HIDRAULIKA
+9
Adrijan
TVfreak
Ti ga na
Zabadalo
mario
powershift
Admin
muhanicar
ilegalac
13 posters
Stranica 18 / 18.
Stranica 18 / 18. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18
Re: HIDRAULIKA
Nisam stiga procitati cijelu temu pa se izvinjavam ako je negdje detaljnije opisano,,,
letimicno sam primjetio da se rasprava manje vise vodila oko razvodnika,,,
mene bi zanimalo ono s pocetka teme,,,
sto je bolje hidro motor ili mehanicki dio preko remenja,,,
buduci da mi nasad ulazi u 6. godinu i da su stabla vec poprilicno jaka da izdrze ove otpore koji se javljaju na federima pri otklonu,,,
koliko je opterecenje na traktor ako ide preko hidroulike a koliko ako ide preko remenja,,,
iskreno vise mi se sviđa ovo na prednjoj strani jer je lakse za pratiti,,,
letimicno sam primjetio da se rasprava manje vise vodila oko razvodnika,,,
mene bi zanimalo ono s pocetka teme,,,
sto je bolje hidro motor ili mehanicki dio preko remenja,,,
buduci da mi nasad ulazi u 6. godinu i da su stabla vec poprilicno jaka da izdrze ove otpore koji se javljaju na federima pri otklonu,,,
koliko je opterecenje na traktor ako ide preko hidroulike a koliko ako ide preko remenja,,,
iskreno vise mi se sviđa ovo na prednjoj strani jer je lakse za pratiti,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Ja sam uvjek za mehaniku , otopra tj. gubitaka na prijenos bi trebalo biti više ..ali brijem da to nije velika razlika .
koji se simptomi javljaju kad pumpa poćne puštati dušu?
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
moja se več duže vrijeme grije(ulje) i ponekad (nešto) zujimuhanicar je napisao/la:Obično se grije i nema šusa
a sad je počela u leru da štrajka, cca 600kg nije htjela dići ispod 1000okr
ono što zuji neki su mi rekli da vuće zrak, ali ja nemogu naći gdje, logično bi mi bilo da tamo gdje vuče zrak da curi ulje kad se ugasi, ali ništ
osim ako nije na semeringu
ilegalac- legionar
Ti nemaš hidraulični volan?
pogledaj usisni filter i povratni filter.
Usisni je u kučištu hidraulika na samoj usisnoj cjevi, a povratni ispod ona tri vijka M6 (akluminijski poklopac ispod sica). Bez povratnog fitera nesmiješ raditi, mora biti gore jer ako ga nema onda treba izvaditi iznutra onaj plastični dio koji zatvara protok ulja kad filtera nema.
Uostalom, kaj šparjaš. Kaj je za tebe soma kuna.
ubodi novu pumpu i mir
Usisni je u kučištu hidraulika na samoj usisnoj cjevi, a povratni ispod ona tri vijka M6 (akluminijski poklopac ispod sica). Bez povratnog fitera nesmiješ raditi, mora biti gore jer ako ga nema onda treba izvaditi iznutra onaj plastični dio koji zatvara protok ulja kad filtera nema.
ubodi novu pumpu i mir
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
I kad ga pogleda kaj bu videl na njemu?muhanicar je napisao/la:Ti nemaš hidraulični volan?
nema volanamuhanicar je napisao/la:Ti nemaš hidraulični volan?
ubodi novu pumpu i mir
filteri novi, tj usisni opran, a kučište novo,jer je staro napuklo, a stari filter mi bolje izgleda od novog
povratni novi, iako mi i tamo ništa nije jasno
tamo filter ima rupu s obje strane a dihta samo s donje, sad mi nije jasno zašto bi ulje išlo kroz filter, a ne kroz gornju rupu
ili se netko zajebao u katalogu ili ...
a onaj čep što spominješ je pri zadnjoj promjeni filtra probijen odozgo
naime ,kazu ak se pregrije da se taj dio stopi, kad sam ga išao skinuti naravno da se raspao tj probio
,kupio novi koji je živo sranje, navoj za nekih 0,5mm veći i nemoguće stavit, naravno raspao se i prije montaže
nakraju sam vratio stari koji je dobar osim što ima rupu na vrhu(taj ventil se nezatvara kad se izvadi filter)
dakle novi filtri, novo ulje
ponekad zuji, na dodir se dosta grije, i poskakuje
juće stavio drugi polovni regulator(kolega kaze "bio ispravan"), stanje isto, možda nijansu bolje
pod velikim gasom sad neposkakuje
e sad jedino što nisam pregledao je sigurnosni ventil cilindra, ispod onog velikog vijka kod lijeve pete
moguće da on pravi sranje i prca sve ostalo
i malo sam pregledao knjigu od traktora, svi s kim sam pričao spominju gumicu na razvodniku, o njoj znam sve
ali...
ako se malo bolje prati knjiga čini mi se da svi govore o krivoj gumici
[You must be registered and logged in to see this image.]
dakle svi spominju gumicu 19, a mislim da je veći problem gumica 18
u knjizi citiram :- uslijed težine tereta pod pritiskom uljnog jasstuka nalazi se :-klip razvodnog ventila br2,nepovratni ventil br3 i zaptivna gumica nepovratnog ventila br 18,zaptivna gumica razvodnika hidraulike.......
svako propuštanje na bilo kojem djelu dovodi do gubitka ulja a time i do vibracija
problem je u knjizi što su tu malo pomješane slike i nezna se točno na šta se misli
dalje kaže ,propusnost nepovratnog ventila se provjerava skidanjem dekla vanjske hidraulike i ako curi ulje (pod teretom)
na rupi 36 tada je nepovratni u pitanju
meni tu malo curi(prije puno više), dakle nije gumica 19 u pianju jer bi onda curilo u kućište unutra, već samo 18 ili ventil
kako mi se čini majstori i trgovci uvaljuju ljudima nove razvodnike a mogla bi samo gumica biti u pitanju(što je najbolje,nitko ni nezna za nju)
čak sam negdje nasao da se prodaje sam nepovratni ventil(mislim som hidraulika)što je kod nas nepoznanica
sve u svemu čini mi se da pumpi dani odbrojani,
a imao u ponudi bošovu od 19ccm novu(stara možda i 20 godina ,ali neraspakovana) za 800kn
šta mi sad preostaje bugarske jednogodišnje za 900kn ili ???
ma još me mući taj sigurnosni, kako njega isprobat
ilegalac- legionar
Problem sa hidraulikom hitno
Imam strug i ugradio mi je majstor hidrauliku da ne bi bila mehanicka,medjutim kada klip gura u jednu stranu ide normalno,ali kada treba da vrati u drugu cuje se udarac,pravi neki udarac,majstor je rekao da kupim regulator protoka trograni gde su 2 grane ulaz i izlaz a treca visak koji se vraca u rezervoar i tako ne opterecuje pumpu,ali mi je ugradio drugi majstor i sada masina ide na jednu stranu a na drugu ne,ne znam da li je lepo povezao jer na tom regulatoru nisu bili oznaceni ulaz i izlaz pa je nagadjao jer semu ne ume da procita,postavicu slike pa ako neko zna da mi pomogne da mi kaze je li povezano lepo?Hvala
ackodone- Broj postova : 3
slika bi pomogla ..tako da se vide sve oznake na ventilu
pitanje u vezi udarca ne razumijem ..da li lupi u kranjem položaju ili prije?
pitanje u vezi udarca ne razumijem ..da li lupi u kranjem položaju ili prije?
[img][You must be registered and logged in to see this image.][/img]
kada krene iz jedne u drugu stranu cuje se udarac kao da je veliki pritisak u sistemu evo slike samo ne znam sta je ulaz sta izlaz[img][You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Prouči ovdje dvograne i trograne regulatorre .
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Gdje ima povoljno hidraulicnih crijeva za kupit
ilegalac- legionar
Kak se inace krece cijena metar spresanog crijeva sa holenderima ili kak se to vec zove,,,
recimo 10 mm promjer rupe,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
bit ce red otici u istocnu republiku. Poslao ponudu. U Bj. Set 1770 kn.a istocna republika 102 eura .charvat jel to daruvar? Nisu mi se udostojili odgovoritBobić je napisao/la:Kak se inace krece cijena metar spresanog crijeva sa holenderima ili kak se to vec zove,,,
Ovi iz rs imaju internet shop pa si pogledajte [You must be registered and logged in to see this link.]
ilegalac- legionar
Stranica 18 / 18. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18
Stranica 18 / 18.