.
Imam ja i izvana crveni,iznutra bijeli,to je Roko.
Imam i izvana crveni ko rubin,iznutra žuti -to je Balatonska Ruža.
Imam ja i izvana žuti iznutra žuti - Rivijera je to.Imam i izvana žuti,iznutra svjetložuti -to je Vineta.Imam i crvenu Belarosu .ma imam ja što god hoćeš i istina je da nije krumpir krumpir.A puno ti je i do kuharice,znaš,nebi ti bez pirea mogel živjeti više,samo da sam ti ga ja skuhala.I bila b čak i sorta nebitna.Caka je u tome - zna S..a znanje.hehe.
Nemoj ruke polomit - neš jest mogel.
pitijacro- legionar
Baš me zanima kakvoga bum ja na proljeće sadil od tih svih silnih vrsta
Najbolji krumpir (najukusniji) je bil onaj sa izraslinama. Ovo danas je tak tak.
Da strgam i obje imam ja zaliha za do druge zimen
Najbolji krumpir (najukusniji) je bil onaj sa izraslinama. Ovo danas je tak tak.
Da strgam i obje imam ja zaliha za do druge zimen
muhanicar- legionar
E,ak tak misliš,onda moraš probat Trezor.To je nova sorta,tek par godina prisutna,uvalili su mi ga prošle godine jer nisam mogla kupiti nešt drugo što sam planirala,i ugodno me iznenadil.Baš je suhi,brašnjav - nije za salate,ali za sve ostalo,uhuhu,čak i za peći,je da se bu malo raspal,ali nema veze.a cijeli,pa maslac na još vruči,ili slanine - susjeda mi dala slanine - pa da vidiš.
Zadnja promjena: pitijacro; ned sij 26, 2014 3:08 pm; ukupno mijenjano 1 put.
pitijacro- legionar
Opet bum probal par sorti pa bumo vidli.
Žutog za probu imam, onaj Roko ide obavezno, a ostalo kaj uleti.
Žutog za probu imam, onaj Roko ide obavezno, a ostalo kaj uleti.
muhanicar- legionar
A ček malo,nis ti ono rekel Adminu da ti spremi nešt onog svojeg bijelog koji on ima od NDH -a,taj mora biti dobar,garant je već punojetan,a možda bu skoro proslavil i Abrahamovo.A tvrdi i da je fini.
pitijacro- legionar
fala na receptu ...nekako kntam da je dobro pri ruki nakon takve večere imati fliku špeka za malo pritrditi
Eeeee koji si ti nevjerni Toma Admin,za nepovjerovat.Odbaci sumnje i navali.I ne odustaj ako ti prvi puta nebu išlo kak treba.Sjeti se,ništ prvi put ne ispadne kak treba.(ostalo sam pobrisala,kaj da reknem - danas sam malo bedasta)
pitijacro- legionar
moje prvo kuhanje kao brucoša bio je upravo krompir na ovakav način, samo što sam ja to nadrobio krupno k'o govedima, malo ulja.....rezultat nedovoljno pečeno; upala slijepog crijeva, operacija, dvije sedmice otsutan s predavanja......
poslije toga samo kipućoj vodi vjerujem
poslije toga samo kipućoj vodi vjerujem
TVfreak- Broj postova : 235
A jadan,da hladan valja upol tako kao topli ja bih ti spekla jednu turu i poslala sity poštom.
pitijacro- legionar
Admin je čovek od rječi i taj iz NDH je na sigurnom.pitijacro je napisao/la:A ček malo,nis ti ono rekel Adminu da ti spremi nešt onog svojeg bijelog koji on ima od NDH -a,taj mora biti dobar,garant je već punojetan,a možda bu skoro proslavil i Abrahamovo.A tvrdi i da je fini.
Danas sam čul ovde na bregu da je za sortu krumpira bitno da zemlju promjeni i da more stolječima biti isto sjeme.
Malo me sad strah sprobavati kad čujem ova loša iskustva ali ja bum njega pohal dok mu se i duša ne ispeče.
TV freak, i mi smo nekad sirovi krumpir glodali ali smo meru znali, samo je malo temperaturu dizal.
muhanicar- legionar
eh to je kad sam bio brucoš, već odavno nisam, sad sam apsolvent sad kod kuće mama kuha, nemoj da te grize savjest
zadnju godinu dvije dok sam živio kao student sam prvo kuhao krompir, ne dugo jer budu tanke liske, onda so, i prženje, po mogućnosti s nekim dobrim kobasicama ali pošto ih je sve teže naći onda nešto dimljeno, i na kraju začini da ne zagore, može i jedna feferona......znam da nije pohovanje
sirovi krompir prije škole, školski doktor napiše opravdanje......
zadnju godinu dvije dok sam živio kao student sam prvo kuhao krompir, ne dugo jer budu tanke liske, onda so, i prženje, po mogućnosti s nekim dobrim kobasicama ali pošto ih je sve teže naći onda nešto dimljeno, i na kraju začini da ne zagore, može i jedna feferona......znam da nije pohovanje
sirovi krompir prije škole, školski doktor napiše opravdanje......
TVfreak- Broj postova : 235
[/quote]
Admin je čovek od rječi i taj iz NDH je na sigurnom.
Danas sam čul ovde na bregu da je za sortu krumpira bitno da zemlju promjeni i da more stolječima biti isto sjeme.
Malo me sad strah sprobavati kad čujem ova loša iskustva ali ja bum njega pohal dok mu se i duša ne ispeče.
TV freak, i mi smo nekad sirovi krumpir glodali ali smo meru znali, samo je malo temperaturu dizal.[/quote]
More ak promjeni Zemlju.Jer zemlju baš nebu dovoljno. (ima jedna caka ali sa vermenskim ograničenjem)
Iako za pojedne sorte vrsta zemlje igra veliku ulogu (ali u malo drugačijem smislu nego si ti mislio)
Ma zamisli,kojim informacijama baratate tu na brijegu.A šta bi tek bilo da ste na Sljemenu?????
Admin je čovek od rječi i taj iz NDH je na sigurnom.
TV freak, i mi smo nekad sirovi krumpir glodali ali smo meru znali, samo je malo temperaturu dizal.[/quote]
More ak promjeni Zemlju.Jer zemlju baš nebu dovoljno. (ima jedna caka ali sa vermenskim ograničenjem)
Iako za pojedne sorte vrsta zemlje igra veliku ulogu (ali u malo drugačijem smislu nego si ti mislio)
Ma zamisli,kojim informacijama baratate tu na brijegu.A šta bi tek bilo da ste na Sljemenu?????
pitijacro- legionar
O bistro moje.....
Oš i jedno glađenje po kosici?
Oš i jedno glađenje po kosici?
pitijacro- legionar
Da sam znaš koji mi je komentar pao na pamet.Ma nesmijem,majke mi nesmijem.
Ajd ovako - ma ni to.
Ajd ovako - ma ni to.
pitijacro- legionar
Nesmijem muhaničar,zapravo bih ja ali Admin garant nebi shvatil.
pitijacro- legionar
Evo moje večere u slici - pohani krumpir -
ovako to ide -
[You must be registered and logged in to see this image.]" />" />" />
[img][You must be registered and logged in to see this link.][/img]
Eto,tako se to radi,a sada,Pitice,navali.Da samo znaš kak je to fino - beš meso i sve od mesa.
ovako to ide -
[You must be registered and logged in to see this image.]" />" />" />
[img][You must be registered and logged in to see this link.][/img]
Eto,tako se to radi,a sada,Pitice,navali.Da samo znaš kak je to fino - beš meso i sve od mesa.
pitijacro- legionar
Dođi, Pitica ti spremi - cijena - prava sitnica - kutija griotica.
pitijacro- legionar
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.