HIDRAULIKA
+9
Adrijan
TVfreak
Ti ga na
Zabadalo
mario
powershift
Admin
muhanicar
ilegalac
13 posters
Stranica 16 / 18.
Stranica 16 / 18. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18
Re: HIDRAULIKA
Prva faza je da se poderu ležajevi , onda vrhovi zubaca pojedu kučište po obodu.
Tada pumpa propušta na ljevoj slici u smjeru crvene crte .
Crvene su i strelice smjera usisa i potisa pa da te ne zbune .
Paralerno s tim veča količina ulja se prešverca kroz ležajeve (put zelene crte , desna slika ) i završi u prostoru iza semeringa .
Prostor iza semeringa je spojen na usisnu stranu pumpe .
Dakle nema govora o nekom pritisku , jedino ako je to propuštanje toliko veliko da ti kanaliči ne mogu pretočiti ulje prema usisu pa nabije pritisak u prostoru iza semeringa .
Paralerno s tim veča količina ulja se prešverca kroz ležajeve (put zelene crte , desna slika ) i završi u prostoru iza semeringa .
Dakle nema govora o nekom pritisku , jedino ako je to propuštanje toliko veliko da ti kanaliči ne mogu pretočiti ulje prema usisu pa nabije pritisak u prostoru iza semeringa .
Recimo na ovom čudu redovito odlazi semering i onda nema šusa.Admin je napisao/la:Prva faza je da se poderu ležajevi , onda vrhovi zubaca pojedu kučište po obodu.
Zamjenom istoga sve radi ko podmazano do sljedečeg stvrdnjavanja semeringa.
Jedino ako se podrobi igličasti na osvinama, onda
[You must be registered and logged in to see this link.]
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Da li je ovaj poklopac dobro okrenut?
Na kojoj strani je usis a na kojoj potis ove pumpe ?
Na kojoj strani je usis a na kojoj potis ove pumpe ?
Kaj ja znam kak sam ga okrenul za potrebe slikanja ali mislim da je svejedno kak ga okreneš.
Usis je bez navoja
Usis je bez navoja
muhanicar- legionar
Dakel usis je desno , onda poklopac mora biti okrenut kontra jer treča rupica (dvije su probližno u osi osovinica) mora biti prema usisu .
nigdje nema luftaAdmin je napisao/la:E , to je onaj trenutak zašto je IMT bolji jer je pumpa potopljena u ulju i da curi 50 % ne kužiš ..
Pa jel se klima vratilo , ovo -ono?
Kako pumpa odlazi smnjuje protok ...kasnije i pritisak ..
ilegalac- legionar
- Broj postova : 1615
Jel ta pumpa potopljena ili ne ?muhanicar je napisao/la:
Recimo na ovom čudu redovito odlazi semering i onda nema šusa.
Vjerujem da povlači zrak i zato nema šusa
ma hebeš njegovu pumpu, de riješi mojuAdmin je napisao/la:Jel ta pumpa potopljena ili ne ?muhanicar je napisao/la:
moja sutra mora izdržati 10-15 sati rada, kak joj bude
ilegalac- legionar
Pumpa je na "suhom" moguče da povlači, ali večinom se sjebe semering za 10-tak kn i zato tolko i trajeAdmin je napisao/la:Jel ta pumpa potopljena ili ne ?muhanicar je napisao/la:
muhanicar- legionar
muhanicar je napisao/la:Pumpa je na "suhom" moguče da povlači, ali večinom se sjebe semering za 10-tak kn i zato tolko i trajeAdmin je napisao/la:Jel ta pumpa potopljena ili ne ?muhanicar je napisao/la:
pa jel to ni pumpa od malog srolje, pa jel ona nije u ulju???
ilegalac- legionar
Ak ne budem zaboravil sutra ti budem slikal kak sam ja to riješil na jednoj pumpi.
Osnovna stvar je da paziš na nivo ulja u motoru .
To ti ne bi trebalo biti ništa strano , to si i do sada radil svaki put prije nego si sjel na njega .
Ako nisi navikni se , radi 10 sekundi posla napraviš nepovratnu havariju na motoru a da ne govorimo financijsku štetu .
Ako te tješi ni ja to ne radim
To ti ne bi trebalo biti ništa strano , to si i do sada radil svaki put prije nego si sjel na njega .
Ako nisi navikni se , radi 10 sekundi posla napraviš nepovratnu havariju na motoru a da ne govorimo financijsku štetu .
Neilegalac je napisao/la:
pa jel to ni pumpa od malog srolje, pa jel ona nije u ulju???
muhanicar- legionar
Admin je napisao/la:Ak ne budem zaboravil sutra ti budem slikal kak sam ja to riješil na jednoj pumpi.
tko ???
ja???
ilegalac- legionar
[You must be registered and logged in to see this link.]Admin je napisao/la:Ak ne budem zaboravil sutra ti budem slikal kak sam ja to riješil na jednoj pumpi.
:
Crveno potis i usis ,
zeleno drenaža
Glumica je napunila zvono , i motor do visine uvodnice napojnog kabla . bužirom kabla je krenulo put pomočnog razvodnog ormara i tu se odala kolegi .
Evo ovako več par mejseci radi do kad će ne znamo .
Ovdje je uzrok pretakanja semeringa nepovratni ventil na usisu .
Kad podložim ventil više ne pretače , ali usis je relativno velike visinske razlike i paralerno je povezan s pumpom podmazivanja stroja .
PA ako nema vential na usisu svaki put se bori s zrakom i povlačenjem ulja ..kapitalizam ne ostavlja dosta prostora da je se čeka ( a i ne paše joj to , nikako)
Admin je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this link.]Admin je napisao/la:Ak ne budem zaboravil sutra ti budem slikal kak sam ja to riješil na jednoj pumpi.
:
Crveno potis i usis ,
zeleno drenaža
Glumica je napunila zvono , i motor do visine uvodnice napojnog kabla . bužirom kabla je krenulo put pomočnog razvodnog ormara i tu se odala kolegi .
Evo ovako več par mejseci radi do kad će ne znamo .
Ovdje je uzrok pretakanja semeringa nepovratni ventil na usisu .
Kad podložim ventil više ne pretače , ali usis je relativno velike visinske razlike i paralerno je povezan s pumpom podmazivanja stroja .
PA ako nema vential na usisu svaki put se bori s zrakom i povlačenjem ulja ..kapitalizam ne ostavlja dosta prostora da je se čeka ( a i ne paše joj to , nikako)
je al ja nemam zvono da napravim drenažu
uglavnom traktor je odradio svoj posao, pumpa je izdržala, vjerojatno je to od starosti i dotrajalosti otišao samo semering
trebat ću naći od nekog auta hladnjak i napravit hlađenje i bit će ok
ilegalac- legionar
Ja sam od jugića uzel hladnjak , fural sam preko njega 70 litri i nije puknul , jest da se malo napuhne ali je izdržal .
Sad sam mu malo pomogel s drenažom jer "predobro hladi "
Sad sam mu malo pomogel s drenažom jer "predobro hladi "
Napravi ..ilegalac je napisao/la:
je al ja nemam zvono da napravim drenažu
Ma šalim se , dao sam primjer kako pumpa dere preoko semeringa a i dalje radi svoju propisanu zadaću
Evo pozdrav forumaši,imam Tomu Vinkovića 418 novi tip i složio sam nanovo hidrauliku,no kad sam stavio prvu pumpu dizala je kao luda,a kada sam išao spustiti hidrauliku izbio mi je semering na pumpi i sad ja ocu ne mogu objasniti da ovaj razdjelnik ne može ići na obični hid. klip nego na dvoradni evo slika:
znači na razvodniku smo jednu rupu zatvorili a druga ide na klip
sad vi recite koji se bolje razumijete u hidrauliku jel nisam u pravu
Bukvik- Broj postova : 1
Sad ne mogu povezati izbacivanje semeringa u kombinaciji s ovim razvodnikom , osim ako pumpu ne vrti u krivu stranu ili je neki drugi problem oko pumpe .
Ovaj razvodnik može ali bi preporučio da ovu drugu stranu spojiš na povrat .
Ako gledamo ovu sliku priključak koji je na razvodniku sloboran spoji na povrat .
Prepostavljam da si dobro spojio razvodnik i da je sigurnosni na razvodniku u funkciji ?
NA razvodnik se pumpa spaja na prikučak napred u dnosu na smjer vožnje .
Ovaj razvodnik može ali bi preporučio da ovu drugu stranu spojiš na povrat .
Ako gledamo ovu sliku priključak koji je na razvodniku sloboran spoji na povrat .
Prepostavljam da si dobro spojio razvodnik i da je sigurnosni na razvodniku u funkciji ?
NA razvodnik se pumpa spaja na prikučak napred u dnosu na smjer vožnje .
Ja sam uradio sličnu glupost, samo što je kod mene ocvikan uzdužni klin (kajla) na pogonu pumpe usro sam od straha da nije skršena pumpa
Ne znam kako ti ovaj razvodnik može odgovarat. Osim ako ne koristiš TV za neke posebne namjene; kako misliš orat s ovim? ima li ovo plivajući položaj, da preklopiš ručicu na razvodniku i da oruđe slobodno pada?
može li sigurnosni biti predviđen za "jaču" pumpu? Npr da otvara na 200 bar a pumpa gura maksimalno 150
Ne znam kako ti ovaj razvodnik može odgovarat. Osim ako ne koristiš TV za neke posebne namjene; kako misliš orat s ovim? ima li ovo plivajući položaj, da preklopiš ručicu na razvodniku i da oruđe slobodno pada?
može li sigurnosni biti predviđen za "jaču" pumpu? Npr da otvara na 200 bar a pumpa gura maksimalno 150
TVfreak- Broj postova : 235
Bukvik je napisao/la:Evo pozdrav forumaši,imam Tomu Vinkovića 418 novi tip i složio sam nanovo hidrauliku,no kad sam stavio prvu pumpu dizala je kao luda,a kada sam išao spustiti hidrauliku izbio mi je semering na pumpi i sad ja ocu ne mogu objasniti da ovaj razdjelnik ne može ići na obični hid. klip nego na dvoradni evo slika:
pri spuštanju je pumpa preko sigurnosnog ventila, a na koliko je ventil ...
p je tlačni
t je povrat
a je recimo spojen na cilindar
b bi se mogao spojit na povrat i to bi trebalo funkcionirat
tomo mislim plivajuči položaj ima samo preko lanca
ili stavi cilindar od vladimirca , pa češ lakše mjenjat gume
ilegalac- legionar
he he malo teorije i prakse
hidraulična pumpa može služiti kao hidromotor ali samo na način da izlaz postane ulaz i obratno i pri tome se sada hidromotor vrti suprotno smjeru hidropumpe,
zašto???
he he ja znam
i to sam naucio u praksi
kako???
hidraulična pumpa može služiti kao hidromotor ali samo na način da izlaz postane ulaz i obratno i pri tome se sada hidromotor vrti suprotno smjeru hidropumpe,
zašto???
he he ja znam
i to sam naucio u praksi
kako???
ilegalac- legionar
sjebo si pumpuilegalac je napisao/la:he he malo teorije i prakse
zašto???
he he ja znam
i to sam naucio u praksi
kako???
Stranica 16 / 18. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18
Stranica 16 / 18.