još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pekmez od jagoda

Go down

Pekmez od jagoda Empty Pekmez od jagoda

Postaj  pitijacro pet lip 17, 2016 11:46 am

Evo sam prekjučer skuhala pekmez od jagoda.

Postupak je veoma jednostavan, no, razmišljam sada je li to bilo pametno.
Naime, jagode sam kupila po dvadeset kuna za kilu - uzela sam pet kila, očistila ih od zelene čašice, zgnječija najprije rukama u loncu, a onda zmiksala štapnim mikserom.Stavila sam to u tri rajngle, tako da se čim lakše pokuha, ispari tekućina koje jagode imaju više nego drugo voće. Sada, koliko se to kuhalo, onako lagano - jel uru i pol ili dvije, ne znam točno, ali kada je bilo gotovo dobila sam dosta čvrstu masu.
Nikakvih dodataka u njemu nema - niti šećera, niti želatine, strane arome - apsolutno ništa. Ulijala sam to u staklenke, vruće, zatvorila i na sto deset stupnjeva sterilizirala u pećnici sat i pol. Sedam staklenki od dvijesto pedeset - tristo grama, kako koja..... sada ispada da mene taj pekmez košta pedeset kuna kila, i zamazana kuhača ploča i zid iznad nje.

Je li bilo pametno raditi ga? Je da je fini - oni koji vole sa šečerom će reći da ne valja - ali zbilja je ispao preskupo. Hm.......

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics