još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HIDRAULIKA

+9
Adrijan
TVfreak
Ti ga na
Zabadalo
mario
powershift
Admin
muhanicar
ilegalac
13 posters

Stranica 13 / 18. Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18  Next

Go down

HIDRAULIKA  - Page 13 Empty Re: HIDRAULIKA

Postaj  Admin uto lip 04, 2013 10:06 pm

ilegalac je napisao/la: a TOG je???
Ispravljeno Embarassed

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  powershift sri lip 05, 2013 8:25 am

koliko je pouzdano npr.testirati porotok klipne pumpe, tako sto bi se dovelo , sipalo ulje na usis, hvatalo u posudu na potisu i odredila kolicina ulja u posudi npr na 10 okretaja pumpe, a dalje lako izrcunas za radne okretaje. Naravno pumpa se odzraci.

powershift

Broj postova : 104

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lip 05, 2013 10:42 am

powershift je napisao/la:koliko je pouzdano npr.testirati porotok klipne pumpe, tako sto bi se dovelo , sipalo ulje na usis, hvatalo u posudu na potisu i odredila kolicina ulja u posudi npr na 10 okretaja pumpe, a dalje lako izrcunas za radne okretaje. Naravno pumpa se odzraci.
mislim ndepouzdano,
jer ipak mislim da se protok daje pri nazivnom tlaku150-200b

ali ako bi mogao recimo na kardan spojit da znaš da je recimo 540okr, i iber ventil da znaš recimo da je 200bara, izlaze kratko spojiš(razvodnika)
a povrat u kantu i mjeriš recimo 15 sekundi

i dobiš rezultat recimo 15litara na 200 bara u 15 sec. e onda znaš da ti je pumpa na toliko okretaja 60 litri

mislim da bi tako bilo puno točnije, jer što ako pumpa "pušta" na recimo 50b i gubiš protok, možeš ga onak mjerit ali neće biti točno

ilegalac
legionar

Broj postova : 1615

[Vrh] Go down

Postaj  powershift sri lip 05, 2013 11:02 am

pa kako onda mjere na zupcastoj zupcanike i tako odredjuju kubikazu, odnosno protok, ne uzimaju u obzir ishabanost. Ja bih istu stvar dobio mjerenjemprotkana nekoliko okretaja, a naravno da protok pada sa tlakom, to bih imao u vidu. Ovo pitam iz razloga sto kad nadjes neku polovnu pumpu, neznas koji joj je protok, a ponekad je to veoma bitno, a mislio sam da je ovoedan od nacina da se odredi, ostaje jos da se nekom prirucnom metodom odrdi stanje pumpe, neki to rade otvaranem i preglednjem sanja radnih elemenata, neki je naulje pa po iskustvu znaju koliko treba da sabija zrak pri okretanju osovine. Toje sve onako, da bar sikljucis mogucnost da stavljas pumpu koje totalna rika, za pouzdaniji test je sigurno hidro ispitni stol, ali vidim da i hidraulicari bjeze od toga, kao puno posla.

A ako pusta na 50 bara onda i nije za upotrebu bar za neke stvari

powershift

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lip 05, 2013 11:10 am

powershift je napisao/la:pa kako onda mjere na zupcastoj zupcanike i tako odredjuju kubikazu, odnosno protok, ne uzimaju u obzir ishabanost. Ja bih istu stvar dobio mjerenjemprotkana nekoliko okretaja, a naravno da protok pada sa tlakom, to bih imao u vidu. Ovo pitam iz razloga sto kad nadjes neku polovnu pumpu, neznas koji joj je protok, a ponekad je to veoma bitno, a mislio sam da je ovoedan od nacina da se odredi, ostaje jos da se nekom prirucnom metodom odrdi stanje pumpe, neki to rade otvaranem i preglednjem sanja radnih elemenata, neki je naulje pa po iskustvu znaju koliko treba da sabija zrak pri okretanju osovine. Toje sve onako, da bar sikljucis mogucnost da stavljas pumpu koje totalna rika, za pouzdaniji test je sigurno hidro ispitni stol, ali vidim da i hidraulicari bjeze od toga, kao puno posla.
slažem se s tobom,da je komplicirano ali vjerujem jedino točno
ako je pumpa potpuno ispravna to može tako da se mjeri, ališto ako ona na traženom tlaku od recimo 200b daje samo 2litre a treba 60l, spajanje samo manometra će pokazati 200b, a samo mjerenje protoka će pokazati 60l, ali ona na 200b ima samo 2l Shocked znaći nije ispravna, a tebe će ubit u pojam jer nećeš znati u čemu je problem

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  powershift sri lip 05, 2013 11:17 am

sve je to ok sto kazes, ja kazem sta bi bilo jednostavnije, a donekle prihvatljivo. Sto se tice otvaranja, imam iskustvo da je jedna radionica sto se bvi hidrulikom otovorila zupcast pumpu i tvrdili da je pumpaok,nema ostecenja, a drugi kadsu je otvorili tvrdili da ima, reparirali zupcanike i kuciste radijalno, ja jes tavio na stroj i desva mi se ista stvar kao i prije nabija do 140b, ostaje da vidim sta je sa razvodnikom.

powershift

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lip 05, 2013 11:17 am

nije hidraulika ali ti je potpuno isto
kolega kupio potopnu pumpu za vodu 20m3 na sat, ali stavio crijevo od 3/4 ili čak cola, i pumpa vodu a ona jadna 400litri u 10minuta, čovjek popizdio, nevalja pumpa
ja istovremeno kupio 16m3 ali crijevo od mislim fi 55mm,pumpa dere ko luda 2m3 za 8-10minuta

i onda ja ispadnem majstor i prodam susjedu crijevo jumpy

dakle nemora uvijek pumpa biti kriva, ovdje je štos bio da pumpa može dati 0,8b pritiska, brzina strujanja je fiksna,a protok određuje promjer cijevi

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lip 05, 2013 11:20 am

powershift je napisao/la:sve je to ok sto kazes, ja kazem sta bi bilo jednostavnije, a donekle prihvatljivo. Sto se tice otvaranja, imam iskustvo da je jedna radionica sto se bvi hidrulikom otovorila zupcast pumpu i tvrdili da je pumpaok,nema ostecenja, a drugi kadsu je otvorili tvrdili da ima, reparirali zupcanike i kuciste radijalno, ja jes tavio na stroj i desva mi se ista stvar kao i prije nabija do 140b, ostaje da vidim sta je sa razvodnikom.
a što tije s manometrom, jel laže ili ne?
tamo negdje si spominjao mogučnost da laže, možda je tu problem

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  powershift sri lip 05, 2013 11:23 am

ja govorim o pumpama ciji je radni tlak tu negdje, i normalno sa su cijevi i ostale stavri slozene kko treba,nema gusenja, na kraju krajeva nije mi se ulje nikada pregrijavalo.

powershift

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lip 05, 2013 8:20 pm

ilegalac je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this image.]

dakle saga se nastavlja
nisam ja zaboravio, več puno posla a meni se neradi
ali ovako:
dif je rastavljen, čeka varenje...
malo razgledao i vidim da ona prirubnica gdje je bio kardan, a sada će biti remenica ,pravo solidno i čvrsto napravita, mogla bi ona i nož rotomalčera nositi
uglavnom prekopao sam malo po šupama i našao hrpu potrebnih djelova
i ideja je ovakva dif je 1:3,45, traktor 540okr/2070 okr motora
dakle na 1700 okr traktora na kardanu imam 443 okr, na difu imam 443x3,45=1530 okr

e sad imam jednu remenicu fi 203mm koja bi pasala na dif,ima 2x 13 remen
drugu remenicu imam fi 175mm , 3x13 remen, a rupa je taman za kardan[You must be registered and logged in to see this image.]
kao ova prva na slici, ali bez sredine, samo dva vijka kojima se učvrsti na kardansku

e sad dobio sam ideju da napravim kosilicu sa dva noža jedan veći, na osovini ove trostruke remenice, i jedan manji koji bi bio s pomakom

veći nož bi bio fi 0,9m(jer ako sam dobro zapamtio obodna brzina noža bi trebala biti 80m/s)
remenice su 203 i 175, prijenos bi bio ubrzan 1,22puta ili 1530x1,22=1866 okr
dakle 0,9x3,14x 1866=5275m/min ili /60=87,9m/s cheer cheer cheer
zaboravio sam reći da imam i ovo[You must be registered and logged in to see this image.]
a ona će nositi nož i gore remenicu jumpy
e sad trebam još za drugi nož osovinu i remenicu, a njega planiram oko 60cm da bude

e sad imam nekoliko stvari koje me muče
kako riješiti poluosovinu da ispada iz difa, ako je kardan povuče
hoče li mi remeni izdržati , prvi nož 2x13 remen, a preko njega drugi nož 1x13 remen
koji bi bili jači remeni ovi [You must be registered and logged in to see this link.]
ili ovi [You must be registered and logged in to see this link.]

dalje veličinu drugog noža ču riješit kad vidim šta ima u otpadu Embarassed

da čujem komentare na ideju Shocked

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri lip 05, 2013 8:39 pm

ilegalac je napisao/la:

Zašto bi je kardan potezao ?
Kontam da si pretjerao s noževima na tom difu, jel to auto ili kamon neki?

Obadvojica ste na pravom putu po pitanju pumpe i protoka .
Morate znati da u formulu za protok treba uvrstiti faktor o volumetrijskom stupnjem iskoristivosti .(0.9-0.95 ) .
Samo vam mogu reči da gotovo uvjek fali protoka u odnosu na proračun ..i to 10-15 % na odokativnom mjerenju štopericom .

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lip 05, 2013 8:47 pm

[img][/img]
malo sam računao snage remena prema tablici pa mi nije jasno ovolika razlika snage između običnog klinastog remena i SPA [You must be registered and logged in to see this image.]
prvi remen bi imao 16m/s brzinu
po tablici SPA može 7,3kw puta 2
a obični(sam neznam koji je) 13 remen 1,65-1,7 kw puta 2
a to mi nešto malo
u čemu je razlika i može li spa remen na ove moje remenice ili se mora(može) šta tokariti

14kw na prvom nožu i 7 na drugom bi mi bilo dosta moli

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lip 05, 2013 8:53 pm

Admin je napisao/la:
ilegalac je napisao/la:

Zašto bi je kardan potezao ?
Kontam da si pretjerao s noževima na tom difu, jel to auto ili kamon neki?

.

pa poluosovinu drži samo onaj prsten, malo jače povučeš i ide van, a ako se u radu desi da se stroj diže_/spušta moguće je da ga kardan zagrize i povuće za sobom :idea:

zašto misliš da sam pretjerao?
prva ideja je bila samo onaj zadnji nož, ali imam dobru osovinu, dif ,remenice, samo me muči to remenje
što bi falilo da i mam kosilicu zahvata 1,5m scratch scratch scratch (osim snage)

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri lip 05, 2013 9:01 pm

Ja sam radio kosilicu od difa za kultivator reda veličine mundial ..to se grije nenormalno ....a trava ni do koljena lolo . promjer cca fi 600
Problem je kaj ti zupčanici nisu stvoreni za multiplicirnje Embarassed
Koliko to može durati nemam poima ..ali ovako odokativno nije to "TO" i gotovo .

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lip 05, 2013 9:12 pm

Admin je napisao/la:Ja sam radio kosilicu od difa za kultivator reda veličine mundial ..to se grije nenormalno ....a trava ni do koljena lolo . promjer cca fi 600
Problem je kaj ti zupčanici nisu stvoreni za multiplicirnje Embarassed
Koliko to može durati nemam poima ..ali ovako odokativno nije to "TO" i gotovo .

e jebaj ga majstore
60cm dovoljno bi bilo 4-5kw , a to sam mogao i hidromotorom na torpedu
htio sam nabaviti traktorsku kutnu remenicu ili reduktor od malčera, a ti si rekao bolje dif od bmwa
a kako sv.savo i njegova ekipa prave roto malčere od fi 1,5m, to je veći teret, a još i blokiraju jednu poluosovinu i veći je prijenos

u čemu je problem , u kosim zubima???

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin sri lip 05, 2013 9:26 pm

Nisu to kosi zubi , to je hipoidno ozubljenje ..ni osi osovina se ne sjeku ..ma svašta neš .

More sava i ekipa pisati kaj hoče , mogu to i staviti na jutube ...ali tko je probao-zna .
Ni moj kolega sfirme nije vjerovao pa mu sada stoji i ovih dana intezivno traga za kosilicom , možda i stržnom od kojih metar .
Istina je još jedna a to je da se to kod nas)on ima nešto kaj izgleda kao muta) prebrzo vrti ..more biti da je tu problem .
Ja se baš ne sječam da sam predlagao dif od bemveja ..ja sam linkao prijenos od samoutovarne ..močan , kvalitetan i pouzdan .

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lip 05, 2013 9:39 pm

Admin je napisao/la:Ovm gore izračnom se nisam bavil (još) .
Uz pretpostavku da je točan mislim da je nategnut po pitanju gubitaka .
Uz teoriju o volumtrijskom stupanj djelovanja ,ukupnom stupnju djelovanja i svim vrstama stupnja djelovanja koji se kreču (iz formula) od 09-0.85 ..treba uzeti u obzir delta P iz onih forumula .
Ovdje moraš debelo voditi računa da ti dosta energije odlazi u toplinu .
Treba voditi računa da ovaj motor mora na osovinu ..i da u tom sklopu trebaš minimalno dva ležaja ...dakle još otpora .
Bojim se da to ne bu išlo .

Cilindar ima stupanj djelovanja 0.85-095 ..ja im jednostavno ne vjerujem da isti stupanj djelovanja ima motor.

Preporučam ti da ideš u špijunažu po trgovinama i da izmuzeš podatke o pumpi i motoru na gotovim malčerima koji imaju dodatak za "vočke" .

Jo više vjerujem u tebe i tvoje strpljenje tj. da se pozabaviš solo prijklučkom koji ima samo "tanjur" na zglobnoj ruci .
Jedan dif. od bemveja , par remenica i malo švasanja .

odsad krečemo s kaznama za krivi navod, dužan si jednu rundu lasko

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac sri lip 05, 2013 10:04 pm

Admin je napisao/la:Nisu to kosi zubi , to je hipoidno ozubljenje ..ni osi osovina se ne sjeku ..ma svašta neš .

More sava i ekipa pisati kaj hoče , mogu to i staviti na jutube ...ali tko je probao-zna .
Ni moj kolega sfirme nije vjerovao pa mu sada stoji i ovih dana intezivno traga za kosilicom , možda i stržnom od kojih metar .
Istina je još jedna a to je da se to kod nas)on ima nešto kaj izgleda kao muta) prebrzo vrti ..more biti da je tu problem .
Ja se baš ne sječam da sam predlagao dif od bemveja ..ja sam linkao prijenos od samoutovarne ..močan , kvalitetan i pouzdan .
točak bmwa pri cca 200kmh se vrti cca max 1700okr
kardan preko 5500okr Shocked Shocked Shocked scratch
znaći da okretaji nisu, a da se grije u vožnji, to je sigurno, zato ima ona pera
e sad da niste pretegli ležajeve ili je ono što svi zaboravljaju, a to je okretni moment
jer kako mi čovjek kaže kad dif izdrži bmw od 150ks, da nemože torpeda od 45
da ali bmv na 5500okr i torpedo na 1800 okr, to je tri puta manje
dakle okretni moment bmwa pri max snazi je gotovo isti kao i na torpedu , iako je torpedo triput slabiji

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  powershift sri lip 05, 2013 11:17 pm

samo sto na autu dif radi redukciju broja okretaja, a neki hoce ubrzanje sto nije isto, druga stvar je jos ako se blokira poluosovina pa trkaci lete okolo.

powershift

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet lip 06, 2013 12:33 am

powershift je napisao/la:samo sto na autu dif radi redukciju broja okretaja, a neki hoce ubrzanje sto nije isto, druga stvar je jos ako se blokira poluosovina pa trkaci lete okolo.
cjelo vrijeme mi se nešto mota po glavi, da možda ima veze smjer okretanja scratch

a uostalom kolega mi nekoliko god. ima sličnu kosilicu 3 fiksna noža i jedan leteći,isto pogon remenicama(ili je čak jedan na osovini)2,5m širine,isto kaže ,samo bmw i mercedes dif
i nisam čuo da se žalio na pregrijavanje
biće da si nešto sjebao ležajeve[You must be registered and logged in to see this image.]

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet lip 06, 2013 5:55 am

ilegalac je napisao/la:
i
Matematika je na tvojoj strani , a izgleda i runda Embarassed .
Samo kako si našao dokaz vidiš da sam ti predlagao dif za pogon tanjura a ne širine dva i dvajst
Smjer možda igra uluga ali ja ga nisam mogao birati ..morala je bacati desno ....tko bi kontra smjer pomirio u glavi . lupaozid

A i za grijanje dobro razmišljaš , nikad nisam trčao za onim "kobrinim" patuljkiom i pipkao mu dif pri jurcanjima autobanom lolo

Problem je još kod nivoa ulja ..znam da je prvi put bio hipenol ..kasnije sam dotočio super 3 pa je bila bolja situacija po pitanju grijanja .
Semering ode prve sezone , pozavabi se mehaničom izvedbom labirnta da zaštitiš semering .

Remen: na traktorčićima kosilicama je pogon preko remana ..dva "tanjura"- skoro 10 konja .. ali ne tjeraju u dva metra visokoj ambroziji .

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet lip 06, 2013 8:29 am

Admin je napisao/la:
ilegalac je napisao/la:
i
Matematika je na tvojoj strani , a izgleda i runda Embarassed .
Samo kako si našao dokaz vidiš da sam ti predlagao dif za pogon tanjura a ne širine dva i dvajst
Smjer možda igra uluga ali ja ga nisam mogao birati ..morala je bacati desno ....tko bi kontra smjer pomirio u glavi . lupaozid

A i za grijanje dobro razmišljaš , nikad nisam trčao za onim "kobrinim" patuljkiom i pipkao mu dif pri jurcanjima autobanom lolo

Problem je još kod nivoa ulja ..znam da je prvi put bio hipenol ..kasnije sam dotočio super 3 pa je bila bolja situacija po pitanju grijanja .
Semering ode prve sezone , pozavabi se mehaničom izvedbom labirnta da zaštitiš semering .

Remen: na traktorčićima kosilicama je pogon preko remana ..dva "tanjura"- skoro 10 konja .. ali ne tjeraju u dva metra visokoj ambroziji .
neda mi se tražit, ali riječ je o večem stroju bila, uostalom hidromotor od 3-4kw mi riješi bočni disk na rotomalčeru lupaozid

nekužim te ovo za smijer, pa jel ni bilo dovoljno okrenuti dif za 180 stupnjeva i uštekati u drugu poluosovinu(ili si ti drugu poluosovinu potpuno izbacio s onim crnim umetkom)

kakav mekanički labirint, izvana ili iznutra???
u čemu je problem sa semeringom, zašto ode, a i koji, oni na poluosovinama ili na kardanu
razmišljao sam kardan okrenuti gore, ako može

i koje je ulje bolje, ovo mi nekako gusto iljepljivo

ona tablica s remenjem bi trebala bit ok, znaći bolji su remeni SPA, , veća snaga, nisu skupi, samo dali štimaju moje remenice, ili ih malo utokariti, ili trgoagencija po nove

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet lip 06, 2013 5:56 pm

ilegalac je napisao/la:

nekužim te ovo za smijer, pa jel ni bilo dovoljno okrenuti dif za 180 stupnjeva i uštekati u drugu poluosovinu(ili si ti drugu poluosovinu potpuno izbacio s onim crnim umetkom)
Niti sam ja onda mogao znati , niti ti možeš znati kako treba okrenuti .
Ne bi se sad mogao sjetiti ali siguno je bila neka fora s okretanjem radi toga kaj nije u centru pa je bolje odgovaralo da je više na jednu od strana ...To je bilo prije min. 7 godina tko bi se toga sječal
ilegalac je napisao/la:
kakav mekanički labirint, izvana ili iznutra???
Izvana , kod mene je na prihvat kardana vezan sklop s noževima , i uvjek nađe načina da namota travu ili špagu ..pa ako se ne primi ništa od nabrojenog uhvati drot

ilegalac je napisao/la:
i koje je ulje bolje, ovo mi nekako gusto iljepljivo
po defalutu u dif ide ulje za hipoidne zupčanike .. study

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Ti ga na čet lip 06, 2013 9:52 pm

Ilegalac, izgleda da je netko našel rješenje poput onoga kaj tebi treba:
[You must be registered and logged in to see this link.]

Ti ga na

Broj postova : 151

[Vrh] Go down

Postaj  Ti ga na čet lip 06, 2013 9:59 pm

Admin je napisao/la:
ilegalac je napisao/la:

Niti sam ja onda mogao znati , niti ti možeš znati kako treba okrenuti .
Ne bi se sad mogao sjetiti ali siguno je bila neka fora s okretanjem radi toga kaj nije u centru pa je bolje odgovaralo da je više na jednu od strana ...To je bilo prije min. 7 godina tko bi se toga sječal
Pa kaj nije ovak:
ako je reduktor (dakle, normalno na vozilu), ulazna osovina (kegelrad) se vrti, recimo, desno.
Ako treba biti multiplikator, dakle, pogon je od poluosovine, onda se mjesto za priključak kardana treba vrtiti levo, da se osigura zahvat zupčanika s iste strane kak i prije.

Ti ga na

Broj postova : 151

[Vrh] Go down

Postaj  ilegalac čet lip 06, 2013 11:39 pm

Ti ga na je napisao/la:Ilegalac, izgleda da je netko našel rješenje poput onoga kaj tebi treba:
[You must be registered and logged in to see this link.]

ovo nije rješenje, ovo je zlo crta
puno remenja , slabi noževi
to je samo za travicu, to je kosilica
ja stalno vrtim u glavi malčer, dakle ovakvi noževi [You must be registered and logged in to see this image.]

sve više mi se sviđa ova ideja [You must be registered and logged in to see this image.] sa bočnim nožem od 1m Shocked Shocked Shocked
malčer imam megaing, samo što bi bio oho ho dug i glomazan(pri okretanju)
i neznam jel se može kardan toliko lomit

ilegalac
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 13 / 18. Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18  Next

[Vrh]

- Similar topics