krumpir
+12
Admin
Bobić
mtd001
zoki
2 UglliDriver
Imbra
prkanjac
ilegalac
Ti ga na
jeffy
mario
muhanicar
16 posters
Stranica 15 / 33.
Stranica 15 / 33. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 24 ... 33
Re: krumpir
pitijacro je napisao/la:
Bobić lijepi ti krumpiri,a i ostalo.Koja sam ja gazdarica,ja nemam vrt.Imaš malo nagnuti teren,jel?U ovakvim godinama je to spas.Ocijedi se lakše i prije nego na ravnome.
Ma nije nadnut gotovo je na vagu ravan,,,
bas si mislim kad kupim plug za tomicu izorat cu ga poprijeko jedno dvije-tri godine zaredom, samo u jednu stranu, mozda malo dobije nagib tamo prema livadama,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
A šta misliš da meni to nije palo na pamet? Ali ne mogu ga otpelati tako kako je - mora biti sređen da može ići u pakiraonu.ja za to nemam vremena niti snage - kada imam pauzu u poslu sjednem i nemogu se maknut.Nas je u kući dvoje,svaki se dan ide na plac,raditi u plastenicima treba svakodnevno,,,,a i susjeda sa svojih petsto kila koji želi dati čeka već tjedan dana da odu pa ništa.Za humanitarno smo dali nešt drugo,a jedna relativno nova ,ispravna veš mašina odlične marke čeka kada se ljudi budu počeli kučiti da nekome počne opet prati veš.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Bobić je napisao/la:pitijacro je napisao/la:
Bobić lijepi ti krumpiri,a i ostalo.Koja sam ja gazdarica,ja nemam vrt.Imaš malo nagnuti teren,jel?U ovakvim godinama je to spas.Ocijedi se lakše i prije nego na ravnome.
Ma nije nadnut gotovo je na vagu ravan,,,
bas si mislim kad kupim plug za tomicu izorat cu ga poprijeko jedno dvije-tri godine zaredom, samo u jednu stranu, mozda malo dobije nagib tamo prema livadama,,,
Ma bemti život - koji je to vrag - bez naočala bolje vidim nego sa naočalama.Kako sam ja to onda vidjela da ima nagiba???? A jesam blentava.....
pitijacro- legionar
Ma prevarila te ona voda ispred,
ali tako je po cijelim jarcima,,,
jucer sam ga oprckao, sam Bog da sam bio u tihotapkama pa kako u njih uslo tako i izaslo,,,,
dobio cijeli vrt i mali stimulansa u vidu fertine,,,
ali tako je po cijelim jarcima,,,
jucer sam ga oprckao, sam Bog da sam bio u tihotapkama pa kako u njih uslo tako i izaslo,,,,
dobio cijeli vrt i mali stimulansa u vidu fertine,,,
Bobić- legionar
koju si fertinu koristio?
Ja sam neki dan šiknula u kpk sistem željezo.Kroz par dana se primjetila razlika na biljkama.Slovenci me zeznuli - ja kupila i platila magnezijoksid - oni meni stavili u auto kalij sulfat.Oni se zeznuli na cijeni,ali što to meni vrijedi kad ja sada nemam ono što trebam.
Ja sam neki dan šiknula u kpk sistem željezo.Kroz par dana se primjetila razlika na biljkama.Slovenci me zeznuli - ja kupila i platila magnezijoksid - oni meni stavili u auto kalij sulfat.Oni se zeznuli na cijeni,ali što to meni vrijedi kad ja sada nemam ono što trebam.
pitijacro- legionar
Skwo kupila onu fertinu P cini mi se,,,
da sam ja stavio kroz sistem navodnjavanja otisli bi moji krumperi u moreplovce,,,
ili u ratnu mornaricu kod Mađarov,,,
da sam ja stavio kroz sistem navodnjavanja otisli bi moji krumperi u moreplovce,,,
ili u ratnu mornaricu kod Mađarov,,,
Bobić- legionar
Zašto P? Ne koristim fertine,ali mislim da je ta sa fosforom.Ili se varam?
Ma kolko kiše ima,netreba sada biljkama ništa drugo.Možda malo dušika ako se ispere,ali niti to netreba jer sada se dosta dušika dobije iz zraka - zato i sve lijepo živne kada ima dosta kiše - upiju se besplarne količine sa neba.
Ma kolko kiše ima,netreba sada biljkama ništa drugo.Možda malo dušika ako se ispere,ali niti to netreba jer sada se dosta dušika dobije iz zraka - zato i sve lijepo živne kada ima dosta kiše - upiju se besplarne količine sa neba.
pitijacro- legionar
Fertine su ti razvrstane u nekoliko kategorija pa tako imas;
Fertina C - za cvijeće i ukrasno bilje
Fertina C - za pelargonije,surfinije i ostale cvjetnice
Fertina C - za sobno cvijeće i krizanteme
Fertina C - za grmlje, živice i ukrasno bilje
Fertina Ca - za jabuke i kruške
Fertina Ca - za rajčice i paprike
Fertina B - otopina bora
Fertina G - za vinovu lozu
Fertina P - za povrće
Fertina V - za voćke
Fertina R - za ratarske kulture
Fertina T - za travnjake i sportske terene
Fertina Fe - otopina željeza
Fertina Zn - otopina cinka (Zn EDTA)
Fertina M - za njegu travnjaka i suzbijanje mahovine
Fertina C - za cvijeće i ukrasno bilje
Fertina C - za pelargonije,surfinije i ostale cvjetnice
Fertina C - za sobno cvijeće i krizanteme
Fertina C - za grmlje, živice i ukrasno bilje
Fertina Ca - za jabuke i kruške
Fertina Ca - za rajčice i paprike
Fertina B - otopina bora
Fertina G - za vinovu lozu
Fertina P - za povrće
Fertina V - za voćke
Fertina R - za ratarske kulture
Fertina T - za travnjake i sportske terene
Fertina Fe - otopina željeza
Fertina M - za njegu travnjaka i suzbijanje mahovine
Bobić- legionar
[quote="Bobić
[/quote]
Eh,i da si ti tu fertinu,baš tu po tim svojim krumpirima pošpricao kada su tek niknuli,imao bi skoro pa dupo više gomolja po biljci.
A inače,ja imam strašan plan - slijedeće godine budem sa cinkom pošpricala prije sadnje krumpire u gajbicama - klice,hehe....Ako me hoćeš pitati zakaj,ptaj,ali nekak mislim da ti zanš zakaj.
[/quote]
Eh,i da si ti tu fertinu,baš tu po tim svojim krumpirima pošpricao kada su tek niknuli,imao bi skoro pa dupo više gomolja po biljci.
A inače,ja imam strašan plan - slijedeće godine budem sa cinkom pošpricala prije sadnje krumpire u gajbicama - klice,hehe....Ako me hoćeš pitati zakaj,ptaj,ali nekak mislim da ti zanš zakaj.
pitijacro- legionar
De nas prosvijetli,,,
znas da sem ja s podravine i da kod nas jedino duvan uspijeva kak treba a sve ostalo je za Khhmm, jel,,,
kod nas znaju i masine za rezanje napraviti, neki vele da su bolje i od onih u Kanfanaru,,,
znas da sem ja s podravine i da kod nas jedino duvan uspijeva kak treba a sve ostalo je za Khhmm, jel,,,
kod nas znaju i masine za rezanje napraviti, neki vele da su bolje i od onih u Kanfanaru,,,
Bobić- legionar
Cink pospješuje zametanje gomolja pa se time dobiva veći prinos.Događa se da zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta - prevelike temperature tla u vrijeme formiranaja gomojla stolone ne zameću gomolje nego izlaze iz tla i ponašaju se kao stabljike.Ponekada se i na njima onda formiraju gomolji,ali često se dogodi da su one zapravo samo balast koji crpi hranu za razvoj a ostaju sterilne...Cink će to izregulirati.Ali ga treba dati u naajranijem stadiju razvoja - u vrijeme dok se stolone tek počinju formirati ili pred formiranjem,kasnije je kasno.Zato sam ja razmišljala to napraviti prije sadnje - uzeti si mao posla ,ispremetati gajbice i pošpricati naklinane krumpire.A onda,ak baš hoću mogu i nakom nicanja u polju to ponoviti.Nije tekući cink toliko skup,svi ti folijari za prihranu su negdje oko sto kuna i niže,tako da se to relativno jeftino može odraditi - inače u folijarce ja ne vjerujem i ne koristim ih,ne one koji hrane makroelementima,ali mikroelementi su nešto drugo - njih biljka treba u toliko maim količinama da to funkcionira.
Evo sam ja neki dan fertigacijom stavila jedno četerdest deka željeza na sedamsto kvadrata plastenika - u roku tri - četiri dana trebaš vidjeti do koje je promjene u boji listova došlo - sve kloroze su se povukle,tamnozeleno je ko da si ga ofarbao.A samo četerdeset deka,ma ni toliko jer sam prošle godine nešto potrošila,a još sam nešt ostavila za srednji plastenik da ga paprici mladoj pustim.
Evo sam ja neki dan fertigacijom stavila jedno četerdest deka željeza na sedamsto kvadrata plastenika - u roku tri - četiri dana trebaš vidjeti do koje je promjene u boji listova došlo - sve kloroze su se povukle,tamnozeleno je ko da si ga ofarbao.A samo četerdeset deka,ma ni toliko jer sam prošle godine nešto potrošila,a još sam nešt ostavila za srednji plastenik da ga paprici mladoj pustim.
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:A samo četerdeset deka,ma ni toliko jer sam prošle godine nešto potrošila,a još sam nešt ostavila za srednji plastenik da ga paprici mladoj pustim.
MAlo silazim sa teme, ali koliko je željezo važno u ishrani paprike i u kojoj mjeri se pokazuje nedostatak željeza?
zoki- Broj postova : 168
Željezo spriječava i liječi kloroze.Eh,da sam jako pametna,znala bih koje poremečaje osim toga uzrokuje - neznam - zapravo negdje duboko u svijesti mi je pokopano ali mislim da se sada neću potruditi.Disbalans mikroelemenata ima iste negativne učinke kao i disbalans makroelemenata - dok je nečega u suvišku ili manjkku dolazi do poremačaja usvajanja nečega drugoga.eh,da me ubiješ neznam sada koje su posljedice manjka.Jednostavno se ne mogu sjetiti.Upiši u gugle manjak željeza u paprici pa će ti sigurno nešto izbaciti.
Inače,u paprici baš i nije izražen manjak kao u paradajzu.
Inače,u paprici baš i nije izražen manjak kao u paradajzu.
pitijacro- legionar
Moj je mali ali nema veze , ionak mi je bolja vratina ili koljenica od krumpira
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ma kakvi mali,baš po mjeri za ovo vrijeme vegetacije.A bude još narasao,bez brige.Sasvim je ok.
pitijacro- legionar
Admin je napisao/la:
Dole deneš prikolicu i sami se budu koturali unutra
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
blagodati života ( bolje reči muke) na brijegu su višestruke i daju velike mogućosti kreativnim umovima .muhanicar je napisao/la:
Dole deneš prikolicu i sami se budu koturali unutra
Piti , prvo je rivijera (najraniji), ( sva četiri reda) ..vidi se rez na slici ..ali dalji raspored ne znam napamet ..ukupno tri sorte
Po habitusu drugi je Balatonska ruža,a onda treći nemože biti ništa drugo nego Trezor.Ali lako se to bude provjerilo jer je balatonka crvena,a ovi drugi su bijeli.Ko što sam rekla,ponovitiću opet - nemojte grickati balatonku tokom godine,ostavite je za preko zime i za proljeće.
pitijacro- legionar
Prodao se stari krumpir prekjučer,a ako bude danas vremena (u što nekako sumnjam,jer nije se jučer brala paprika za Žitnjak nego će se dasnas,a to je ubibože posla za jedno popodne obzirom da ga samo ja radim....) budem stavila sliku da se vidi......
pitijacro- legionar
Pazi da ne padneš s ljestvi kod berbe paprike
Dal bi ti to upozorenje i za berbu krumpira da ne raste u zemlji , ali i uz to ti preporučam da krumpir špricaš sa onim vragom za špricanje vočnjaka
Dal bi ti to upozorenje i za berbu krumpira da ne raste u zemlji , ali i uz to ti preporučam da krumpir špricaš sa onim vragom za špricanje vočnjaka
Admin je napisao/la:Pazi da ne padneš s ljestvi kod berbe paprike
Evo,ako ostaneš bez posla,zaposliti ću te da mi pridržavaš ljestve dok berem papriku pod uvjetom da mi ne zalukavaš pod suknju.
Hvala dušo hvala,lijepo je što toliko brineš o mojoj sigurnosti. (ti znaš zašt ti je , jel?)
A što se preporuke za špricanje tiče - moj naklon do poda za savjet.Mislim,za tako konkretno obrazloženje s čim špricati.
Admin,ti to mene malo ???? Oš da ti priljepim na nosek jednu alkaponku?
pitijacro- legionar
Admin,forum ti je blentav,vidi gore kaj mi je napravio sa citiranim tekstom - buuuuuu.....
pitijacro- legionar
Evo mojih krumpira - po kiši sam ih morala,po kiši na prikolicu i na smeće - pšlo....skipano i zaboravljeno - jedno dvije tone otprilike....
[img][You must be registered and logged in to see this link.][/img]
[img][You must be registered and logged in to see this link.][/img]
pitijacro- legionar
E,tu di potpuno u pravu - da se prepeljaš kroz naše polje srce bi ti ozeblo.ja ću u ponedeljak ići sa novom turom zaštite.
pitijacro- legionar
Izgleda da im je tak bilo suđeno. I ja sam po kiši od tebe otpeljal skoro tonu kaj si mi poklonila
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Stranica 15 / 33. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 24 ... 33
Stranica 15 / 33.