Šta se danas kuhalo i šta će se sutra,ideje,predlozi..
+5
pitijacro
muhanicar
Bobić
mtd001
pingy321
9 posters
Stranica 21 / 25.
Stranica 21 / 25. • 1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25
Re: Šta se danas kuhalo i šta će se sutra,ideje,predlozi..
Ta moja prijateljica, ona što farmu koza ima - e, baš me je iznenadila neki dan. Došli su i donjeli mi dva sira od kozjeg mlijeka.
U trenutku dok ovo obznanjujem njih više nema - jedan je legao jedan dan, drugi drugi dan.
Ma predobri su.
[You must be registered and logged in to see this link.]
U trenutku dok ovo obznanjujem njih više nema - jedan je legao jedan dan, drugi drugi dan.
Ma predobri su.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Mlijeko, kozije sam pio, sir nisam nikad probo, sličil okusom na ovčiji?
gilan- legionar
- Broj postova : 782
ja bi tak rado ovčeg sira , pravog domačeg
Muhač, vjerovatno zna ovaj Travnički sa Vlašića kakav je, ja sam probo.
gilan- legionar
gilan je napisao/la:Mlijeko, kozije sam pio, sir nisam nikad probo, sličil okusom na ovčiji?
A pojma nemam, ja nisam nikada jela polusviježi ovčji.
E, sad mi palo na pamet, Na sajmu cvijeća je zadnji puta bila i gastronomska ponuda, bilo je sireva da ti pamet stane, i na sve strane su nudili za kušati.
pitijacro- legionar
A ti bila skromna, nisi htjela džabalame
gilan- legionar
Ma svašta, sve sam pojela kaj su mi ponudili, a bilo i jedno rolano prase - tu nisu nudili ali sam ja iskazala samoinicijativu. A nudili su i vina za degustaciju, a ja ne pijem, a bila jedna mala iz Ludbrega samnom - a bile smo baš jako žedne.....ups - ništa više neću reći, sve sam rekla tamo na onome forumu preko u postu 1659 ( idi pa vidi, ali velim - ja nisam bila ništa kriva, napeljali su me, ma ti talijani..... )
pitijacro- legionar
Pa da, nekaže se džaba:
" I sirće je slatko, kad je mufte"
" I sirće je slatko, kad je mufte"
gilan- legionar
A je......
mene učili - gdje nude - uzmi, gdje nedaju - traži.
mene učili - gdje nude - uzmi, gdje nedaju - traži.
pitijacro- legionar
Ma sam morala ovo sliknuti - podsjetilo me na Italiju prije dvije godine - a nije taj od onoga - ovo smo dobili od nekoga, pojma nemam od koga, spremimo mi to onda u ormaričuz tv, i tu se nađe i po desetak raznoraznih takvih, i onda, dok idemo kome u goste prvu koju dohvatimo strpamo u ukrasniu vrečicu........a i ukrasdne vrečice isto rako čekaju na svoj ponovni sretni trenutak.
A za ovu je reko moj muž danas - e, ta će ostati naša i otvoriti ćemo je kada dođu neki prijatelji.
Eh, baš se ne vidi - porijeklo je Kalifornija.
A za ovu je reko moj muž danas - e, ta će ostati naša i otvoriti ćemo je kada dođu neki prijatelji.
Eh, baš se ne vidi - porijeklo je Kalifornija.
pitijacro- legionar
Ti sunac, cijela kuca mirisi po frisko pecenoj slanini,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Valjda sa, ak si je sam pripremal.
Za sada ne kuham ništa, muž će na sajmu otići nešto pojesti, a za kasni ručak ću ispeći bijele čurke (još samo dva paketa imam u ledenici), pečeno carsko - isto ima u ledenici još tri paketiča.
Ne mogu vjerovati - mi smo od prije Božića do sada pojeli skoro cijelog pajceka. Prije kraja mjeseca moram kupiti drugoga.
Za sada ne kuham ništa, muž će na sajmu otići nešto pojesti, a za kasni ručak ću ispeći bijele čurke (još samo dva paketa imam u ledenici), pečeno carsko - isto ima u ledenici još tri paketiča.
Ne mogu vjerovati - mi smo od prije Božića do sada pojeli skoro cijelog pajceka. Prije kraja mjeseca moram kupiti drugoga.
pitijacro- legionar
Admin je napisao/la: sa jajima ili bez?
Bez, obucen sam je peko,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
A šta, išli smo iz Varaždina pa smo u Čk otišli u Konzum pojesti puretinu na meksički sa krumpirom.
Sada idemo u hungar, pa ćemo tamo kolbase gricnuti. A večeru ću pokušati mužu zgrijati na radijatoru, ak mi prođe.....
Sada idemo u hungar, pa ćemo tamo kolbase gricnuti. A večeru ću pokušati mužu zgrijati na radijatoru, ak mi prođe.....
pitijacro- legionar
Situacija je ovakva - pojeli smo sve meso iz tiblice, ostao još samo jedan komad.
I sva kosana mast.
A veli moj muž - eh, prefino je to meso z tiblice, ali to više nemoj raditi.
Sad, tko će pojesti taj zadnji komad, pojma nemam, ali kosanu mast ću donirati, ne znam kome, nekoga ću naći. Ima je za desetak kila, a prefina je na friškom kruhu za pojesti, mmmmmmmmmmmm.....al ebajga, kad me zdeblja ko malog pajceka. Pa ne smijem. A i rastopljena je prefina za polijati tjesteninu, pire, knedlice od krumpira.........baš mi žao, to je hrana moga djetinjstva - kosana na kruhu - nisam niti znala da postoje paštete, margarini..........
I sva kosana mast.
A veli moj muž - eh, prefino je to meso z tiblice, ali to više nemoj raditi.
Sad, tko će pojesti taj zadnji komad, pojma nemam, ali kosanu mast ću donirati, ne znam kome, nekoga ću naći. Ima je za desetak kila, a prefina je na friškom kruhu za pojesti, mmmmmmmmmmmm.....al ebajga, kad me zdeblja ko malog pajceka. Pa ne smijem. A i rastopljena je prefina za polijati tjesteninu, pire, knedlice od krumpira.........baš mi žao, to je hrana moga djetinjstva - kosana na kruhu - nisam niti znala da postoje paštete, margarini..........
pitijacro- legionar
Dans budemo jeli ono od jučer, jer sam jučer skuhala tako fino da smo za ručak pojeli na silu po tanjur, a za večeru sam kupila kranjske kobase.
Uzela sam i dvije glave karfiola, pa ću jednu danas skuhati i izmješati sa jučerašnjim - a sam probala maloprije, malo se okus popravio, mislim da će ga aroma kariola dovesti u red još malo.
A čudo je to jedno kako sam uspjela od kile mesa, paprike, paradajza, mrkve, luka, začina raznih napraviti splačinu koju je jedino Nina sa užitkom pojela - ali, to znam zašto, ona pojede ama baš sve di ima unutra paprike. Inače vjerojatno ne bi ni ona.
Uzela sam i dvije glave karfiola, pa ću jednu danas skuhati i izmješati sa jučerašnjim - a sam probala maloprije, malo se okus popravio, mislim da će ga aroma kariola dovesti u red još malo.
A čudo je to jedno kako sam uspjela od kile mesa, paprike, paradajza, mrkve, luka, začina raznih napraviti splačinu koju je jedino Nina sa užitkom pojela - ali, to znam zašto, ona pojede ama baš sve di ima unutra paprike. Inače vjerojatno ne bi ni ona.
pitijacro- legionar
peče se krumpir u rolu i več mirišu podgrijani čvarki ,
A znaš li ti napraviti kakvu pitu (burek, sirnica, krompiruša itd)
U Bosni ako nesmažeš pola tepsije pite, tek onda nisi gladan.
U Bosni ako nesmažeš pola tepsije pite, tek onda nisi gladan.
gilan- legionar
Znam, ali nećem.
Samo dok me muž zamoli, njemu za ljubav to radim.
Admin, da taj krumpir pečeš na mojim slaninama, vidio bi što je ukusan krumpir - i prste bi olizao, i tepsiju postrugao.
Samo dok me muž zamoli, njemu za ljubav to radim.
Admin, da taj krumpir pečeš na mojim slaninama, vidio bi što je ukusan krumpir - i prste bi olizao, i tepsiju postrugao.
pitijacro- legionar
mani je dobar i pečen na suho ..ja sam skroman i skromno živim , nemam čak ni pesa
kad bi ja znao napraviti tjesto za pite jeo bi ih svaki dan ..a budem i ja to naučio ..ima vremena
ili još bolje primam bosanku na san i hranu dok me n nauči , poslje je ispratim na kolodvor
ili još bolje primam bosanku na san i hranu dok me n nauči , poslje je ispratim na kolodvor
Admin je napisao/la:mani je dobar i pečen na suho ..ja sam skroman i skromno živim , nemam čak ni pesa
I ja skromno živim, pes ne, ali za pesa ne odgovaram.
Svatko ima odgovornost prema sebi i mora misliti šta trpa u želudac.
pitijacro- legionar
Admin je napisao/la:
Kolko ćeš platiti da ti nađem, al nije pod garanciju.
gilan- legionar
tebi ili njoj ?
Njoj ništa .. dok mjesi mjesi , a ostatak dana gleda serije ..stan i brašno osigurani
Njoj ništa .. dok mjesi mjesi , a ostatak dana gleda serije ..stan i brašno osigurani
Palačinke!
Ali ne bilo kakve - pola bijelog brašna pola hajdinskog.
Iako bi mi sigurno bilo pametnije da ulijem u tepsiju, i još prelijem sa mljevenim orasima pomiješanim sa šečerom i kiselim vrhnjem, zapečem....ali ne, ja moram probati palačinke napraviti. Muža sam već poslala u dućan po pekmez od šljiva za njega i od marelice za mene.
Ako se bude lovilo, bude ipak zlevajka.
Ak se za dvije - tri ure ne budem kurčila sa slikama, znači da je bio totalni debakl.
Ali ne bilo kakve - pola bijelog brašna pola hajdinskog.
Iako bi mi sigurno bilo pametnije da ulijem u tepsiju, i još prelijem sa mljevenim orasima pomiješanim sa šečerom i kiselim vrhnjem, zapečem....ali ne, ja moram probati palačinke napraviti. Muža sam već poslala u dućan po pekmez od šljiva za njega i od marelice za mene.
Ako se bude lovilo, bude ipak zlevajka.
Ak se za dvije - tri ure ne budem kurčila sa slikama, znači da je bio totalni debakl.
pitijacro- legionar
Stranica 21 / 25. • 1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25
Stranica 21 / 25.