još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

krumpir

+12
Admin
Bobić
mtd001
zoki
2 UglliDriver
Imbra
prkanjac
ilegalac
Ti ga na
jeffy
mario
muhanicar
16 posters

Stranica 15 / 33. Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 24 ... 33  Next

Go down

krumpir - Page 15 Empty Re: krumpir

Postaj  Bobić sri svi 28, 2014 8:45 pm

pitijacro je napisao/la:

Bobić lijepi ti krumpiri,a i ostalo.Koja sam ja gazdarica,ja nemam vrt.Imaš malo nagnuti teren,jel?U ovakvim godinama je to spas.Ocijedi se lakše i prije nego na ravnome.

Ma nije nadnut gotovo je na vagu ravan,,,
bas si mislim kad kupim plug za tomicu izorat cu ga poprijeko jedno dvije-tri godine zaredom, samo u jednu stranu, mozda malo dobije nagib tamo prema livadama,,,

Bobić
legionar

Broj postova : 2388

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri svi 28, 2014 8:51 pm

A šta misliš da meni to nije palo na pamet? Ali ne mogu ga otpelati tako kako je - mora biti sređen da može ići u pakiraonu.ja za to nemam vremena niti snage - kada imam pauzu u poslu sjednem i nemogu se maknut.Nas je u kući dvoje,svaki se dan ide na plac,raditi u plastenicima treba svakodnevno,,,,a i susjeda sa svojih petsto kila koji želi dati čeka već tjedan dana da odu pa ništa.Za humanitarno smo dali nešt drugo,a jedna relativno nova ,ispravna veš mašina odlične marke čeka kada se ljudi budu počeli kučiti da nekome počne opet prati veš.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri svi 28, 2014 8:54 pm

Bobić je napisao/la:
pitijacro je napisao/la:

Bobić lijepi ti krumpiri,a i ostalo.Koja sam ja gazdarica,ja nemam vrt.Imaš malo nagnuti teren,jel?U ovakvim godinama je to spas.Ocijedi se lakše i prije nego na ravnome.

Ma nije nadnut gotovo je na vagu ravan,,,
bas si mislim kad kupim plug za tomicu izorat cu ga poprijeko jedno dvije-tri godine zaredom, samo u jednu stranu, mozda malo dobije nagib tamo prema livadama,,,

Ma bemti život - koji je to vrag - bez naočala bolje vidim nego sa naočalama.Kako sam ja to onda vidjela da ima nagiba???? scratch A jesam blentava..... lupaozid 

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sri svi 28, 2014 9:06 pm

Ma prevarila te ona voda ispred,  lolo lolo lolo 

ali tako je po cijelim jarcima,,,
jucer sam ga oprckao, sam Bog da sam bio u tihotapkama pa kako u njih uslo tako i izaslo,,,, lolo 
dobio cijeli vrt i mali stimulansa u vidu fertine,,,
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri svi 28, 2014 9:42 pm

koju si fertinu koristio?

Ja sam neki dan šiknula u kpk sistem željezo.Kroz par dana se primjetila razlika na biljkama.Slovenci me zeznuli - ja kupila i platila magnezijoksid - oni meni stavili u auto kalij sulfat.Oni se zeznuli na cijeni,ali što to meni vrijedi kad ja sada nemam ono što trebam.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sri svi 28, 2014 9:48 pm

Skwo kupila onu fertinu P cini mi se,,,
da sam ja stavio kroz sistem navodnjavanja otisli bi moji krumperi u moreplovce,,,
ili u ratnu mornaricu kod Mađarov,,, lolo 
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri svi 28, 2014 10:04 pm

Zašto P? Ne koristim fertine,ali mislim da je ta sa fosforom.Ili se varam?

Ma kolko kiše ima,netreba sada biljkama ništa drugo.Možda malo dušika ako se ispere,ali niti to netreba jer sada se dosta dušika dobije iz zraka - zato i sve lijepo živne kada ima dosta kiše - upiju se besplarne količine sa neba.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sri svi 28, 2014 10:08 pm

Fertine su ti razvrstane u nekoliko kategorija pa tako imas;
Fertina C - za cvijeće i ukrasno bilje
Fertina C - za pelargonije,surfinije i ostale cvjetnice
Fertina C - za sobno cvijeće i krizanteme
Fertina C - za grmlje, živice i ukrasno bilje
Fertina Ca - za jabuke i kruške
Fertina Ca - za rajčice i paprike
Fertina B - otopina bora
Fertina G - za vinovu lozu
Fertina P - za povrće
Fertina V - za voćke
Fertina R - za ratarske kulture
Fertina T - za travnjake i sportske terene
Fertina Fe - otopina željeza
Fertina Zn - otopina cinka (Zn EDTA)
Fertina M - za njegu travnjaka i suzbijanje mahovine
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri svi 28, 2014 10:15 pm

[quote="Bobić
Fertina Zn - otopina cinka (Zn EDTA)
[/quote]

Eh,i da si ti tu fertinu,baš tu po tim svojim krumpirima pošpricao kada su tek niknuli,imao bi skoro pa dupo više gomolja po biljci.
A inače,ja imam strašan plan - slijedeće godine budem sa cinkom pošpricala prije sadnje krumpire u gajbicama - klice,hehe....Ako me hoćeš pitati zakaj,ptaj,ali nekak mislim da ti zanš zakaj.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sri svi 28, 2014 10:23 pm

De nas prosvijetli,,, krumpir - Page 15 23749988 

znas da sem ja s podravine i da kod nas jedino duvan uspijeva kak treba a sve ostalo je za Khhmm, jel,,,

kod nas znaju i masine za rezanje napraviti, neki vele da su bolje i od onih u Kanfanaru,,, krumpir - Page 15 1226846223
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet svi 29, 2014 6:15 am

Cink pospješuje zametanje gomolja pa se time dobiva veći prinos.Događa se da zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta - prevelike temperature tla u vrijeme formiranaja gomojla stolone ne zameću gomolje nego izlaze iz tla i ponašaju se kao stabljike.Ponekada se i na njima onda formiraju gomolji,ali često se dogodi da su one zapravo samo balast koji crpi hranu za razvoj a ostaju sterilne...Cink će to izregulirati.Ali ga treba dati u naajranijem stadiju razvoja - u vrijeme dok se stolone tek počinju formirati ili pred formiranjem,kasnije je kasno.Zato sam ja razmišljala to napraviti prije sadnje - uzeti si mao posla ,ispremetati gajbice i pošpricati naklinane krumpire.A onda,ak baš hoću mogu i nakom nicanja u polju to ponoviti.Nije tekući cink toliko skup,svi ti folijari za prihranu su negdje oko sto kuna i niže,tako da se to relativno jeftino može odraditi - inače u folijarce ja ne vjerujem i ne koristim ih,ne one koji hrane makroelementima,ali mikroelementi su nešto drugo - njih biljka treba u toliko maim količinama da to funkcionira.
Evo sam ja neki dan fertigacijom stavila jedno četerdest deka željeza na sedamsto kvadrata plastenika - u roku tri - četiri dana trebaš vidjeti do koje je promjene u boji listova došlo - sve kloroze su se povukle,tamnozeleno je ko da si ga ofarbao.A samo četerdeset deka,ma ni toliko jer sam prošle godine nešto potrošila,a još sam nešt ostavila za srednji plastenik da ga paprici mladoj pustim.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  zoki čet svi 29, 2014 11:12 pm

pitijacro je napisao/la:A samo četerdeset deka,ma ni toliko jer sam prošle godine nešto potrošila,a još sam nešt ostavila za srednji plastenik da ga paprici mladoj pustim.

MAlo silazim sa teme, ali koliko je željezo važno u ishrani paprike i u kojoj mjeri se pokazuje nedostatak željeza?

zoki

Broj postova : 168

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet svi 29, 2014 11:20 pm

Željezo spriječava i liječi kloroze.Eh,da sam jako pametna,znala bih koje poremečaje osim toga uzrokuje - neznam - zapravo negdje duboko u svijesti mi je pokopano ali mislim da se sada neću potruditi.Disbalans mikroelemenata ima iste negativne učinke kao i disbalans makroelemenata - dok je nečega u suvišku ili manjkku dolazi do poremačaja usvajanja nečega drugoga.eh,da me ubiješ neznam sada koje su posljedice manjka.Jednostavno se ne mogu sjetiti.Upiši u gugle manjak željeza u paprici pa će ti sigurno nešto izbaciti.

Inače,u paprici baš i nije izražen manjak kao u paradajzu.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin ned lip 01, 2014 7:40 pm

Moj je mali ali nema veze , ionak mi je bolja vratina ili koljenica od krumpira  lolo 
[You must be registered and logged in to see this link.]

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro ned lip 01, 2014 9:43 pm

Ma kakvi mali,baš po mjeri za ovo vrijeme vegetacije.A bude još narasao,bez brige.Sasvim je ok.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar ned lip 01, 2014 9:54 pm

Admin je napisao/la: 
[You must be registered and logged in to see this link.]

Shocked  Shocked 
Dole deneš prikolicu i sami se budu koturali unutra

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pon lip 02, 2014 5:32 am

muhanicar je napisao/la:

Shocked  Shocked 
Dole deneš prikolicu i sami se budu koturali unutra
blagodati života ( bolje reči muke) na brijegu su višestruke i daju velike mogućosti kreativnim umovima .

Piti , prvo je rivijera (najraniji), ( sva četiri reda) ..vidi se rez na slici ..ali dalji raspored ne znam napamet  lupaozid ..ukupno tri sorte

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pon lip 02, 2014 5:46 am

Po habitusu drugi je Balatonska ruža,a onda treći nemože biti ništa drugo nego Trezor.Ali lako se to bude provjerilo jer je balatonka crvena,a ovi drugi su bijeli.Ko što sam rekla,ponovitiću opet - nemojte grickati balatonku tokom godine,ostavite je za preko zime i za proljeće.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 05, 2014 5:42 am

Prodao se stari krumpir prekjučer,a ako bude danas vremena (u što nekako sumnjam,jer nije se jučer brala paprika za Žitnjak nego će se dasnas,a to je ubibože posla za jedno popodne obzirom da ga samo ja radim....) budem stavila sliku da se vidi......

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet lip 05, 2014 6:33 am

Pazi da ne padneš s ljestvi kod berbe paprike  lolo 

Dal bi ti to upozorenje i za berbu krumpira da ne raste u zemlji , ali i uz to ti preporučam da krumpir špricaš sa onim vragom za špricanje vočnjaka

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 05, 2014 2:36 pm

Admin je napisao/la:Pazi da ne padneš s ljestvi kod berbe paprike   lolo 

Evo,ako ostaneš bez posla,zaposliti ću te da mi pridržavaš ljestve dok berem papriku pod uvjetom da mi ne zalukavaš pod suknju. cheer 

Dal bi ti to upozorenje i za berbu krumpira da ne raste u zemlji , ali i uz to ti preporučam da krumpir špricaš sa  onim vragom za špricanje vočnjaka

Hvala dušo hvala,lijepo je što toliko brineš o mojoj sigurnosti. krumpir - Page 15 609425788  (ti znaš zašt ti je  krumpir - Page 15 609425788 , jel?)

A što se preporuke za špricanje tiče - moj naklon do poda za savjet.Mislim,za tako konkretno obrazloženje s čim špricati. lolo  lolo  lolo 

Admin,ti to mene malo  krumpir - Page 15 3430889543 ???? Oš da ti priljepim na nosek jednu alkaponku? lolo 

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 05, 2014 2:39 pm

Admin,forum ti je blentav,vidi gore kaj mi je napravio sa citiranim tekstom - buuuuuu..... beljo 

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 05, 2014 9:57 pm

Evo mojih krumpira - po kiši sam ih morala,po kiši na prikolicu i na smeće - pšlo....skipano i zaboravljeno - jedno dvije tone otprilike....

[img][You must be registered and logged in to see this link.][/img]

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin čet lip 05, 2014 10:26 pm

A pitanje jel bude novi izrasto

Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet lip 05, 2014 10:54 pm

E,tu di potpuno u pravu - da se prepeljaš kroz naše polje srce bi ti ozeblo.ja ću u ponedeljak ići sa novom turom zaštite.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar čet lip 05, 2014 11:17 pm

Izgleda da im je tak bilo suđeno. I ja sam po kiši od tebe otpeljal skoro tonu kaj si mi poklonila  kiss 

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 15 / 33. Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 24 ... 33  Next

[Vrh]

- Similar topics