pekmez od smokvi
4 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
pekmez od smokvi
Tko ga nije probao ne zna kaj je dobro ...ma kakve šljive , dunje ili nešto ..samo da netko hoče peč palačinke , ovo je šteta na kruh
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Re: pekmez od smokvi
Gdje si našao sada sviježe smokve, imaš ih doma?
Moja prijateljica ima jednu pokraj kuće, kada sam prije dva tjedna bila kod nje tek su počele zoriti, bilo je nekoliko zrelih i bile su nevjerojatno ukusne i slatke.
Ali prošle godine nisu stigle, većina ih je propala. Inače su tamnolila dok su zrele.
Veli da ima sadnica svake godine i da ih ona siječe i baca. Obečala mi je dati kada niknu na proljeće.
Paaaa, ako baš želiš dati teglicu na probu, budemo probali, hehe.....
A kakav ti je ono paradajz? Izgleda neki dobar, domaći?
Moja prijateljica ima jednu pokraj kuće, kada sam prije dva tjedna bila kod nje tek su počele zoriti, bilo je nekoliko zrelih i bile su nevjerojatno ukusne i slatke.
Ali prošle godine nisu stigle, većina ih je propala. Inače su tamnolila dok su zrele.
Veli da ima sadnica svake godine i da ih ona siječe i baca. Obečala mi je dati kada niknu na proljeće.
Paaaa, ako baš želiš dati teglicu na probu, budemo probali, hehe.....
A kakav ti je ono paradajz? Izgleda neki dobar, domaći?
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
tema nije paradajz nego smokve
..a teglicu ti ne dam jer bi pola dala nini:glup: ..ali kad dođeš kod mene jedeš dok se ne usereš
..a teglicu ti ne dam jer bi pola dala nini:glup: ..ali kad dođeš kod mene jedeš dok se ne usereš
Pa nije tema, ali meni ono lijevo sa +2 dioptrijom liči na paradajz i to je paradajz. Šta si ga slikao pa zbunjuješ ljude.
Onu flašici si pola popio, ili je u pekmezu?
Ti samo reci kad skupiš za dvije kremšnite i čašu negazirane, i ja ću doći.
Može prvo pekmez, meni slatko otvara apetit, pa kotleti, a kremšnite na kraju. Pa onda, ako i bude kolko nutra, tolko van - baš me briga.......
Onu flašici si pola popio, ili je u pekmezu?
Ti samo reci kad skupiš za dvije kremšnite i čašu negazirane, i ja ću doći.
Može prvo pekmez, meni slatko otvara apetit, pa kotleti, a kremšnite na kraju. Pa onda, ako i bude kolko nutra, tolko van - baš me briga.......
pitijacro- legionar
A ti reče - što rekao - neporekao.
pitijacro- legionar
Ama ova zadnja slika me asocira na nešto što nije za jesti
A kako se zove rakija od smokve??
A kako se zove rakija od smokve??
gilan- legionar
- Broj postova : 782
Nek asocira - ja budem to ipak jedne subote pojela.
Ja vjerujem u Adminov dobar ukus i njegove organoleptičke sposobnosti za prepoznavanje specijaliteta.
Ja vjerujem u Adminov dobar ukus i njegove organoleptičke sposobnosti za prepoznavanje specijaliteta.
pitijacro- legionar
to mi i treba kad sam spominjao sranjegilan je napisao/la:Ama ova zadnja slika me asocira na nešto što nije za jesti
rakija je vjerojatno smokovača ...no ja boi je prije nazvao živčenjača
Šta je ono na pećnici, one pločice, to je da se na zatvore vrata do kraja?
Hm, ja uvijek zatvorim , a imam ventilator, i baš sam zadnji puta razmišljala - ne bi li bilo bolje da ostavim malo otvoreno, kao dok se peče pile na ražnju.
Hm, ja uvijek zatvorim , a imam ventilator, i baš sam zadnji puta razmišljala - ne bi li bilo bolje da ostavim malo otvoreno, kao dok se peče pile na ražnju.
pitijacro- legionar
Koliko ja pečnicu koristim, meni upute ne trebaju.
a i ne znam gdje su. Zahvaljujući tome što ne znam gdje su, ja sada ne znam uključiti pirolizu, a već je prijeko potrebno.
A i bem ti takvu pečnicu koja ima tisuću funkcija i DVA gumbiča. I uvale je meni vakvoj.
a i ne znam gdje su. Zahvaljujući tome što ne znam gdje su, ja sada ne znam uključiti pirolizu, a već je prijeko potrebno.
A i bem ti takvu pečnicu koja ima tisuću funkcija i DVA gumbiča. I uvale je meni vakvoj.
pitijacro- legionar
uputa ima i na netu , smao moraš pročitati modfel s pločice , ako nije iza onda je skriven ispod vratiju na donjem štoku ..
Admin, da pogledam iza, morala bih je izvući van. To bi mi moj muž reko da sam bnorela.
Nisam još potražila uputstva za pečnicu, ali sam zato ovaj tren uključila suđericu. Eno je jadne poluprazne, ali pere. Hehe....
Ih, imala je garanciju pet godina, a garancija joj je istekla. A sada pere prvi puta u svome životu.
Materemi, ja si polako utirem put prema dami. Od danas prestajem i suđe prati!!!!!
Nisam još potražila uputstva za pečnicu, ali sam zato ovaj tren uključila suđericu. Eno je jadne poluprazne, ali pere. Hehe....
Ih, imala je garanciju pet godina, a garancija joj je istekla. A sada pere prvi puta u svome životu.
Materemi, ja si polako utirem put prema dami. Od danas prestajem i suđe prati!!!!!
pitijacro- legionar
i kakve veze ima tvoje suđe s pekmezom
nisam ja lubenica , ja sam dinja , ako ti to nije smještno nemoraš ni truditi odgledai parodiju ledeno tj. jebeno doba
nisam ja lubenica , ja sam dinja , ako ti to nije smještno nemoraš ni truditi odgledai parodiju ledeno tj. jebeno doba
Zadnja promjena: Admin; sub lis 03, 2015 8:05 am; ukupno mijenjano 1 put.
Iste ko i ovaj tvoj post.
Da si umjesto toga napisao kako si ga radio, i zašto si ako sa plus dva dobro vidim, smokve gulio znala bih puno više.
Da si umjesto toga napisao kako si ga radio, i zašto si ako sa plus dva dobro vidim, smokve gulio znala bih puno više.
pitijacro- legionar
kožica je gorka , kožica se uvjek skida ..majku mu za to ne trebaju naočale , iz voča , povrča čak i bijele repe
Sad vidiš zašto te nisu cijenili kao snahu
Sad vidiš zašto te nisu cijenili kao snahu
Kakve veze ja kao snaha imam sa pekmezom od smokve????????????
A da, slatka sam ko smokvica - bila - dok sam bila snaha.
E sad uči i pamti - sve špo se ne mora guliti se ne guli. Pogotovo voće. U kori i odmah ispod, ima najviše vitamina i minerala, i guljenjem se to jednostavno - ono najvrijednije - baca. Zaštio je voće raznobojne boje - jer sadrži antocijan. Gdje? u kori. Jeli šljiva izvana pLAVA? jE. JELI IZNUTRA PLAVA? nE. JELI PATLIĐAN IZVANA PLAV? JE. jELI IZNUTRA PLAV? NIJE.jELI ROTKVICA IZVANA CRVENA?JE. jELI IZNUTRA CRVENA? nIJE. dEČKO, AJDE OLADI I MANI SE GULJENJA SVEGA I SVAČEGA. TIKVICE SE NE GULE. aJD, REPA.
Smokve se NE gule, i pekmez bude sigurno jednako fini od neoguljenih, a bude hranjiv daleko više nego od oguljenih. A ja nisam nikada jela smokve kojima je kožica gorka. Odkud ti ta ideja?
A da, slatka sam ko smokvica - bila - dok sam bila snaha.
E sad uči i pamti - sve špo se ne mora guliti se ne guli. Pogotovo voće. U kori i odmah ispod, ima najviše vitamina i minerala, i guljenjem se to jednostavno - ono najvrijednije - baca. Zaštio je voće raznobojne boje - jer sadrži antocijan. Gdje? u kori. Jeli šljiva izvana pLAVA? jE. JELI IZNUTRA PLAVA? nE. JELI PATLIĐAN IZVANA PLAV? JE. jELI IZNUTRA PLAV? NIJE.jELI ROTKVICA IZVANA CRVENA?JE. jELI IZNUTRA CRVENA? nIJE. dEČKO, AJDE OLADI I MANI SE GULJENJA SVEGA I SVAČEGA. TIKVICE SE NE GULE. aJD, REPA.
Smokve se NE gule, i pekmez bude sigurno jednako fini od neoguljenih, a bude hranjiv daleko više nego od oguljenih. A ja nisam nikada jela smokve kojima je kožica gorka. Odkud ti ta ideja?
pitijacro- legionar
Ako ti nazivaš pekmez hranjivim onda više nemamo kaj razgovarai na tu temu .
a kaj se tiče boje , ja ne znam kak ti vidiš kožicu iznutra , ja ne stanem ni u patliđan a kamoli slivu
sad si me sjetila lubenica , dinja ..hihihi
a kaj se tiče boje , ja ne znam kak ti vidiš kožicu iznutra , ja ne stanem ni u patliđan a kamoli slivu
sad si me sjetila lubenica , dinja ..hihihi
O da, hranjiv je, ite kako. Daje organizmu daleko više energije nego salata.
Nisam rekla da je zdrav -. ne tvoj, vidi se na drugoj slici zašto ne tvoj. Ali moj je i zdrav i hranjiv. Zamo zašto.
naravno da ne staneš u šljivu, u lubenicu možeš ako te ja spakujem.
Inače, ovAj tubič - smisao za humor ti i nije neki.
I kakve veze to sve skupa ima sa pekmezom od od od.....ma da, od čegA POBOGU - MA BEM TI - OD SMOKVI? OGULJENIH SMOKVI.
dUŠO, AJMO TANJUR KUKURUZNIH ŽGANACA. I SA RASTOPLJENIM slaninama si ih polij - treba ti.
Nisam rekla da je zdrav -. ne tvoj, vidi se na drugoj slici zašto ne tvoj. Ali moj je i zdrav i hranjiv. Zamo zašto.
naravno da ne staneš u šljivu, u lubenicu možeš ako te ja spakujem.
Inače, ovAj tubič - smisao za humor ti i nije neki.
I kakve veze to sve skupa ima sa pekmezom od od od.....ma da, od čegA POBOGU - MA BEM TI - OD SMOKVI? OGULJENIH SMOKVI.
dUŠO, AJMO TANJUR KUKURUZNIH ŽGANACA. I SA RASTOPLJENIM slaninama si ih polij - treba ti.
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:O da,
Nisam rekla da je zdrav -. ne tvoj, vidi se na drugoj slici zašto ne tvoj.
Tam je problem kaj?
Malo ruma koji vraca u stare dane?
limun je radioaktivan jer svijetli i u mraku?
ili se radi o pognutoj glavi?
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Tam je problem kila šečera od koje je bogtepitaj kolko ga završilo u smokvama, koje su ionako same po sebi preslatke.
Ali Admin ne bi bio Admin da ga ne tura po svuda.
A i šečer je uvozni, pa je time pokazao da nije domoljub. A na temelju uvoznog šečera da se zaključiti da je globalist, a na osnovu toga da ne cijeni svoj nacionalni identitet. Na to se onda može nadovezati i da je pritajeni jugonostalgičar i da bi na osnovu toga mogao biti akter u organizaciji pokretača oformljenja nove stare Juge. Slijedom toga se da zaključiti da je državnii neprijatelj No.1 i da ga treba pod hitno u sobu dva sa tri sa rešetkama na prozoru.
Mogla bi tu sada ići i dublja i temeljitija analiza, ali bojim se da bismo onda došli do električne stolice.
Ali Admin ne bi bio Admin da ga ne tura po svuda.
A i šečer je uvozni, pa je time pokazao da nije domoljub. A na temelju uvoznog šečera da se zaključiti da je globalist, a na osnovu toga da ne cijeni svoj nacionalni identitet. Na to se onda može nadovezati i da je pritajeni jugonostalgičar i da bi na osnovu toga mogao biti akter u organizaciji pokretača oformljenja nove stare Juge. Slijedom toga se da zaključiti da je državnii neprijatelj No.1 i da ga treba pod hitno u sobu dva sa tri sa rešetkama na prozoru.
Mogla bi tu sada ići i dublja i temeljitija analiza, ali bojim se da bismo onda došli do električne stolice.
pitijacro- legionar
je , rum je usput rečeno pravi domači šečerna trska ima na svim poljima ljepe nam naše ..a destilerije niču ko pekare
plantaže vanijlije smetaju na sve strane
i limuna imamo za izvoz
a ti nemoj stavljati šečer , zato su ti oči nakoso ko kinezima od kiselog pekmeza ..šteta kaj si gubila vrijeme i trošila uvoznu struju na pasterizaciju jer ionak da ti se pekmez skisne ne bi osjetila razliku
plantaže vanijlije smetaju na sve strane
i limuna imamo za izvoz
a ti nemoj stavljati šečer , zato su ti oči nakoso ko kinezima od kiselog pekmeza ..šteta kaj si gubila vrijeme i trošila uvoznu struju na pasterizaciju jer ionak da ti se pekmez skisne ne bi osjetila razliku
Kako imaš svoje smokve, tako možeš u teglici imati posašen svoj limun.
Od rakije si mogal napraviti aromatični liker i ne bi trebao rum. Vanilija je ionako nepotrebna u pekmezu.
A meni oči ne stoje ukoso - imam dokaz je na temi "Novi članovi" str. 34.
Ajd, stajale su mi jednom kad kad sam silom prilike pet dana jela suhu hranu pa išla na wc. Ali mi to nije trajno stanje.
Ništa se meni ne bude skiselilo. Kad se voće ukuhava, gubljenjem vode se povećava količina šečera, a šečer je konzervans. plus sam pobila sve mikroorganizme - od mikroba do gljivica i bakterija.
Od rakije si mogal napraviti aromatični liker i ne bi trebao rum. Vanilija je ionako nepotrebna u pekmezu.
A meni oči ne stoje ukoso - imam dokaz je na temi "Novi članovi" str. 34.
Ajd, stajale su mi jednom kad kad sam silom prilike pet dana jela suhu hranu pa išla na wc. Ali mi to nije trajno stanje.
Ništa se meni ne bude skiselilo. Kad se voće ukuhava, gubljenjem vode se povećava količina šečera, a šečer je konzervans. plus sam pobila sve mikroorganizme - od mikroba do gljivica i bakterija.
pitijacro- legionar
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.